Esimin bitmek bilmeyen cocukluk anilari, anilari, anilari....

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
38
Bayanlar merhaba,
Evlilikte 4. yilim. Benim esimin aileden, sulaleden gelme bir huyu var, surekli ama surekli cocukluk anilarini anlatir. Kaynanam da surekli eski anilari anlatir, kayinpederim de oyle. Sulalecek bir araya gelirler, koskoca teyzeleri, coluk cocuk sahibi teyzeogullari surekli eski anilari saatlerce, defalarca, tum detaylariyla anlatirlar. Hep ayni hep ayni muhabbetler. Diger gelinler de benimle hemfikir, onlar da bu muhabbetten ben gibi bikmislar. Basta eglenceli geliyordu, dinliyordum vs ama artik gercekten baydi. Esimle neredeyse baska muhabbetimiz kalmadi. Ozellikle bu sene bir de 9 aylik bebegimiz var, hic pes etmeden cocuklugunu anlatiyor. Herkesin unutamadigi anilari vardir, anlatir tamam ama esim neredeyse tum cocuklugunu, onemli olmayan detaylari bile surekli anlatiyor. Yok babasinin bir deri montu varmis, nerede deri mont kokusu duysa babasi aklina gelirmis, yok koydeyken teker kaydirirmis, dayisi bir teker vermis cok mutlu olmus, yok annesi oyuncak tabanca aldi diye buna kusmus, ateri oyunu varmis, surekli oynarmis, teyzeogluyla bilmece oyunu oynarken bilmem ne olmus vs vs. Inanin ki muhabbet cok baydi, haydi beni gectim, baska arkadaslarin yaninda da -farkinda olmadan- basliyor "ben cocukken"li konusmalarina, onlar da artik goz deviriyor, saga sola bakiyor, sikiliyor, konu degistiriyorlar, esim konusurken kendi aralarinda baska muhabbet aciyorlar, mecbur yine ben dinliyorum ortamda, esim mahcup olmasin diye. Esim farketmiyor, birkac defa nazikce uyardim, kiriliyor. Farkinda olmadan bir daha basliyor. Ya kocaman adam, universite anilarini anlat, genclik anilarini anlat, ne bileyim is guc nasil gidiyor anlat tamam da biktim inanin onemli-onemsiz her cocukluk anisini dinlemeye. Nazikce uyardim, kiriliyor, bir daha hicbirsey anlatmayacagim diyor vs ama farkinda olmadan yine basliyor. Ne yapabilirim bilmiyorum, bana bir akil verin.

ay cok güldüm :)) allah sabirlik versin.. bi degisik versiyonda benim esim... askerlik.. is hayati.. okul hayati.. isten gec gelir .. yine benle muhabet etcek .. kalirdirir gel iki laf edelim bazen bende boguluyorum artik bide konusmayi ailecek cok severler benim ölesim gelir.. buna care yok bacim böyle gider :D :D

Ay buda ne degisik takintiymis.
Bana birisi ayni olayi 2 defa anlatsa ondan bile sıkılirim. Bide bize komik yada onemli gelen anilar baskasina gayet sıradan gelebiliyor.
O yuzden size hakverdim.
Bence dersinizi açik acik soyleyin bunda kirilacak birsey yok.
Baskalarinin yaninda komik duruma dusuyosun diyin.

Çok güldüm konuya:)) benim nişanlımda üniversite hayatını gezdiği şehirleri italyayı anlatır sürekli şimdilik rahatsız etmiyo ama evlendikten sonra bilemedim :)

Gerekli tepki verildiğinde anlatmaz .Gülmeyin mesela.Bu muydu deyin.Bende bişey bekliyordum deyin.E bunu dedin kac kere falan deyin..
Gercekten cok sıkıcı hep aynı muhabbetin olması.Cok yakınen biliyorum aynı şey oluyırdu .Arkadaslarının yanında bi an yerin içine grmek istiyordum.Anladım ki zamanla bu adam cahil ,iş güç yerine varsa yoksa salak göcek hikayeler..Sonradan öğrendimki herkes değişik tuhaf biri diyormuş arkasından ,kafadan kontak diyolarmış.Ayrıldım tabi uzun zaman oldu

Insanin anilarini esiyle paylasmasi guzel elbette ama gecmis anilari devamli anlatmak aileden gelen bir aliskanlkk bence
Bir de surekli anilara bagli yasanmaz biraz da bugüne odaklanmak lazim esinizle bunu uygun bir uslupla konusabilirsiniz amacinizin kirmak olmadigini ama sen ve ailenden baska herkes benim gibi dusunuyor lütfen biraz daha dikkat et seklinde bir konusma yapilabilir

Herkes de türlü türlü dert var işte. Buda dert mi diyen olur kesin. Ama insan sıkılır sürekli aynı şeyleri anlatmasından. O konuyu açacakken sizde kendi küçüklüğünüzden birşeyler anlatın:KK45:

Kac defa soyledim arkadaslar. Bak arkadaslar da sikiliyor, farketmiyorsun dedim. Bir defasinda esim yine konuya girmisti ki arkadas haydi biz kalkiyoruz dedi, kalkti gitti bizim evden. Aslinda cok zeki biri benim esim, doktora ogrencisi, oyle bos beles birisi de degil yani. Herseyi farkeder ama bu huyunun ne kadar sikici oldugunu farketmiyor. Cunku onun icin sacma-sapan cocukluk anlari cok onemli ve hep orada yasiyor. Ailesi de oyle, her skype gorusmemizde kaynanam basliyor, sen cocukken soyleydin, boyleydin, soyle olmustu, kardesin boyle yapmisti, boyle demisti falan. Ayni, ayni, ayni seyler... Vallahi dinleyesim gelmiyor, biktim artik. Artik baska muhabbettimiz de kalmadi neredeyse.

Herkes de türlü türlü dert var işte. Buda dert mi diyen olur kesin. Ama insan sıkılır sürekli aynı şeyleri anlatmasından. O konuyu açacakken sizde kendi küçüklüğünüzden birşeyler anlatın:KK45:
Onu da cok denedim. Farketmiyor. Bir de ben cocuklugumu o kadar net hatirlamiyorum ki. Uc-bes ani unutmuyorum tamam da her detayini nerden bileyim. Esim ve ailesi oyle degil ama, her onemsiz detayi hatirliyorlar. Ya oyle cok hareketli, cok heyecanli bir cocuklugu da yok. Universiteye gidene kadar kucuk bir ilceden cikmamis, oyle diyar diyar da gezmemis. Habire annesi, babasi, kardesi, teyzeleri, teyzeoglu ile evin icinde gecen anilar, anilar, anilar, anilar....

Işte aileden gelen bir durum, esin de ailesine baglidan cok bagimli bir kişilik yapısına sahip belli ki
Peki onlar eski anilardan bahsederken ay yeter artik ayni seylerden bikmadiniz mi gibi tepki göstersen ? Millet de bu yuzden bikip gidiyor sosyal hayatını da etkiliyor farkında değil misin gibi biraz sert bir konuşma yapılsa belki ise yarar

Adam cocuklugunda kalakalmis:KK53:bozuk bant gibi sarip duruyor desene:KK49:valla isin zor canim ya allah sabir versin..

Aman bende tahammul edemem aynı seyı durmadan dınlemeye,esım ve annem dahıl dırek o konuyu dınlemısdım bılıyorum derım.

Onu da cok denedim. Farketmiyor. Bir de ben cocuklugumu o kadar net hatirlamiyorum ki. Uc-bes ani unutmuyorum tamam da her detayini nerden bileyim. Esim ve ailesi oyle degil ama, her onemsiz detayi hatirliyorlar. Ya oyle cok hareketli, cok heyecanli bir cocuklugu da yok. Universiteye gidene kadar kucuk bir ilceden cikmamis, oyle diyar diyar da gezmemis. Habire annesi, babasi, kardesi, teyzeleri, teyzeoglu ile evin icinde gecen anilar, anilar, anilar, anilar....
Aslinda ani cok degil ama hayat o küçük ilcedeki hayattan ibaret olunca ayni muhabbetler basa dönüp duruyor belli ki
Benim babaannem rahmetli de hep eskilerden konusurdu ama onunkisi hayati çok dolu gecmediginden muhabbet olsun diye eskileri animsardi tabii sıkacak kadar degildi

Işte aileden gelen bir durum, esin de ailesine baglidan cok bagimli bir kişilik yapısına sahip belli ki
Peki onlar eski anilardan bahsederken ay yeter artik ayni seylerden bikmadiniz mi gibi tepki göstersen ? Millet de bu yuzden bikip gidiyor sosyal hayatını da etkiliyor farkında değil misin gibi biraz sert bir konuşma yapılsa belki ise yarar
Hicbirsey degismiyor. Kiriliyor, kusuyor, birkac gun hic konusmuyor, bir muddet anlatmiyor, sonra hooop bir daha basliyor. Ya hele ailesine hic cozum yok, cunku baska muhabbetleri yok. Gece 3 lere 4 lere kadar konusur, gulerler, bir de bana baka baka anlatirlar. Haydi onlari senede bir goruyorum, sabirla dinliyorum ama hergun gordugum esimin boyle yapmasi biktirdi ya.

Bayanlar merhaba,
Evlilikte 4. yilim. Benim esimin aileden, sulaleden gelme bir huyu var, surekli ama surekli cocukluk anilarini anlatir. Kaynanam da surekli eski anilari anlatir, kayinpederim de oyle. Sulalecek bir araya gelirler, koskoca teyzeleri, coluk cocuk sahibi teyzeogullari surekli eski anilari saatlerce, defalarca, tum detaylariyla anlatirlar. Hep ayni hep ayni muhabbetler. Diger gelinler de benimle hemfikir, onlar da bu muhabbetten ben gibi bikmislar. Basta eglenceli geliyordu, dinliyordum vs ama artik gercekten baydi. Esimle neredeyse baska muhabbetimiz kalmadi. Ozellikle bu sene bir de 9 aylik bebegimiz var, hic pes etmeden cocuklugunu anlatiyor. Herkesin unutamadigi anilari vardir, anlatir tamam ama esim neredeyse tum cocuklugunu, onemli olmayan detaylari bile surekli anlatiyor. Yok babasinin bir deri montu varmis, nerede deri mont kokusu duysa babasi aklina gelirmis, yok koydeyken teker kaydirirmis, dayisi bir teker vermis cok mutlu olmus, yok annesi oyuncak tabanca aldi diye buna kusmus, ateri oyunu varmis, surekli oynarmis, teyzeogluyla bilmece oyunu oynarken bilmem ne olmus vs vs. Inanin ki muhabbet cok baydi, haydi beni gectim, baska arkadaslarin yaninda da -farkinda olmadan- basliyor "ben cocukken"li konusmalarina, onlar da artik goz deviriyor, saga sola bakiyor, sikiliyor, konu degistiriyorlar, esim konusurken kendi aralarinda baska muhabbet aciyorlar, mecbur yine ben dinliyorum ortamda, esim mahcup olmasin diye. Esim farketmiyor, birkac defa nazikce uyardim, kiriliyor. Farkinda olmadan bir daha basliyor. Ya kocaman adam, universite anilarini anlat, genclik anilarini anlat, ne bileyim is guc nasil gidiyor anlat tamam da biktim inanin onemli-onemsiz her cocukluk anisini dinlemeye. Nazikce uyardim, kiriliyor, bir daha hicbirsey anlatmayacagim diyor vs ama farkinda olmadan yine basliyor. Ne yapabilirim bilmiyorum, bana bir akil verin.

Benim esimde cocukluguna asik bir adam oda anlatir arada ama sizin esiniz gibi 24 saat degil. Ben gicik olursam direk soylerim uff cok sikicisin diye, kirilirsa kirilsin yalan mi solicem. O kadarina da kirilacaksa yani birbirimize hic birsey demeyelim dimi.

Arkadaslar vallahi 4 yil evlilik+1 yil nisanlilik 5 yildir dinledim ama artik sikti ya, tamam ayni seyleri anlatmiyor bazen, degisik anilara giriyor ama surekli "ben cocukken" li konulardan biktim, usandim. Bu sene bebek var ya, bebegin her yeni hareketini kesfettikce esimin 'ben cocukken'li konusmalarina donuyoruz.

Back
X