esimin baskIsI

AlmanyaTreni

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.003
2.995
333
Merhaba arkadaslar
benim 15aylik bir oglum var. Ben beceremiyorum galiba bakmayi bebegime. Her dakika aglayan sürekli mizmiz geceleri 7saat uyuyan oda Saat basi agliyarak uyanan bi bebisim var. Vucut olarak beyin olarak gercekten yoruldum. Cok yorgunum. Asil konum ben 2.cocugu suan düsünmüyorum bellki de tek cocuk yeter diye düsünüyorum bazen. Ama esim son günlerde hadi bitane daha ikisi bir arada büyür ne güzel yaslari yakin olsun diye baskI yapiyor. Anlamiyor beni gercekten bakamam gibi hissediyorum yapamam. Ne yapmaliyim sakin sakin konustum sinirli sekildede konustum anlamiyor beni

Eşiniz bebeğinize bakma konusunda iş bölümü yapıyor mu peki? Anne de insan yani, makine değil. Anneliği beceremiyorum diye düşünmemelisiniz ayrıca. Belki de eşiniz babalığı beceremediği için, üstünüze bir ton iş yükü bindiği için böyle hissediyorsunuzdur, olabilir mi? Eğer eşiniz düşündüğüm gibiyse, ikinci çocuk istemeye hakkı yok. Eve bir yardımcı alacak gücü varsa, konuyu masaya tekrar yatırın tabi bence. Haa, iş bölümünden kaçınmayan bir babaysa, o zaman kendinize biraz daha zaman verin. Belki bir kaç sene sonra, ilk çocuğunuz biraz daha büyüyünce, sıkıntıları azalınca, siz de istersiniz.

Eşiniz bebeğinize bakma konusunda iş bölümü yapıyor mu peki? Anne de insan yani, makine değil. Anneliği beceremiyorum diye düşünmemelisiniz ayrıca. Belki de eşiniz babalığı beceremediği için, üstünüze bir ton iş yükü bindiği için böyle hissediyorsunuzdur, olabilir mi? Eğer eşiniz düşündüğüm gibiyse, ikinci çocuk istemeye hakkı yok. Eve bir yardımcı alacak gücü varsa, konuyu masaya tekrar yatırın tabi bence. Haa, iş bölümünden kaçınmayan bir babaysa, o zaman kendinize biraz daha zaman verin. Belki bir kaç sene sonra, ilk çocuğunuz biraz daha büyüyünce, sıkıntıları azalınca, siz de istersiniz.
Yardim ediyor ama cogunlukla ben yoruluyorum. Suan düsünmüyorum kesinlikle

Benin esim evin temizligibe kadar yapar yardim eder oglumun yemesine altina kadar bakar ama yinede ben kendimi hic hazir hissetmiyorum. Sonucta sizin elinizde guzel bir dille anlatip gercekten hazir degilim zmani gelince bende isterim diyerek ikna edebilirsiniz

Benin esim evin temizligibe kadar yapar yardim eder oglumun yemesine altina kadar bakar ama yinede ben kendimi hic hazir hissetmiyorum. Sonucta sizin elinizde guzel bir dille anlatip gercekten hazir degilim zmani gelince bende isterim diyerek ikna edebilirsiniz
Ne güzel cok sanslisiniz evt esimde ilgilenir ama altini acmakmis Technik yapmakmis asla yapmaz yani

Bence insan isteyerek çocuk sahibi olmalı , eş istiyor diye çocuk yapılmamalı , her iki tarafın da istemesi en doğru olanı .Çok da ısrar ederse ve sen de kesinlikle şimdilik istemiyorsan , kendin korunmalısın en mantıklısı bu olabilir .

Cocuk iki kişinin isteğiyle olur, şimde den zorlanıyorsunuz , ikinci daha da zor olacak . İstemiyorsan tabiki de yapmayacaksın . Sırf eş istiyo diye yapılmaz . Pazardan elma mı istiyor ? Cocuk ciddi bir düzen , saglıklı bir evliliğe yapılır . Hele de bu yorgunlukla hiç hamile kalmayın , acayip bunalmışsınız sanki , lütfen önlemini alın , korunun

Ben yapamıyorum diye kendini suçlamayi bırak önce emin ol bütün çocuklar Ayni bendede var 2 yaş sendromu yaşıyoruz kendine zarar verecek diye hazır olda duruyorum bende esimden gizli korunuyorum onlara kalsa hemen olsun yardıma gelince yok emin ol yardım ederim derler ama yok çocuk yokmu diyenlere sende yokmu yapta sevelim diyorum banane doğuran büyüten kahrini çeken benim onlar çocuk sevecek diye ben kızımı istediğim gibi buyutemicem oldu He de geç :)

Herkesin karakteri,yapısı farklı.O yüzden çocuk zamanlamasını kendine göre düşünmekte fayda var.
Üstüste çocuk yapmak herkese göre değil.Sen kendini bilirsin,yapamam diyorsan doğrudur yapamazsın.
Eşinin söylediği çoğunluğa göre doğru ama işte belli bir pratiklik gerektiriyor.
Bence aceleye gerek yok,aralarında 4-5 yaş da olsa yine birlikte oynayabilirler.

Back
X