Aslında güncellemek için biraz geriye gitmek gerek.
Türk toplumunda kadın hep çalışmış varolmuş. Öte yandam dinimiz Doğulu dediniz ya o açıdan da diyorum peygamber efendimiz eşlerine hep yardımcı olmuş ev işlerinde, onlarda ticaretle, eğitimle vs...uğraşmışlar. Yanlarında duygusal anlamda da destekçi olmuş. Yani dini kökümüz baktığımızda şu an yapılan şeyler ile bağdaşmıyor. 70 sene öncede bizim kadınımız çalışmış. Tarlada, bağda, bahçede, kimi terzilik yapmış, kimi pazarda satış.... Ama erkekler işine geleni din diye dayatmış. Oysaki ne şiddet var dinimizde ne de tüm yükü kadına yüklemek. Medeniyetimizle ilgili değil bence mesele, insan olamayıp anlayışsız davranılması ile ilgili. O dönem de bu dönemde iyi insanlar iyi erkekler, iyi kadınlar var. Anlayış sahibi evlatlar yetiştirmeliyiz nesli düzeltmek istiyorsak.
Katılmıyorum
Yeterince tarafsız araştırmamışsın bana kalırsa
Dine girmeden kültürden gidersek
Sadece deyimlerden sözlerden kadın toplum içerisindeki yerini amlayabiliriz
Mesela eksik etek
Karnından sıpa sırtından sopa
Kaşık düşmanı vs
Karadeniz kadınının çalışkanlığını biliyoruz lakin kahvede oturan erkenlerinide bliyoruz
Doğuda kadının çektiği eziyetin izahı yoktur zaten misal
Kuma
Akraba evliliği
Berdel
Çok çocuk
Kız çocuklarının mirastan reddi Vs
Ege akdeniz ise batı medeniyetine daha yakın olduğu için daha uygar kabul edilebilir standartlarda
Dikat edersen ülkemizde bile bölgelerdeki insanlar kendilerine yakın uygarlıklara daha benzerler
Mesala doğu ve güneydoğu arap kültüründen
Karadeniz rus kültüründen
Ege ve akdeniz batı kütürlerinden etkilenmiştir
Birde istisna durumu vardır
Senin savunduğun tez istisnadır
Mesela muhammeddin 12 karısı var
Sadece biri ticaretle uğraşmıştır
Buda istisnaya örnektir
Çocuklarımız artık biz yetiştirmiyoruz
Popüler kültür yetiştiriyor