Esimin babasinin paraya ihtiyaci varmis.

Kadro

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
202
1
68
Diğer
Arkadaslar basliktada yazdigim gibi esimin babasi bunda iki sene önce bir traktör aldi ve bunun borcunu kardes olarak ogullaro destek cikip kapatacaklarmis. Benim az cok birikmis para var, ve esim babasina göndermek icin benden 6 milyar para istiyor. Ilk basta olur dedim fakat daha sonra icime sinmedigini ve vermeyecegimi söyledim. Nedenini sorarsaniz esimle cok huzursuzlugum oldu, bana hic iyi davranmadilar, aldigimiz evin tapusunu babasi kendi adina cikardi, esim biriktirdigimiz paranin cogunu alip kendine isyeri acti ve ben bana hic birsey yapilmadigini gorunce maasimi biriktirdim ve esime vermedim, oda bunu kabul ettim. Fakat simdide birikmisim oldugunu bildigi icin istemeye kalkiyor. Arkadaslar benim evimi tapumu aldilar, ben hep senelerce esime verdim ve ailesine verdim. Ona bizim araba ve oturdugumuz ev borclu, faiz isliyor bizde zor durumdayiz niye bunlari kapatmayi dert etmezsinde baban icin bu kadar sikbogaz edersin beni. Cocuklarida dusundugun yok dedigimde. '' O benim babam tabiiki gonderecem, ilerde o traktör bana ve kardeslerime kalacak dedi'' cok sinirlendim. Ve bir anlik dalginligimda tamam verecem dedigimdede bana ne yaglar cekmiyor. Annemin selami var, annem oglumuzun sesini ozlemis, bir suru aile konulari siraladi, seni cok seviyorumda bilmem nede. Sabah vermicem dedigimdede kustu sinirlendi ve cikti gitti.

YArdim edin arkadaslar vermelimiyim? O esim ama hic guvenmiyorum. Bu birikim benim ve cocuklarimin gelecegi. Yardim edin. Yorumlariniza cok ihtiyacim var.

Arkadaslar basliktada yazdigim gibi esimin babasi bunda iki sene önce bir traktör aldi ve bunun borcunu kardes olarak ogullaro destek cikip kapatacaklarmis. Benim az cok birikmis para var, ve esim babasina göndermek icin benden 6 milyar para istiyor. Ilk basta olur dedim fakat daha sonra icime sinmedigini ve vermeyecegimi söyledim. Nedenini sorarsaniz esimle cok huzursuzlugum oldu, bana hic iyi davranmadilar, aldigimiz evin tapusunu babasi kendi adina cikardi, esim biriktirdigimiz paranin cogunu alip kendine isyeri acti ve ben bana hic birsey yapilmadigini gorunce maasimi biriktirdim ve esime vermedim, oda bunu kabul ettim. Fakat simdide birikmisim oldugunu bildigi icin istemeye kalkiyor. Arkadaslar benim evimi tapumu aldilar, ben hep senelerce esime verdim ve ailesine verdim. Ona bizim araba ve oturdugumuz ev borclu, faiz isliyor bizde zor durumdayiz niye bunlari kapatmayi dert etmezsinde baban icin bu kadar sikbogaz edersin beni. Cocuklarida dusundugun yok dedigimde. '' O benim babam tabiiki gonderecem, ilerde o traktör bana ve kardeslerime kalacak dedi'' cok sinirlendim. Ve bir anlik dalginligimda tamam verecem dedigimdede bana ne yaglar cekmiyor. Annemin selami var, annem oglumuzun sesini ozlemis, bir suru aile konulari siraladi, seni cok seviyorumda bilmem nede. Sabah vermicem dedigimdede kustu sinirlendi ve cikti gitti.

YArdim edin arkadaslar vermelimiyim? O esim ama hic guvenmiyorum. Bu birikim benim ve cocuklarimin gelecegi. Yardim edin. Yorumlariniza cok ihtiyacim var.

öyle bir başlık açmışsın ki sanki parayı bizden isteyeceksin arkadaşım :)
şaka bir yana..benim evlendikten sonra belkide mesleğim gereği en çok üstünde durduğum şey tutarlı olmak.yani bir karar vereceğin zaman iyice düşünürsün artısını eksisini sonra karar verirsin ve bir daha dönüp arkana bakmazsın..
önce parayı veririrm sonra vermem olmaz öyle..

Canım sabahta konuştuk seninle biraz.. ben çok iyi niyetli oldugunu düşünmüyorm..keşke paran oldugunu bilmeseymiş..verme dicem ama huzursuzluk çıkacak bu sefer zor bir durum..

evliyken senın benım param olayı nasıl oluyor? ve o kadar sorun yaşıyorsnuz ona rağmen veririm diyorsunuz ama sonradan içime sinmedi diyorsunuz bence siz ne istediğinizi bilmiorsunuz

Senin benim para yok hayir asla, ben hep senelerce esime ne istediyse yapmasina karismadim. Ama esimle bosanmanin esigine geldik, cok sorunlar yasadik, kendisi pek dusunmez bizi. Ne istedigimi sorarsanin ver gitsin diyorum. Ama esime guvenmiyorum, acaba gercekten bu para traktöremi verilecek yoksa sirf birikmisi almak icinmi kopartilacak. Bu para benim param demiyorum ama borclu faizli bir evimiz var, cocuklarimin gelecegini esim dusunmezken benim dusunmem gerekiyor. Gelirim var ve esim biriktirmiyor bize birsey vermiyor diye bende göz yumup huzurum kacmasin diye artik her istedigini vermek istemiyorum. Olan bize oluyor. Hata ettim ilk basta verecem dedim ama sabaha kadar uykum gelmedi cunku bana cok cektirdiler. Unutmadim ve bununda bir oyun oldugunu dusunuyorum nedense.:5:

Senin benim para yok hayir asla, ben hep senelerce esime ne istediyse yapmasina karismadim. Ama esimle bosanmanin esigine geldik, cok sorunlar yasadik, kendisi pek dusunmez bizi. Ne istedigimi sorarsanin ver gitsin diyorum. Ama esime guvenmiyorum, acaba gercekten bu para traktöremi verilecek yoksa sirf birikmisi almak icinmi kopartilacak. Bu para benim param demiyorum ama borclu faizli bir evimiz var, cocuklarimin gelecegini esim dusunmezken benim dusunmem gerekiyor. Gelirim var ve esim biriktirmiyor bize birsey vermiyor diye bende göz yumup huzurum kacmasin diye artik her istedigini vermek istemiyorum. Olan bize oluyor. Hata ettim ilk basta verecem dedim ama sabaha kadar uykum gelmedi cunku bana cok cektirdiler. Unutmadim ve bununda bir oyun oldugunu dusunuyorum nedense.:5:

sende söyleme o zaman biriktirdiğini madem böyle br korku içindesin versende sorun cıkacak vermesende en iyisi verme gitsin o para bana lazım sonradan aklıma geldı diyip gecıstır

Bu sene tatilde ailesinin yanina gittigimizde annesi surekli beni disladi. Esimde yiginla para harcadi fakat inkar ediyordu. Ailesine veriyordu paralari. Kredi kartina yuklendik avuctaki para bitince, ve dondugumuzde esim hic orali olmadi. Her zamanki gibi kredi kartini ben kapattim. Bana dedigi su oldu, askim harcadik lazimdi kapat gitsin. Her zaman maasinin yarisini bizden gizledi, o ne kadar inkar etsede ben bunu duydum. Ama o hala inkarlarda neden, cunku bize fazla para olmasin, bizim icin birikim yapmamak icin. Hem söz verdi maasina dokunmicam, onunla yatirim yapariz diye. Bu sene cocuklarimla tatil bile yapmadik sirf arabanin borcunu evin borcunu kapatalim diye. Bu seferde pat diye geliyor bana 6 milya ver diyor. Bu kacinci? Giden gelmedi, ve her defasinda aldiktan sonra ona bu ay biriktirelim yeni ev alalim felan dedigimde bagirip cagiriyor, sen benden ne istiyorsun, ustume gelme yok sana ev mev. Tapuyuda almam. Anneme bir suru kufur. E bunlari dusundukce bu adamin neyine guvenipte para vereyim diyorum.

Keşke eşin ilk sorduğunda kestirip atamasan bile, sonra konuşuruz gibi geniş uçlu bir cümle sarfetseydin. Parayı veririm deyip sonra da vermeyeceğim demek sıkıntı olmuş. Eşine de parayı çocukların için acil ihtiyaçlarında bir dayanak olarak biriktirdiğini söylersin. Eğer tabi mümkünse biriktirdiğin parayı söylemesen daha iyi olur bundan sonrası için. 6 milyarla borcun ne kadarı kapanabiliyormuş hem onu sordun mu?

eşinize sizin aldığınız evin tapusuda babanın üzerinde Allah gecinden versin baban ölünce bizim evimizde sana ve kardeşlerine kalacak o zaman ne yapıcan dedin mi?

Bu sene tatilde ailesinin yanina gittigimizde annesi surekli beni disladi. Esimde yiginla para harcadi fakat inkar ediyordu. Ailesine veriyordu paralari. Kredi kartina yuklendik avuctaki para bitince, ve dondugumuzde esim hic orali olmadi. Her zamanki gibi kredi kartini ben kapattim. Bana dedigi su oldu, askim harcadik lazimdi kapat gitsin. Her zaman maasinin yarisini bizden gizledi, o ne kadar inkar etsede ben bunu duydum. Ama o hala inkarlarda neden, cunku bize fazla para olmasin, bizim icin birikim yapmamak icin. Hem söz verdi maasina dokunmicam, onunla yatirim yapariz diye. Bu sene cocuklarimla tatil bile yapmadik sirf arabanin borcunu evin borcunu kapatalim diye. Bu seferde pat diye geliyor bana 6 milya ver diyor. Bu kacinci? Giden gelmedi, ve her defasinda aldiktan sonra ona bu ay biriktirelim yeni ev alalim felan dedigimde bagirip cagiriyor, sen benden ne istiyorsun, ustume gelme yok sana ev mev. Tapuyuda almam. Anneme bir suru kufur. E bunlari dusundukce bu adamin neyine guvenipte para vereyim diyorum.

Annene küfür mü ediyor bir de çok terbiyesizmiş eşin. Ben olsam vereceğim varsa da sırf bu nedenle vermem. Eşin çok sert biri mi, şiddete meyilli mi?

cnm eşindir karışamam ama ben nişanlımın ailesine o kadar para kaptırdım ki 6000 yanında az kalır:14: ben verme derim ama yinede eşin iyi düşün taşın traktörün size kalacağını söylemiş eşin satılınca ne kadar para kalacak ki size kaça bölünecek bence hazır parandan olma cnm:31:

Traktör 75 milayara alinmis, yedi kardes 6 ile 10 milyar arasi odicekmis ki herkes odemis biz kalmisiz. Traktör satilmicak, babasi olunce guya kardeslerin hepsine kalacakmis bu bana cok sacma geldi. Genelde hersey evin kucugune kalir bizde. Esim kufurbaz ve siddete mailli evet. Bosanmanin esigine geldik sikayet ettim ama 3 cocugum icin aile baskisinda kimsesizlikten evimdeyim yine. Sabir diyorum, sikayetden sonra kufuru ve siddeti birakti fakat simdide farkli seyler istiyor bende. Bu para gibi mesela. Ama ben yoruldum artik. Her sene her gun duzelir dusuncesiyle ona sen nasil istersen oyle yap dedim nede olsa guveniyorum sana dedim ama anladimki hep kandirmis bizi. Simdi bu guvensizlik yuzunden ne yapacagimi bilmiyorum. Kestirip atarim vermem derim ama babasi guya arabasini galeride satiliga cikarmis sirf borcu kapatmak icin. Ve onlar yasli 65 yaslarinda insan araba olmadimi nasil gider gelirler diye dusunuyorum, esimde boyle dedi.:43:

Trip yapiyor kendini acindiriyor. Ben o zaman gider borc bulurum, isim veriyor borc alacagi insanlardan sirf ben uzuleyim ve vereyim diye. Ama inanin senelerce hep paralarimizi bu sekil baska yerlere verdi. Biz sefilken o hic dusunmedi. Canim babam kostururdu her eksigimize. Bilmiyorum. Ama vermek istemiyorum bunlari dusundukce isin ucunda olumde olsa.

verme arkadaşım verme sakın...

evimin tapusunu üstüne geçiren adama anca günahımı veririm ben.

Kadro sonuna kadar haklisin verme canim.
Babasi bu yasa gelmisde bir traktör parasi kendisi cikarsin, niye sizlere yükleniyorlar?
Cocuklarin var ise, sakin cocuklarinin riskini ona buna yedirme derim. Yapma, yaptigin iyiliklerde zaten hice sayilir bence bastan kötü ol. Zaten öylede böylede kiymet bilinmiyor, bari sen kendi degerini ve cocuklarinin degeri satma baska insanlara.
Vay pislikler vay, vay serefsizler vay.
Öyle kolay kazanilmiyor ve biriktirilmiyor bu paralar....Yapma, yapsanda kiymetin yok zaten...

Kadro sonuna kadar haklisin verme canim.
Babasi bu yasa gelmisde bir traktör parasi kendisi cikarsin, niye sizlere yükleniyorlar?
Cocuklarin var ise, sakin cocuklarinin riskini ona buna yedirme derim. Yapma, yaptigin iyiliklerde zaten hice sayilir bence bastan kötü ol. Zaten öylede böylede kiymet bilinmiyor, bari sen kendi degerini ve cocuklarinin degeri satma baska insanlara.
Vay pislikler vay, vay serefsizler vay.
Öyle kolay kazanilmiyor ve biriktirilmiyor bu paralar....Yapma, yapsanda kiymetin yok zaten...

Bir yanim ver diyor bir yanim verme diyor ama sirf vermedim diye bugun acaip trip yapiyor, bizi aramadi, cocuklari sormadi. Ya hersey menfaatmi? Dun aksam bir anda agzimdan cikti verecegim dedigimde sariliyordu, yuzunden ne gulucukler gorunuyordu, sevincten ucacakti kanatlari yoktu sok oldum. BU adam boyle sevinirmiydi iyi olurmuydu diye. Ve annesiyle kusuz, bana demezmi senler sonra annemin sana cok cok selami var, oglumuzu cok ozlemis sesini duymak istiyor. Ki ben esimi sikayet ettigim icin cocuklari bile sildiler. Esim surekli gorusur ama suclu ben ve ailemmmis gibi onlar benim ailem der ve disarda gorusur gelir. Hic demez anne onlar benim ailem karim cocuklarim. Konusun kus kalmayin. Offff cok zor ya.

Yorumlariniz icin sagolun arkadaslar. Kararimi verdim heralde. Vermeyecegim. O benim cocuklarimin hakki. Dualarinizi eksik etmeyin.

Merhaba kadro

verip de kötü olacağına ,verme de kötü ol
Bu tip düzenbaz , çıkarcı kişiliğe sahip olduğunu bildiğin insanlara '' elin hamur karnın aç kalmak'' istiyorsan ver , kusura bakma canım o zaman enayiliğine doyma derim..... darılma yanlış anlama kardeş

ben olsam böyle bir durumda eşim değil kim olursa olsun benim ocağıma incir ağacı dikmek isteyene asla acımam. bitimi bile vermem.

akıllı ol canım
hayatta sana senden başka acıyan olmaz
birikiminden bıkkınlığın varsa ver ama üstüne de soğuk su iç
çocukların varmış asıl para sana bundan sonra lazım.

traktörmüş alırlarken size sormuşlar mı bu konuda yardım edebilip edemeyeceğiniz hakkında
herkes üstesinden gelemeyeceği işe kalkışmasaymış .....

acımasız biri değilim sadece hakedene hakkettiği kadar değer vermeyi düstur edinmiş biriyim
onlar senin emeğine saygısızlıkta bulunmuşlar ne hakla evinizi üzerine yaptırmış kayınpeder

Son düzenleme:
Back
X