• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin annesine gitme meselesi..

Merhaba Kızlar;
Daha önceden eşimin ailesinin benim duymamı istemedikleri şeyler konuşuyorlar gibi geliyordu. Ben odaya girince susmalar filan.Genelde bağ bahçe işleri yada akrabaları arasında geçen sıkıntıları konuşuyorlardı.Benim duymamı istememelerinin tek nedeni kültürel farklılık.Sanırım onları sorunlu bir aileymiş gibi görüp yanlış tanımamayım diye böyle yapıyorlar. Çok abartmadım ama eşime söyledim böyle böyle yapıyorsunuz rahatsız oluyorum diye, yok fln dedi tabi. Bende ‘bazen özel konularınız olabilir annenlere tek başına git, bu konuları öyle rahatlıkla konuşun’ dedim.
Dün sabah eşim annemlere gidicem ben dedi tamam gidelim dedim.Sonra dışarı çıktık geldik ben biraz ütü yapayım dedim. Eşimin hadi gidelim artık demesini bekliyorum. Saat oldu 7. Bende eşimden ses çıkmayınca gitmicez heralde dedim kısır yapmaya koyuldum sonra geldi mutfağa 'gitmicez mi annemlere' dedi. Tamam yapayım orda yeriz ozaman dedim.Sabahtan beri senin işinin bitmesini bekliyorum dedi. Bende bana bir saat vermedinki, yemeğemi gidicez, ikindi mi gidicez, akşam çayamı gidicez hiç bir şey söylemedin bende işimi yapmaya devam ettim dedim. Annemlere her gidişte sorun yapıyorsun,Sen gelmek zorunda değilsin dedi. Bende olmaz öyle şey dedim. Kv ler merkezde oturuyor biz biraz dışardayız. Merkezde işin varken tek başına uğrayabilirsin ama evden tek başına gidemezsin dedim.Sonra gitmedim diye kv aricak noldu dicek,kavgalıyız sancak surat asıcak vs. Bende tek başına gidiceksen annenlere ‘ben tek başıma geldim injjilayı istemedim’ de dedim. Tabiki böyle demicek. İşi vardı dicek, sonra gitmeyen kötü gelin olucam. Böyle düşünmekte haksız mıyım?
Eşim isterse haftaiçi akşam iş çıkışı yemeğini annesinde yesin öyle gelsin bunu dert etmem. Ama hafta sonu bensiz gitmesin dimi ?
Burdaki gelinlerin yazdiklarini okudumda korkdum valla erkek kardesim var boyle gelinler gelirse ooo... bende 23 yasinda 1 yillik gelinim.bende esimi tek yollamam annesine evden gidince haklisin canim sahibi var artik esinin ustelik esimle gotmiceksem kv ne zaman gidicem ne zaman gorucem hal hatir soracam ... nadir durumlarda olabilir ama bende pazar gunu evde otrup esime sen git demem yada aksam evde otururken o gitse bende giderim benden ozel konusamazlar konusurlarsada laflari gediklerine koyarim kiiii yapmisdimdaa bende ailedenim sonucda :)

Burdaki gelinlerin yazdiklarini okudumda korkdum valla erkek kardesim var boyle gelinler gelirse ooo... bende 23 yasinda 1 yillik gelinim.bende esimi tek yollamam annesine evden gidince haklisin canim sahibi var artik esinin ustelik esimle gotmiceksem kv ne zaman gidicem ne zaman gorucem hal hatir soracam ... nadir durumlarda olabilir ama bende pazar gunu evde otrup esime sen git demem yada aksam evde otururken o gitse bende giderim benden ozel konusamazlar konusurlarsada laflari gediklerine koyarim kiiii yapmisdimdaa bende ailedenim sonucda :)

Evet bende sadece eşimle gidiyorum, onunla da gitmezsem görüşemeyiz bu sefer.. ayrıca kv lere bi saygısızlık, yalnış hareket yaparsam önce benim annem babam bana kızarlar :KK43:

Zamanla rahat olmayı öğreneceksin injjilay injjilay
Gelin dediğin ille de kocası her gittiğinde kayınvalidesine gidecek diye bir kaide yok

Evet bende sadece eşimle gidiyorum, onunla da gitmezsem görüşemeyiz bu sefer.. ayrıca kv lere bi saygısızlık, yalnış hareket yaparsam önce benim annem babam bana kızarlar :KK43:
Aynen benim ailemde öyle ama saygisizlik yapmayi ben kendime yakistirmam en guzelide bu zaten mesafeni koruyacaksin ama abartmadan:)

Benimkinde biraz erkek dengesizliği var, Sorarlar oda gelmedi der. kvde surat yapar söylenir sonra olan bana olur.

• Anladığım kadarıyla çok hassas bir yapınız var, bu kadar hassas olmayın. Bırakın gitsin kocan, istediği zaman.. Kv hemen sürat yapmaz oğluyla başbaşa daha bile memnun olabilir.. Laf söylerse sonradan, ev işine girişmiştim, senin oğlun da plan yapamıyor biliyorsun, şaşırttı beni filan dersin geçer gider.. Kendine bu kdr çok dert yaratma, sana yazık. Herkesi her zaman memnun edemezsin ki..

Esin annenlere gidiyorsa hatta sensiz gidiyorsa ailenle aranda senden birşey saklamiyorsa o zaman güvenin tamdir.
Ama gidip esin sana anlatmiyorsa sakliyorsa güvenin nasil bilmiyorum.. Benim esimede yapiyorlardi benim ailemde.. Sakin eşine deme anlatma derse anlatiyordumm.. Çünkü esimlden biseyde saklamam.. O bana güveni tam.. Hatta güveni kaybetmesini asla istemem... Esim bunlara tam güceniyordu.. Niye öyle yapıyorlar diyordu sora alisti..
Sende eşinden bisey saklarsaniz oda saklar.. Güven kalmaz ortada.. Ama ailenize uymayin birbirinize siki tutun.. Ömrünün beraber gecinceksiniz.. O kadar.

Back
X