• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin annesi vefat etti nasıl destekleyeceğim?

eso66eso

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2022
48
9
16
32
Herkese merhaba
Bulunduğumuz şehirden başka şehre taşınma kararı vermiştik , taşınmaya karar verdiğimiz şehir de işe başladığım ilk gün ; nakliye ayarlayıp evi tutacaktık o gün arabayı takasa verip yanıma gelecek ve ev bakacaktık. Lakin sabah annesinin rahatsızlandığını amleiyata alacaklarını kalp krizi geçirdiğini söyledi. ameliyatı iptal edip yoğun bakıma aldılar (şeker tansiyon stabil olmadığı için) damar stenti kabul etmemiş. 24 saat kritik sürecine girdik o gün saat 9 buçuk gibi yetiştim Kayseri'ye göstermediler yarın öğlen ziyaret saati diye. Çıktık eve geçtik , babası kardeşleri ben ve eşim toparlandık yattık derken eşimi 1 buçuk gibi aradılar hastaneden ,durumu kritikleşti kalp krizi geçiriyor gelin dediler. Gittik 1 saate yakın kapıda bekledik sonunda 'başınız sağolsun....'
Eşimin doktoruna gittik ansiyete panik süreci yaşıyor dedi daha önce kaygı bozukluğu vardı.
Nasıl destek olucam bilmiyorum

Herkese merhaba
Bulunduğumuz şehirden başka şehre taşınma kararı vermiştik , taşınmaya karar verdiğimiz şehir de işe başladığım ilk gün ; nakliye ayarlayıp evi tutacaktık o gün arabayı takasa verip yanıma gelecek ve ev bakacaktık. Lakin sabah annesinin rahatsızlandığını amleiyata alacaklarını kalp krizi geçirdiğini söyledi. ameliyatı iptal edip yoğun bakıma aldılar (şeker tansiyon stabil olmadığı için) damar stenti kabul etmemiş. 24 saat kritik sürecine girdik o gün saat 9 buçuk gibi yetiştim Kayseri'ye göstermediler yarın öğlen ziyaret saati diye. Çıktık eve geçtik , babası kardeşleri ben ve eşim toparlandık yattık derken eşimi 1 buçuk gibi aradılar hastaneden ,durumu kritikleşti kalp krizi geçiriyor gelin dediler. Gittik 1 saate yakın kapıda bekledik sonunda 'başınız sağolsun....'
Eşimin doktoruna gittik ansiyete panik süreci yaşıyor dedi daha önce kaygı bozukluğu vardı.
Başınız sağolsun. Bu dönem sadece onunla ilgilenerek destek olabilirsiniz. Onun sorumlulukları konusunda yardımcı olabilirsiniz. Allah sabır versin.

Herkese merhaba
Yaninda olun sarılın yani şefkat gosterin.Baṣkada yapacak birşey yok maalesef anne kayb etmek hiç kolay birşey degil hele ki o anne evladi için her şeyi yapmış pamuk yürekli bir kadınsa.Ben çok korkuyorum bu olayi yaşayacağım için bir gun çunki annem tüm evlatlari için canini ortaya koyan bir kadın her animda yanimda maddi manevi onun hakkına asla ödeyemem ve kolay kolay kendime gelemeyeceğimi biliyorum onu kayb edince.Neyse kötu oldum ya bu konuyu düşünmek bile istemiyorum.🙁Başınız sağolsun.

böyle durumlarda hiç bir söz hiç bir destek malesef işe yaramıyor . yapabileceğiniz tek şey yanında olmak. gerekirse cümle kurmayın elini tutun yeter. bende 31 ekimde babamı toprağa verdim. geçecek demeleri bile canımı yakmıştı çok. geçmeyecek biliyordum . bunu onlarda biliyordu. bomboş vaatleri vardı herkesin. eşim hiç konuşmadı hep elimi tuttu hep sarıldı. onun dik duruşu beni de kaldırdı ayağa..

Konuşmayın normal hayatınıza devam edin ama bazı şeyler değişecek yas kişiye özel bir durum, biz kendi içimize çekildik mesela eşimi en çok cafeler rahatsız etti
Yildonumu geldi geçti tek kelime etmedi üstünde gereksiz bir neşe vardı bende uyum sağladım
Fiziksel olarak efor beklemeyin, ev taşıma günlük düzen bunlar sarsilabilir
Daha çok yeni biraz zamana birakin

Başınız sağolsun eşinizin en hassas dönemi bu dönem gözlemleyin ne iyi gelecek kendisi daha iyi bilir kimi çok ilgi ister kimi yalnız kalıp acı yaşamak ister ona göre şekil verirsiniz davranışlarınıza anneciğine rahmet diliyorum kaç yaşında olursa olsun konu anne olunca insan ufacık çocuğa dönüşür 🥺

Ben böyle durumlarda insanlarin üstüne gitmeyi sevmiyorum destek olacagim diye. Süreclerde yaninda bulunurum hastane, cenaze işleri gibi yapilacak seylerde, konuşmak isterse dinlerim konusurum. Konuşmuyirsa susardim herhalde.

Herkese merhaba
Sorgusuz sualsiz nedensiz ve konuşmasız yanında olun. Bırakın ağlasın karışmayin. Özellikle de konuşmayın. Ben annemi kaybettiğimde biri saçma sapan konuşunca deliriyordum ,kinleniyordum cami çerçeveyi indirmek istiyordum. Mümkün mertebe yanında olduğunu bilsin yeter.

Başınız sağ olsun.

Bu dönemde yapılacak her şey sinir bozabilir. Ben babamı kaybedince işte Allah sevdiğini erken yanına alır dediler bilmem ne dediler, sinirimi bozmaktan başka işe yaramadı. Hastaydı kurtuldu dediler yine sinirimi bozdu. Bence de yapılacak tek şey yanında olmak, ağlamak isterse omuz olun unutmak isterse yine destek olun. Ağlamıyorsa ağlatmaya çalışmayın gülmüyorsa güldürtmeye çalışmayın ama orada olun her zaman

Ben böyle durumlarda insanlarin üstüne gitmeyi sevmiyorum destek olacagim diye. Süreclerde yaninda bulunurum hastane, cenaze işleri gibi yapilacak seylerde, konuşmak isterse dinlerim konusurum. Konuşmuyirsa susardim herhalde.
Ben de aynı şekilde ekstra ilginin daha kötü hissettireceğini düşünüyorum. Normalde üzgünken nasıl davranıyorsanız aynı şekilde davranın. Cenaze için yardımcı olun adetler neler tam olarak bilmiyorum. Cenaze evini çekip çevirmeye yardımcı olabilirsiniz. Onun dışında bir taşınma süreciniz varmış biraz zaman geçtikten sonra onu aksatmayın. Hayat bir şekilde devam ediyor inşallah eşiniz çok içine kapanmadan acısını yaşayıp kısa sürede toparlanır. Başınız sağolsun.

Başınız sağolsun. En beceremedigim şeydir acısı olan insanı teselli etmek. Zaten her insanın acıya verdiği tepki farklıdır. Aynı şekilde beklentisi de farklıdır bence. En güzeli yanındayım mesajı verip süreci onun davranışlarına göre devam ettirmek bence. Eşinize zaman verin.

Öncelikle başınız sağolsun. Bu durumda destek amaçlı yapabileceğiniz pek birşey yok. Acı eşinizin acısı sizin için hayat devam ediyor. Sadece eşinizle gerekmedikçe konuşmazsınız olur biter. Onun dışında destek olacağım diye kendinizi heder etmeyin

yakın bir zamanda ben de kayınvalidemi kaybettim. allah yerlerini cennet bahçesi etsin inşallah 🤲🏻 çok çok sevdiğim bir kadındı. bir defa bile kötülüğünü görmedim.

eşim annesinin vefatından sonraki süreçte bir süre çok sinirli bir şekilde dolandı etrafta. asla acısını hatırlatıp iyice zora sokmadım. bir süre sonra o sinirli hali geçti ama bu sefer de size bişey olur mu korkusuyla benim ve kızımızın üstüne titredi. telefonu 5 dk geç açsam anında kendi kendine felaket senaryoları yazıyordu. şu an o da bir nebze azalmış durumda.

herkesin acısını yaşama şekli başka. eşiniz nasıl davranmak istiyorsa öyle davransın. ısrar ettiği bir şeyde ters düşmemeye çalışın. zamanla geçmese bile hafifleyecektir. başınız sağ olsun.

Başınız sağ olsun. Yakın zamanda görümcemi kaybettik. Sadece yanındaydım. Birlikte ağladık... Unutmadık ama alıştık...

Yanında olun yeter.

Herkese merhaba
Allah rahmet eylesin.
Yanında olun, yasını yaşamasını engellemeyin.
Üzülecek üzülsün.
Pişmanlık duyacak , duysun (aşırı, mantık dışı olmadığı sürece)
Ağlayacak ağlasın.
Her şeyden vazgeçecek, ayağa kalkacağı günlerin geleceğini hatırlatın.
Kısacası engellemeyin duygusunu yaşasın. Biriktirmesin.

Back
X