Eşimin annesiyle başımız dertte :( bıktım artık bıktırdı:((

Arkadaşım ilk olarak eşinden kimse için ayrılma .. Kendi anneni de üzme eminim uyuyamıyordur kadın.. Sonra Çok içine oturmuş belli seni iyi anlıyorum belliki sen gün görmüşsün saygı belkiyorsun ve haklısın. Karşındaki de geri kafalı saçma sapan adetlerini üzerine uygulamaya çalışıyor çarşaf falan kocan bilmio anlamıo mu da çarşaf kanıtını istiyo çok ayıp.. Bende inan senin kadar sinirlendim!! Boşa demiolar davul bile dengi dengine.. Arkadaşım önce bi sakin olmayı dene lütfen çok haklısın ve ilk günlerinin tadını bozmuş kendine müslüman benim içime yer edeceğine onlar sıkılsın demiş ve söylemiş sanki tutması lazımdı çocukları mutlu olsaydı bunlar yaşanmasaydı. Kaynanan elinde olmadan dışa vuruyo bence alışık olmadığı bir durum felan kaynanaya anlayış peki geline kim anlayış gösterio damat da ortada pinpon topu gibi ordan oraya sen istiyosun senden olsun o ister ben büyüttüm bana gelsin .. Bir gerçek var evet damadın ailesi bu ama bu çocuklar bir aile kurdu yeni bir ailesi var madem bunaltacaktın baştan karşı çıksaydın bu olaya senin koynunda uyusaydı yine bir gerçek varki büyüdü oğlun damat oldu başka bir kızın koynunda oynadın ya düğününnde alla alla şimdimi aklın başına geldi. Anladım anne anne de tamam büyüttü emek verdi de kızda yıllardır taşıdığı kızlığını namusunu oğluna saygıyla teslim etti çık aradan kaynanaın yaşadıklarını bu kıza yaatma!!! Arkadaşım sakın boşanma daha çok erken 5 ay bi katlan bi bak durumlara sakın çocuk yapma ama kaynanana hemen teslim olma olurmu savaş başedersin.. Buradan sürekli konuşalım birbirimize yardımcı olalım en son yapman gereken şey boşanmak lütfen senden tek isteğim kendini yormadan sabır etmen.. Daha ne yapabilir bi görelim Allah yardımcımız olsun hepimizin..

CNM BENDE ŞU SÖZE takıldım dini nikahı neden istemedinki gerçi herkezin kendi görüşü ama çok şükür hepimiz müslüman oldugumuz için nikahsız bir erkegin yanına durmak bile haramki sen evlenmişin ilişkiye girmek bile kattiyyen haram tamam kaynanla aranızdaki konuya sana hak veriyorum insanları bi kendi kafasına bırakmaları lazım heleki ilk günden ama bence senden evlilik süresi uzun olan biri olarak eşini kendinden sogutursun ben bunları yaşadım biliyorum erkekler cicim aylarında tamam sen haklısın diyolar annelerine atıp tutuyolar sonra o günler gecince tümm onları sana dönderiyolar bak bunlar 10yıllık tecrübe
kaynanada iyi ol
sürrtüşme
sevmesende iyigibi görün git gel konuş telefondada ama evde eşini kendine cek bence tatlı dilli ol kendine baglaşimdiden kavga edersen ayrılacam dersen adam 4 ay sonra ayrıl napım diyor ben hayal kırıklıma ugradım için sana tavsiyem yalvaran adam sonra bi bakıyosun seni bırakmış
benim senelerce beni büyüten annem diyo sana resti cekiyo
işi bilcen ama işe gitmicen sana nacizane tavsiyem dinlersin veya dinlemezsin
ben başta sen gibi yaptım ama hep üzülen ben oldum ama şimdi akıllandım eşimi kendime cekiyorum

arkadaş çok haklı en güzeli bu ::)o zaman istediğin gb oluyo her şeyy üzerine gitme eşinin iki tarafın baskısı birden kaldıramaz daha kötü şeyler olabilirr allah yardımcın olsun

merhaba canım bi kayınvalide maduru olarak şunu söyliyim zamanla düzeliyor inan beni kayınvalidem piskolojik tedavi boyutuna gelmişti 3 yıllık evliyim şimdi şimdi kabullenir gibi oldu.
Ama bu imam nikahı konusunu doğru anladıysam ilk gece öncesi yapılmalıydı bence düğün günü olamasada düğünden bi kaç gün öncesi dinimizce böyle uygundur biliyosun.

CNM BENDE ŞU SÖZE takıldım dini nikahı neden istemedinki gerçi herkezin kendi görüşü ama çok şükür hepimiz müslüman oldugumuz için nikahsız bir erkegin yanına durmak bile haramki sen evlenmişin ilişkiye girmek bile kattiyyen haram tamam kaynanla aranızdaki konuya sana hak veriyorum insanları bi kendi kafasına bırakmaları lazım heleki ilk günden ama bence senden evlilik süresi uzun olan biri olarak eşini kendinden sogutursun ben bunları yaşadım biliyorum erkekler cicim aylarında tamam sen haklısın diyolar annelerine atıp tutuyolar sonra o günler gecince tümm onları sana dönderiyolar bak bunlar 10yıllık tecrübe
kaynanada iyi ol
sürrtüşme
sevmesende iyigibi görün git gel konuş telefondada ama evde eşini kendine cek bence tatlı dilli ol kendine baglaşimdiden kavga edersen ayrılacam dersen adam 4 ay sonra ayrıl napım diyor ben hayal kırıklıma ugradım için sana tavsiyem yalvaran adam sonra bi bakıyosun seni bırakmış
benim senelerce beni büyüten annem diyo sana resti cekiyo
işi bilcen ama işe gitmicen sana nacizane tavsiyem dinlersin veya dinlemezsin
ben başta sen gibi yaptım ama hep üzülen ben oldum ama şimdi akıllandım eşimi kendime cekiyorum

dini nikahı tüm aile huzurunda deil eşimle aramızda yapmak istedim, aramızda hallederiz biz dedim, anlamadılar, gecenin 12sinde baskıyı artırarak devam ettiler ben aramızda halledicez dedim, zorunlu bi durum deil dininikah ben böyle düşünenlerdenim, resmi nikahımı kapı gibi yapmışım, günahı sevabı kalmamış, diğer düşünenede saygı duyarım , ama bana saygı duymadılar
ben tatlı dilliydim zaten, hayr öyle yaranamadım, hep fazlasını bekledi, evlendikten sonrada kendini kaybetti kadın kendi malı zannetti beni herhalde, yok bitti , mesafe koymuştum o mesafeler büyüdü, eşim böyle kabul etmiyosa yolu açık olsun, dedim de zaten hiç korkmuyorum, kendileri kaybederler,
madem anne kucagından ayrılamıyordu evlenmicekti böyle evlilik yürümez, anneside onsuz duramıyodu madem ayrı eve niye cıktık, aynı evde yaşayacak bi gelin bulsalardı, yok canım yok ben yaranamadım ne yapsam yaranamadım aradı konuştum daha 1 haftalık evliyken, eşim zaten konuştu 5 kez, aramadı aramıyor olduk, aradı konuştum, ertesi gün bi daha bekledi, o da yetmedi bi daha.

bitti o benim için.öylesine nefret yüklüyüm anlatamam. öfke değil, öfke olsa gelip geçerdi yok nefret ettirdi, evliliğimi etkiledi, hayatımı etkiledi

o kadın sınavıma 5 gun kala istemeye gidelim diye ısrar etti,etkileneceğimi annesine söyledigi halde, annesi bile bile benim geleceğimle oynadı, nişanlımda izin verdi, ben hissedip hayır demiştim çok etkileniyorum sakın demiştim ama annesinin baskısına dayanamadı benim sınavımı rezil etti. öyle doluyumki:(((

Son düzenleme:
ama dini niah aranda haledilmezki ona bi hoca 4de şahit ister sen evliligine başlarken haram işleyerek başlamışın bence nikahsız bu yaşadıklarında oyüzden allah cezalandırıyo seni benim düşüncem cünkü katti haram hele bi hamile kaldını düşün zina cocugu oluyor

ayyy inan okurken sinirlerim tepeme çıktı nasıl kadınmış bu yaa manyakmı nee sabır versin canım sana allah ama bence seviyosan eşine dahada sahiplen bence aramıza girme yeter de düş yakamdan de bu bundan anlar gece gece sinir bastı:52::53:

civcivy..... ne ayrılması....'' Biz birbirimizi çok sevdik'' demişsiniz....o zaman 10 günlük evlki iken ayrılık düşünülür mü .....çok sevmek demek, çok şeyide göze almak demektir....belliki çok gençsiniz üzerinize kurulan bu baskı sizi çok fazla yıpratmış ve bunaltmış, ama ne yazık ki bu toplumda böyle bu işler....evliliğiniz için , sevginiz için mücadele edeceksiniz....bir kere kayınvalide olayını çok ciddiye almayarak işe başlayabilirsiniz....kayınvalidenizi olduğu gibi kabul ederek,yaptıkları karşısında çok fazla öfkeye kapılmadan, onu çok kafanızda büyütmeden evliliğinize sahip çıkın lütfen....zamanla herşey yoluna girecektir. mesafeli bir ilişkiniz olursa ve siz eşinizin gönlünü feth ederek iyilikle güzellikle bu olumsuzların üstesinden gelmesine yardımcı olarak çokta mutlu mesut yaşarsınız....
daha 10 günlük evlilikte ayrılık sözünün hiçte şık kaçmadığını...evlililk kurumunun güzellikleri kadar, zorluklarının da olduğunun, ama o çok sevgiyle, saygıyla, sabırla, hoşgörüyle ve de yeri geldiğinde tahammülle yürüdüğünün bilincinde olarak herşeyin üstesinden geleceksinizdir.....sizden ricam, Eşinize de çok yüklenmeyin....hiç bir insan annesini, babasını seçerek dünyaya gelme lüksüne sahip değil....elinden geldiğini yapıyordur mutlaka.........36 yıllık evli ama hala muzdarip bir gelin olarak ben de çok düşündüm yıllar içinde ayrılığı... ama nereye baksam herkes kayınvalide mağduru....bundan ayrıl başkasını al yine aynı şey olcak.....:20:

Son düzenleme:
ama dini niah aranda haledilmezki ona bi hoca 4de şahit ister sen evliligine başlarken haram işleyerek başlamışın bence nikahsız bu yaşadıklarında oyüzden allah cezalandırıyo seni benim düşüncem cünkü katti haram hele bi hamile kaldını düşün zina cocugu oluyor

size hiç bi cevap bulamıyorum olsada verceğimi düşünmüyorum teşekkür ediyorum, allaha havale ediyorum

ne demek ayrılıcam bak eşin senden yana kızgınlığını söylemiş.sen kendini üzme tatlım.yeni gelin lohusa gibidir.evet çok saygısızlıklar yapılmış sana ve eşine ama eşin sana destek çıkmış.çatla kaynana çatlaa:32:

canım diğer yazdıklarınıda okuyunca tekrar yazma kararı aldım bizim dinimiz kişiye göre şekillenebilicek bişey değil bu konuda sana saygı duyuyorum ama bazı durumların alternetifi yoktur.
bide daha şimdiden boşanmayı düşündürtücek bi durum yok ortada kusura bakma.
kayınvalide konusuna gelince bunaltmakta kesinlikle haksız ama sen sabrınla ve eşinle aranda kurduğun ilişkiyle her şeyi yoluna koyabilirsin bak tekrar söylüyorum benim kayınvalidem kumammış gibi davranıyordu bayılıp hastaneye kaldırılıyordu ama zamanla ve sabırla her şey düzeldi çok şükür.
ALLAH dert vermesin ailenden ayrılmış olmanın etkisiylede biraz sıkkınsın üstüne bu gelince bunalmışsın unutma bu evliliği bitirsen bile hiçbir erkek annesini veya ailesini atmaz ama sabredersen eşini kazanır mutluluğu yakalarsın yok sabredemem dersende yeni bi adam ve buna benzer sorunlar
oluşur yaşantında.

iyi geceler arkadaşlar,bir kişi hariç hepinize çok teşekkür ederim benimle paylaştıgınız için derdimi,
allah yardımcım olsun
büyük konuşup atıp tutanı,allah adına konuşanıda allah bildigi gibi yapsın, allah başına versin, o zaman görürsün cezayıda, bi insanı bu derece büyük yargılamayıda.

ben resmi nikahımı yaptım eşim helalimdir, dilersem imam nikahımıd ayaparım alırım şahitlerimide. kimse ama kimse allah adına yargılayamaz kimseyi, insanız allah değiliz

iyi geceler tekrar:((((((((((((((

Son düzenleme:
canım diğer yazdıklarınıda okuyunca tekrar yazma kararı aldım bizim dinimiz kişiye göre şekillenebilicek bişey değil bu konuda sana saygı duyuyorum ama bazı durumların alternetifi yoktur.
bide daha şimdiden boşanmayı düşündürtücek bi durum yok ortada kusura bakma.
kayınvalide konusuna gelince bunaltmakta kesinlikle haksız ama sen sabrınla ve eşinle aranda kurduğun ilişkiyle her şeyi yoluna koyabilirsin bak tekrar söylüyorum benim kayınvalidem kumammış gibi davranıyordu bayılıp hastaneye kaldırılıyordu ama zamanla ve sabırla her şey düzeldi çok şükür.
ALLAH dert vermesin ailenden ayrılmış olmanın etkisiylede biraz sıkkınsın üstüne bu gelince bunalmışsın unutma bu evliliği bitirsen bile hiçbir erkek annesini veya ailesini atmaz ama sabredersen eşini kazanır mutluluğu yakalarsın yok sabredemem dersende yeni bi adam ve buna benzer sorunlar
oluşur yaşantında.

dinimizde dini nikah, imam nikahı yada resmi nikah diye bi kavram yoktur
nikah bahsi vardır ve nikahın şartları içerisinde ilan etmek ve karşılıklı iki tarafın şahitler eşliğinde kabul etmesi vardır
islamda nikah akdi birdir, dinisi resmisi bilmem nesi yoktur.
islamın istediği şartlar gerçekleşirse nikah sahihtir.

dediğim gibi diğer düşünenlerede saygım var, konumuz zaten bu değil.
ama tutupta allah seni bu yuzden cezalandırmış gibi bi ifade allahın bile kabul edebilecği bişey olamaz, allahıma havale ediyorum bu ifadeyi kullanan arkadaşı:(((

tekrar teşekkür ederim
iyi geceler arkadaşlarım tekrar tekrar saolun

Son düzenleme:
bitti o benim için.öylesine nefret yüklüyüm anlatamam. öfke değil, öfke olsa gelip geçerdi yok nefret ettirdi, evliliğimi etkiledi, hayatımı etkiledi

canım çok kat-i konuşuyorsun.görelim mevla ne eyler neylerse güzel eyler be canım kısmetse önün de çok uzun ve inşallah da mutlu bir evlilik hayatı var. ya beraber otursaydın? ya da eşin onlar ailem arayacaklar ve sende arayacaksın deseydi?
kendini dolduruşa getirme, yok öyle hemen pabuç bırakmak pes etmek.senin düşüneceğin tek şey şimdi herşeye rağmen devam eden balayınız siz daha cicim aylarınızdasınız,tadını çıkar,boşveeer aldırma.oyalanacak birşeyler bulsan mesela.
bilmem çözüm olurmu yıldırma politikası yapsan,tam tersi olsa sen onu bezdirecek kadar arasan hatta gece falan zart diye anne naptın napıosun gibi saçma sorular sorsan,zamansız usulsüz rahatsız etsen anlarmı ki,hani dedim bir musibet bin nasihattan evladır hesabı...

peki gecenin o saatinden sonra kendi aranızda dini nikahı nasıl halledicektinizki?
kusura bakma ama YARADANIN rızası dışında bi tavır sergilediğin için ruhun karamsarlığa sürüklenmiş ve çok büyütülmemesi gereken bu durumu şeytan ve vesvese sebebiyle boşanma düşüncesine kadar götürmüşsün.
kayınvalidenin tutumu kesinlikle yanlış özellikle çarşaf konusu ama sende bu dini nikah konusunda haksızsın.

canım daha 10 güncük evlisin nişanlıyken anlıyamıyoruz bak benim kaynanam dul bide dul kadının oğlunu almayın derler ama aldık :1:
canım hiç ilgilenmedikleri oğulları kıymetli olur bak benimki yüzüme karşı oğlumu aldın ben özlüyorum diyo bende pekte memnun değilim vereyim geri diyorum anlıyormu yine aynı her dakika görüşmek ister 30 yaşında kardeşi özlüyo onu der onu bahane eder benimkinin kardeşi özürlü obakmış kardeşine kayınvalide gezmiş şimdi ona kaldı ya asıl neden o gezemiyo kadın dicem ama kardeşi sade konuşamıyo öyle büyük bi özürü yok ama kadıncağız tek gezemiyo ya ve hergün gezen oğlunun yüzüne bakmayan kadına benimle evlenince oğlu kıymetli oldu zamanla eşin anlıyo onunla anlaşıyorsan başka kimseyi takma a onunla anlaşamazsın sana kötü davranır saygısızlık aldatma veya dayak olur ozaman boşancam dersin yoksa boşanmak çok kolay canım Allah korusun bi yuva kurdun mutlu olmak için

sen allahtan yardım istiyosun ama adam sadece yasalarda senin kocan allah katında kocan degilki sen hatayı baştan yapmışın seni uyarmak için dedik sen bu akılla gidersen allah katında nikah yokmu sen ayetleride siliyosun demekki senin herşeyin baştan hata

siz de sağolun......lütfen kendinizi yıpratmayın... evliliğinizin tadını çıkarın....hele ki, eşinize olan sevginizi doya doya yaşayın.....benim oğlum da sizin eşinizin yaşında... ben ne çok isterim ki yuvasını kursun, sevdiğiyle mutlu mesut bir hayat yaşasın.....bileyim ki onun artık bir yoldaşı var.....hayat arkadaşı var....:16:

bir de şuna değinmeden geçemeyeceğim....insanlar çocukluktan çıkıp bir birey olmuşlarsa ve evliliğe kadar gitmişlerse bazı kararlarını kendileri vermeliler....oymuş, buymuş,kime ne....çocuklarımızı özgür bırakalım....

Son düzenleme:
dinimizde dini nikah, imam nikahı yada resmi nikah diye bi kavram yoktur
nikah bahsi vardır ve nikahın şartları içerisinde ilan etmek ve karşılıklı iki tarafın şahitler eşliğinde kabul etmesi vardır
islamda nikah akdi birdir, dinisi resmisi bilmem nesi yoktur.
islamın istediği şartlar gerçekleşirse nikah sahihtir.

dediğim gibi diğer düşünenlerede saygım var, konumuz zaten bu değil.
ama tutupta allah seni bu yuzden cezalandırmış gibi bi ifade allahın bile kabul edebilecği bişey olamaz, allahıma havale ediyorum bu ifadeyi kullanan arkadaşı:(((

tekrar teşekkür ederim
iyi geceler arkadaşlarım tekrar tekrar saolun

canım bu mesajına istinaden yazıyorum:
Nikahta esas, yani dinimizde aslolan onun duyurulmasıdır. Bu konuda hadis te var.ancak dini nikah zorunludur Üstelik anne baba hakkını da çiğneyemezsin. O yüzden nikahı onların izniyle ve de insanların şahitliğiyle yapmak gerekir. Zaten resmi nikahın dini unsuru bulunmadığı için, dini nikahı olmayanların durumu zina durumu ile aynı. (Kişiler müslümansa tabii)
İmam işine gelince, dinimizde imamlık diye bi unsur yoktur aslında. Yeterli fıkıh bilgisi olan herkez imamlık yapabilir,nikah kıyabilir. .Daha çok bilgiyi bence fıkıh kitaplarından ve de ilmihallerden çok rahat bulabilirsin. Araştırman ve okuman yeterli.

sen bence ayetleri bi araştır nikahsız bir erkegin yanında aynı ortamda bile bulunamazsın taki sen o adamla adamla diyorum cünkü dinen kocan degil herşeyi yapmışın zina sayılıyor oldu resmi nikah yap ama dini inancın farklıysa ozaman sözüm yok sana idda edersem ozaman yanlış ama
bence kendini irdele yaşadıklarında bence cocuk yapma baride veledi zina olmasın

:((((( bilmiyorum canım, benim eşim saftır biraz, kıramaz incitemez, ama tepemize çıkıyolar o öyle yapıncada:(((( ben ondan şikayetçiyim, evet bu adarı fazla deyip olayı bana yansıtmadan konuşmadı annesiyle yine, yine bana yansıttı, balayında yine annesi konu oldu, yine girdi aramıza kadın:((( benim anlamadım söylemişiz sana aramızı bozuyorsun nolru biraz rahat bırak dinlenmeye ihtiyacımız var dediği halde, kadın devam ediyor:((((
söyleyin ben nasıl seveyim bu kadını nasıl saygı duyayım şimdi, zaten önceside var soguttugu seyler var, ki ben şimdi napayım, nasıl cevap vereyim nasıl arayayım.
gemiyor içimden gelmiyor kaldıki mecburmuyum her gun seninle konuşmaya, kendi annem beni aramıyor onun aradıgı kadar, onlar bunaltmıyor bizi uzakta olduklar halde, sen nasıl saygısızsınki bu kadar bunaltacak kadar devam edebiliyorsun üstelik bile bile,
söyleyin nasıl seveyim nasıl anne diyeyim ben bu kadına demiyorum demicemde:((( asla içimden gelmiyor, öylesine sogudum, ondan kurtulmak için eşimden ayrılmaya razıyım kızlar ben:(((( yeterki düşdün yakamdan:(((
AHHcanım benım suan ağlıyorum ınan yuregım yanıyor,senın ettıgın lafları ettım ben sessız fırtınaları oynadım,babası kaynanadan beterdı bıktırdı bezdırdı ben babasız buyudum babasına anasına babacım anacım dedı,onlar bır yetımın canını yaktılar,yuvasını yıktılar,gözyaşlarım sel oldu çiçeği burnunda gelındım.Benın eşim de saftı canım aynı senınkı gıbı kım ne derse oraya çekılıyordu,her söylenene ınanıyordu.Ben kendımı paralıyordum ağlıyordum artık ısyan edıyordum ondan sonra bıraz yumuşuyordu.Buraya yazamadıgım okadar çok şeyım varkı.oherıf ve o kadın anası babası ben onların yuzunden çocugumu aldırdım eşımle gelecegımı goremedım.Bı kaç kere o da dedı babasına baba arama o kızı bu kadar durmadan berı arıyordu.Sız anlaşamıyorsunuz ayrılın,ibe adam sanane kocam la arama ne gırıyorsun,kara çalı gibi bız sımdıkavga ederız akşam bal şeker oluruz kara koca degılmıyız.Yazıklar olsun dedım.Bunlararagmen evlerıne gıttık geldık.Benımözguvenımı bozdular,benı okadar elımkolum bağlı bır vazıyete getırdılerkı kocana bıle guvenme canım....guvenme.benım kocam başladı bana demeye kı artık ben bu evde duramıyorum canım bana buyumu yaptılar bu ev bana soğuk gelıyor ben eve gıremıyorum.Dedımkı nasıl ya bu nerden gelıyor aklına kım boyle bıeyyapabılır.Bunları benım aklıma soktu.Ve esım benım karsımda benım ıcın yanıp tutuşan benle evlenmek ıcın yapmadıgını bırakan ısın aynı evde bana yabancı gıbı bakmaya başlamıstı gozgoregore sogudu benden ben anlamadım nasıl oluyor bıseyler benım kontrolu dısında ılerlıyor.Bma ır kalemde sıldı benı benım ıcın ölüp bıten adam.sımdı telefonuma bıle cıkmıyor.Bu nasıl bır çelıskıdır kı ben ne yaptım ona bu kadar hıcbısey yapmadım.Onlar benım canımı yaktı.Sımdı anladımkı gercekten aramıza gırıp kocama bıseyler yaptılar.Ama ım yıktıysa bu yuvayı benım ahımla mutlumu olacak obur dunyada yatacak yerlerı yok bu dunyadada sın nefesınde can veremesın benım adımı sayıklamakdan..Dağıttılar yuvamızı.Mahkemede boyle anlatacagım.İllakı hakım benıde konusturacak daha ben hıc konuşamadım !!!!eşimle bile konusamadım hıncımı alamadım !!!! :(((

Back
X