Eşimin annesiyle oturma sevdası

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
5 yıllık evliyiz.Evlendiğimizden bu yana ayrı bir evimiz var.Kayınvalidem dul eşi yıllar önce vefat etmiş.Eşim evlendiğimizde de annesiyle beraber oturma düşüncesindeydi ama ben kabul etmedim ve ayrı ev tuttuk.Şimdi 3 yaşında bir oğlumuz var.Neyse zamanla eşimde kendi evini benimsedi bir daha bu konu açılmadı.herkes mutlu mesut kendi evinde..Ama az önce telefon açtı bana.Dediği aynen şu:Ben işi bırakıyorum 2-3 ay işsiz kalabilirim eşyaları toplayalım anneme taşınalım 1 yıl beraber kalalım.Nasıl sinirlendim anlatamam.Mantığa bak ya..Bende çalışıyorum.2 ay işsiz kalıcam diye hemen anneye taşınmayı düşünmek neden?
Bahaneye bakarmısınız.Neyse telde olmaz diyip fazla uzatmadım konuyu ama çok kızdım eşime.Annesinin yanına taşınsak 1 yıl değil 10 yıl oturur bir daha da ayrı ev açmaz buna adım gibi eminim.Ne yapayım nasıl konuşayım akşam bu konuyu sinirlenmeden?

Şu an işyerindeyim.15 dakika sonra çıkıcam fikirlerinizi bekliyorum lütfen.. elim ayağım titriyor sinirden

Bizde kirada oturıyoruz ödeyemeyiz falan diyemi düşünüyor acaba?O zaman yeni iş bulmadan ayrılmasın ne yapayım yani?

5 yıllık evliyiz.Evlendiğimizden bu yana ayrı bir evimiz var.Kayınvalidem dul eşi yıllar önce vefat etmiş.Eşim evlendiğimizde de annesiyle beraber oturma düşüncesindeydi ama ben kabul etmedim ve ayrı ev tuttuk.Şimdi 3 yaşında bir oğlumuz var.Neyse zamanla eşimde kendi evini benimsedi bir daha bu konu açılmadı.herkes mutlu mesut kendi evinde..Ama az önce telefon açtı bana.Dediği aynen şu:Ben işi bırakıyorum 2-3 ay işsiz kalabilirim eşyaları toplayalım anneme taşınalım 1 yıl beraber kalalım.Nasıl sinirlendim anlatamam.Mantığa bak ya..Bende çalışıyorum.2 ay işsiz kalıcam diye hemen anneye taşınmayı düşünmek neden?
Bahaneye bakarmısınız.Neyse telde olmaz diyip fazla uzatmadım konuyu ama çok kızdım eşime.Annesinin yanına taşınsak 1 yıl değil 10 yıl oturur bir daha da ayrı ev açmaz buna adım gibi eminim.Ne yapayım nasıl konuşayım akşam bu konuyu sinirlenmeden?

annesinin dul olması iyi olmamış, bu nedenle yalnız kalmasın istiyor galıba...

anlaşabılıyor musunuz kayınvalıdenle??

Şöyle bir durum var,normalde oğluma kendi annem bakıyordu 1 haftadır kreşe verdik oğlumu ve devam edicek inşallah.Artık annem bakmıyor yani.Kreşten çıkıncada bizim evimiz merkeze biraz uzak birkaç gün kayınvalidemde kaldık.Sabahları falan erken kaldırıp okula bırakıyoruz.Annesinde kalınca birkaç gün eski duyguları depreşti heralde annemle yaşayalım demeye başladı.hatta bu yüzden işyerine ve okula yakın başka bir ev bakıyorduk kiralık.Ama beyefendinin düşünceleri başkaymış

evet sinirlenmeden.çocuğun düzeninin disiplininin bozulabileceğini ve karı koca olarak yeni evli çift olarak pek uygun olmayacağını uygun bir dilde anlat bence

Belkide kayınvalideniz yanlızlıktan sıkıldığı için eşinizi arayıp söylemiştir.Eşinizede kira vermemek için bu fikir cazip gelmiş olabilir.Eşiniz geldiğinde;bu çevreye çok alıştığınızı,işinizi bırakmak istemediğinizi,hem aynı evde oturursanız kayınvalidenizin rahatsız olabilieceğinden bahsedin.Belki fikrinden vazgeçer.

Kayınvalidemle ne kadar iyi anlaşsamda ev ev üstüne olmaz yapamam ben kendimi çok iyi biliyorum..5 yıldır ayrı olmasak neyse...

Sinirlenmekte haklısın.
İşi bırakmak anlık alınacak bir karar değil.
İşi bırakıp annesinin yanına taşınmak,kendi başına alabileceği bir karar olamaz.
Ve neden 1 yıl ? 1 yıl iş bulamayacağını nerden biliyor ?

Herhalde hep aklında vardı taşınmak.İş durumundan,gelir azalacak diye seni ikna edeceğini düşünüyor.Çocuğa da annem bakar diyecek.
Ben olsam,ben gelmiyorum derim ama sizde sert mi kaçar bilemiyorum :)

Kayınvalidemle ne kadar iyi anlaşsamda ev ev üstüne olmaz yapamam ben kendimi çok iyi biliyorum..5 yıldır ayrı olmasak neyse...

zor bir durum cnm yaaa..
eşin aklına koymuşsa eğer kesin yapacaktır.
kayınvalıden yalnız olmasaydı iyi olurdu, en azından geçerli sebepler bulurdun
eşin sana kadın yalnız basına kalıyor, canı sıkılıyor vs vs bır sürü bahane uyduracak.
zor yaaa ...sen ne yapmayı düşünüyorsun? eşin kesın kararlıysa dedıgını yaptırmak ıcın elınden gelenı yapacaktır..

eşiniz işyerinde kötü birgün geçirmiş,ani düşünmeden verilmiş kararla sizinde canınızı sıkmış..işten ayrılmış olsa bile kayınvalidenizle aynı evde olamayacağınızı,çaresiz olmadığınızı yapıcı ve tatlı dille anlatın..yapılacak tartışma,kavga eşinizde inat oluşmasını sağlayacaktır..dediğiniz gibi ev üstüne ev olmaz..bakalım kayınvalideniz kabul edecek mi?kayınvalideniz içinde yalnızlığa alıştıktan sonra kabulleneceği bir durum değil..Allah yardımcınız olsun..sıkmayın canınızı herşey düzelir..

ama bu aranızda huzursuzluk yaratacak bunu da istemez heralde belki sana bi yoklama çekip nabzını ölçmeye çalışıyodur öncelikle

Bence eşiniz annesinin yanına taşınmak için bahane arıyor. Eşinize sizin kurulu bir düzeniniz olduğunu, bu düzeninizi bozmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz.

Sürekli işsiz kalmak istiyor gibi geldi bana..

Konu annesini tek bırakmamak olsa en başlar çok ısrarcı olurdu..

5 sene sonra jeton düşmediyse , postu sermeye niyetli :9: 2 - 3 işin ay hikayesi..

Kayınvalidemde gönüllü hergün onda kalsak bişey demez.Bir haftadır mecburen kaldık.Dün artık eve gittik.Ne zaman geleceksiniz diye soruyor hemen..Ana oğul hallerinden memnunlar.Dün hatta söyledim kayınvalideme ben rahat edemiyorum dedim genel olarak.Seninde gelinlerin sana gelmez diyor bana hey yarabbim...Sanki hiç gitmiyormuşuz gibi.Ben iş ve okula yakın ev tutup bu kalmalardan kurtulmak isterken içine düştüğüm duruma bakın.Tamamen yerleşelim diyor eşim offf

Muhtemel siz birkaç gün kalınca kayınvalidenin hoşuna gitti ve oğluna konuyu hatırlattı. Ne gerek var masrafa alın işte ev gibisinden.

Soruna gelince ise sinirlenmeden pek mümkün değil gibi görünüyor.

bu akşam sakince ;biz onunla her zaman ilgeniriz oraya taşınırsak aramız bozulabili ,insan kendi kardeşi ile bile anlaşamıyor vsvs deyin ;ama asla bağırıp çağırmayın ;o zaman sen benim annemi sevmiyormuusn ,istemiyormuusn ,deyip kadına acıyacak ,yanlız olduğu için vicdan yapıcak ...ama kesin bir dille asla deyin ...
siizn içn belki arada aklınıza mantıklı gelebilir kira vermemek ,çocuğa bakmak ,ama huzur herşeyyyy

valla ne desem bilemiyorum bende ilk evliliğimde 1.5 sene kayınvalide kayınpeder ve görümce ile kaldım gerçekten çok zor oluyo evin bütün işi sana kalıyo hiç bişey yapmıyolardı evden bi çıkıyolardı dışarı eve bomba düşmüş gibi topla toplayabilirsen bazen gıcıklığına toplamıyodum neler neler yapıyolardı eski eşim onada bana da para veriyodu bende para olduğunu biliyodu ya onda para olduğu halde benden para istiyodu odamdayken paldır küldür kapıyı çalmadan odaya giriyodu kapıyı kilitliyodum ısrarla kapıyı açmaya çalışıyodu belki giyiniyorum belki ağda yapıyorum işim var hiç anlamazlardı sonra ayrı eve geçmiştimde rahat etmiştim doğru düzgün gelmezlerdi sende eşine uygun bi dille ben annenle yapamam bizim kurulu düzenimiz var ben düzenimden vazgeçemem filan de yine istersen ara sıra kalırız isterse annende bi kaç günlüğüne bizde klabilir ama uzun süreli aynı evde yaşayamam filan de bi tek onun annesi evde yalnız kalmıyo ki bende boşanmadan önce benim annemde yalnızdı ama ben hiç bi zaman annemle oturalım demedim

zor bir durum cnm yaaa..
eşin aklına koymuşsa eğer kesin yapacaktır.
kayınvalıden yalnız olmasaydı iyi olurdu, en azından geçerli sebepler bulurdun
eşin sana kadın yalnız basına kalıyor, canı sıkılıyor vs vs bır sürü bahane uyduracak.
zor yaaa ...sen ne yapmayı düşünüyorsun? eşin kesın kararlıysa dedıgını yaptırmak ıcın elınden gelenı yapacaktır..

aynen katılıyorummmm tam bir muamma yani

Back
X