Eşimin bir anlık lafı ve çok sinirlendim

E ramazanda iftar yemeği veriyorsun gelenler oruç değil ezanı bekleyip önce su ikram edeceksin bu nasıl iştır kadın bıde oruçlu oruçlu emek verip hazırlayacak madem bayramdan sonra bı aksam yemeğine davet etsınler
Bir kişi bile oruçlu olsa ezan beklenir saygıdan. Ben kadın tek başına kaynının misafirlerine yırtınsın demiyorum zaten o konuda eşi haksız. Ama oruç değiller oruç olsalar sevap olurdu demesi tamamen rezalet. Zaten bu lafı orda söylese kimse gitmezdi evine.

Oruçlu olmayanin iftar sofrasına oturup iftar açması iftara davet edilmesi komik ezanı bekleyip su icmesi daha da komik NET!herkes tutmak zorunda degil tabi ki..
Eşinize gelince hadsizlik yapmis size sormaliydi..acaba kaynanazin masasi mutfagi ne bileyim sartlari mi kötü
Ne alaka?
Ben de oruç tutmuyorum, ama arkadaşlarla iftar organizasyonlarina katılıyorum. Ezana beş dakika kalmışken , çorbalar gelince hemen içmeye mi baslayayim,sogumadan?
Erdal bakkal gibi

Bir nezaket kuralıdır, sofrada yemeğe aynı anda başlanır.
Bir de çok merak ediyorum siz oruçlu olmayanı iftara neye göre cagirmiyorsunuz?
'Ayşe, son adet tarihin neydi? Yok kız, kötü bir niyetim. İftara çağıracam da bu hafta mi çağırsam önümüzdeki hafta mi, regl zamanına denk gelmesin, oruçluyken cagiragim,daha sevap' gibi diyologlar yaşıyor musunuz?

Şuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....
bence esinizle konusun ve iptal edin boylece bir daha size sormadan böyle bişey söylememeyi öğrenmiş olur. ben de çok sinirlendim şimdi, erkeklere kolay geliyor misafir ağırlamak

Bir kişi bile oruçlu olsa ezan beklenir saygıdan. Ben kadın tek başına kaynının misafirlerine yırtınsın demiyorum zaten o konuda eşi haksız. Ama oruç değiller oruç olsalar sevap olurdu demesi tamamen rezalet. Zaten bu lafı orda söylese kimse gitmezdi evine.
Konu sahibi yanlış biliyor demekkı tamam orucluya bı hurmaylada olsa iftar yaptırmanız cok sevap diyor peygamber efendimiz ama bu oruç olmayanlara yedırdıgınız yemek boşa gidiyor anlamına gelmiyor tabı kı sen niyetini bozmadıgın surece ataıste bile yedırdıgın yemekten sevap alırsın

Ne alaka?
Ben de oruç tutmuyorum, ama arkadaşlarla iftar organizasyonlarina katılıyorum. Ezana beş dakika kalmışken , çorbalar gelince hemen içmeye mi baslayayim,sogumadan?
Erdal bakkal gibi

Bir nezaket kuralıdır, sofrada yemeğe aynı anda başlanır.
Bir de çok merak ediyorum siz oruçlu olmayanı iftara neye göre cagirmiyorsunuz?
'Ayşe, son adet tarihin neydi? Yok kız, kötü bir niyetim. İftara çağıracam da bu hafta mi çağırsam önümüzdeki hafta mi, regl zamanına denk gelmesin, oruçluyken cagiragim,daha sevap' gibi diyologlar yaşıyor musunuz?

Regl olayı ıyıydı:KK48:ben kimi cagırsam hep reglılerıne denk gelırım

Ben Bu olayın temelinde eşinizin ailesi tarfını yeterince sevmediğiniz olduğunu düşünüyorum sevmediğiniz insanların dıdısının dıdısıda otomatikman sizin kapsama alanınız dışında kalıyor..Koca bir tencere çorba yapın ana yemek diye dindüğünüz diğer şeyleri ev yemekleri yptıran biryere yaptırın temiLiğide mutlaka eşinizle birlikte yapın temiLiğe dahil olmak ve dışardan yemek söylemek eşinizin aklını başına muhakkak getirecektir.yoksa 10 kez daha böyle sevmediğiniz emrivakileri hiç bitmez onun

Beni dinleyen yokki zaten ayarla söyle bana haber ver dedi o anda ayrıca daha önce eşime on kere dedim ama yine Aynı .
Kaynanm zaten umursamaz biri onun canına minnet böle oluşu . Kadının iki dğkkanı var oğlanları soyup açtı dükkanları . Bırakıp Bırakıp gezmeğe gidiyor öle umursamazki bunu mu takacak. . Malesef bana kaldı. Oruclu oruçlu on beş kişiye yemek hazrlamak
Esinizin size sormamasi yanlis olmus. Ben olsam ben de sinirlenirdim.Bu tarz seylerde evin hanimina sorulur once, sonra davet edilir. Bir de 15 kisi cokmus ya:( ben olsam esime pide yaptirmasini soylerdim ve yanina da tatli aldirirdim.

Bunda bu kadar büyütülecek ne var anlamadim. Esin heves edip çağırmıs muhtemelen senin de hoşgörüyle karşılayacağını dusunerek. Kendi kendinizi mutsuz etmek icin masallah elinizden geleni yapiyosunuz. Gelsin misafir nolcak ya valla anlayaniyorum. Gonlunuz genis olsun. Gerisi huzur.

Şuan eşimin teyzesndeyz henüz sinşrlendiğimden haberi yok eşimin ama küplere bindim.
Kaynım da burda. Nişanlısının ailesini yemeğe çağıracakmış . Eşim de bırak sizin evi bizim eve çağır yemekleri bizde iftar yaparz dedi kaynanm varken benim ev ne alaka anlamış dediğim .
Sanki benim dünürüm olacaklar ..
Bnde o kadar kişiye tek başıma nasıl yapıcam dedim o şokla .daha önce hazrlamştm ama iki kişilik yemek yapmak ayrı on on beş kişi ayrı ayarlar değişiyor iki ayağım birbirine giriyo telaş yapıyorum bunun tatlısı çayı temizliği..
Sonra açıkladım tabi fakat çok sinirlendim ya kafasına göre bize çağır dedi . Bi ton masraf, uğraş..
Sz olsanız ne derdnz ? Eve gidince çok kızacağım .....

E ne var bunda? Yapacağınız yemeği 2 kişilik yerine 2x5 yapacaksınız... Her dakika gelmeyecekler ya... Ben cidden anlamadım sorunu...

bence esinizle konusun ve iptal edin boylece bir daha size sormadan böyle bişey söylememeyi öğrenmiş olur. ben de çok sinirlendim şimdi, erkeklere kolay geliyor misafir ağırlamak

Öyle düşünmüyorlardır herhalde... Sadece heves etmiş gibi geldi bana... Hani aile bağları falan... tabii arka planını bilemeyiz... peşin hükümlü de olmayayım ama fazla abartılmış gibi geldi bana

Back
X