• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin bitmek bilmeyen kusmeler

Kendisi büroda sahada değil saati tatili belli ama sevmediğini söyleyip sadece bana değil uzaktaki ailesine de yetiyor vaktinde istifa edip başka is yapabilirdi destekledim kabul etmedi
Anlıyorum. Çok zor sizin için gerçekten. Çocuk tek başına çok yorucu bir süreç.

Ev düzensizse ve rahatsız oluyorsa bir zahmet kendi de bir el atsın beyefendi o evde yaşamıyor mu?? Hayır bu erkekler eşlerinin hep çalışmasını istiyorlar maaş tatlı geliyor hem de 24 saat full evdeymiş gibi ev işi yapmasını istiyorlar.. yok öyle bir dünya
Hayır ev de düzensiz değil mesela mutfak dolapları ne nerede bellidir ama kendi bulamaz ya önceden erkeğin yardım etmesi diye bir sey yok ben de burada yaşıyorum benim de sorumluluğum derdi ama kavga anında sen daha az çalışıyorsun sen yap oluyor ama dedgim gibi anne algisi da böyle annesi dağınık pis yemek yapmaz ne yapsa esimdeki bu algiyi degistiremez

Evet bu da ayrı bir olay ben cocuk taraftarı değildim esim de ben baba olmak için dünyaya gelmişim modundaydi sonuç çocuklara da çok sıkıntı çıkardı
Maalesef bu olay çoğu kişinin kabul etmediği bir gerçek..Kodlarimiz kültürümüz çok çocuklu aileyi hep makul görsede artık ne ebeveynler ne de sosyal ve ekonomik gerçeklerle 3 çocuk aileyi yoruyor..Evet çocuk sevgisi hiçbir şey ile kiyaslanmaz ama kulfeti de cok

Herkese iyi akşamlar hanmlar,
Ben 13 yıllık evli üç cocuk annesi bir kadinim ben de esim de memuruz .Uzun bir süre sonra cocuk sahibi olduk .Ikiz kızlarım 5 yaşında oğlum 4
Esimin önceden de kusme huyu vardı ama cocuklar olduktan sonra bu durum benim için daha çözülmez oldu .Önceleri yapıcı olan adım atan bendim.Bu durumun esimdeki karşılığının "çünkü ben hakliyim" olduğunu fark edince adım atmayı bıraktım.
Ailesine karşı da böyle anneyle kardeşlerle ya kus ya da iletişim sıkıntılı
Son bir iki olayı anlatmak isterim: Evin eşyası eskidi hep erteledik yok tayinn bitsin şöyle olsun falan dedim ki isteseydik degistirebilirdik insanlar nasıl ki taksit vesaire ile yapıyorsa biz de yapabilirdik ki ortalama 50 bin çıkaracak durumumuz var bunun üzerine ortalama 15 gün konuşmadı ki kavga gürültü yok
Son olay ise şöyle ben akşam kötü bir uyku geçirdim sabah halsizdim bunu da dile geirdim yüzü düştü cocuklari krese goturecektik kahvalti hazirlamak için mutfağa girdim koca bu kase tahin pekmez alıp çocuklara kasik kasik yediriyor ben de hazirlik yapmayi biraktim zaten ekmek pekmez doyacaklar halsizim de ona da bozuldu kı hep söylerim hazırlayalım her şeyden yasinler
diye.Tabi orada giderken çocuklarda n birini azarladı yolda tripli krese çantaları attı ve geri döndü ben de kreş yakın diye çanta telefon falan almadım eve de giremedim.kapıda bir saatten fazla onu bekledim gelince tartıştık normalde sakinimdir ama resim yükseldi neyse konu ev düzensiz pis az saat çalışıyorsun ben yapayım demiyorsun a geldi .üstelik çocuklara rağmen ve calisyorum her gun yemek olur dağınıklık da genellikle onundur ama kötü zamanlar da bu şekilde manipüle eder ve kuser su anda yine kus ve ben artık daha fazla dayanamayacagimi düşünmeye başladım.Boşanma durumu nasıl olur ne kadar cirkinlesir onu hesapliyorum dışarıdan da durumun nasıl göründüğüne bakış acılarına ihtiyacım var
Şimdiden teşekkür ediyorum

Çok yorucu bir durumu 13 yıl iyi idare etmişsiniz. Açıkça konuştunuz mu bilmiyorum ama konuşmuşsunuzdur diye düşünüyorum. artık bu durumdan yorulduğunuzu sıkıldığınızı eğer düzelmeyecekse yolları ayırmak istediğinizi paylaşın.

Çeyizini kullanmayacak kadar hesaplı davranmak iyi değil fakat ben de yarın öbür gün ev alsam oğlumun/kızımın oturmasına izin veririm ama tapuyu oğlumun /kızımın üstüne yapmam.. ne diye kendi emeğimle gece gündüz çalışmamla aldığım evi oğlumun/kızımın üstüne yapayım ki benim emeğim o. Benden sonra yine onların olacak zaten.. hoş bu maaşla ev almak hayal de….

Merhaba. Geçtiğimiz yıllarda bir yakınımızın başına geldiği için öğrendiğim bir konu var, o da şu; eşlerden birinin anne-babasının hediye ettiği mallar "edinilmiş mal" statüsünde olmadığı için diğer eşin boşanma sırasında bu mallardan alacak hakkı olmuyormuş. "Kişisel mal" olarak geçiyorlar sanırım. Evlilikten sonra babası kızına araba hediye etmişti ama boşanmada o araba satılıp ikiye falan bölünmemişti. Olur da bir gün inşallah evladınıza da ekstra ev alacak durumunuz olursa "üzerinize vermem" diyip gelininizi/damadınızı huylandırmayın. 🤭 zaten o mal sizin evladınızındır😊

Ben 13 yıllık evli üç cocuk annesi bir kadinim ben de esim de memuruz .Uzun bir süre sonra cocuk sahibi olduk .Ikiz kızlarım 5 yaşında oğlum 4
Esimin önceden de kusme huyu vardı ama cocuklar olduktan sonra bu durum benim için daha çözülmez oldu .Önceleri yapıcı olan adım atan bendim.Bu durumun esimdeki karşılığının "çünkü ben hakliyim" olduğunu fark edince adım atmayı bıraktım.
Son bir iki olayı anlatmak isterim: Evin eşyası eskidi hep erteledik yok tayinn bitsin şöyle olsun falan dedim ki isteseydik degistirebilirdik insanlar nasıl ki taksit vesaire ile yapıyorsa biz de yapabilirdik ki ortalama 50 bin çıkaracak durumumuz var bunun üzerine ortalama 15 gün konuşmadı ki kavga gürültü yok
Son olay ise şöyle ben akşam kötü bir uyku geçirdim sabah halsizdim bunu da dile geirdim yüzü düştü cocuklari krese goturecektik kahvalti hazirlamak için mutfağa girdim koca bu kase tahin pekmez alıp çocuklara kasik kasik yediriyor ben de hazirlik yapmayi biraktim zaten ekmek pekmez doyacaklar halsizim de ona da bozuldu kı hep söylerim hazırlayalım her şeyden yasinler
diye.Tabi orada giderken çocuklarda n birini azarladı yolda tripli krese çantaları attı ve geri döndü ben de kreş yakın diye çanta telefon falan almadım eve de giremedim.kapıda bir saatten fazla onu bekledim gelince tartıştık normalde sakinimdir ama resim yükseldi neyse konu ev düzensiz pis az saat çalışıyorsun ben yapayım demiyorsun a geldi .üstelik çocuklara rağmen ve calisyorum her gun yemek olur dağınıklık da genellikle onundur ama kötü zamanlar da bu şekilde manipüle eder ve kuser su anda yine kus ve ben artık daha fazla dayanamayacagimi düşünmeye başladım.Boşanma durumu nasıl olur ne kadar cirkinlesir onu hesapliyorum dışarıdan da durumun nasıl göründüğüne bakış acılarına ihtiyacım var
Eşinizin küsme sorunu değil de iletişim problemi var sanki. Tartışmıyor bile. Oysa tartışmak (seviyeli bir şekilde) sağlıklı insanların yaptığı birşeydir. Kendine güveni mi yok acaba. Altında bir Sürü şey yatıyor olabilir ama evet sizin için zor ve çekilmez bir durum ve haklısınız bunalmakta. Evlilikler hiç sorun yaşamayınca yürür diye birşey yok haliyle. Sorun, olduğunda çözebilmek, ve nasıl çözdüğümüz önemli tabi. Çift terapisi almadan boşanma seçeneğini düşünmeyin derim. Umarım o da bu fikre sıcak bakar ve düzelirsiniz umarım

Çok yorucu bir durumu 13 yıl iyi idare etmişsiniz. Açıkça konuştunuz mu bilmiyorum ama konuşmuşsunuzdur diye düşünüyorum. artık bu durumdan yorulduğunuzu sıkıldığınızı eğer düzelmeyecekse yolları ayırmak istediğinizi paylaşın.
Pek ihtimal vermiyor yolları ayırmaya muhtemelen dile getirsem şok olur ama dediğim gibi böyle giderse duygusal boşluk da çok yorucu olacak

Eşinizin küsme sorunu değil de iletişim problemi var sanki. Tartışmıyor bile. Oysa tartışmak (seviyeli bir şekilde) sağlıklı insanların yaptığı birşeydir. Kendine güveni mi yok acaba. Altında bir Sürü şey yatıyor olabilir ama evet sizin için zor ve çekilmez bir durum ve haklısınız bunalmakta. Evlilikler hiç sorun yaşamayınca yürür diye birşey yok haliyle. Sorun, olduğunda çözebilmek, ve nasıl çözdüğümüz önemli tabi. Çift terapisi almadan boşanma seçeneğini düşünmeyin derim. Umarım o da bu fikre sıcak bakar ve düzelirsiniz umarım
Çift terapisi gündeme geldiğinde bizim ihtiyacımız yok anlasabilen bir ciftiz der iletişim konusu da şöyle ilişkinizde uzun bir süre hep mukemmellim dedi mükemmel es mükemmel evlat damat kardeş zaten kimseye daha ne yapsın bakıyorum bir eksigimi göremiyorum hep bu moddaydi ailesi de bu durumu desteklemiş şikayetçi oldukları halde bu tavrı beni afallatmisti sonra dedim ki hop sen böyle değilsin hepimizin yanlısı doğrusu var bu sefer de evet biribirikizin hayalindeki es değiliz e evrildi beni elestirmiyor kendini de ovmuyir

Merhaba. Geçtiğimiz yıllarda bir yakınımızın başına geldiği için öğrendiğim bir konu var, o da şu; eşlerden birinin anne-babasının hediye ettiği mallar "edinilmiş mal" statüsünde olmadığı için diğer eşin boşanma sırasında bu mallardan alacak hakkı olmuyormuş. "Kişisel mal" olarak geçiyorlar sanırım. Evlilikten sonra babası kızına araba hediye etmişti ama boşanmada o araba satılıp ikiye falan bölünmemişti. Olur da bir gün inşallah evladınıza da ekstra ev alacak durumunuz olursa "üzerinize vermem" diyip gelininizi/damadınızı huylandırmayın. 🤭 zaten o mal sizin evladınızındır😊
Ben gelin ya da damadı düşündüğümden vermem demedim ki evladım bekar olsa da tapu kendi adıma olur. Hukuki kısmını o yüzden hiç merak etmemiştim ama açıklamanız için teşekkürler 🙂

Tanıdığım insan var kendi çeyizini kullanmıyor adamın aldıklarını kullanıyor
Sebep ya boşanırsak
Ev alıyorlar oğucuklarına tapuyu oğlularının üzerlerine yapmıyorlar ya boşanırsalar evin yarısı gitmesin diye
Aslında hiçte samimi kurulmuyor kutsal dedikleri yuva
+1

Tanıdığım insan var kendi çeyizini kullanmıyor adamın aldıklarını kullanıyor
Sebep ya boşanırsak
Ev alıyorlar oğucuklarına tapuyu oğlularının üzerlerine yapmıyorlar ya boşanırsalar evin yarısı gitmesin diye
Aslında hiçte samimi kurulmuyor kutsal dedikleri yuva
Aşk evliliği yaptık para aramızda gundem olmadı ama cocuk yaşta sayılır ilişkimizin başlaması toplamda 18 yıl çok değişik beklentilerimiz değişti isteklerimiz kaza her sey değişti netleşti bunları da olabildiğince tolere etdebildik ama bir yerde tikaniyoruz ışte

O küstükçe gönlünü hoş etmişsiniz. Belli ki fazla duyarlısınız huzursuzluğa.Bunu biliyor ve sizi kullanıyor. 2- 5 yaş arası davranışların kötü niyetli olanı yani. Hiç ama hiç umursamayın, duyarsızlaşın. Hatta gülün eğlenin. Vazgeçecek başka yolu yok.

bosanma gerektirecek bir durum degil. uc tane cocuk ve calisan anne baba, kolay degil, yukunuz agir, ama bu hep boyle olmayacak, cocuklar buyuyecek, siz rahatlayacaksiniz. o yuzden simdi birbirinizi ne kadar az uzerseniz ilerde o kadar az yipranirsiniz. yardim aliyor musunuz? temizlik vs. su an zaten temel hayatta kalma ihtiyaclarini ancak karsilarsiniz. kreste kahvalti yapmiyorlar mi? bence esiniz ne guzel tahin pekmez yediriyormus, niye gergin oldunuz ki, super kahvalti iste... birbirinizi kirmadan sakin zamaninizda oturup konusun bence.

O küstükçe gönlünü hoş etmişsiniz. Belli ki fazla duyarlısınız huzursuzluğa.Bunu biliyor ve sizi kullanıyor. 2- 5 yaş arası davranışların kötü niyetli olanı yani. Hiç ama hiç umursamayın, duyarsızlaşın. Hatta gülün eğlenin. Vazgeçecek başka yolu yok.
Yok eskisi gibi değilim zaten 10 dakika kus k alamazdim şimdi ben umursamadigim için on günü geçiyor bu kuslükler

bosanma gerektirecek bir durum degil. uc tane cocuk ve calisan anne baba, kolay degil, yukunuz agir, ama bu hep boyle olmayacak, cocuklar buyuyecek, siz rahatlayacaksiniz. o yuzden simdi birbirinizi ne kadar az uzerseniz ilerde o kadar az yipranirsiniz. yardim aliyor musunuz? temizlik vs. su an zaten temel hayatta kalma ihtiyaclarini ancak karsilarsiniz. kreste kahvalti yapmiyorlar mi? bence esiniz ne guzel tahin pekmez yediriyormus, niye gergin oldunuz ki, super kahvalti iste... birbirinizi kirmadan sakin zamaninizda oturup konusun bence.
Yardım almıyorum evet önceleri yapamiyorum ama artık cocuklar evde olsa da ben birkaç çeşit yemek de yapıyorum is güç de burada sorun eşimin çocuklardan önce de böyle olması iletişimi kesmesi kreste kahvalti var ama geç gidcekler güzel de bir kahvalti hazirlayayim dedim bugün bu olay yarın başka bir sey

Ya boşanacaksak niye evleniyoruz 10 çiften 9 u mutsuz
Bilmiyorum ömür törpüsü gibi duruyor uzaktan
Boşanıp çocuklarla olacaksanız daha fazla yorulursunuz ama başınız rahat olur
Boşanma durumunda çocuklar anneyle oluyor genelde buda bir kadın için çok zor
Erkekler zaten rahatlar dahada rahatlıyorlar
Bu bana hiç adil gelmiyor

Boşanmak için evlenmiyor ki insanlar.
Herkesin kendince sebebi var, genelde evlenince karşıdakini değiştirme/düzeltme güdüsü oluyor.
Ancak evlenmek isteyen herkes şunu bilmeli, karşıdakini değiştirmek düzeltmek için manipülasyon vs... yapılamaz.
Esas olan karşınızdaki insana muhabbet duyup, geçinmeye gönlümüzün olması.
İki taraf birbiri ile geçinmeye gönüllü olırs aişte o zaman sorunlar çözülmeye başlar.

O değilde sürekli küsen adamdan neden çocuk yapıyorum diye sorardım ben olsam :D
Tabi çocuk ufak bir detay sanırım sizin için.
Böyle birine maaşımdan kuruş harcamam. Tüm her şeyi yığ ona .

Back
X