Esimin aramamasindan cok, ailesinin aramamasi.

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
Onceki konumda detaylica anlattim, evi terkettim gectigimiz pazar gecesi eve donmedim.
Pazar gununden beri ne ses var ne soluk. Ne esimden, nede gorumce yada kayinvalidemden. Evi terkettigime kesinlikle pisman degilim, ama inanin oyle koyuyorki aramamalari. Ama yanlis anlamayin, esimin aramamasi beni hiiiic sasirtmiyor, karakterine cok uyuyor cunku aramamasi. Lakin annesiyle ablasinin aramamasi beni oyle sasirtti ki. Etraflarinda dort donup, nekadar pozitif enerjim varsa verip, mutlu ederdim (oldukca depresif ve stresli bir aile cunku). Daha henuz 2 hafta once gorumceme bizimle birlikte tatile gelmesini teklif edip, biletlerimizi aldik (40 yasinda ve bekar kendisi). Ailesiyle tatile gittitinde birsey anlamayacagi icin, birazda yufka yurekliligimden olsa gerek, esim ve benle gelsin de hic olmazsa keyifle gonlunce bi tatil gecirsin dedim.
Kayinvalidemin dert ortagi sirdasi haline gelmistim, yanliz bi yere cikamadigi icin alip alip alisverise, carsiya pazara gotururdumki evde cok sikilmasin diye (sanki cok bos vaktim varmis gibi). Borekler corekler kekler yapip yapip tabak tabak tasimalarim, hadi hamur yogurayimda buzluk icin pogaca yapalim sana diye is cikisi aksam vakti yorgun argin yaptigim o hamurlar, sardigimiz yapraklar, misafirlerine ettigim hizmet, gosterdigim guler yuz, her islerine kosmam. Ustelik bu yazdiklarim ne ki. Salak gibi 'gelinlik gorevim bu' diye ne yoruldum ne caba gosterdim ne emek verdim yahu. Bu arada onlarla kapi komsusuyum, dipdibe oturuyoruz yani.

vay be. bana cok muthis bir ders oldu bu. ne ekersen onu bicersin demisya o atalarimiz, cokta oyle degilmis be sevgili atalarimiz. yarin ne getirecek bilmiyorum, ama bundan sonra fedakarlik mi? once oturup uc defa dusundukten sonra.
bulundugum durum tanidik geliyor mu sizlere?

eşiniz sizle ilgili olumsuz şeyler mi anlattı acaba..Yoksa karışmak istemiyorlar mı bilemeyiz.

Bence siz ulaşılmazı oynayın, telefonu kapatın, görüşmek isterseler kabul etmeyin insan kaybedilince kıymete biner.
Aramalarını dert etmeyin kafa dinleyin. Aramazsa aramasıııınn. Tıııııın.
telefonu kapatmak gereksiz, ben ulasilmaz degilim ki. Ama dert etmemem lazim. Dunden beri esimle alakali uzulmekten ziyade, inanin sadece kayinvalidemle gorumcemin aramamasi zoruma gidiyor (kayinpederimle oyle derin bi muhabette degiliz o yuzden onu saymiyorum). Aynen. Tinlamamam lazim.

eşiniz sizle ilgili olumsuz şeyler mi anlattı acaba..Yoksa karışmak istemiyorlar mı bilemeyiz.
Esim oturup beni kotulemez, ozelini ic dunyasini pek paylasmaz bence (daha dogrusu sanmiyorum yani). Ama karismayin aramayin demis olabilir. Yahu dese bile, kendimi gorumcemin yerine koyuyorum, okadar iyi bir bagim varsa gelinimizle hicbir kuvvet en azindan halini hatrini sormama engel olamaz. Anlatabiliyor muyum?

depresif ve stresli olduklarini soylemissin canim onlar bunlardan besleniyo yani farkli bi durum degildir onlar icin.

hak edene değer vermek gerek onların sizin için b çabası var mıydı yoksa niye ne diye kendini paraladın böyle?

belki eşiniz aramıcaksınız falan diyordur..belkide dediğiniz gibi nankör çıkmıştır..ama bunların artık hiç önemi yok..iyilik yap denize at demişler..sen artık kendi mutluluğunu düşün..

O çok sevilen akraba ve arkadaşlar benim boşanma davamda aleyhime şahitlik yapmıştı.

Kalakalmıştım.

Nasıl yani? Benim yüzüme gülen o insanlar bunlar mı demiştim.

Böyle durumlarda erkek aileleri biraz arabulucu konumunda olmalılar sorun onlardan kaynaklı değilse eğer ..
Eşiniz de burnu düşse dönüp almayacak cinsten bir adam galiba ..
Allah sabır versin size ..
Taş olsa çatlar bu şekilde .

Sen insanlığını yapmışssın kendine yakışanı, eğer haberleri var ama yinede ilgilenmiyor oralı olmuyorlarsa onlarda kendilerine yakışanı yapıyor şu anda.

Ben de aynı durumdayım arkadaşım.. bir haftadır baba evindeyim bir Allahın kulu ne oldu neden gittin diye aramadı sormadı,var böyle insanlar işte düşmüşüz bunların içine..

Siz milleti terk ederken ayıp etmiyorsunuz da onlar peşinizden aramayınca mı ayıp ediyor? Madem bu kadar değerlilerdi, doğru düzgün oturup konuşsaydınız. Kapıyı çarpıp çıkıyorsanız her şeyi göze alacaksınız. Bir daha yüzünüze bile bakmasalar şaşırmam. Zira sizin bu terketme davranışınız da bir aile için darbedir.

Siz milleti terk ederken ayıp etmiyorsunuz da onlar peşinizden aramayınca mı ayıp ediyor? Madem bu kadar değerlilerdi, doğru düzgün oturup konuşsaydınız. Kapıyı çarpıp çıkıyorsanız her şeyi göze alacaksınız. Bir daha yüzünüze bile bakmasalar şaşırmam. Zira sizin bu terketme davranışınız da bir aile için darbedir.
hiç bir kadın durup dururken terk etmez.. o yuvayı bırakmak öyle kolay değil.. canına tak dediği noktada insan hiçbişeyi düşünemeden sadece gitmek istiyo.. büyükler de büyüklüğünü bilip durun oturun konuşalım demezse, gelinini aramazsa ne oluyo ne btiyo neden gittin diye sormazsa onların kaynanalığının kayınpederliğinin ne anlamı var,sadece hizmet ettirirken mi kaynana kaynata oluyolar..

bunlar sana ders olsun bi daha da kendini öyle yıpratma.
aramadıkları sürece de sakın arama.
ha ararlarsa kendini ağırdan sat öyle derler ya.
bu senin için bi fırsat sonuna kadar değerlendir.

ben de eşimle tartıştığımda eşim 10 gün ablasında kaldı.
hala o görümceyle konuşmak görüşmek istemiyorum çünkü herşeyi biliyodu ve hiç aramadı hatta biz barıştıktan sonrada aramadı.

Onceki konumda detaylica anlattim, evi terkettim gectigimiz pazar gecesi eve donmedim.
Pazar gununden beri ne ses var ne soluk. Ne esimden, nede gorumce yada kayinvalidemden. Evi terkettigime kesinlikle pisman degilim, ama inanin oyle koyuyorki aramamalari. Ama yanlis anlamayin, esimin aramamasi beni hiiiic sasirtmiyor, karakterine cok uyuyor cunku aramamasi. Lakin annesiyle ablasinin aramamasi beni oyle sasirtti ki. Etraflarinda dort donup, nekadar pozitif enerjim varsa verip, mutlu ederdim (oldukca depresif ve stresli bir aile cunku). Daha henuz 2 hafta once gorumceme bizimle birlikte tatile gelmesini teklif edip, biletlerimizi aldik (40 yasinda ve bekar kendisi). Ailesiyle tatile gittitinde birsey anlamayacagi icin, birazda yufka yurekliligimden olsa gerek, esim ve benle gelsin de hic olmazsa keyifle gonlunce bi tatil gecirsin dedim.
Kayinvalidemin dert ortagi sirdasi haline gelmistim, yanliz bi yere cikamadigi icin alip alip alisverise, carsiya pazara gotururdumki evde cok sikilmasin diye (sanki cok bos vaktim varmis gibi). Borekler corekler kekler yapip yapip tabak tabak tasimalarim, hadi hamur yogurayimda buzluk icin pogaca yapalim sana diye is cikisi aksam vakti yorgun argin yaptigim o hamurlar, sardigimiz yapraklar, misafirlerine ettigim hizmet, gosterdigim guler yuz, her islerine kosmam. Ustelik bu yazdiklarim ne ki. Salak gibi 'gelinlik gorevim bu' diye ne yoruldum ne caba gosterdim ne emek verdim yahu. Bu arada onlarla kapi komsusuyum, dipdibe oturuyoruz yani.

vay be. bana cok muthis bir ders oldu bu. ne ekersen onu bicersin demisya o atalarimiz, cokta oyle degilmis be sevgili atalarimiz. yarin ne getirecek bilmiyorum, ama bundan sonra fedakarlik mi? once oturup uc defa dusundukten sonra.
bulundugum durum tanidik geliyor mu sizlere?

Siz gelinsiniz diğeri oğlu. Ne kadar kötü olsa bile oğlu. Ne kadar kötü bile olsa onu bırakıp senin yanında olmazlar. Yani insan evladı, yuva yıkılmasın diye uğraşır ama ben kendimden biliyorum, eşimle kavga etsem en çok ailesi sevinir.

Kimseye kendi öz ailenmiş gibi fedakarlık yapmaya gelmez. Burnun havada olucak, ben ona dokunamam ben onu yapamam ay may diyeceksin ki, değerli gelin olasın. Etrafımdaki değerli gelinlerin çoğu ya böyle, ya da eşine karşı ailesine karşı kendini hiçe sayıp susan insanlar...

B
hiç bir kadın durup dururken terk etmez.. o yuvayı bırakmak öyle kolay değil.. canına tak dediği noktada insan hiçbişeyi düşünemeden sadece gitmek istiyo.. büyükler de büyüklüğünü bilip durun oturun konuşalım demezse, gelinini aramazsa ne oluyo ne btiyo neden gittin diye sormazsa onların kaynanalığının kayınpederliğinin ne anlamı var,sadece hizmet ettirirken mi kaynana kaynata oluyolar..
Bahsedilen kayınvalideyle kayınpederin durumlardan ne kadar haberi var? Konu sahibi derdini anlatmış da yüzüne mi bakmamışlar acaba? İşimize gelince evliliklerden aman uzak dursunlar, işimize gelince niye kocamla benim aramı yapmıyorlar, niye aramıyorlar, niye ilgilenmiyorlar? Yok öyle dünya. Kimse kimsenin karı-koca ilişkisine burnunu sokmaya meraklı değil, mecbur da değil. Kaynanayla kayınpeder görevini yanlış anlamışsınız siz. Gelini evden kaçırmamak veya yürümeyen evlilikte ara bulmak zorunda değiller.
Sebebi ne olursa olsun, o evden terkederek ayrılan bir kişi bir daha aranmayı beklemesin yani. Yakıp yıkarak çıkmak o kadar kolay olmuyormuş demek ki değil mi? gittiğin yerde niye aramıyorlar diye düşünüp duruyormuşsunuz...
Kaçmışsınız, gitmişsiniz. Geri dönülmez hareketler bunlar. Kapıları kapatan sizsiniz. Bundan sonra da yolunuza bakın. Bu insanları arkanızda bırakmışsınız çoktan zaten. Şimdi iletişime geçmiyorlar diye dertlenmek anlamsız.

X