eşimin bebek istemesi ve eltim..

tweety87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
366
1
46
İçel Mersin
selam canlarr.. nasılsınızz?? benim derdim belki sizinkilerin yanında küçük kalıyor ama size danışmak istedim.. benim bir eltim var dostmu düşmanmı belli olmayan.. ben 3 aylık evliyim ve ilk zamanlar eltimle problemlerim oldu bilen bilir.. benim eşim aşırı şekilde çocuk istiyor birbirimizi uzun zamandır tanıyoruz bir bebeğimiz olsun diyor.. ben ise bir istiyorum bir istemiyorum kararsızım.. aslında eşimle şuanda hiç bir problemimiz yok üstüme titrer bir dediğimi ikiletmez herşeyde arkamda durur bu konuda ona çok çok güveniyorum.. Neyse bu bebek konusunu kayınvalidemdeyken açtı eltimlerde vardı eltim ordan bağırmaya başladı biz sizden önce evlendik bizim bile bebeğimiz yok ilk torunu siz veremezsiniz bu bizim hakkımız diye.. bende abla ozaman bunca zamandır yapsaydınız herkesin kendi hür iradesi ister bebek sahibi olursunuz ister olmazsınız bu herkesin kendi bileceği iş ilk torun son torun farketmez sağlıklı olsunda dedim.. vay efendim ben bunu nasıl dermişim çok saygısızmışım falan. eşimde x in bu zamana kadar ne saygısızlığını gördün sen yenge bebek istemek en doğal hakkımız sizemi sorcaz dedi ve beni aldı gitti.. kayınvalidemde bunun ilki ikincisimi olur kızım bunun niye tartışmasını çıkarıyorsunki falan diye söylendi eltime.. kızlar ne yapacağım ben

eltin ne kadar terbiyesizmiş ya. kendi doğurmamış diye başkalarını da engellemeye çalışıyor.bellki kıskanç. eşinde kayınvalidende eltinin densizliğine cevap vermişler.bence artık söylenecek söz kalmamış.

Son düzenleme:

Canım belki de çocuğu olmuyordur tedavi görüyordur ve isteği ilk torunu onun vermesi olabilir ama ilk onlar evlendiler diye torunu onlar verecek ilk diye bir kural yok. Biraz hassas sanırım bu konuda keşke sen cevap vermeseydin kaynanan ya da eşin söyleyecekse söyleseydi senin söylemen onu daha çok kırmıştır insanların içini bilemezsin belki çok istiyordur gebe kalmayı kalamıyordur yeni evlenen birinin gebe kalacak olmasını sindiremiyordur sen olgun davran bu zamana kadar başka birşeyini gördün mü bilmem ama bir de abla tavsiyesi bebek konusunu olmadan haberini almadan kaynanana eltine söyleme kimsenin yanında çocuk düşünüyoruz deme. Belki olmaz belki de süreç uzar sonra beklentiye girerler. Bu işler hemen ha dediğine olamayabiliyor inşallah olur orası ayrı tabi ama özel konuları eltine güvenmiyorsan yanında açma ayrıca küçük olarak eltinle konuş asla önüne geçmek gibi bir niyetinin olmadığını eşinin bebek istediğini söyle. Eğer bir derdin tasan varsa benimle dertleş kardeşin sayılırım filan de daha 3 aylık evlisiniz eltine karşı ön yargılı olma.

Bikere eltinizi düsünmeyin yani dediklerini takmayin...Siz kari koca cocuk sahibi olmak istiyorsaniz buna hazirsaniz kimseye daha bi laf söylemek düsmez...Dediginiz gibi yapsaymis allah allah...benim iki kuzenim var biri evlendi 5 yillik evliken kardesi evlendi...ilk kelin biraz kibirli zaten...ikinci gelin uzun senelerdi beraberdiler diye ve cocuk istiyorlar diye bi sene bekledi sonra hemen cocuk istediler kendi kararlariyla,onun hamile kaldigini duyduk üc ay gecti büyük gelininde hamile oldugunu duyduk...kiskanc insanlarla ugrasmak zor, kücük gelinin cocugu ilk oldu, ama napsaydi sanki belki öbürleri daha 5 yil bekliycektin... Vallah hic takmayin kafaya siz esinizle nezaman isterseniz ozaman yapin...

evet artık son raddedeyiz yani evlendiğimden beri sürekli sorunlar çıkarmasından bıktım..

tatlım dediğin gibi olsaydı inanki sesimi bile çıkartmazdım ama ilk evlenceğim zamanlar yani 3buçuk ay önce filan beraber eczaneye girmiştik ve ertesi gün hapı almıştı yani bebeğin olmamasıyla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum kendisi istemiyor hepte belirtir zaten ben bebekle uğraşamam diye.. önceki konularımı okursan evlendiğimden beri yeterince bunalttı beni zaten eltim.. bebek düşündüğümüzü söylemeside eşimin densizliği oldu biraz ama sadece bende bebek istiyorum anne ama tweety87 kararsız filan dedi bu cümlenini üstüne bu konuşmalar geçti işte.. yoksa eltiminde bir bebeğinin olmasını çok isterim Allah nasip ederde bizimde bebeğimiz olursa kardeş gibi büyürlerdi hiç değilse büyüdüklerinde vakit geçirebilcek iki arkadaş kardeş gibi olurlardı..

evet bende takmak istemiyorum ama insan ister istemez bozuluyor üzülüyor.. çünkü ben hiç ilk torunmuş ikinci torunmuş olayı olacak diye düşünmemiştim bile.. sonuçta ortada bir bebek olacak yani.. dediğin gibi kibirli kıskanç insanlarla uğraşmak çok çok zor..

Zaman planı hazırlasın o zaman, bu tarihte ben hamile kalacağım doğum şu zaman sen de araya 1 sene koysan...
ahahha hiç güleceğim yoktu, ne akıllıymış öyle... İsteyen istediği zaman değil Hak izin verdiği zaman hamile kalır, takmayın allah aşkına, siz bakın yolunuza bebek evin neşesi, tadı tuzu ben de evlendikten sonra 2 sene çocuk yapmam derken 6. ayımda hamileydim yetmedi doyamadım bir sene sonra ikinciyi yaptım :) kimseye de sormadım.

Hmm anladım evli kadın ertesi günü hapıyla mı korunuyormuş sürekli kullanılmaz onlar madem korunacak doğum kontrol hapı alsın. Sen yine de bir daha açma canım konuyu kaynana da aynı şekilde öyle yap. Eltinin çocuğu olur bu sefer senin olur ya olmayacağı tutar hani siz yapacaktınız filan laf demeye başlar. Kaldığın zaman öğrenirler. Çok istiyorsa biliyor işte sizin istediğinizi elini çabuk tutar.

işte bizde kimseye sormadık eşim söyledi sadece ben bebek istiyorum tweety87 kararsız falan diye eltim çıldırdı sonra :) Allah bebeklerinize ve size sağlık sıhhat versin inşallah. evet sanırım eltim plan yapmamızı bekliyordu önce ben sonra sen diye :)

bende söyledim niye ertesi gün hapı alıyosunki doğum kontrol hapı alsana diye ben bunu kullanıyorum dedi bende bir daha karışmadım.. konuyu zaten ben açmadım eşimin densizliği oldu biraz ben bahsetmem bile önce bi hamilelik olsun 3 aylıkken falan söylerim diye düşünmüştüm ama benim kararsızlığımdan demvurmak istedi eşim ama sonuç bu oldu yani.. Aman aman inşallah benden önce hamile kalırda ilk torun onunki olur bende böyle saçma lafları bir daha işitmemiş olurum..

Ne mi yapacaksın ?
Çatır çatır doğaracaksın tabii ki de

Valla bana böyle dese, çocuk yapacağım yoksa da yapasım gelirdi
Densize bak ya

Ne kadar uzun süre birbirinizi tanırsanız tanıyın,evleneli 3 ay olmuş.Önce aynı evde birbirinize alışıp,evliliğinizin tadını çıkartın.Çocuk büyük bir sorumluluk çünkü.Evliliğine zaman ayır önce.Bir de bu tür özel konuları,hele de daha ortada fol yok yumurta yokken,kararınız netleşmemişken başkalarıyla paylaşmak iyi bir şey değil.Her kafadan bir ses çıkar.Herkesin bu tür şeylerde bir yorumu vardır.Eltine gelince,dikkate bile alınacak şeyler değil söyledikleri.Gül geç.

yaa evet işte bende daha 3 aylık evli olduğum için eşime kararsızım biraz daha bekleyelim daha erken diyordum eşimde bunu annesiyle paylaşmak istedi herkesin yanında ben bebek istiyorum ama tweety87 kararsız falan diyerekten..

denk gelirde hamilelikleriniz aynı dönemlerde olursa bu kadın kıskançlığından çocuğu erken doğurur ilk onun olsun diye

Bence eltiniz çocuk istemiyor. Siz önce yapacaksınız diye kıskanmış. Yoksa derdi çocuk falan değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…