eşimin askere gitmesi ve tazminat hakkalrı yardımm

ylz78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
119
1
68
Zonguldak
merhaba arkadaşlar; eşim 1 mart 2009 da işe girdi askerlik dolayısıyla büyük ihtimal agustos gibi askere gidecek kısa yada uzun henüz belli değil. ve temmuz gibi işten ayrılacak bunun için bi kaç sorum olacaktı : Askerlik için işten ayrılacağı için işverene ne zaman ve ne şekilde hbr vermesi gerekiyor. İhbar veya kıdem tazminatı alma hakkı varmı.
ve benim eşim hiç askeri geçim indirimi olan ücreti almadı bu ücreti toplu olarak alma imkanı var mı? Bide kullanmadığı yıllık izni var onunda parasını alabilir mi.eşim işci olarak çalıştıgı için ne iş yerinde ne de muhasebecide hiç imza atmadı yani her ay bodroya imza atması gerekmiyor mu imzalamadığında bi sıkıntı olur mu.tazminatı alma hakkımız nedir. lütfen cevap verin kızlar mutlaka öğrenmem lazım çünkü girdiğinden beri zamda yapmadı çalışma ihtiyacı oldugunu bildiği için tazminatı vermez diyede korkuyorum. cevaplarınızı bekliyorum.

ihbar tazminatı alamaz.
kıdem tazminatı alır.
silüs denilen kağıdı vermek zorunda işyerine.
bildirme süresi öğrendiği süre olması lazım. yani kesinleştiği.
ben cok umursamadım silüs kağıtlarını aldım ,1 ay önce bildirdiler yaptım işlemlerini.
yıllık izin parasını ödemek zorunda
bordro imzalamasına gerek yok , paralar bankaya yatıyor.
o imza yerine geçer.
imza ispattır, banko dekontuda ispat maaşı ödediklerine dahil.
maaşı kabul ettiğine göre bankaya yatan parada asgari geçim indirimide vardır , onu almış olur.
gerçekte almasa bile fiilen almış gösteriyorlar yani.
agi toplu alınamaz her ay ödenmelidir.
isterse gitsin vergi dairesine şikayet etsin, gerekli incelemer yapılır.

ihbar tazminatı alamaz.
kıdem tazminatı alır.
silüs denilen kağıdı vermek zorunda işyerine.
bildirme süresi öğrendiği süre olması lazım. yani kesinleştiği.
ben cok umursamadım silüs kağıtlarını aldım ,1 ay önce bildirdiler yaptım işlemlerini.
yıllık izin parasını ödemek zorunda
bordro imzalamasına gerek yok , paralar bankaya yatıyor.
o imza yerine geçer.
imza ispattır, banko dekontuda ispat maaşı ödediklerine dahil.
maaşı kabul ettiğine göre bankaya yatan parada asgari geçim indirimide vardır , onu almış olur.
gerçekte almasa bile fiilen almış gösteriyorlar yani.
agi toplu alınamaz her ay ödenmelidir.
isterse gitsin vergi dairesine şikayet etsin, gerekli incelemer yapılır.

arkadaşım maaşı bankaya yatmıyor elden alıyor onun için bodroyu sordum zaten.ve agiyi almadığı için sonradan bi başvuru yapılabilir mi.

arkadaşım maaşı bankaya yatmıyor elden alıyor onun için bodroyu sordum zaten.ve agiyi almadığı için sonradan bi başvuru yapılabilir mi.

ssk'sı olduğuna emin misiniz ?
maaşlar bankaya yatmak zorunda
agi için baglı oldukları vergi dairesine şikayet etsin.
agi vergiden düşülür, devlet o düşülen rakamları siler faiziyle işverenden ister :)

Back
X