eşimin anlayışsızlığı ve siniri

canım benim bak demek ki aynı şeyleri yaşıyoruz :D eşlerde çok da anormal bir yapı yok demek ki ...

benim eşimde de o mükemmeliyetçi tavır var.bir de inanılmaz yönetici bir ruha sahip.biraz da işinin evimize olan bir tezahürü sanırım bu durum.eşim uzun süredir bir şirkette genel müdür çünkü.emretmeye alışmış ve bunu evde bana da uyguluyor. sürekli emir kipinde kullanılan cümleler vs.

bir de aramızda 10 yaş var.ben 10 yaş küçüğüm acaba ondan da mı böyle yönetme hissine kaplıyor,anlamıyorum :)) halbuki o sinirli hallerini kendi bir görse 2 yaşındaki bir çocuktan farksız oluyor ama ne yaparsın :31:

canım benim bak demek ki aynı şeyleri yaşıyoruz :D eşlerde çok da anormal bir yapı yok demek ki ...

benim eşimde de o mükemmeliyetçi tavır var.bir de inanılmaz yönetici bir ruha sahip.biraz da işinin evimize olan bir tezahürü sanırım bu durum.eşim uzun süredir bir şirkette genel müdür çünkü.emretmeye alışmış ve bunu evde bana da uyguluyor. sürekli emir kipinde kullanılan cümleler vs.

bir de aramızda 10 yaş var.ben 10 yaş küçüğüm acaba ondan da mı böyle yönetme hissine kaplıyor,anlamıyorum :)) halbuki o sinirli hallerini kendi bir görse 2 yaşındaki bir çocuktan farksız oluyor ama ne yaparsın :31:

yaş falan bahane bence canım huy işte değişmiyo ki:( bize düşen kabullenmek...o da işte bazen zor olabiliyo..

Eşimde mükemmeliyetçi, kızımda,bende hoşgörülü

ilk evlndgmzde esımde cok snrlıydı en ufak seye sınırlenır kıyametı koparır kırıp doker sucsuzda olsam ben alttan alır özür dılerdm sesımı cıkrmazdım baktım boyle gtmıo hep ezılen ve uzulen ben oluyorm bu sefer tavrmı tamamen degıstırdım bagırdıgı zaman bagırdım o ozurmu dılemıo bende dılemedım surat astım bır defada senı boyle cekemem ben aıleme gıdıorum dedım sımdı etrafımda pervane sınırden eser yok alttan alma ezıldıkce ezılırsın bende 9ay alttan aldım ama olmadı erkeklerı terbıye etmek yonlendırmek lazım yoksa basa cıkamazsın

al benden de o kadar. daha dün akşam atıştık bu yüzden çok önemsiz bişiydi birden parladı. bende siniriimden ağlamaya başladım. gitti tv izliyo bi de sonra bişi olmamış gibi tavırlar. burda okudukça hayrete düşüyorum aaa aynı benimki diyorum.demekki aynı fabrikadan çıkma hepsi.başka sürümleri de yok demek ki.

evlilik zor zanaat arkadasim
sanirim 2 cocugun var, vede evliligin 3 seneyi bitirmek uzere dedin, bebislerin ya ikizler yada arka arkaya diye tahmin ediyorum ..
evlilik zaten zor is bide ustune cocuk oldumu bide ikinci hemen geldimi cik cikabilirsen isin icinden
yine biz bayanlar kaldirabilsekde erkekler boyle bi yuku cok zor tasiyor
burdaki bir cok bayanin hayati aynidir eminim
biz(gorunurde esitiz diye savunsakda) erkek egemen bi toplumda kiz olarak dogduk malesef

bizimde bebisimiz 8 sene sonra oldu
8 sene cifte kumrular gibiydik
bebis yoktu ee herseyi cekip ceviren bi hatun beyefendinin pesinde hali hazirdaydi .. ikimizinde calismasina ragmen faturalar olsun, ivir zivir banka isleri olsun, alisveris olsun beyefendi hic biseyle ilgilenmezdi bi isine gidip gelirdi..ev isindede genelde yardima ihtiyacim olmazdi .. pasa pasa tvsini izler gulluk gulistanlik yasayip giderdi .. ama suc onun degil annesi hic sorumluluk yuklememis
ee bende yapim geregi titizim herseyi vaktinde yapmayi severim .. 25 yasina kadar ana kuzusu gibi yasamis bi adama neyi ogreticem deyip butun yuku yuklendim .. taki bebis gelesiye
bebis bi geldi dunyamiz sasti
ilk zamanlar kolikti hic susmadan agliyordu
ben sezeryanliydim
bide goguslerimde sut birikmis enfeksiyon kapmistim tam 2 ay yattim nerdeyse
sonrada bebek gormesi, gelen giden, yetismeyen temizlik, bebegin bakimi, ev isleri, alisveris mecbur is bolumu yaptik
ama bu o kadar agir geldiki koca kisisine zaman zaman cok yasadik sinir patlamalarini ..
simdi banka isiymis faturaymis asla elimi surmuyorum gerci yetisemiyorum normal islerimi bile yetistiremiyorum bazen
allah razi olsun yinede hakkini yemem cok cok yardimi oldu ve halada olmakta .. oyle boyle gecti
suan 18 aylik oglusum yavas yavas donduk eski hallerimize

benim odunda aynı böyle canım.anlayışsız sinirli kolay kalp kırıp özür dilemeyi bilmeyen biri:47:seninki yine yardım ediyormuş benimki evde ağadır hiçbir şeye yardım etmez:23: ama Allah var beni pek eleştirmez.sadece sese çocukların yaramazlığına tahammülü yoktur:19:yani çoğu aynı en iyisi erkeklerden fazla birşey beklemeyeceksin.beklentin ne kadar az olursa o kadar mutlu olursun zor ama gerçek bu maalesef:31:

evlilik zor zanaat arkadasim
sanirim 2 cocugun var, vede evliligin 3 seneyi bitirmek uzere dedin, bebislerin ya ikizler yada arka arkaya diye tahmin ediyorum ..
evlilik zaten zor is bide ustune cocuk oldumu bide ikinci hemen geldimi cik cikabilirsen isin icinden
yine biz bayanlar kaldirabilsekde erkekler boyle bi yuku cok zor tasiyor
burdaki bir cok bayanin hayati aynidir eminim
biz(gorunurde esitiz diye savunsakda) erkek egemen bi toplumda kiz olarak dogduk malesef

bizimde bebisimiz 8 sene sonra oldu
8 sene cifte kumrular gibiydik
bebis yoktu ee herseyi cekip ceviren bi hatun beyefendinin pesinde hali hazirdaydi .. ikimizinde calismasina ragmen faturalar olsun, ivir zivir banka isleri olsun, alisveris olsun beyefendi hic biseyle ilgilenmezdi bi isine gidip gelirdi..ev isindede genelde yardima ihtiyacim olmazdi .. pasa pasa tvsini izler gulluk gulistanlik yasayip giderdi .. ama suc onun degil annesi hic sorumluluk yuklememis
ee bende yapim geregi titizim herseyi vaktinde yapmayi severim .. 25 yasina kadar ana kuzusu gibi yasamis bi adama neyi ogreticem deyip butun yuku yuklendim .. taki bebis gelesiye
bebis bi geldi dunyamiz sasti
ilk zamanlar kolikti hic susmadan agliyordu
ben sezeryanliydim
bide goguslerimde sut birikmis enfeksiyon kapmistim tam 2 ay yattim nerdeyse
sonrada bebek gormesi, gelen giden, yetismeyen temizlik, bebegin bakimi, ev isleri, alisveris mecbur is bolumu yaptik
ama bu o kadar agir geldiki koca kisisine zaman zaman cok yasadik sinir patlamalarini ..
simdi banka isiymis faturaymis asla elimi surmuyorum gerci yetisemiyorum normal islerimi bile yetistiremiyorum bazen
allah razi olsun yinede hakkini yemem cok cok yardimi oldu ve halada olmakta .. oyle boyle gecti
suan 18 aylik oglusum yavas yavas donduk eski hallerimize

evet ikizlerimiz var..çocuklar olmadan zaten fazla bi problem olmuyo...ama işte çocuk gerçekten insanın hayatını tamamen değiştiriyo..eşim genelde çok iyi ama onlar ağlayınca yaramazlık yapınca bağıryo sinir ediyo beni..ben ondan daha anlayışlı olmasını bekliyorum...diyorum ben zaten bütün gün onlarlayım senin gibi asla davranmıyorum...senin onlarla olduğun vakit alt üstü 3-4 saat...ya ben napayım diyorum..eşim bi de mesela pek takdir etmez...2 aylıktan beri yalnız bakıyorum ikizleime inan hiç kolay değil...tüm millet diyo işin zor valla helal olsun falan eşimde tık yok...neyse şimdi yine daha iyi bi kaç arkadaş var en azından görüştüğümüz onlar sayesinde biraz kafa dağıtıyorum...geçen sene daha zordu çocuklar daha küçüktü şimdi yine Allaha çok şükür...hayırlısıyla bi de büyüseler..bi de bazı yönlerden eşime muhtaç olmak beni yıpratyo örneğin çocukları doktora götürme konusunda falan...ben mesela hemen gidelim diyorum o mırın kırın ediyo...bende kimsye evyallah etmeyi hiç sevmezdim ama işte çocuklar büyüyene kadar birazxık sabır...biraz uzun oldu neyse...

evlilik zor gerçekten sen sen olmaktan çıkıp bi sürü kimliğe bürünüyosun...sabır etmeyi alttan almayı öğreniyosun...yine de şükür tabi Allah beterinden korusun

arkadaşım eşinin hatalarında onu özür dilemesi için zorlama. hiçbir erkek kolay kolay hata yaptığını kabul etmez. hata yapsa bile bunu kabul etmez, dahası size kızıp suçu size atar ve olayın sizin yüzünüzden böyle şekillendiğini söylerler.

daha geçen gün aynı tartışmayı ben de nişanlımla yaşadım. aramızdaki bir sorunda sorunun tamamen benden kaynaklandığını, kendisinin hiçbirşey yapmadığını söyleyerek üste çıkmaya çalıştı.

bu durumda yapılması gereken ve benim yaptığım şey de üstüne gidip ona hatasını kabul ettirmek yerine, ne istiyorsam açıkça ve netçe söylemek. olay istediğim birşeye sahip olamamam ya da bir ihtiyacımın karşılanamaması ise o hatalı bu hatalı tartışması yerine çözüme odaklanmak ve istekleri açıkça söylemek daha faydalı olur.

tartışmalarda bazen karşı tarafı suçlamak çok tahrik edici olabiliyor, yine de bunu yapmamak bizim hayrımıza olur. suçlamak yerine istekleri netçe söylemek...

onun eleştirilerine karşı da kendini savunmak. belli noktadan sonra zaten savunmanıza gerek kalmaz, sizin duruşunuz onun sizi eleştirmesine izin vermez. o sınırları aşıp sizi eleştiremez...

Son düzenleme:
canım her türlü yolu denemişimdir bi hatası olduğunda örneğin beni kırdığında....bekliyorum mesela bişey desin pişmanım desin yok...ağlayınca kzıyo...bende ona bağırınce kızıyo...sessiz durcam onun istediği hiç bişey olmamış gibi davrancam alttan alcam...eşimin bide tuhaf bi açıklaması var..üzülünce de bağırıyo..ben üzüntümü böyle yansıtıyorum diyo..bazen doğru gibi geliyo ama tabi bu bahane değil...annesine falan bile bağırıyo yeri gelince öyle değişik bi insan..ailesi biraz fazla yüz vermiş sanırım:(

canım eşinin karekteri bu değişmez bu saatten sonra .belki iş yerinde birşeye kızıyor sizden çıkarıyor acısını çok kötü bir durum .sakin bir zamanını yakalayıp rahatsız olduğun durumları eşine anlat bakalım bi ne olcak .ben çok kırılıyorum vs de hatta ağla biraz sana dayanamaz bence daha dikkatli davranır.erkekler duygu sömürüsünü seviyor .

Back
X