Eşimin arkadasinin bebeğine takılan altin

Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
ay bi garipsiniz tekrar isteyecegizi altını niye taktınız.. nedir şimdi bu.. hem ertele hem arayip isteyeyim mi diye sor.. pess size.

İnşaAllah bebek kıyafetleri getirirler. Bu nasıl hesap kitap böyle 😰 selam verdik borçlu çıktık misali.

Vermeseydiniz 2 altın silah zoruylamı taktınız. Görgüsüzlük yapmayın tatlı sert isteyeceğim diyorsunuz tefecimisiniz siz oldu olacak 2 yıllık faizini de isteyin vermezlerse ümüklerini sıkın:duduk:

Ama şimdi biz 2 tane taktık ya, o zaman 2.çocuğun ismini de onların koymasını isteyeceğiz ki iki çeyrek alalım :KK70:
Kafam iyice çorba oldu:confused: bide artık altın aldı başını gidiyor insanlar iki çocukla öyle ha deyince altın alabiliyor mu acaba? Belki Bi takım alıp gelecekler o zaman ne olacak?

Off iyi ki kuzenlerim seneler önce evlenmiş.

Altındaki artışı düşünürek hemen koca bulmam lazım, yakın zamanda evlenirsem ciddi kar etmiş olacağım.

Çok sevindim şu an. Hemen annemle oturup liste yapayım da kimseyi atlamayayım.

Baktınız ufukta koca görünmüyor sünnet olacağım , bizim köken Somali'ye dayanıyor bizde kadın sünneti gelenektir dersiniz :KK48: Altınları geri almak önemli tabi.

Kafam iyice çorba oldu:confused: bide artık altın aldı başını gidiyor insanlar iki çocukla öyle ha deyince altın alabiliyor mu acaba? Belki Bi takım alıp gelecekler o zaman ne olacak?
Maazallah efenim tatlı sert konu sahibi ölene kadar unutmaz bence içine öküz gibi oturuverir😅

Benim başıma geldi bu olay , oğlumun doğumunda annemin arkadaşı çeyrek takmıştı. Kızıyla da çocukluktan arkadaşız ama nasıl diyeyim çocukken çok samimi değildik anneler görüştüğü için mecburen arkadaş olmuştuk. Büyüdük birbirimizi daha iyi anladık durumlar değişti samimileştik. Yalnız altın takma olayı bana çok saçma geliyor arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğim zamandan itibaren arkadaşıma ve bebeğine sepet yaptım. Gördüğüm beğendiğim takımları,çorapları , giyeceği ilk ayakkabısını, battaniyesi sabunu şampuanı vs vs arkadaşımın hamileliği boyunca biriktirdim. Doğum yaptı ve sepeti götürdüğümde annesinin yüzü asıldı; kuyumcuya gidip atıyorum 400 tl verip çıkmak yerine belki ben 15-20 kere alışveriş yapmıştım kaç para harcadım hesabını yapmadım ama ya çeyrek fiyatını geçmiştir yada daha fazladır. Burda esas olan pahası da değil ama gittiğim yerlerde arkadaşımı ve bebeğini düşünüp her ayda yada bebek büyüdükçe kullanabileceği hediyeler almıştım. İnanın biri bana böyle birşey yapsa çok sevinirdim , bence altından daha değerli birşey . Onları alırken de bir sürü emek veriliyor çünkü sonuçta . Ama sonuç olarak ne oldu biliyor musunuz? Arkadaşımın annesi artık bizimle görüşmeyi kesti. O yüzden demedi ama başka bir olay da olmadı. Yıllar geçti ben 3. Çocuğumu doğurdum arkadaşım beni aramadı bile. Oysa ki ben sadece arayıp nasılsın demesini beklemiştim. Keşke daha önce çıksalardı hayatımdan . Maalesef ki görgü bir yerden satın alınacak birşey değil ve herkeste olmuyor.
Yaşadığınız olay çok üzücü
Bebek ihtiyaçları zaten aşırı pahalı, 3-4
şey alsan çeyrek parasını buluyor. Bulmasa bile sizin düşünceniz çok güzel ve özelmiş. Kim kime yaparki. Sizin ince düşüncenize göre insanlar değillermiş. Hayatınızdan çıktıklarına üzülmeyin, böylesi daha iyi olmuş gerçekten

Baktınız ufukta koca görünmüyor sünnet olacağım , bizim köken Somali'ye dayanıyor bizde kadın sünneti gelenektir dersiniz :KK48: Altınları geri almak önemli tabi.
Maşallah bandı da yakışır bana aslında. Mavi de güzel renk.

Tamam ya olur bu. Kirvem olur musunuz :D

Benim başıma geldi bu olay , oğlumun doğumunda annemin arkadaşı çeyrek takmıştı. Kızıyla da çocukluktan arkadaşız ama nasıl diyeyim çocukken çok samimi değildik anneler görüştüğü için mecburen arkadaş olmuştuk. Büyüdük birbirimizi daha iyi anladık durumlar değişti samimileştik. Yalnız altın takma olayı bana çok saçma geliyor arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğim zamandan itibaren arkadaşıma ve bebeğine sepet yaptım. Gördüğüm beğendiğim takımları,çorapları , giyeceği ilk ayakkabısını, battaniyesi sabunu şampuanı vs vs arkadaşımın hamileliği boyunca biriktirdim. Doğum yaptı ve sepeti götürdüğümde annesinin yüzü asıldı; kuyumcuya gidip atıyorum 400 tl verip çıkmak yerine belki ben 15-20 kere alışveriş yapmıştım kaç para harcadım hesabını yapmadım ama ya çeyrek fiyatını geçmiştir yada daha fazladır. Burda esas olan pahası da değil ama gittiğim yerlerde arkadaşımı ve bebeğini düşünüp her ayda yada bebek büyüdükçe kullanabileceği hediyeler almıştım. İnanın biri bana böyle birşey yapsa çok sevinirdim , bence altından daha değerli birşey . Onları alırken de bir sürü emek veriliyor çünkü sonuçta . Ama sonuç olarak ne oldu biliyor musunuz? Arkadaşımın annesi artık bizimle görüşmeyi kesti. O yüzden demedi ama başka bir olay da olmadı. Yıllar geçti ben 3. Çocuğumu doğurdum arkadaşım beni aramadı bile. Oysa ki ben sadece arayıp nasılsın demesini beklemiştim. Keşke daha önce çıksalardı hayatımdan . Maalesef ki görgü bir yerden satın alınacak birşey değil ve herkeste olmuyor.
Sizin düşünceniz güzel evet karşı tarafı sevindirir ama çeyrek verdim çeyrek alacam düşüncesinde olmayan biri için bile mesela o kişi şampuanı farklı marka almak istiyordur battaniyesi zaten vardır ihtiyaç olan şeyleri bilemediğimiz için aslında ya zarfta para vermek ya da altın gibi şeyler daha mantıklı

Takımı kabul etmeyip altın getirin, borç değil mi, ne diye doğurduk bunu diyeceğiz herhalde :D

Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
İlk onlar size takmış sonra siz onlara eee bu nasıl borç oluyor o zaman onu anlamadım?

Gelmek istediklerine gore onlar da altin takmalari gerektigini biliyor, ama siz 2 kere reddetmissiniz. Bekleyin tekrar gelmek istiyoruz demelerini. Madem ceyrege ihtiyaciniz var neden reddediyorsunuz, gelip bi cay icip giderlerdi

sizin maddi durumunuzu bilemem ama kucuk altin 400 lirayi gecti.. kimse kimseye hibe edecek ekonomik refahda degil memleket krizdeyken.. karsi taraf hediye olarak dusunse bebek kiyafeti hediye getirirdi. onlarda yakinda sunnet yapicaz geri getirilir diye altin takmis. konu sahibi sunnete gidip yuz lira taksaydi bir daha ikinci bebek icin gelmek istemezdi karsi taraf. cok varlikli olan hediye etsin ama belli duzeydeki insanlar icin altin goturmek imece usulu yardimdir. her ne kadar etik acidan sizin dediginiz dogru olsa da pratikte oyle islemiyor.

Maddi durumu gerçekten el vermeyen, zor durumda olan insanların "Ben şimdi bunun çocuğuna ceyrek takayim. Bir kaç sene sonra benim çocuğum olur ne de olsa. Onlarda bana geri takar" mantığıyla kendilerini krizde dara sokup altın takmalari akıl kârı mi ?
Gerçekten krizde olan biri boğazından kesip 400 tl yi çok bulsa da bir kaç sene sonra geri takılması umuduyla veriyorsa inanılmaz samimiyetsiz ve mantıksız bir davranıştır -bana göre-
Takacak durumu yoksa nezaketen en kötü çocuk görmeye bir süt ya da meyve alınır. Daha iyisini almak isterdim ama durumlar buna el verdi der ve kibarca kapatır durumu. Hem insanlara 2 kere üst üste gelmeyin müsait değiliz diye sanki rahatsız ediyorlarmış gibi davran sonra mesaja cevap gelmeyince ben ona bunu taktim tatlı sert nasıl söylemeliyim bana olan altın borcunu versin demesi inanılmaz medeniyet dışı geldi bana. Kurduğum cümlelerin arkasindayim. Umarım bu şekilde bir arkadaşım eşim dostum akrabam v.s olmaz.

Bir arkadaşım benden taktığı altını "tatlı sert" geri istese kapısından uğrar veririm, sonra da ne ararım ne sorarım. Sorununuzu geçtim düşünce şekliniz çok çirkin. Altın alacağım ne demek, neden beklentiyle bir iş yapıyorsunuz, çocuğunuz olmasaydı ne olacaktı nasıl isteyecektiniz o altını merak ediyorum.

Şaka mı bu?
Insanlara müsait degiliz dedikten sonra zaten nezaketen sizin ,müsait bir zaman ayırıp cağırmanız gerekirken yapmamışsınız ,yetmemiş insanlar tekrar sormuşlar yine müsait değiliz demişsiniz.
Şimdi de altını nasıl isterim diyorsunuz pes.
Gelmelerine müsade etseydiniz muhtemelen getireceklerdi zaten altınınızı.
Öte yandan bana 2 kez müsait değilim diyene,3.kez teklif etmem şahsen gelmek istiyorum diye. Gitmemde zaten.

Katıldım

Bir de ben erkeklerin bu işi beceremediğini düşünüyorum

Evimde alınmış ama götürülememiş hediyeler var

Eşim al dedi aldım ama o organizasyon sağlanamadı

Bizim de vardı altın borcumuz hala şu gün gelin demediler bitti gitti

Hoş eltimin kızı 3,5 yaşına girdi hala kendisini görmedik, hali ile altını da Çekmecede bekliyor

İki kere aradık uygun musunuz diye uygun olunca haber veririz demiş vermedi hala haber

Şuana kadar böyle giden altınlarımın ve paralarımın peşine düşseydim ihya olmuştum 😂😂
Ben kimin bana ne borcu kim benim altınımı getirmemiş bilmem bile valla üzülmeyin ama 2 defa haber yollamış siz evinize bir türlü kabul edemeyip birde bana altın borcun var demeniz fazlasıyla ayıp olur. 3 kuruşla zengin olunmaz arkadaşım bir yerden giden bir yerden gelir böyle şeyler için birini kırma . Çok istiyorsan yarın ara bize oturmaya gelin görüşemiyoruz bayadır de altınını getirirse getirir getirmezse yapacak bir şey yok.

Back
X