Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Madem bukadar değerliydi malınız hiç takmasaydın. Sizi tsnıyan biri zaten adetlerinizi de bilir. Yangından malmı kaçırıyorsunuz? İllaki getirip takarlar,arayıp istemekte görgüsüzlükte nirvana. Sizin gibi insanlardan hediye falan Allah korusun!

Konu sahibi hem karnı doysun istiyor hem pastasi dursun istiyor. Olayı bu. Altını gelsin istiyor ve onun istedigi onun uygun oldugu onun hazır hissettigi gun ve saatte gelsin istiyor. Bi de bu var :KK70: gelsin de nasil gelirse gelsini de yok.. hem gelecek hem de 3 gun onceden haberli gelecek :KK70:

piskolojik olarak hazırlıcak kendini belkide
Kolay değil koca çeyrek gelecek 😅

Saka gibi.
2 defa gelmeye kalkmislar siz reddetmissiniz.
Ben olsam bir dsha gelmeye kalkmam. Cevap vermemekle de iyi yapmis kusura bakmayin da.

Siz altını emaneten mi takmistiniz, ne ayıp...
Böyle şeyler bizde, karşılık beklemeden olur.
İmkanınız varsa, gönlünüzden geçerse yaparsınız.
Yapınca da ilk fırsatta dört gözle beklenmez.
Benim taktiğım, bana takamayan yada tam tersi durumda benim olduğum arkadaşlarım oldu.
Lafi bile olmadı, olmaz da..
Beklentiniz çok değişik geldi bana..

Konu sahibi yorum yapmayacaktım ama kendini savunmak için kurduğun cümlelere inanamadım! Önceden haber vermek görgüdür demişsin görgüden tek anladığın bu heralde. Başka birine de evlenip çoluk çocuk geçim derdine düşünce anlarsın demişsin. Çocuğu yaparken eşe dosta verdiğin altınlarla geleceğini planladın heralde. Çocuğunu sen düşüneceksin başkasından bisey beklemeden...

En son cümleyi okuyunca baya bir şaşırdım. Hem.gelmeyin diyorsunuz Hem de altın için nasıl ararım diye soruyorsunuz.

Benim bildiğim birine gitmek için aradığında Hayır derse , ikincide kendisi davet eder.

Iki daveti de ret edip altın için gelin nasıl sorarım diye telaşe sarmış sizi. Şaşkınım.

Şaka mı bu?
Insanlara müsait degiliz dedikten sonra zaten nezaketen sizin ,müsait bir zaman ayırıp cağırmanız gerekirken yapmamışsınız ,yetmemiş insanlar tekrar sormuşlar yine müsait değiliz demişsiniz.
Şimdi de altını nasıl isterim diyorsunuz pes.
Gelmelerine müsade etseydiniz muhtemelen getireceklerdi zaten altınınızı.
Öte yandan bana 2 kez müsait değilim diyene,3.kez teklif etmem şahsen gelmek istiyorum diye. Gitmemde zaten.

Arayıp altın alacagınız olduğunu nasıl tatlı sert söylersiniz bilemedim ki şimdi. Bu nasıl bir düşünce onuda bilemedim. Altın alacağınız var mı onu hiç bilemedim. Ben utandım sizin yerinize .

Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
Ay yapmayın şöyle şeyler yaa👀 bu durum gittikçe normalleşti. Geçenlerde annemin düğününe gidemediği bi akraba da oğlunu gönderip çeyreğini istemiş şoke oldum😳 biz ne ara bu hale geldik anlamadım. Sırf bu iğrençliklere maruz kalmamak için butik bi yerde 1. Derece akrabalarımla düğün yaptım valla

Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
Anlamadım bebek görmeye gelin diye siz mi haber ettiniz :D

Vallahi utanırım ben hani siz altin takarsaniz gelen kisi baska bir hediye verir insan olarak ben ona altin taktim vs gibi düşünülebilir. Ama tatli sert bizim alacak altimiz var nasıl denilir. Kendini düşürmekten baska bisey değil. Atıyorum size geleceğiz dediler sizde tamam dediniz ama altin değilde kıyafet getirdiler ne diyeceksiniz bizim alacağımız var mi diyeceksiniz.
Düğünlerde bile taktığımız seyler aynen gelmiyor. Birde konu icinde çocuğumuz olunca haber verdik diyrosunuz yani getirin diye dediniz yoksa adamlar zaten duyardı sanirim demesenizde. Vallahi cok garip insanlar var gerçekten , yalniz siz ceyrek takarken bugünkü fiyat bir miydi aradaki farkı isteyin fazlaysa

Ilk olarak sürekli iptal eden sizsiniz. Yani eşinizin nezaketen arayıp durumu anlatıp uygun olduğunuz zaman onlara da uygunsa davet etmesi gerekir. Ikincisi bu tip hediyeler karşılıklı olmaz. Adi üstünde hediye. Yani alacağınız yok. Ikinci çocuğunuz olmasaydı ne yapacaktınız. Sırf o altını almak için hamile mi kalacaktınız. Sizin gibi küçük hesapların peşinde koşan insanları gördükçe kendimle daha çok gurur duyuyorum.

Vallahi utanırım ben hani siz altin takarsaniz gelen kisi baska bir hediye verir insan olarak ben ona altin taktim vs gibi düşünülebilir. Ama tatli sert bizim alacak altimiz var nasıl denilir. Kendini düşürmekten baska bisey değil. Atıyorum size geleceğiz dediler sizde tamam dediniz ama altin değilde kıyafet getirdiler ne diyeceksiniz bizim alacağımız var mi diyeceksiniz.
Düğünlerde bile taktığımız seyler aynen gelmiyor. Birde konu icinde çocuğumuz olunca haber verdik diyrosunuz yani getirin diye dediniz yoksa adamlar zaten duyardı sanirim demesenizde. Vallahi cok garip insanlar var gerçekten , yalniz siz ceyrek takarken bugünkü fiyat bir miydi aradaki farkı isteyin fazlaysa
Orayı karıştırmayın bence konusahibi borçlu çıkar
1 senede bile altın fiyatı uçtu
O para ile belkide anca gram altın alınır şuanda.
Bende merak ettim çeyrek yerine gram altın gelse veya kıyafet getirseler konusahibi napar ki? Evden kesin kovarda, üstünüde istermi ki?

Back
X