Eşimin arkadaşına banka bilgilerini vermesi

Adam bildigin gerekli bütün bilgileri almış umarım bişey yapmaz.

Adam bildigin gerekli bütün bilgileri almış umarım bişey yapmaz.
Adam ilk kez para yatırmıyor eşimin hesabına ama ilk defa anne kızlık numarasını istedi.sanırım ibandan girince kendi hesabı gibi gösterip para kesmesinler diye yaptı.ama neyseki sonunu getiremedi.

Hesabınızı kapatın derim. Gereksiz bir bilgi vermiş eşiniz , anne kızlık soyadı banka çalışanı tarafından güvenlik açısından gerçekten o kişiylemi işlem yapılıyor bunu teyit etmek için istenilir atm den böyle bir işlem yapılamaz.[/QUOTE
sadece 2. Ve 5. Harfini verdi yinede sıkıntı olur mu sizce

Para yatırmak için IBAN yeterli eşiniz niye tüm bilgileri verdi

esiniz resmen butun bilgilerini ifsa etmis. yarin birgun aralari bozulursa ? benim arkadasim bir yere ikinci bir numara icin benim telefon numarami verdigine bile razi olmadim gittim yalvar yakar sildirdim . esiniz butun herseyini paylasmis. bankaya gidip hesap numarasini vs degistirebilirsiniz.

Hiçbir yerde para yatırırken anne kızlık soyadı sormaz ama şifre değiştirken sorarlar! Akıllı kadınsınız ama kocanız üzerinde işe yaramamış acilen şifrelerini değiştirsin özellikle internet ve bankamatiği

Eşimin dediğine göre adam hesabın içine giremedi.çünkü anne kızlık soyadından sonra telefon onayı istiyormuş.onu yapmadılar.adam yapamıyorum .normal şekilde göndereyim.para keserlerse kessinler demiş.parayıda yatırmış
Kendi hesabina yatiriyormus gibi gostermek istemisler masraf kesmesin diye. Bi gariplik yok bence

Öğrenci yaz tatili için yanımızda.Ev arkadaşına ev kirası gönderiyor.Çocuk adına gönderince kendi hesabı gibi masraf çıkmıyor.Sistem bankamatiğin şifresini istedi.Bankalar da uyanmış başkasının tc girince eskiden yeterli idi şimdi bankada şifresini ve tele gelen mesajı da istiyor.Masrafsız yolluyor kirayı.Belki o bankada şifre yerine anne kıZlık soyadı ile teyit alıyorsa olabilir.Hangi banka ise müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsiniz.

Kendi hesabıymş gibi yatırmak istesede bu bilgiler gerekmez. Bende öyle yatırıyorum kişinin telefonuna şifre gider siz atm ye o şifreyi girersiniz ve kendininizmiş gibi yatırırsınız. Bu bilgileri istemek normal degil.
Seneler önce bi akrabamın da laf arasında anne kızlık soy adını öğrenip kredi kartını alıp limiti arttıran bi arkadası 90 küsür milyar borç yapmıştı

Siz yine de hesabınızı kapatın bu durumu banka çalışanı ile paylaşın duruma çözüm bulacaklardır..
Anne kızlık soy ismi banka tarafından kullanılan en önemli ana güvenlik sorusudur. Tamamını söylememiş eşiniz ama zaten banka çalışanı da tamamını isteyemez çünkü güvenlik aşamasında bu tür sorular 2. Ve 5. Harfi diye çıkar ya da 1. Ve 3. Gibi.. tamamını çalışan bile göremez.. o anda farklı işlem yapabilirdi adına kredi kartı , kredi , nakit avans , ya da kendi numarasını kaydetme , havale eft..

Atm de kartsiz olarak hesaba masraf odemeden para yatirabilmesi icin anne kizlik soyadi haric diger bilgiler isteniyor. Ama anne kizlik soyadi cagri merkezinde teyit icin istenir. Ilgili banka subesine basvursaniz iyi olur bence. Arkadasi bu durumu suistimal etmesin

Kendi hesabıma para yatırırken bu bilgileri girmem gerekiyor, bankadan bankaya bilgi değişiyor arkadaşlar.

ben birinin dayısını tanıyosam anne kızlık soyadını da bilirim. tc desen ulaşmakta ne var. hesap no desen zaten vermek zorundasınız onu.

ben bi sakınca görmedim. sonuçta arkadaşınızmış.

Anne kizlik ismiyle birsey olmaz korkmayin.telefonunjza sifre gelir hesap girislerinde o onemli.

Az önce eşimin arkadaşı aradı.Eşimin hs para yatıracaktı.Atm den kartsız bir şekilde.Eşimde önce tc sini sonra ıban nosunu, sonra müşteri nosunu verdi.onunlada kalmayıp annesinin kızlık soyadını 2.ve 5. Harflerini verdi.harfleri söylemeye başlayınca kaş göz işareti yaptım ama umursamadı.Kapattıktan sonra kızdım oda pişman oldu ama iş işten geçti.Şimdi bu arkadaşı eşimin hesabının içinemi girmiş oldu.canım çok sıkıldı.bilgisi olan yardım edebilir mi ?
Anne kızlık 2.ve 5. Harfine ne gerek var diğerleri birde kimliğin seri numarasını verseymiş yenilerde kalktı da

Hesabına giremez şifre ister SMS gelir AKS verdiğine eminmisin?
Abartı
TC müşteri no ıban şube kodu hesap no gerekebilirde AKS abartı

Back
X