Eşimin bencilliği

Turnbackthehandsoftime

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
1.832
2.513
358
Belki de ben bencillik olarak yorumluyorum,
Kızlar hem maddi hem ilişkiler açısından iyi bir ailede büyüdüm, iyi bi üniversiteye tr derecesiyle girdim büyük başarıyla mezun oldum, defalarca yurt dışına gittim hem gezmek hem eğitim amaçlı her defasında yine derecelerle tamamladım eğitimleri, ailece haftasonları gezmeyi, dışarda yemek yemeyi çok severdik hiçbir pazar evde oturtmazdı babam bizi, o yoksa kendimiz ama mutlaka çıkardık, üni ve bekar hayatında da keza çok gezerdim çok sosyaldim tiyatrosu sineması gezisi hiç bitmezdi, evlendim, ağır oturaklı karakteri sağlam ve çok ii bir eşim var, ama evde vakit geçirsin, tv izlesin, bolca uyusun, bayılıyor. Ne sınavlara gireyim kendimi geliştireyim derdi var ne de gezeyim etrafı göreyim öğreneyim. Bende bebek dolayısıyla izindeyim, çok bunaldım, gezmeyi ne kadar çok seviyorum biliyor ama ailece gezme kültürü olmayan insanlar, eski hayatımı özlüyorum kafayı yeme noktasına geldim, bazen evlendiğime bin pişman oluyorum yemin ederim, alıp başımı gidesim geliyor, bi de yalnız bırakmaz heryere beraber gidicez, sorunsuz araba kullanırdım çocuk olduktan sonra öyle pimpirik yaptı ki bana bile geçti aman bişey mi olur korkusu, hiç alışık olmadığım şeyler, gittikçe beni köreltiyo sanki kocam. maddiyat da tabi ben izinde olduğum için daha kısıtlı, maaşı iyi ama işte bilirsiniz büyük şehirde yaşamak..., of kusura bakmayın çok uzattım isyan edip günaha da girmek istemiyorum ama kriz kapımda yani kafayı yicem.

Siz bencil eş görmemişsiniz eşiniz gezmeyi sevmiyor diye bencil mi oluyor,ben de pek gezmeyi sevmem ev hayatını daha çok severim,bekarken her yeri ve her hafta sonu rahatlıkla gezdiginize göre demekki maddi durumunuz çok iyiymiş çünkü bu saydığınız aktiviteler için para çok önemli yurt dışı farklı şehir olayları için,maaşı iyi demişsiniz eşiniz için ama belkide ucu ucuna yetiyordur helede çok pahalı bir şehirde yaşıyorsanız.

Bekarliktaki sultanligi evlenince de yasyorum diyebilen cok azdir zaten.erkeklerin genelinin uzerine bir rehavet coker.aksam isten geleyim yemegimi yiyeyim,tv seyret,canin isterse esinle birlikte ol,dön totonu devir yat.hayat bundan ibaret onlara gore.
Onunla bir konusma yapmalisin.ya benimle gezersin ya da rahat birakirsin.ben sosyal hayatim olmasini istiyorum.beni tanidiginda da boyleydim.evde oturup durmaktan mutlu degilim.vs vs anlat iste.bir zaman sonra ya sana uyacak ya da rahat birakacak.

Gezmeye alistirin esinizi. Siz plan yapin cunku onlardan bekleyince prk olmuyor genelde. Suraya gidelim diyincedemi gelmek istemiyor

Canım benim hiçbir zaman boyumuzu aşan isteklerde bulunmadım ki çıkıp bi parkta olsa dolaşmak parayla değil, ben o uykuyu sever diye çocuk için erken kalksam da onu uyandırmam istediği zamam uyansın derim, ben bunu düşünüyorsam onun da ara sıra eşim gezmeyi sever demesi gerektiğini düşünmem çok mu yanlış

eşinize bundan bahsedin ve ortak bir paydada buluşmaya çalışın. tabi neticede evlisiniz, çocuk da olacak bekarkenki kadar olmaz o gezmeler...

üniversiteden bir arkadaşım tam da bu sebepten dört yıllık ilişkisini bitirmişti. kız dışa dönük gezmeyi eğlenmeyi seven, erkek de daha gelenekçi ve içe dönük biriydi. tek başına kaliteli zaman geçirmeme engel oluyor, bunu gereksiz buluyor diyerek ayrılmıştı.

Gezmeye alistirin esinizi. Siz plan yapin cunku onlardan bekleyince prk olmuyor genelde. Suraya gidelim diyincedemi gelmek istemiyor

Bi bahane, çocuğun uyku saati, rüzgarlı mı bulutlu mu çok mu sıcak, çocuk da alışmalı o da böyle evde büyürse hiç alışamaz diyorum, daha çok küçük diyor, oğlumuz 1 yaşında, muhallebi çocuğu gibi büyüsün istemiyorum.

Eşiniz hiç mi gezmeye gitmiyor,sinema yada dışarıda bir yemek olayları hiç mi yok bütün hafta hep evdemi? O ZAman siz bu hafta sonu için 2 adet sinema bileti alın beraber sinemaya gidiyoruz diyin buyuk ihtimalle gelecektir.

Ne güzel söylemişsin canım ama onun hiç haklısın dediğini duymadım, bu tür konuşmalarda hiç cevapsız kalmaz, illa bişey bulur üste çıkacak, laf ağzıma tıkanır kalır

Sinema olayımız malesef yok. Çocuk dolayısıyla, anne babalar başka şehirlerde, ablam var ama eşim çocuğu güvenip de mümkün değil bırakamaz. Ya bişey olursa...

Bizde de iki cocuk,sinema tiyatro unut zaten.birakacak kimse yok.
Lafi agzina tikmasina musade etme.ben buyum iste o kadar.evimin cocugumun ihtiyaclarini karsiladiktan sonra istedigim gibi gezerim diyeceksin.biraz kendini onemse.bak nasil takiliyor pesine.

Ya çok haklısın canım kendini önemsiceksin yaa, ben hep onu önemsiyorum( evet bu çok gerekli ve güzel bişi , eşini önemsemeli zaten insan) ama kendi isteklerimi de yabana atmamalıydım bu kadar. İnşallah bunu gerçekten becerebilirim, yapı gereği onun isteklerini hep daha çok ön planda tutuyorum, o da iyi bi eş aslında ama işte birbirimize doğru attığımız adımlar çok önemli

Aynı şeyleri bende yaşıyorum.eşimin ailesinin yaşam tarzı benim aile yaşamıma ters.eşim o şekilde büyümüş.ailecek görüştüğümüz kimse bile yok.bana çok garip geliyor.ben de sizin gibi sosyal biriydim.eser kalmadı.yavaş yavaş özgüvenimi yitirdiğimi fark ettim.olaya el koydum.arkadaşlarla çikiyorum.onları çağırıyorum.üst üste söyleye söyleye eşim biraz açilmaya başladi.sizde öyle yapin.kizin evde çok sıkıldı yazık değil mi çocuğa bu devirde hiç bize bilmeden görmeden mi büyüsün diye diye değişmeye başladı.eşinizde suç yok yetişme tarzında sorun var.

hiç kusura bakmayın ama sizin yaptığınız da bencillik oluyor, eşinizin tarafından bakınca da siz onun hoşlanmadığı şeyleri ondan yapmasını bekleyerek bencillik yapmış oluyorsunuz. sizin tarifinizle karakteri sağlam, ağır, oturaklı çok iyi bi eş için bencil demenizi çok yadırgadım doğrusu. bencillik sizin bildiğiniz anladığınız gibi karşı tarafın isteklerine boyun eğmek değildir. ha eşimle uyuşamıyoruz ben gezmeyi seviyorum ama o dingin sakin bi hayatı seviyor deseniz hak verirdim size. bence sizin çok iyi bir evliliğiniz var ama siz sorun arıyorsunuz bence. eşiniz adına da üzüldüm sizin kendisinden böyle bir sebepten dolayı bencil diye şikayet ettiğinizi bilse çok üzülürdü.

Canım anlatış şeklim sana böyle düşündürmüş olabilir ama evlendiğimizden beri inan çok özveride bulundum, dışardan baktığımda benim birçok şeyi değiştirmiş, eşiminse hayatına kaldığı yerden devam ediyor olduğunu görüyorum. Bütün bunları o da biliyor ama bildiğinden bir dikiş öteye gitmeyi istemiyor, canı evde kalıp tv izlemek istiyorsa izliyor o an benim sıkıldığımı biliyor olduğu halde. Bu basit bir örnekti sadece.

Abartıyorsunuz bence, gezme dolaşma yok diye evlendiğine pişman olurmu insan...
Hem bebeğiniz var.. nasıl sıkılmaya vaktiniz oluyor oda ayrı bir konu..

Son düzenleme:
ben evlenmeden önce çok aktif olmasamda ailece gezerdik. il dışı, piknikler vs gibi... evlendikten sonra eşim ev kuşuymuş. çıkası gelmiyor... bende bazen ona uyuyorum. evde film seyrediyoruz... bazen bizimkilerle takılıyorum... öle vakit geçiyor işte...

seni anlıyorum aslında bebek olunca iyice eve hapsolmuşsun... bebeğinle gezsen... yada bebişinle yapacak aktiveler bulsan... en azından eşin işten gelesiye kadar.

Son düzenleme:

anladım, ben ilk önce sizin şikayetinizin sürekli gezip dolaşmak istemenize eşinizin ayak uydurmak istemediği şeklinde anlamıştım ama sanırım mesele o değil asıl sıkıntı eşinizin kendini geliştirmeye yönelik hiçbirşey yapmıyor oluşu sanırım yanılıyor muyum? yine de buna bencillik demeyelim de uyumsuzluk yaşıyorsunuz diyelim. eşinizin işi çok mu ağır ve yorucu bütün enerjisini işine mi harcıyor yoksa karakterinden kaynaklanan bir durgunluk mu bu?

Öyle canım işide yoğun ama gerçekten kişisel gelişime gezip görmeye ayıracak vakit de var. Yaşımız da 50 değil ki dinlenmeye çekelim kendimizi. Otuza yeni bastık en aktif olmamız gereken yaşlar,

anlıyorum sorununu
haklısın da
bence eşler birbirlerini daha iyiye taşımaya çalışmalı
biri diğerini geri çekiyorsa
geriyegittiğini hisseden taraf aynen böyle hisseder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…