Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Sizin düğünümüze birisi altın taktiginda o biri evlendiğinde sizde aynını takmazmisiniz? Bu oyle bir durum işte.

Takmam
Benim düğünüm 15 sene önceydi
Altın ozaman 25 lira gibi bişeydi. 50 lira takana kadar altın takarım diye düşünülürdü ozaman.
Şimdi her önüme gelene altın takamam bu yüzden

Bir hediye bekletiniz olması normal çeyrek olur yarım zıbın olur vs. Normal olmayan geleceğiz diye haber veriyorlar bunu beğenmiyorsunuz. Üstelik arayıp tatlı sert konuşmak istiyorsunuz. Onlar çeyrek takmayabilir belki durumları uygun değil. Belki sonra birşey yapacaklar yani bilemedim.
Normal olmayan geleceklerini aynı günün akşamı haber etmeleri. Yani akşam 6gibi arayıp bu akşam gelicez demeleri. Ve durumları Cok çok iyi.

Siz misafire anlikmi

Siz misafire anlikmi gidersiniz yoksa uygun olanı öncesi de haber etmekmi
Ben haber veririm.
Ama çevremdeki herkes özellikle çocuklarla uğraşmayayım, ikram hazırlamayayım diye anlık haber verdiler akşam üstü.
Sadece ev toplamaya fırsat şeklide zaman bırakıyorlar.
Yani bu iyi düşünce aslında, sizin için.
Ama sizin yaptığınız büyük kabalık, eşinizin yarın gelin mesajına görüşürüz denmesi bile aslında triptir ama anlamamışsınız.
Hala ısrar edip sormuşsunuz.
Sanki haberli gelseler ne yapacaksınız acaba onu bir düşünün derim.
Alt tarafı eve 15 dk da çekidüzen verip, bir çay koyacaktınız ama kalp kırmayı yeğelemişsiniz.

Size tavsiyem, siz kadın olarak o arkadaşın eşini arayın böyle böyle denk getiremedik hastaydım vs diyerek özür dileyin, bu hafta içi ne zaman uygunsunuz karatlaştıralım, başımızın üstünde yeriniz varla bitirin konuşmayı.
Çok ayıp yaptığınız.

altın takmasaydınız.kim zorladı sizi.hem insanları sürekli geri çeviren sizsiniz
bir de nasıl isteyebilirim bizden akıl istiyorsunuz.

Normal olmayan geleceklerini aynı günün akşamı haber etmeleri. Yani akşam 6gibi arayıp bu akşam gelicez demeleri. Ve durumları Cok çok iyi.
Tamam gelsinler koyun bir çay. Yemeğe mi geliyorlar çaya kahveye geliyorlar. Zaten çocuklu ev hoş görürler dağınıklık varsa.

Altın alacağınız olduğunu söylemek, belirtmek veya ima etmek bence çok yanlış eğer içinden geliyorsa, durumu el veriyorsa yapar zaten

Ay ne kadar çirkin bı dusunce
Altın alacağı olmak nedir bide utanmadan isteyecek misiniz. Onlar hediyedir bı kere aynısını takmak onun görgüsü , ama takmıyorsa istemek daha büyük görgüsüzlük
Bide esin keşke önceden soyleseydniz demesi de biraz ayıp olmuş öyle mi denir

Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
madem altın gelcek diye bekliyosunuz dört gözle hemen gelin diyip kabul etseydiniz neden ertelediniz ki yazık dert oldu şimdi altın size...

Her gecen gun beni biraz daha sasirt kk. Yillarin uyesiyim, bu seneki gibi bdv ne gordum ne duydum :KK53: bu sene ne dert yapti be:olamaz:

arkadasim iyi misin sen? Hediye olarak taktigin altinin pesine dusmek nedir? Hele de arayip tatli sert nasil isteyebilirim demek nasil bir olay? Bu kafalara nasil erisiyorsunuz merak ediyorum. Siz ona altin taktiginizda mesela altin 100 liraysa simdi oldu 450-500. Bu sizce adil bir karsilik mi degil? Ha bence karsilik beklenmesi yanlis ama sizin mantiginizla bakmaya calisirsak da adil bir beklenti icinde degilsiniz

Vallahi beklentiye girm
Siz bence bir daha hiç bir bebeğe düğüne sünnete kınaya giderken altın takmayın.Bu borç değil gönülden kopan elde olandır. Peşine düşüp arayıp istemek bence tam bir görgüsüzlük
Ay ne kadar çirkin bı dusunce
Altın alacağı olmak nedir bide utanmadan isteyecek misiniz. Onlar hediyedir bı kere aynısını takmak onun görgüsü , ama takmıyorsa istemek daha büyük görgüsüzlük
Bide esin keşke önceden soyleseydniz demesi de biraz ayıp olmuş öyle mi denir
Evet keske önceden haber etseydiler hazırlık kek vs yapardim

Bir yaşıma daha girdim. Herkes hatalı olduğunuzu yazmış ama konu sahibi hala sabit fikirli, düşüncelerinde gram değişme yok. Evet usulen karşılıklı altın takılır ama sizin beklenti içine girmeniz ve bunu zorunluluk görmeniz garip olan. Geçim derdiyle falan alakası yok bir altın sizi zengin mi edicek? Tatlı sert istemekten bahsetmişsiniz üstelik gerçekten ayıp. Oldu olucak altın alacağımı kargoyla gönderin siz gelmeseniz de olur deseydiniz. Siz onlara 2 çocuk için iki altın takmışsınız da sizin ikinci çocuğunuz doğmasaydı geri ister miydiniz ikinci altını? Bu mantığa göre böyle düşünmeniz olağan çünkü

Aman yarabbi ne biçim vizyonsuzluk bu. Allahım sen böyle insanları uzak tut benden.. :KK70:

Umarım altın takmazlar. O bozuklukla nasıl rezil olacaksınız çok merak ettim çünkü. Yazın buraya olur mu? :KK45:

Sorulan soru, istenen tavsiye aklıma geldikçe bir gülme geliyor..

bu akşam gelcez denmiş. benım bıldığim ertesi gununden haber edilir.hazırlık yapılır.bebeklı ev zaten temızlık vs gerekır. ona gore hazırlık edersınız.nıye rahat ve guzel ağırlamak varken ıkı ayağımı bir pabuca sokayım. oda çocuk ınadına huysuzluk edıp akşama kadar ağlmazsa.çocuklar bu konuda çok ıyıdır:emir_bebek::KK17::anne::kızgın:bırı doğum yaptı bizdede. bugunden haber verıldı cumartesi gunune. altın takarsan altın beklersın absurt bır durum yok.

kız sevgılısıne hedıye alır. erkek hiç hedıye almaz konusu açılır.kk kadını ''hemen erkekden ayrıl ,ruhsuz ,odun''altın takanın altın beklemesinide'' ayyy mayy ıyygıyy çok banell boloyoromm taammı''dıyenle aynı.

borç ıstemek ayıp olur. tatlıya bağlayın sizde.msjla olacak iş değil.ara kadını şu zaman beklıyorum musait iseniz.gunu soyleyın .değilim derse ortak gunde buluşun.direk ara bozmaya değmez altın için.

Back
X