Eşimin annesiyle oturma sevdası

Kuvvetle muhtemel annesinin istegidir. Esin de annem istedi diyemeyecegine gore isi bahane etmis.

Ev ev ustune olamaz.

Ancak dedigim gibi annesi duygu somurusu yaptiysa esiniz de kesin kararini vermistir ki oyle gorunuyor.

Sizin aksam sakin olmaniz sart. Sesinizi yukseltmeden derdinizi anlatabilirseniz ne ala.

Allah yardimciniz olsun diyelim.

sakın kabul etme

1 sene işsiz mi kalmayı düşünüyor

bulsun bi iş çalışsın

evini geçindirmeye gönlü olan insan

ne iş olursa olsun çalışır

eşine göre işsiz kalması bahane anneyle yaşama şahane

oldu başka

işten neden çıkıyor acaba. işte bi sorun çıktıysa gergin falansa ani karar vermiş olabilir , benim eşim mesela biraz fevri karar verir ama kararı eğer bizim için yanlışsa hemen düzeltir o anlık bir kurtuluş planı yapar yani eşinde zaten anasının yanına taşınmak istiyor belliki aklı annesinde kalıyor ama tabiki taşının demem girmek kolay olur yanına ama çıkmak zor olur yakın mısınız peki kayınvalideyle :)

Aslında,gidip kalmakla taviz vermişsin.
İki ayrı eve ne gerek var,nasılsa hep buradasınız.
Tek ev olsun,boşa masraf olmasın demiştir.

Daha önceki konularına şöyle bir baktım.Eşin sorumsuz olabilir.Belki uzuuunn bir tatil düşünüyordur.
Eşin yan gelip yatacak,anneciği ona bakacak,gelin de işe gitsin...

Oncelikle isteki sorunlarindan baslayin, mumkun mertebe kararini yeniden gozden gecirmesini saglayin. Mudurune filan kizmissa onlar atmadiktan sonra cikmasina gerek yok, bir is yerinde en cok degisen mudurdur, yarin obur gun gider yenisi gelir, sabretsin. Yani oncelikle isteki sorunlarini cozmeye ve isten ayrilmasini engellemeye odaklanin. Olmadi sizin maasinizla ve varsa birikiminizle ne kadar sure idare edebileceginizin hesabini yapin. anneye tasinma konusundan baslamayin, ters tepki yapabilir. Daha ufak, daha ucuz bir eve tasinmak da oneriler arasinda.. Yani bol bol oneri arti hesap lazim size su anda.

5 yıllık evliyiz.Evlendiğimizden bu yana ayrı bir evimiz var.Kayınvalidem dul eşi yıllar önce vefat etmiş.Eşim evlendiğimizde de annesiyle beraber oturma düşüncesindeydi ama ben kabul etmedim ve ayrı ev tuttuk.Şimdi 3 yaşında bir oğlumuz var.Neyse zamanla eşimde kendi evini benimsedi bir daha bu konu açılmadı.herkes mutlu mesut kendi evinde..Ama az önce telefon açtı bana.Dediği aynen şu:Ben işi bırakıyorum 2-3 ay işsiz kalabilirim eşyaları toplayalım anneme taşınalım 1 yıl beraber kalalım.Nasıl sinirlendim anlatamam.Mantığa bak ya..Bende çalışıyorum.2 ay işsiz kalıcam diye hemen anneye taşınmayı düşünmek neden?
Bahaneye bakarmısınız.Neyse telde olmaz diyip fazla uzatmadım konuyu ama çok kızdım eşime.Annesinin yanına taşınsak 1 yıl değil 10 yıl oturur bir daha da ayrı ev açmaz buna adım gibi eminim.Ne yapayım nasıl konuşayım akşam bu konuyu sinirlenmeden?

Sakın kabul etme benim konularıma göz at aynı mesele benimki de bilsem tek gözlü evde oturcam yinede kaynanamla oturmam..

Olacak iş değil yani, resmen plan yapmış kafasına göre.
Siz onunla sakin bir şekilde konuşun inşallah vazgeçer bu sevdadan.
Durup dururken huzurunuzdan olmayın.

Dün iş çıkışına yakın zamanda açtığım ve 15 dakika sonrada çıktığım için yorumları ancak sabah okuyabildim arkadaşlar..
Akşam kendi annemde misafirdik.Yurtdışından amcamlar falan gelmişti.Epeyce kalabalıktık kardeşler falan.Herkes gittikten sonra annem eşim ve ben yanlız kaldık.Bir çay daha içtik biraz konuştuk.Annem oğluma baktığı için konulara vakıf.Okula ve işe yakın ev aramaya başladığımızı da biliyordu.Konu açıldı.Telefonda onları söyleyen eşim gitmiş yerine başkası gelmiş sanki.Hiç annesiyle oturma fikrinden bahsetmedi.Belkide annemin yanında olduğu için bilemiyorum.Yine satılık kiralık evlerden falan konuştuk epeyce.Kiralık ev arayacağımız ve buluncada 1 ay 2 ay sonra ne zaman bulursak taşınacağımız konusunda hemfikir olduk.İçim biraz rahatladı.Ne işten ayrılacağından nede diğer konudan bahsetmedi.Zaten annemin yanında söylemez ama istemese ayrı ev arama konusunuda açmaz ve üzerğinde epeyce konuşmaz annemle birlikte..Bu iyi bir gelişme benim için.Sanırım dün bir anlık öfkeyle öyle düşünüp karar verip kendince telefonda benim başımı ağrıttı.Zaten ben her fırsatta annesiyle beraber oturamayacağımı dile getiriyorum bir konu açıldığında.Bunu eşimde kayınvalidemde çok iyi biliyor.Yani beni çok iyi tanıyor.Kabul etmeyeceğimi b,iliyor kesin nabız yokluyor.Ama eminim kabul etsem sevinçten havalara uçar hemen kamyona yükler eşyayı.

Eşim sorumsuz değil işyerinde sorunları var ayrılmayı düşünüyor ama 2 gün evde ancak oturur boş durmayı sevmez.Gece yarılarına kadar çalışır.Şu anki işyerinde çok taviz verdi kendinden çok ödün vererek canla başla çalıştı.O konu yanlış anlaşılmasın.Başka bir iş bulmadanda ayrılacağını sanmıyorum.Sadece dillendiriyor.
Bizim şu an oturduğumuz kendi evimiz toki evi.1 yılı geçti taşınalı ama merkezde değil,merkeze yakın bir ilçede.Otobüsle yarımsaatlik yol uzakta değil ama oğlum anaokuluna devam edeceği için okuluna yakın bir eve geçmek istiyoruz.İlçedeki evide ya satacağız yada devredeceğiz.Çünkü 2 evin borcu fazla gelir bize.

Meseleyi net olarak ifade edebilmek için uzunca anlattım biraz.Dün tekrar tekrar sordum eşime kiralık ev bakayımmı diye.yanımda annem falanda yoktu.Gayet rahat bir şekilde tamam bak uygun bir yer olursa taşınalım dedi.Sadece araya bir cümle sıkıştırdı.O da şu:Biz hatayı en başından yapmışız.En başta ayrı ev açmayıp annesinin yanına taşınıp kira ödemeyip para biriktirecekmişiz kendimize şimdi ev satın alacakmışız:)
Ben hiç oralı olmadım tabi.Geçmişe değil geleceğe bakalım dedim.Şu anda olacak bişey değil o dedim.Olacak şeye bakalım geçmişi bırakalım şu an ne yapmamız gerekiyorsa onu konuşalım dedim.

Sonuç olarak arkadaşlar,şun anda annemle oturacağım diye ısrar etmiyor.Telefonda nabız yokladı ama fırsat bulamadı.Zaten iş bulmadanda işten ayrılmasına ben izin vermem.Aynı şeyi bende düşündüğümde eşimde bana izin vermez ki ben bayanım biraz evde oturup dinlenip çocuğumla ilgilenebilrim.Bende çok yoruldum dedim kaç kere işi bırakmayı düşündüm ama eşim istemedi.Anlık sinirle alınmış kararlardı.Bazen sıkıldığım oluyor evet ama çalışmak ayrı birşey.Çalışmasam bu kadar söz hakkım bile olmaz.Belkide eşim ben evi geçindiremiyorum diyerek annesiyle yaşamaya zorlar Allah korusun..

hadi gözün aydın canımmm :)))))))))))) kendiliğinden çözülmüş işte

Sonuç olarak arkadaşlar,şun anda annemle oturacağım diye ısrar etmiyor.Telefonda nabız yokladı ama fırsat bulamadı.Zaten iş bulmadanda işten ayrılmasına ben izin vermem.Aynı şeyi bende düşündüğümde eşimde bana izin vermez ki ben bayanım biraz evde oturup dinlenip çocuğumla ilgilenebilrim.Bende çok yoruldum dedim kaç kere işi bırakmayı düşündüm ama eşim istemedi.Anlık sinirle alınmış kararlardı.Bazen sıkıldığım oluyor evet ama çalışmak ayrı birşey.Çalışmasam bu kadar söz hakkım bile olmaz.Belkide eşim ben evi geçindiremiyorum diyerek annesiyle yaşamaya zorlar Allah korusun..

Kafasının bir köşesinde o var. Sadece uygun zamanı bekliyor, eğer dün sizden azıcık da olsa yeşil ışık alsaydı bugün girişimi olurdu.

Ben sizin yerinizde olsaydım, bu şekilde sessiz kalmak yerine bu işi tamamen kapatırdım.

Son düzenleme:
şimdilik geçmiş olsun.

ama eşinin ve kayınvalidenin hayali beraber oturmak. her an bir atakla karşılaşabilirsin.
hep tetikte olmalısın. konu şimdilik kapanmış... ama her an açılabilir.

bi hataya düşüpde kabul etmeyin sakın birlikte oturmayı, yoksa daha çok başınızı taşlara vurursunuz. ilerleyen günlerde k.v evinde yaşayacağınız sıkıntılar, kendi evinizde yaşayacağınız maddi sıkıntının yanında hiç kalır.

Kafasının bir köşesinde o var. Sadece uygun zamanı bekliyor, eğer dün sizden azıcık da olsa yeşil ışık alsaydı bugün girişimi olurdu.

Ben sizin yerinizde olsaydım, bu şekilde sessiz kalmak yerine bu işi tamamen kapatırdım.

Evet canım kafasının bir köşesinde var biliyorum ama benden umudu yok o konuda.Benim acil bir ev bulup en kısa sürede taşınmam lazım.Bu işi tamamen nasıl kapatacağım peki?

şimdilik geçmiş olsun.

ama eşinin ve kayınvalidenin hayali beraber oturmak. her an bir atakla karşılaşabilirsin.
hep tetikte olmalısın. konu şimdilik kapanmış... ama her an açılabilir.

Canım okula yakın bir ev bulup taşınırsam eğer Allah nasip ederse kendi evimi alana kadar oturmayı düşünüyorum.Oğlumda gün geçtikçe büyücek kendi odası olması lazım.İsteselerde beraber oturmamız imkansız yani.Bunu ilerde daha iyi anlayacaklar..

Bu şekilde en azından kavgasız gürültüsüz, saygılı bi şekilde ayrı evlerde yaşayabildiğinizi, yarın öbür gün belki de aynı evde oturup kavga edince ömür boyu aynı ortamda bulanamayacağınızı filan söyleyin. Kavga etmeyin ama sakın sakın birlikte yaşamayı da kabul etmeyin...

Evet canım kafasının bir köşesinde var biliyorum ama benden umudu yok o konuda.Benim acil bir ev bulup en kısa sürede taşınmam lazım.Bu işi tamamen nasıl kapatacağım peki?

Kesin bir dille konuşarak. Annesini çok sevdiğini fakat aynı evin içinde yaşamanızın mümkün olmadığını, 5 yıldır kurulu bir düzeniniz olduğunu ve bunun bundan sonra değişmesinin sıkıntı yaratacağını, hastalıkta vs de tabi ki yanında olup her türlü destek vereceğinizi, ama lütfen bu konuda ısrar etmemesini söyleyin.

bir kere beraber oturdun mu ömürlük olur... azıcık aşım kaygısız başım, ev ev üstüne olmaz ne kadar iyi olsada zararsız olsada fazla muhabbet tez ayrılık getirir kesinlikle kabul etme net bir şekilde olmaz de zaten evlenirkende dedim sana olmaz şimdide diyorum olmazzz

Back
X