Esimin bitmek bilmeyen kusmeler

Nedenboyleisler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2022
77
34
3
39
Herkese iyi akşamlar hanmlar,
Ben 13 yıllık evli üç cocuk annesi bir kadinim ben de esim de memuruz .Uzun bir süre sonra cocuk sahibi olduk .Ikiz kızlarım 5 yaşında oğlum 4
Esimin önceden de kusme huyu vardı ama cocuklar olduktan sonra bu durum benim için daha çözülmez oldu .Önceleri yapıcı olan adım atan bendim.Bu durumun esimdeki karşılığının "çünkü ben hakliyim" olduğunu fark edince adım atmayı bıraktım.
Ailesine karşı da böyle anneyle kardeşlerle ya kus ya da iletişim sıkıntılı
Son bir iki olayı anlatmak isterim: Evin eşyası eskidi hep erteledik yok tayinn bitsin şöyle olsun falan dedim ki isteseydik degistirebilirdik insanlar nasıl ki taksit vesaire ile yapıyorsa biz de yapabilirdik ki ortalama 50 bin çıkaracak durumumuz var bunun üzerine ortalama 15 gün konuşmadı ki kavga gürültü yok
Son olay ise şöyle ben akşam kötü bir uyku geçirdim sabah halsizdim bunu da dile geirdim yüzü düştü cocuklari krese goturecektik kahvalti hazirlamak için mutfağa girdim koca bu kase tahin pekmez alıp çocuklara kasik kasik yediriyor ben de hazirlik yapmayi biraktim zaten ekmek pekmez doyacaklar halsizim de ona da bozuldu kı hep söylerim hazırlayalım her şeyden yasinler
diye.Tabi orada giderken çocuklarda n birini azarladı yolda tripli krese çantaları attı ve geri döndü ben de kreş yakın diye çanta telefon falan almadım eve de giremedim.kapıda bir saatten fazla onu bekledim gelince tartıştık normalde sakinimdir ama resim yükseldi neyse konu ev düzensiz pis az saat çalışıyorsun ben yapayım demiyorsun a geldi .üstelik çocuklara rağmen ve calisyorum her gun yemek olur dağınıklık da genellikle onundur ama kötü zamanlar da bu şekilde manipüle eder ve kuser su anda yine kus ve ben artık daha fazla dayanamayacagimi düşünmeye başladım.Boşanma durumu nasıl olur ne kadar cirkinlesir onu hesapliyorum dışarıdan da durumun nasıl göründüğüne bakış acılarına ihtiyacım var
Şimdiden teşekkür ediyorum

Ya boşanacaksak niye evleniyoruz 10 çiften 9 u mutsuz
Bilmiyorum ömür törpüsü gibi duruyor uzaktan
Boşanıp çocuklarla olacaksanız daha fazla yorulursunuz ama başınız rahat olur
Boşanma durumunda çocuklar anneyle oluyor genelde buda bir kadın için çok zor
Erkekler zaten rahatlar dahada rahatlıyorlar
Bu bana hiç adil gelmiyor

Boşanacaksak niye evleniyoruz mu ? Kim mutsuz bir evlilik ister ? Kim yanlış bir seçim yapmak ister ? Aklı başında bir insan huzurunu bozup gitmek ister mi ? Evlenmek kadar boşanmakta normal . Psikolojik baskı varken o evde ne kadar mutlu olunabilir ?

Esya yenileme derken. Komple mi. Baya masrafli olur. Benim de koltuklar eskimisti. Gittim onlari yeniledim evin havasi degisti biranda. Ufak tefek degidikler yspabilirsiniz. Bunun taksitleri bitdin. Tv unitesi ve yemek masasini yenilicem. Esiniz ile detayli konusun. Sanki bi iletisimsizlik gordum ben.

Siz daha az çalışilan bir işte çalıştırabiliyorsaniz oda calisabilir. Bunun için gerkeli şartlar neyse sağlasın sizinle aynı işi yapsın. İnsanların birbirlerinin üzerine yatmasını anlamıyorum.

Ben çok kavga gürültü seven birisi değilim. Kuslukte sevmiyorum.
Yani burada bazen arkadaşlar beğenmedi işaretliyorlar benj ama kuseceksek, kavga edip hayatımızı birbirmizin burnundan getireceksek ben kendi adıma yoluma yalnız devam etmeyi tercih ediyorum.

Tanıdığım insan var kendi çeyizini kullanmıyor adamın aldıklarını kullanıyor
Sebep ya boşanırsak
Ev alıyorlar oğucuklarına tapuyu oğlularının üzerlerine yapmıyorlar ya boşanırsalar evin yarısı gitmesin diye
Aslında hiçte samimi kurulmuyor kutsal dedikleri yuva

Çok yorucu olsa gerek sizin için . Hiç çekilecek gibi değil . Bence değişecek gibi de değil . Aile büyükleri konuşsun bir , terapi vs alın. Ancak huy değişmez . Kendi ailenizle de konuşun bu durumu . Destek çıkarlar mı size ?
Sabahki olayı anlamadım pek ama çocukların çantasını atma vs çok çirkin hareketler . Evde kavga edersin , bağırır çağırırsın ancak dışarda bu şekilde davranmak edepsizlik , hayasızlık .
Bence hiiiiç alttan almayın . Önüne bir kap yemek koymayın .

Ay çok fena . Zaten başta niyeti düzgün almamış. İnsan ya boşanırsam diye evlenemez ki ? Ben bir yola çıktım , bu yolda mutlu olmak istiyorum ama aşamayacağım birşeyler yaşanırsa yolumu değiştiririm demeli . Hele de çeyiz kullanmamak . Kaçı kaç kuruş mutfak eşyalarının ? Düzen bozulduktan sonra düdüklü tencere veya yaldızlı ışıltılı tabak bardak neye yarar?

Hayır komple değil su anda salon acil sayılır sonra beyaz esya ya da pormanto eksik mesela erteliyorum hayır ben güzelce anlatıyorum ama ona göre bir koltuk 30 yıl kullanılabilir pormanto gereksiz kapı arkası kaullanilabikir

Annem bir kere demişti kayinvalideye terapiye gitsinler diye kayinvalide beni ilgilendirmez dedi bu sene çok daha beter kayinvalideye davrandı ortada bir sey yokken bence kustu hala konuşmuyor o da anladı oğlunu hatta resti çekti o da konuşmuyor oğluyla ailemi karıştırmak istemem eve destek olurlar bosansakfalan ama onlara da cirkinlesir saçma saçma konuşur suçlar
Yani hep bir küçük emrah modunda hep şikayet hep mağdur

Yeteri kadar konuşmamaktan geçiyor bu küsme durumu kesintisiz 1 hafta küserdi benim eşim.. Konuşa konuşa çözdüm ben.. Öyle höd höd konuşmadan sakin sakin basit neden sonuçlarla konuşun..Devam edersen de şöyle şöyle olur deyin ve izleyin!! Kendi seçimini kendi yapacak.. Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek!!

Evet ben de kusluk sevmem ailemde de girmedim huyum değil belki önceden enerjim olurdu belki beni bastırdığı için onu haklı görüp adım atar cozerdim artık ben de tamam dedim bir insan hep haklı olamaz tek mükemmel o olamaz esim emniyette evet benden çok çalışıyor ama benden çok kazanıyor sonuçta bunu görmez kaldı ki üç kucuk çocukla daha çok ben ilgileniyorum

Çeyizini kullanmayacak kadar hesaplı davranmak iyi değil fakat ben de yarın öbür gün ev alsam oğlumun/kızımın oturmasına izin veririm ama tapuyu oğlumun /kızımın üstüne yapmam.. ne diye kendi emeğimle gece gündüz çalışmamla aldığım evi oğlumun/kızımın üstüne yapayım ki benim emeğim o. Benden sonra yine onların olacak zaten.. hoş bu maaşla ev almak hayal de….

Başka bir iş olsa yorum yapacağım ama emniyet ve sağlık çok gergin işler. Belki işi onu bu şekilde yapmıştır.
Çünkü toplumun negatif tarafi ile uğraşıyor baktigimizda

Inanın ortalama 7 yıl ben de sizin gibi yaptım ama yok bu durum değişmedi adım atması da artık benim atmayacagimi anladığı için oluyor ama yine günleri buluyor boşanmayı düşünmüyor bile ama ben uzun vade de sonumuzu göremiyorum ne yazık ki

3 çocuk evliliği yormuş..Eşinizin mizacı da müsait.

Ev düzensizse ve rahatsız oluyorsa bir zahmet kendi de bir el atsın beyefendi o evde yaşamıyor mu?? Hayır bu erkekler eşlerinin hep çalışmasını istiyorlar maaş tatlı geliyor hem de 24 saat full evdeymiş gibi ev işi yapmasını istiyorlar.. yok öyle bir dünya

Başka bir iş olsa yorum yapacağım ama emniyet ve sağlık çok gergin işler. Belki işi onu bu şekilde yapmıştır.
Çünkü toplumun negatif tarafi ile uğraşıyor baktigimizda
Kendisi büroda sahada değil saati tatili belli ama sevmediğini söyleyip sadece bana değil uzaktaki ailesine de yetiyor vaktinde istifa edip başka is yapabilirdi destekledim kabul etmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…