Esimin babasinin paraya ihtiyaci varmis.

Bugun hic aramadi esim, ve bu kadar acil bir para olsa birilerinden mutlaka borc alirdi, suphelendim yine demekki maksat bende almakmis. Biraz önce mesaj yazip sadece '' cocuklar nasil, ne yapiyor'' diyor. Allahim bu insan benim esim omrumu paylasmak icin sevip evlendigim insan. Resmen cikarci. Annesiyle bana tuzak kuruyorlar. Guya ben vermeyince hemen ortakcisindan borc alacakti.

nasıl bir eş bu ya? ağzım açık kaldı,insan kendi yuvasını korumaz mı hep anneye babaya olur mu?
allah yardımcın olsun,bence de verme parayı.

Tapu karsiliginda verecegimi soyledim ama bayramdan once tapuyu alamam diyor. Bayramda oglumuzuda alip giderim alirim tapuyu. Tabii bu para acil oldugu icinde hemen gondermem gerekiyor. Gidip tatil yapacak oglumuda goturecek ve dondugunde sikiysa konus tapu mapu yok diyecek. Biliyorum ben!

niye bayramdan önce alamıyormuş.
birgünlük iş.
işten izin alsın gitsin halletsin uzaksa da uçakla gitsin.
yada yine vekalet yollayın üzerinize geçirsin.
bir akıllı senin kayınpederdi zaten.
çok sinirlendim.
sen kazan et adam evi üstüne yapsın.
eğer vereceksende ne zamanki tapumu getirir elime verirsin o zaman parayı alırsın de.
sakın oyuna gelme.
kocana desen annemlere 6000 lira ver diye verir miydi acaba.
vermezsende yerden göğe kadar haklısın.
haksızlığa hiç gelemiyorum ya.
hırrrr tamam sakinim.

ben olsam kesinlikle vermem 6 milyar istiyor 1 lira ister gibi valla dediğimi tekrarlıyorum ben asla vermezdim, evin tapusunu almış bilmem napmış daha ne istiyo traktörü de bi zahmet kendi alsın......

Canım birikimini bankaya mı atıyorsun? Eğer yastıkaltı yapıyorsan aman dikkat et eşin pek güvenilir gelmedi bana.
Vermeyeceksen de net ol, çocuklarımı düşünmek zorundayım aniden bir sağlık ihtiyacımız olur gibi birşeyler söyle bence.

Evde daha ønce sakladigimda cok az harclik parasi kaybolurdu icinden, bende bankaya attim. Bir kasa kiraladim ve hep oraya atiyorum. Hayatta evde saklamam. Allahim bir gun banada kapilari acar insaallah. Mutluluk banada gelir insaallah. Ne bileyim, basta icim cok acirdi ama simdi alistirdim ve umursamiyorum. Mutlu olmayi esimin beni sevmesini, beni benimsemesini ne kadar cok isterdim. Hayalim ama demekki buda benim sinavim olacakmis.

Evde daha ønce sakladigimda cok az harclik parasi kaybolurdu icinden, bende bankaya attim. Bir kasa kiraladim ve hep oraya atiyorum. Hayatta evde saklamam. Allahim bir gun banada kapilari acar insaallah. Mutluluk banada gelir insaallah. Ne bileyim, basta icim cok acirdi ama simdi alistirdim ve umursamiyorum. Mutlu olmayi esimin beni sevmesini, beni benimsemesini ne kadar cok isterdim. Hayalim ama demekki buda benim sinavim olacakmis.

Çok iyi yapmışsın canım en azından için rahat olur. İnşallah mutluluğa huzura kavuşursun canım, karamsar olma Allah kimsenin yaptığını iyi ya da kötü bu dünyada da yanına bırakmaz. Sen içini ferah tut, Allah a sığın. Ama sakın diyeyim eşinin uyanıklıklarına oyunlarına da gelme, her zaman için hazırlıklı ol.

ya ben olsam evimin tapusunu kendi üstüme söke söke alırdım ister dırdırcı desinler ister paragöz umrum olmazdı, babasına para vermeye gelince, değil 6 milyar 6 kuruş bile vermem, anlattıklarından anladığım kadarıyla ne eşin nede ailesi bana çok güvenilir gelmedi.ben ne böyle kocaya nede böyle aileye günahımı bile vermezdim. tapu karşılığı para derdim tapuyu alırdım sonra benim annemin acil ihtiyacı çıkmış ona verdim hepsini yada para çekilmiyormuş faizi varmış ben altın yapmıştım ya ondan falan uydururdum bi kılıf küserse küssün 1gün küser 2 gün bilemedin 3 ay sonuç nolacak yine konuşmak zorunda yine mecbur :ssz:

canım konunu baştan sona okudum. bu yaşananlar bana kendi ailemi, annemle babamın aileleri arasında olan bazı şeyleri hatırlattı. sana şu kadar söyleyeyim, bu denli çıkarcı , hesapçı insanlara asla ama asla güvenip de para filan verme. verdiğin anda o paranın karşlılığını asla alamayacağını bilmelisin. varsın eşin dövsün sövsün. çok zor biliyorum ama eğer sen çocuklarını düşünmezsen başka kmse düşünmez. ne eşin düşünür ne onun ailesi. onlar o kdr bencil ki varsa yoksa kendi üstlerine ne var ne kazanablrler onun derdindeler. ne kdr söğüşleyebilirler ona bakıyorlar. hatta benm sana uzun vadeli tavsyem, bu evliliğin akibeti pek hayırlı gözkmüyor. sen birikim yapmaya devam et ve ilerde nolur nolmaz, çocuklarını da alıp kocana eyvallah dyebilmelisin. kendi ayakları üstünde durabilcek maddi ve manevi güçte olmalısın. benm annemle babamın boşanma sebebi bu gibi birtakım olaylardı. ben de anlatsam roman olur ancak tecrübeyle sabittir ki sana o kdrnı söyleyebiliyorum. eğer varını yoğunu kocanın ailesine verirsen ilerde seni sokağa atsalar da gıkını çıkaramazsn ve olan çocuklarına olur. dediğim gibi birikime dvm et, hatta meblayı arttır faize koy veya repo yap. değerlensin. ilerde kendinin ve çocuklarının hayatını kurtarmak için.

canım konunu baştan sona okudum. bu yaşananlar bana kendi ailemi, annemle babamın aileleri arasında olan bazı şeyleri hatırlattı. sana şu kadar söyleyeyim, bu denli çıkarcı , hesapçı insanlara asla ama asla güvenip de para filan verme. verdiğin anda o paranın karşlılığını asla alamayacağını bilmelisin. varsın eşin dövsün sövsün. çok zor biliyorum ama eğer sen çocuklarını düşünmezsen başka kmse düşünmez. ne eşin düşünür ne onun ailesi. onlar o kdr bencil ki varsa yoksa kendi üstlerine ne var ne kazanablrler onun derdindeler. ne kdr söğüşleyebilirler ona bakıyorlar. hatta benm sana uzun vadeli tavsyem, bu evliliğin akibeti pek hayırlı gözkmüyor. sen birikim yapmaya devam et ve ilerde nolur nolmaz, çocuklarını da alıp kocana eyvallah dyebilmelisin. kendi ayakları üstünde durabilcek maddi ve manevi güçte olmalısın. benm annemle babamın boşanma sebebi bu gibi birtakım olaylardı. ben de anlatsam roman olur ancak tecrübeyle sabittir ki sana o kdrnı söyleyebiliyorum. eğer varını yoğunu kocanın ailesine verirsen ilerde seni sokağa atsalar da gıkını çıkaramazsn ve olan çocuklarına olur. dediğim gibi birikime dvm et, hatta meblayı arttır faize koy veya repo yap. değerlensin. ilerde kendinin ve çocuklarının hayatını kurtarmak için.

Kenara para atmamin sebebi yatirim birikim icin degil, sadece gelecegin ne getirecegini bilmedigim ve cocuklarim icin. Esim senelerce beni öyle böyle kandirip herseyimizi aldi. Bu evide kredisiyle kendi babamin mucadelesiyle aldik, kira kira kucagimda bebekle dolasmaktan yorulmustum ve rabbim kafamizi sokacak bir yer nasip etti. Senelerce faturalari evin giderlerini cocuklarin ihtiyacini hep kendim gordum, esim ise ben anlamam etmem, sen al sen yap. Inandim dedim gercektende anlamiyordur varsin ben yapayim ustleneyim. Ama sonra baktimki anliyor ediyor ama beni kullaniyor. Simdi ayni eksikleri ben aliyorum ama misal bir kazak aldiysam 5 liraya 35 liraya aldigimi soyluyorum ve kenara atiyorum. Artik oyun oynama sirasi bende. Sukur uyandim, ne kadar safmisim deliymisim ben. Insan bu kadar kanmaz diyorum, ama ben kanmisim inanmisim. Neden cunku cok seviyordum. Belki bu sekil oynamak yanlis ama baska sekilde birikim yapamam ve kendimi koruyup cocuklarimi koruyamam. Ben gelecegimi ve cocuklarimiz icin mucadele veririken o annesiyle bana ruh hastasi, para hastasi cimri diyorlardi. HIc anlamamisim. Ama sukur simdi cok iyi anliyorum. Esim harcayip bitirip yok etmeden ben bitiriyorum ve kenara atiyorum. Insaallah sonumuz guzel olur Rabbim onu islah eder. Tek dilegim bu yuva dagilmasin esim duzelsin, ama olmayacaksada zorla olsun diyemem.

Yorumlariniz icin sagolun arkadaslar. Kararimi verdim heralde. Vermeyecegim. O benim cocuklarimin hakki. Dualarinizi eksik etmeyin.

çok doğru bir karar vermişsin, sakın verme paranı. allah korusun eşinin başına bişey gelse 3 çocuğunla sana k.babanlar aman aman diye koşup bakmazlar emin ol. elindeki parandan olma sakın.
bu arada tapu neden babasının üzerinde anlamadım! size maddi destekleri mi oldu ev alırken? bari verdikleri para oranında hisseli tapu faln yapsaydınız. k.baban ölürse 6 kardeşin biri karşı çıksa ancak 1/7 si kadar pay alırsınız evin parasından veya 1/6sının parasını diğer kardeşlere tıkır tıkır ödemek zorunda kalırsınız. bu nasıl iş anlamam. canım ırarla diyorum ki;tapu meselesini de halletmelisin. anladığım kadarıyla sen huzursuzluk çıkmasın diye pek sesini çıkarmıyorsun, eşin seni indirmiş ama bir kadın ve 3 çocuğu olan bir anne olarak emin ol sizin hayatınız k.babanınkinden daha önemli...

Kenara para atmamin sebebi yatirim birikim icin degil, sadece gelecegin ne getirecegini bilmedigim ve cocuklarim icin. Esim senelerce beni öyle böyle kandirip herseyimizi aldi. Bu evide kredisiyle kendi babamin mucadelesiyle aldik, kira kira kucagimda bebekle dolasmaktan yorulmustum ve rabbim kafamizi sokacak bir yer nasip etti. Senelerce faturalari evin giderlerini cocuklarin ihtiyacini hep kendim gordum, esim ise ben anlamam etmem, sen al sen yap. Inandim dedim gercektende anlamiyordur varsin ben yapayim ustleneyim. Ama sonra baktimki anliyor ediyor ama beni kullaniyor. Simdi ayni eksikleri ben aliyorum ama misal bir kazak aldiysam 5 liraya 35 liraya aldigimi soyluyorum ve kenara atiyorum. Artik oyun oynama sirasi bende. Sukur uyandim, ne kadar safmisim deliymisim ben. Insan bu kadar kanmaz diyorum, ama ben kanmisim inanmisim. Neden cunku cok seviyordum. Belki bu sekil oynamak yanlis ama baska sekilde birikim yapamam ve kendimi koruyup cocuklarimi koruyamam. Ben gelecegimi ve cocuklarimiz icin mucadele veririken o annesiyle bana ruh hastasi, para hastasi cimri diyorlardi. HIc anlamamisim. Ama sukur simdi cok iyi anliyorum. Esim harcayip bitirip yok etmeden ben bitiriyorum ve kenara atiyorum. Insaallah sonumuz guzel olur Rabbim onu islah eder. Tek dilegim bu yuva dagilmasin esim duzelsin, ama olmayacaksada zorla olsun diyemem.

canım, son yazdıklarını okurken içim cız etti ve yeniden yazayım ddim.keşke en baştan yapabilseydin bunu. ama olsun en azından artık yapıyormuşsun. eşin de inşallah en yakın zamanda sizin de bir aile olduunuzu, çocuklarınız ve ortak geleceğinz olduunu anlayıp anne babaına karşı bu kadar verici olmaktan vazgecer, diğer huyları da düzelir ve mutlu olurunuz...

Bu sene tatilde ailesinin yanina gittigimizde annesi surekli beni disladi. Esimde yiginla para harcadi fakat inkar ediyordu. Ailesine veriyordu paralari. Kredi kartina yuklendik avuctaki para bitince, ve dondugumuzde esim hic orali olmadi. Her zamanki gibi kredi kartini ben kapattim. Bana dedigi su oldu, askim harcadik lazimdi kapat gitsin. Her zaman maasinin yarisini bizden gizledi, o ne kadar inkar etsede ben bunu duydum. Ama o hala inkarlarda neden, cunku bize fazla para olmasin, bizim icin birikim yapmamak icin. Hem söz verdi maasina dokunmicam, onunla yatirim yapariz diye. Bu sene cocuklarimla tatil bile yapmadik sirf arabanin borcunu evin borcunu kapatalim diye. Bu seferde pat diye geliyor bana 6 milya ver diyor. Bu kacinci? Giden gelmedi, ve her defasinda aldiktan sonra ona bu ay biriktirelim yeni ev alalim felan dedigimde bagirip cagiriyor, sen benden ne istiyorsun, ustume gelme yok sana ev mev. Tapuyuda almam. Anneme bir suru kufur. E bunlari dusundukce bu adamin neyine guvenipte para vereyim diyorum.

Heleki şunlardan sonra Kesinlikle vermem sizene canım kayınpederinizin borçlarından eşinizin parası varsa bizzat ödeyiversin .Hem o para kolaymı kazanılıyor .

Son düzenleme:
Eşler arasında para hesabı olmaz ama sizin durum farklı.Eşin belli ki güvenilmez birisi. Eşin çalışmıyor mu o niye vermiyor babasına?
Bizde de tam tersi bir durum var.Eşimin anne babası çok iyi, bazı abileri tuhaf. Kayınpeder bütün evlatlarına birer daire verdi eşim hariç. Eşime de daire olmadığı için arsa verdi. İlerde ölürsem arsayı vermezler belki diye düşünerek tapusunu eşim üzerine yaptı. Çünkü onların dairesi de kendi üzerlerine. Vay sen misin bunu yapan? Abileri cephe aldı eşime ve babasına. Hatta en büyük abisi düğünümüze bile gelmedi.Bayramda seyranda görsek asla bizimle konuşmuyor, eşim elini öpmek istese vermiyor. Oğlum altı yaşında o amcasını bilmiyor. Yani insanlar ne kadar çıkarcı.Mal mülk sevdası her şeyin önüne geçebiliyor. kARDEşin bile. Farkında olsalar her şey bu dünyada kalıyor. Ama insanoğlu işte böyle yaratılmışız, nefsimizi terbiye etmezsek bir karış toprak için cinayetler bile işleniyor, yıllarca akrabalar küs kalıyor.
Arkadaşım konuyu dağıttım ama diyeceğim eşine mantıklı bir şekilde veremeyeceğini açıkla. İnşallah evinin tapusunu da alırsın.

tabıkı vermıceksın arkadasım,malesef bu erkeklere guvenılmıyor evladını ve kendını dusunmek zorundasın

burdan yorum yapmak cok zor ama gercekten kendini ve cocuklarini guvende hissetmiyorsan vermek zorunda diilsin
Ama ben olsam ne yapardim?madem ki basta vericem bi kere demissin, sirf vermemis olmamak icin 1000 lira gibi cuzi bir miktar koy ortaya sen de :)

burdan yorum yapmak cok zor ama gercekten kendini ve cocuklarini guvende hissetmiyorsan vermek zorunda diilsin
Ama ben olsam ne yapardim?madem ki basta vericem bi kere demissin, sirf vermemis olmamak icin 1000 lira gibi cuzi bir miktar koy ortaya sen de :)

Haklisin canim, ama 1000 lira veya 6000 lira vermek sorun degil. Ben verdikce esim beni eziyor, sömuruyor. Artik boyun egmedigimi gormesi icin vermicem. Cok aldilar cok verdim. Hakkim olan tapuyu bile aldilar vermiyorlar.

verme arkadaşım verme ben bu adamları anlamıyorum ya madem sen kendi kurmuş olduğun aileni rahat ettirmek yerine hala anana babana ev alıcan, mal alıcan, borcunu ödeyeceksin neden evlenip de güzelim kadının başını yaktın?bu insanlar nasıl sorumsuz Allah kadınlara sabır versin, biz de eşşek gibi çalışıp kazanıyoruz ama hep onların sözü geçiyor maşallah! walla eşin ille de babasına traktör için para verecekse senin elinden parasını alıp kendi üzerine yaptığı arabasını satıversin bizahmet. sokaktaki kedi bile eniğini düşünüyor, bu eşrefi mahlukatlar da çoluğunun çocuğunun parasını nerelere savuruyor. başta veririm demeniz,sonradan vazgeçmeniz tabi hoş olmamış ama yine de vermeyin. önce sizi ve evlatlarının geleceğini düşünmesi gerekiyor...

Sanırım yanlış anlattığınız birşeyler var.

Evinizin borcu olduğuna göre krediyle almışsınız.Bankadan kredi kimin üzerine çekildiyse tapu zaten onun üzerine yapılmak zorunda.Yani kayınpeder sizin için kredi çektiği için tapu onun üzerine olmuş.Yanılıyormuyum?
[/QUOTE

Biz yurtdisinda kaliyoruz, burda aldigimiz ev kredili ve esimle benim uzerime kredi. Fakat burda calisip biriktirdigimiz parayla turkiyeden ev almak istedim, esim razi gelmedi ama ben paralar car cur olmasin diye alip turkiyeye gittim ve kayinpederime ev almak istedigimizi soyledim. Ev bulundu parayi verdik fakat az bir mmiktar birc kaldi onuda dondukten sonra gonderip odeyecektik. Vekaletname verdim kayinpederim esimde kendikini gonderdi ve para odendikten sonra tapuyu bizim adimiza cikar dedim kendisine. Kayinpederim vekaletnameleri aldi evet yaparim dedi fakat sonrasinda kendi uzerine yapmis. Esime sordugumda tapu beklemede biz gidince ustumuze alacaz diyordu. Inaniyordum. Ve iki sene sonra ogrendimki babasinin ustuneymis tapu. Sordugumda dovdu sovdu. Hala vermiyorlar ve hala.....
o tapu bu gidişle gelmez , niyet belli ama onlar da hayrını görmezler
Esime guvenim yok, konustum agladim sizladim cok sey denedim ama sonu hep husran. Artik sabra kalmis isim. Benim caresizligim ailemin bana arka cikmamasindan. Uc cocukla ne ederim kime giderim dusuncesiyle defalarca bosanmanin esiginden dondum. Hep babam dedi diye. Sahip cikanimiz yok, bizde bosanmak ayiptir. Bilmiyorum ama esim acimasiz. Sukur bir senede biraz oyalayip maasimdan cocuklarin parasindan biraz biriktirdim ne olur ne olmaz diye. Cunku bu yuvadan hic bir beklentim kalmadi. Esimede guvenim olmayinca kenarda olsun biraz param dedim ve ciktim yola. Esime soylememem imkansiz cunku maasimin geldigini biliyor, ve cok harcamadigimida ve bu paranin biriktigini az cok tahmin ediyor soylemesemde. Yalan soyliceme onun gibi guvenilmez biri olacagima dobraca biriktirip yatirim yapacaz dedim ve vermicem.
eşiniz sizi hiç mi hiç hakketmiyor
Dun bir an verecem dedigimde ''yarin emlakciyi hemen arayalim SANA yeni bir daire alip o evide babamdan alalim'' dedi sasirdim ama beni gaza getirdigini anladim. BANA degil BiZE alacaksin yeni bir ev dedim. ''Haaaa dogru ya bize'' dedi. '' Ustu kalani bir senede calisir kapatirim'' dedi yeni dairenin. Sasirdim cunku bir gun öncesine kadar ben ev mev alamam senet isiyle ugrasamam. Bir sene uzatmak olmaz. Biriktir parani getir nakit verip alirim dedim cok uzuldum. Dun para verecegimi soyleyince bir anda daireler tapular hepsi benim oldu. Iki gun oncesine kadar tapumu istedigimde sen ne dirdirciymissin, kim senin parani yiyecek lan!'' Diyerek bagirdi ve yine kavga cikti.
koca bir yalannnnnnnnnnnn
bu kadar yaşananlardan sonra çocuk bile kanmaz bu boş laflara

Bugun hic aramadi esim, ve bu kadar acil bir para olsa birilerinden mutlaka borc alirdi, suphelendim yine demekki maksat bende almakmis. Biraz önce mesaj yazip sadece '' cocuklar nasil, ne yapiyor'' diyor. Allahim bu insan benim esim omrumu paylasmak icin sevip evlendigim insan. Resmen cikarci. Annesiyle bana tuzak kuruyorlar. Guya ben vermeyince hemen ortakcisindan borc alacakti.

nereden alırsa alsın hiç derdiniz olmasın

Back
X