Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugun hic aramadi esim, ve bu kadar acil bir para olsa birilerinden mutlaka borc alirdi, suphelendim yine demekki maksat bende almakmis. Biraz önce mesaj yazip sadece '' cocuklar nasil, ne yapiyor'' diyor. Allahim bu insan benim esim omrumu paylasmak icin sevip evlendigim insan. Resmen cikarci. Annesiyle bana tuzak kuruyorlar. Guya ben vermeyince hemen ortakcisindan borc alacakti.
Tapu karsiliginda verecegimi soyledim ama bayramdan once tapuyu alamam diyor. Bayramda oglumuzuda alip giderim alirim tapuyu. Tabii bu para acil oldugu icinde hemen gondermem gerekiyor. Gidip tatil yapacak oglumuda goturecek ve dondugunde sikiysa konus tapu mapu yok diyecek. Biliyorum ben!
Canım birikimini bankaya mı atıyorsun? Eğer yastıkaltı yapıyorsan aman dikkat et eşin pek güvenilir gelmedi bana.
Vermeyeceksen de net ol, çocuklarımı düşünmek zorundayım aniden bir sağlık ihtiyacımız olur gibi birşeyler söyle bence.
Evde daha ønce sakladigimda cok az harclik parasi kaybolurdu icinden, bende bankaya attim. Bir kasa kiraladim ve hep oraya atiyorum. Hayatta evde saklamam. Allahim bir gun banada kapilari acar insaallah. Mutluluk banada gelir insaallah. Ne bileyim, basta icim cok acirdi ama simdi alistirdim ve umursamiyorum. Mutlu olmayi esimin beni sevmesini, beni benimsemesini ne kadar cok isterdim. Hayalim ama demekki buda benim sinavim olacakmis.
canım konunu baştan sona okudum. bu yaşananlar bana kendi ailemi, annemle babamın aileleri arasında olan bazı şeyleri hatırlattı. sana şu kadar söyleyeyim, bu denli çıkarcı , hesapçı insanlara asla ama asla güvenip de para filan verme. verdiğin anda o paranın karşlılığını asla alamayacağını bilmelisin. varsın eşin dövsün sövsün. çok zor biliyorum ama eğer sen çocuklarını düşünmezsen başka kmse düşünmez. ne eşin düşünür ne onun ailesi. onlar o kdr bencil ki varsa yoksa kendi üstlerine ne var ne kazanablrler onun derdindeler. ne kdr söğüşleyebilirler ona bakıyorlar. hatta benm sana uzun vadeli tavsyem, bu evliliğin akibeti pek hayırlı gözkmüyor. sen birikim yapmaya devam et ve ilerde nolur nolmaz, çocuklarını da alıp kocana eyvallah dyebilmelisin. kendi ayakları üstünde durabilcek maddi ve manevi güçte olmalısın. benm annemle babamın boşanma sebebi bu gibi birtakım olaylardı. ben de anlatsam roman olur ancak tecrübeyle sabittir ki sana o kdrnı söyleyebiliyorum. eğer varını yoğunu kocanın ailesine verirsen ilerde seni sokağa atsalar da gıkını çıkaramazsn ve olan çocuklarına olur. dediğim gibi birikime dvm et, hatta meblayı arttır faize koy veya repo yap. değerlensin. ilerde kendinin ve çocuklarının hayatını kurtarmak için.
Yorumlariniz icin sagolun arkadaslar. Kararimi verdim heralde. Vermeyecegim. O benim cocuklarimin hakki. Dualarinizi eksik etmeyin.
Kenara para atmamin sebebi yatirim birikim icin degil, sadece gelecegin ne getirecegini bilmedigim ve cocuklarim icin. Esim senelerce beni öyle böyle kandirip herseyimizi aldi. Bu evide kredisiyle kendi babamin mucadelesiyle aldik, kira kira kucagimda bebekle dolasmaktan yorulmustum ve rabbim kafamizi sokacak bir yer nasip etti. Senelerce faturalari evin giderlerini cocuklarin ihtiyacini hep kendim gordum, esim ise ben anlamam etmem, sen al sen yap. Inandim dedim gercektende anlamiyordur varsin ben yapayim ustleneyim. Ama sonra baktimki anliyor ediyor ama beni kullaniyor. Simdi ayni eksikleri ben aliyorum ama misal bir kazak aldiysam 5 liraya 35 liraya aldigimi soyluyorum ve kenara atiyorum. Artik oyun oynama sirasi bende. Sukur uyandim, ne kadar safmisim deliymisim ben. Insan bu kadar kanmaz diyorum, ama ben kanmisim inanmisim. Neden cunku cok seviyordum. Belki bu sekil oynamak yanlis ama baska sekilde birikim yapamam ve kendimi koruyup cocuklarimi koruyamam. Ben gelecegimi ve cocuklarimiz icin mucadele veririken o annesiyle bana ruh hastasi, para hastasi cimri diyorlardi. HIc anlamamisim. Ama sukur simdi cok iyi anliyorum. Esim harcayip bitirip yok etmeden ben bitiriyorum ve kenara atiyorum. Insaallah sonumuz guzel olur Rabbim onu islah eder. Tek dilegim bu yuva dagilmasin esim duzelsin, ama olmayacaksada zorla olsun diyemem.
Bu sene tatilde ailesinin yanina gittigimizde annesi surekli beni disladi. Esimde yiginla para harcadi fakat inkar ediyordu. Ailesine veriyordu paralari. Kredi kartina yuklendik avuctaki para bitince, ve dondugumuzde esim hic orali olmadi. Her zamanki gibi kredi kartini ben kapattim. Bana dedigi su oldu, askim harcadik lazimdi kapat gitsin. Her zaman maasinin yarisini bizden gizledi, o ne kadar inkar etsede ben bunu duydum. Ama o hala inkarlarda neden, cunku bize fazla para olmasin, bizim icin birikim yapmamak icin. Hem söz verdi maasina dokunmicam, onunla yatirim yapariz diye. Bu sene cocuklarimla tatil bile yapmadik sirf arabanin borcunu evin borcunu kapatalim diye. Bu seferde pat diye geliyor bana 6 milya ver diyor. Bu kacinci? Giden gelmedi, ve her defasinda aldiktan sonra ona bu ay biriktirelim yeni ev alalim felan dedigimde bagirip cagiriyor, sen benden ne istiyorsun, ustume gelme yok sana ev mev. Tapuyuda almam. Anneme bir suru kufur. E bunlari dusundukce bu adamin neyine guvenipte para vereyim diyorum.
burdan yorum yapmak cok zor ama gercekten kendini ve cocuklarini guvende hissetmiyorsan vermek zorunda diilsin
Ama ben olsam ne yapardim?madem ki basta vericem bi kere demissin, sirf vermemis olmamak icin 1000 lira gibi cuzi bir miktar koy ortaya sen de :)
o tapu bu gidişle gelmez , niyet belli ama onlar da hayrını görmezlerSanırım yanlış anlattığınız birşeyler var.
Evinizin borcu olduğuna göre krediyle almışsınız.Bankadan kredi kimin üzerine çekildiyse tapu zaten onun üzerine yapılmak zorunda.Yani kayınpeder sizin için kredi çektiği için tapu onun üzerine olmuş.Yanılıyormuyum?[/QUOTE
Biz yurtdisinda kaliyoruz, burda aldigimiz ev kredili ve esimle benim uzerime kredi. Fakat burda calisip biriktirdigimiz parayla turkiyeden ev almak istedim, esim razi gelmedi ama ben paralar car cur olmasin diye alip turkiyeye gittim ve kayinpederime ev almak istedigimizi soyledim. Ev bulundu parayi verdik fakat az bir mmiktar birc kaldi onuda dondukten sonra gonderip odeyecektik. Vekaletname verdim kayinpederim esimde kendikini gonderdi ve para odendikten sonra tapuyu bizim adimiza cikar dedim kendisine. Kayinpederim vekaletnameleri aldi evet yaparim dedi fakat sonrasinda kendi uzerine yapmis. Esime sordugumda tapu beklemede biz gidince ustumuze alacaz diyordu. Inaniyordum. Ve iki sene sonra ogrendimki babasinin ustuneymis tapu. Sordugumda dovdu sovdu. Hala vermiyorlar ve hala.....
eşiniz sizi hiç mi hiç hakketmiyorEsime guvenim yok, konustum agladim sizladim cok sey denedim ama sonu hep husran. Artik sabra kalmis isim. Benim caresizligim ailemin bana arka cikmamasindan. Uc cocukla ne ederim kime giderim dusuncesiyle defalarca bosanmanin esiginden dondum. Hep babam dedi diye. Sahip cikanimiz yok, bizde bosanmak ayiptir. Bilmiyorum ama esim acimasiz. Sukur bir senede biraz oyalayip maasimdan cocuklarin parasindan biraz biriktirdim ne olur ne olmaz diye. Cunku bu yuvadan hic bir beklentim kalmadi. Esimede guvenim olmayinca kenarda olsun biraz param dedim ve ciktim yola. Esime soylememem imkansiz cunku maasimin geldigini biliyor, ve cok harcamadigimida ve bu paranin biriktigini az cok tahmin ediyor soylemesemde. Yalan soyliceme onun gibi guvenilmez biri olacagima dobraca biriktirip yatirim yapacaz dedim ve vermicem.
koca bir yalannnnnnnnnnnnDun bir an verecem dedigimde ''yarin emlakciyi hemen arayalim SANA yeni bir daire alip o evide babamdan alalim'' dedi sasirdim ama beni gaza getirdigini anladim. BANA degil BiZE alacaksin yeni bir ev dedim. ''Haaaa dogru ya bize'' dedi. '' Ustu kalani bir senede calisir kapatirim'' dedi yeni dairenin. Sasirdim cunku bir gun öncesine kadar ben ev mev alamam senet isiyle ugrasamam. Bir sene uzatmak olmaz. Biriktir parani getir nakit verip alirim dedim cok uzuldum. Dun para verecegimi soyleyince bir anda daireler tapular hepsi benim oldu. Iki gun oncesine kadar tapumu istedigimde sen ne dirdirciymissin, kim senin parani yiyecek lan!'' Diyerek bagirdi ve yine kavga cikti.
bu kadar yaşananlardan sonra çocuk bile kanmaz bu boş laflara
Bugun hic aramadi esim, ve bu kadar acil bir para olsa birilerinden mutlaka borc alirdi, suphelendim yine demekki maksat bende almakmis. Biraz önce mesaj yazip sadece '' cocuklar nasil, ne yapiyor'' diyor. Allahim bu insan benim esim omrumu paylasmak icin sevip evlendigim insan. Resmen cikarci. Annesiyle bana tuzak kuruyorlar. Guya ben vermeyince hemen ortakcisindan borc alacakti.
nereden alırsa alsın hiç derdiniz olmasın