Eşimin bir anlık lafı ve çok sinirlendim

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.669
498
Şuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....

Son düzenleme:
sevabi gunahi sizi baglamaz siz insanlari bu oruclu bu degil diye cagiriyorsaniz orucu cok yanlis anlamisiniz demektir ayrica esiniz size gore bi hata yaptiysa bunu ortada acik etmeyip kendiniz çözmelisiniz adam oldurmus gibide muamele etmeyin olmaz agirlayamam demek bu kadar zor mu ?

sevabi gunahi sizi baglamaz siz insanlari bu oruclu bu degil diye cagiriyorsaniz orucu cok yanlis anlamisiniz demektir ayrica esiniz size gore bi hata yaptiysa bunu ortada acik etmeyip kendiniz çözmelisiniz adam oldurmus gibide muamele etmeyin olmaz agirlayamam demek bu kadar zor mu ?

Yanlş anlıosunuz olayı.. Ona göre çağırmıyoruz fakat keşke çağırmşken öle olsaydı diyprum

Şuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi . Bari oruçlu olsalardı sevap kazanırdık .ayrıca kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Gerçekten Bari sevaba yapsaydık içim yanmazdı.. Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
Yemekleri dışardan sipariş edin eşinize akıl parası olsun.
Ek olarak insanların oruç olup olmaması sizi ilgilendirmez. Yemek yedi kat ele, müslüme, gayrı müslüme ikram edilir. Bu yaklaşımınızı kınıyorum

Evinizde ağırlamak istememek de haklısınız zaten.
Oruçlu değiller,sevap,günah bunları karıştırmanıza gerek yok size hak verilmesi için.

Yaklaşımınız çok kötü. İftar, fitre, zekat sadece oruç tutana verilmez. Siz yaparsınız Allah kabul eder yaptığınızı inşallah.

Diğer konuda haklısınız. Ben olsam kayınvalideme yemekleri ben yapamam birlikte yaparsak kabul edebilirim derdim.

Erkeklerin ince düşünmesini beklemeyin, bazılarını yontmak gerekir. Eve gidince kavgaya tutuşacak kadar değil bence. Davet etmiş madem, eşinizden de kayınvalidenizden de yardım etmesini isteyin. Ben sadece “bir ton masraf” sözünüze takıldım...

Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi . Bari oruçlu olsalardı sevap kazanırdık .ayrıca kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Gerçekten Bari sevaba yapsaydık içim yanmazdı.. Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
Yerinizde olsaydim yapardim.oyle bir agirlardim ki agizlari acik kalsaydı

Ben de " Bari oruçlu olsalardı sevap kazanırdık." kısmını sevmedim. Sizin mantıkla yola çıkarsak kayınvalide yorulmayacak davet sizin eve olduğu için e o zaman haydi geldi sevaplar öyle mi?

E bir menü çıkarıp iş bölümü yapsanıź "Anne şu yemekleri sen yapar mısın?" diyerek.

Ay benim eşim gibi bir patavatsız eş daha kızmakta haklısın kv hanım öyle şey olmaz bize düşer demedi mi?
Sakın kabul etme eve gidince söyle eşine normal zamanda olsa bor nebze olabilir ama ramazanda çok zor ya birseyler bahane et sakın kabul etme canım.

Kızgınlıkla yazdığınız cümleler herkesi rahatsız etti farkındaysanız. Misafir olarak çağıracağınız insanlar bu düşüncede bir ev sahibi olduğunuzu bilseler zaten gelmezler . Siz böyle konuşunca hiç bir anlamı kalmamış çağırıp günahlarına girmeyin insanların .

Diğer türlü de bakarsak evet haklısınız kv dururken sizin cagirmaniz yakışık almaz .Eşiniz adap erkan bilememiş .

Birde eşinize birlikte karar almayı empoze edin derim böyle sorunlar yaşamamak adına . Belki de insiyatif kullanıp böyle bir şey söyledi sizin bu kadar tepki vereceğinizi düşünemedi.

Ramazan olmasa da misafir ağırlamak dinimizde çok güzel karşılanan bir davranıştır,sevaptır yani.
Şüpheniz olmasın.

Ayrıca kayınvalideye söyleyin yardım etsin.Kendi evinde ne yapacaktı ise sizde yapsın.Hatta eşim adap bilemedi atladı,sizin almanız daha münasip olur deyip ona devretmeye çalışın.
Eşinize de size sormadan bir daha böyle bişeye "atlamamayı" öğretin.Densizlik etmiş

Back
X