• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana karşı olan tutumu

Herkes inatlasmaktan yana, niye böyle olduk kızlar? "Bırak evi biseyler götürsün"ler, "aaa esin ne kadar kaba adammış"lar...
Niye illa inat, illa kötülük, dişe dış, göze göz mantığı?
Iyilikle yola gelecek belki bu adam?
En azından ilk seçenek bu olsun.
Bence beş yılda sözle anlatıla anlatıla anlamayan adam ancak bu inattan anlar bence. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir diye boşa dememişler.

Degismez denmis ama benim esim degisti. Ilk zamanlar o da boyleydi. Bir de kopukler kururdu sakallari ile lavaboda :kızgın: ise yeni baslamistim. Evliligim yeni. Sehir yeni.. Hicbir ise yetisemiyorum. Dinlenemiyorum bile. Esim cok daginikti.. Ama ben esime direkt sitem etmek yerine ondan empati kurmasini rica ettim. Tabiki hemen 'hay hay karicim' diyip toparlamadi. Bir sure devam etti ancak ben bunlar icin kendisi ile kavga etmedim. Lutfen canim oyle birakma cok yoruluyorum vs konusmalari yaptim. Simdi mi?
Simdi esim isten gelir gelmez uzerini yatak odasina cikarir. Kirlyi kirli sepetine askiya asilacaklari askiya asar. Tiras olunca arkasindan lavaboya girince tiras olduguna dair hicbir iz birakmaz.. Gercekten cok vahim bir durumdaydi esim. Degismese o degismezdi ama direkt sitem etmek oflamak, suclamak onu benimle zitlasmaya gotururdu.. Belki 10 belki 20 kez rica ettim ama kazandim..

Ya bilemiyorum. Mesela öyle bir durumda olayı uzatır, özür ve davranış değişikliği görmezsem bile maaşımı asla ev için kullanmaz kendim için harcardım. Bir kere o onu gömlekleri yıkanmadığı ve ütülenmediği için işe giderken giyecek bir şey bulamadığında görecek bence. Bir de akşamları aç kaldığında. Bence burada bir dur demek gerekiyor. Bir ömür aynı şekilde geçmez. Anne evinde oğluşum da oğluşum diye pohpohlayıp bu hale getiriyorlar çocukları işte...
Aynen kv eşime olan yaklaşımdan dolayı bu durumda zaten.Ona göre ben ona hizmet etmege mecburum başka türlüsünü kafası almıyo

Eee sürekli yardım etmek diyorsanız ona da, o da ev işlerinin size tapulu olduğunu sanır böyle. Müşterek kelimesini hatırlatın.

filan falan
Dedim
Dedi

Eşim

Kilit.

Ben sabahtan akşama
Sizlerin hakkını o tür
Bu tür yazmaya, okumaya
Kıvranayım

Siz eşim diyip susun,

Cahil

bırak evi bok götürsün kendine hizmetçi tutsun evlilik kadının erkeğe temizlikçilik annelik aşçılık yapması mı bunu yapmak istemek farklı şey bide mecburmuş gibi konuşulması
senin işin ne diyor bide
erkeksin işten geldin mi yan gelir yatarsın oldu paşam
anasının evinde sanıyo kendini heralde

Ev hanımı olsanız da o üslubun karşılığı doğru değil .
Güzelce ya da tersi şekilde anlaması içinler etmeyin

Calisiyorsan kadın cagir kendine eziyet etme paraciklari giderse belki akillanir

Keşke tartıştıktan sonra ilk adımı siz atmasaydınız

Ben anlamıyorum bu erkekler eşlerini neden hizmetçi gibi görüyor
Ailerimi böyle yetiştiriyor :kızgın:
Aynen oyle erkek kardeşim var annem uzerine titriyor annem olmasa kalkip hazir pismis yemegi tabaga koyup yemez :(

Gecen gun anne dedim sen bu cocugada ilerde esi olacak kızada kotuluk yapıyorsun hissediyorum cok sorunlar yaşayacağız ayakkabısını bile annem baglardi bende agac budar odun kırardım ;)

Bunun çalışıp çalışmamakla alakası yok çalışmayan kadınlar bedavaya daha çok yorumluyor malesef.herkes kaba demiş de çoğunluğun eşi böyle çünkü anneleri onları bi halt sanarak yetiştiriyor yapmayın dursun rahat olun biraz.

Kızlar selamlar öncelikle.Eşimle bu aralar aram hiç iyi deil.Hafta sonu bana temizlikte yardım etmediği için tartışmıştık ama ben tartışmayı uzatmamak için kaç gündür bişey olmamış gibi davrandım bugünde baktım banyoda tras olmuş her tarafı kıl yapmış.Daha yeni temizlemiştim batırdın falan dedim.Ne dedi sizce.Temizle işin ne falan dedi halbuki ben ev hanımı deilim çalışan bi insanım sonuçta.Böyle insana ben napıyım şimdi hep böyle bana bi akıl verin
Valla bu sebepten 2 haftada birbirimize girdik.
Daha evlenmeden defalarca annesinin hizmetçi olmadığını söylemiştim.
Böyle işten ev geldiğinde daha yemek yapmamış veya işte off istediğim gömleği hala ütülememiş falan diyordu.
Evlendik.
Çalışmıyorum diye çorabını ortalıkta falan bırakıyor. Baya kıyameti kopardım. Çalışmıyosun da topla nolcak demişti.
Şimdi işe de başladım ama inan para veremicez gel hayrına çalış deseler çalışacaktım zaten dedim o da biliyorum dedi zaten.

Burdan ayrılırsam da ne iş olursa yapıcam dedim sende belki kendi sorumluluklarını öğrenirsin.

Daha faklı sıkıntılar da yaşadık annesinin cahil olduğunu söyleyen dalga geçen adam zırt pırt çöp atmaya giderken bile anneme git oldu falan ciddi bir kavga çıktı .

Şimdi nasıl olduysa ben ondan geç geliyorum geldiğim de mutfakta oluyor. Kıyafetleri çamaşır sepetinde falan, yoksa bulduğu her düz zemine ütü masası bavul tepesi falan bırakıp gidiyordu.

Görücez bakalım ne kadar böyle gidecek ama taviz vermeyin lütfen birde çalışıyorsunuz o nasıl terbiyesizlik.

Kendi pisliğini de kendi temizlesin .

Bırak bok götürsün.

Back
X