Merhaba Kızlar;
Daha önceden eşimin ailesinin benim duymamı istemedikleri şeyler konuşuyorlar gibi geliyordu. Ben odaya girince susmalar filan.Genelde bağ bahçe işleri yada akrabaları arasında geçen sıkıntıları konuşuyorlardı.Benim duymamı istememelerinin tek nedeni kültürel farklılık.Sanırım onları sorunlu bir aileymiş gibi görüp yanlış tanımamayım diye böyle yapıyorlar. Çok abartmadım ama eşime söyledim böyle böyle yapıyorsunuz rahatsız oluyorum diye, yok fln dedi tabi. Bende ‘bazen özel konularınız olabilir annenlere tek başına git, bu konuları öyle rahatlıkla konuşun’ dedim.
Dün sabah eşim annemlere gidicem ben dedi tamam gidelim dedim.Sonra dışarı çıktık geldik ben biraz ütü yapayım dedim. Eşimin hadi gidelim artık demesini bekliyorum. Saat oldu 7. Bende eşimden ses çıkmayınca gitmicez heralde dedim kısır yapmaya koyuldum sonra geldi mutfağa 'gitmicez mi annemlere' dedi. Tamam yapayım orda yeriz ozaman dedim.Sabahtan beri senin işinin bitmesini bekliyorum dedi. Bende bana bir saat vermedinki, yemeğemi gidicez, ikindi mi gidicez, akşam çayamı gidicez hiç bir şey söylemedin bende işimi yapmaya devam ettim dedim. Annemlere her gidişte sorun yapıyorsun,Sen gelmek zorunda değilsin dedi. Bende olmaz öyle şey dedim. Kv ler merkezde oturuyor biz biraz dışardayız. Merkezde işin varken tek başına uğrayabilirsin ama evden tek başına gidemezsin dedim.Sonra gitmedim diye kv aricak noldu dicek,kavgalıyız sancak surat asıcak vs. Bende tek başına gidiceksen annenlere ‘ben tek başıma geldim injjilayı istemedim’ de dedim. Tabiki böyle demicek. İşi vardı dicek, sonra gitmeyen kötü gelin olucam. Böyle düşünmekte haksız mıyım?
Eşim isterse haftaiçi akşam iş çıkışı yemeğini annesinde yesin öyle gelsin bunu dert etmem. Ama hafta sonu bensiz gitmesin dimi ?