Esimin bitmek bilmeyen kusmeler

vet evdeyim ben bakicam dedim ama ben evde olduğum halde krese gitsinler dedi ama milletin babaannesi gelip bakıyor bizimki gelmiyor diye annesine söyleniyor ışte buradaki amaç çevresindekileri geçersiz bile olsa bir nedenle eleştirmek kot
sizin niye bakmanizi istemedi? annesi baksa ne degisecekti ki? herseyi elestiren kimseyi begenmeyen biri mi? yoksa ikiniz de yoruluyorsunuz aileler neden destek olmuyor manasinda mi diyor?

araplar turk kadinlari gibi degil.

turk kadini suslenmez, esiyle ilgilenmez, kendini turk erkeginin ailesini memnun etmeye ve cocuklari ici sacini supurge etmeye harcar.

arap kadinlari oyle degil, suslenmeyi giyinmeyi seviyorlar, seksapaliteyi seviyorlar, ve ev isine bizimki kadar takik degiller. evlenme bosanma daha normal onlarin kulturunde.

peygamberimizin de kulturu ona daha yakin tabi.

Dediğiniz gibi haklısınız pek çok konuda.
Konuyu dini bağlamda konuşmak istemem forumda yasak olduğu için ama kültürel olarak baktığımızda kesinlikle böyle.
Bence kısır döngü. Biz işlere takık etrafımızda yardımcımız yok. Nereye süslenip püsleneceksin o iş güç arasında. Yorulup bir de ooo..
Eşler yardım etsin biz de fön çekelim saçımıza :)
Uslanmaz bir sorumluluk anlayışımız var hepimizin. Az ucunu salmamaız gerekiyor hepimizin.

O değilde sürekli küsen adamdan neden çocuk yapıyorum diye sorardım ben olsam :KK70:
Tabi çocuk ufak bir detay sanırım sizin için.
Böyle birine maaşımdan kuruş harcamam. Tüm her şeyi yığ ona .
Evet dedginizi şimdi düşündüm ben de demek ki o zaman serde gençlik var aşk var enerji var batmamis bana ama zamanla yaşadığım aydınlanma sonucu çok da hoşlanmadığım kayinvalideye kusmeleri bile yok artık dedirtti bana para konusuna gelince benbir tek kreş öderim bazen onu da odeyemiyorum evet çocuklara da harcarim ama.çoğu harcama onda ve maaşı yatinca bana da gönderir bu konuda ayrım olmadığı gibi durum benim lehimedir aman evin işi gücü cocuklar benim üzerinde der rahat rahat harcarim açıkçası

sizin niye bakmanizi istemedi? annesi baksa ne degisecekti ki? herseyi elestiren kimseyi begenmeyen biri mi? yoksa ikiniz de yoruluyorsunuz aileler neden destek olmuyor manasinda mi diyor?
Sözde yoruluyiruz yardım etsinler diye ama yapacak bir sey yok ailelerin böyle bir zorunluğu olmadığını düşünüyorum ben genç sağlıklı dururuken annleriyken neden yasli hasta insanlar uğraşsın ama burada amac başka ışte
Başka örneklerle aciklayuim mesela baba vefat etmiş para yönetimini esim devralmış anne buna tamam demiş gayet de iyi yaşamış hatta araba almış kendisine ama sorsan ailesi ona bir çöp almamış ya da milley ne ablalar var ablalari ona hc maddi yardımda bulunmamış bu arada bir abla zaten çalışmıyor herkesin çocuğu var kendine göre geçimi var nasıl etsinler ışte buarada amaç hep eleştirmek kotulemek

Aslında güncellemek için biraz geriye gitmek gerek.
Türk toplumunda kadın hep çalışmış varolmuş. Öte yandam dinimiz Doğulu dediniz ya o açıdan da diyorum peygamber efendimiz eşlerine hep yardımcı olmuş ev işlerinde, onlarda ticaretle, eğitimle vs...uğraşmışlar. Yanlarında duygusal anlamda da destekçi olmuş. Yani dini kökümüz baktığımızda şu an yapılan şeyler ile bağdaşmıyor. 70 sene öncede bizim kadınımız çalışmış. Tarlada, bağda, bahçede, kimi terzilik yapmış, kimi pazarda satış.... Ama erkekler işine geleni din diye dayatmış. Oysaki ne şiddet var dinimizde ne de tüm yükü kadına yüklemek. Medeniyetimizle ilgili değil bence mesele, insan olamayıp anlayışsız davranılması ile ilgili. O dönem de bu dönemde iyi insanlar iyi erkekler, iyi kadınlar var. Anlayış sahibi evlatlar yetiştirmeliyiz nesli düzeltmek istiyorsak.
Katılmıyorum
Yeterince tarafsız araştırmamışsın bana kalırsa
Dine girmeden kültürden gidersek
Sadece deyimlerden sözlerden kadın toplum içerisindeki yerini amlayabiliriz
Mesela eksik etek
Karnından sıpa sırtından sopa
Kaşık düşmanı vs
Karadeniz kadınının çalışkanlığını biliyoruz lakin kahvede oturan erkenlerinide bliyoruz
Doğuda kadının çektiği eziyetin izahı yoktur zaten misal
Kuma
Akraba evliliği
Berdel
Çok çocuk
Kız çocuklarının mirastan reddi Vs
Ege akdeniz ise batı medeniyetine daha yakın olduğu için daha uygar kabul edilebilir standartlarda
Dikat edersen ülkemizde bile bölgelerdeki insanlar kendilerine yakın uygarlıklara daha benzerler
Mesala doğu ve güneydoğu arap kültüründen
Karadeniz rus kültüründen
Ege ve akdeniz batı kütürlerinden etkilenmiştir
Birde istisna durumu vardır
Senin savunduğun tez istisnadır
Mesela muhammeddin 12 karısı var
Sadece biri ticaretle uğraşmıştır
Buda istisnaya örnektir
Çocuklarımız artık biz yetiştirmiyoruz
Popüler kültür yetiştiriyor

3 çocuk, biri ikiz diğeriyle 1 yaş fark var. Ben nedense fazlasıyla bunalmış olduğunu ve size bahsetmediğini hissettim
Benim durumum bu noktada daha kötü ikizler bebekti h amileydim ustumdeydiler uykusuz kaldım yorgunluktan hayal girecek kadar üstelik temel ihtiyaclarimi bile zOr karşıladım ama kimseye sarmadim üçüncü kürtaj olabilirdim sonucunu göze aldım dogurdum benden anne olmaz derken herkes sabrima tavrima sasti
O benim durumuma gelmedi hiç ama mesela önceden memleketinde yaşarken orayı kötüler bunalım takilirdi özelde ogretmen di orayı eleştirir depresyona girerdi şimdi de yaptığı is yasafigi şehir yüzünden yine bunalımda ışte bu işin sonu yok gibi nedeni de sadece ufak detay onun icin

Siyaseti bilemem ama iyi avukat olabilirmiş yakın çevresinin vardığı sonuç bu
Sürekli kendini müdafa etmek zorunda olan suçlu makamındasın🥴
Öldürmeyen güçlük güçlendirir😎
Savunma yönünü geliştirmiş olacak
Bardağın dolu tarafına bakıyorum şuan😂

3 çocuk, biri ikiz diğeriyle 1 yaş fark var. Ben nedense fazlasıyla bunalmış olduğunu ve size bahsetmediğini hissettim
Benim durumum bu noktada daha kötü ikizler bebekti h amileydim ustumdeydiler uykusuz kaldım yorgunluktan hayal girecek kadar üstelik temel ihtiyaclarimi bile zOr karşıladım ama kimseye sarmadim üçüncü kürtaj olabilirdim sonucunu göze aldım dogurdum benden anne olmaz derken herkes sabrima tavrima sasti
O benim durumuma gelmedi hiç ama mesela önceden memleketinde yaşarken orayı kötüler bunalım takilirdi özelde ogretmen di orayı eleştirir depresyona girerdi şimdi de yaptığı is yasafigi şehir yüzünden yine bunalımda ışte bu işin sonu yok gibi nedeni de sadece ufak detay onu
Sürekli kendini müdafa etmek zorunda olan suçlu makamındasın🥴
Öldürmeyen güçlük güçlendirir😎
Savunma yönünü geliştirmiş olacak
Bardağın dolu tarafına bakıyorum şuan😂
Ya zamanla savunmayı senin için yapabileceğim bir sey var mi şeklindeki yaklaşımı bırakıp skusura bakma ben de boyleyim noktasına geliniyor illa ki

Yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum ve ruhen o kadar yorgun ve yaşlı hissediyorum ki . Her konuyu çok iyi manipüle edip aylarca küs kalıyor 10 yıllık tanışıklığımız ın 2 yıl sevgililik ki hiç belli etmedi 1 yolda evlilikte toplasanız konuştuğumuz zamanlar vardır . Her an küs aklımın hiç bir yerinde burda da mutluyduk diye bir kare yok , be benim eşim çok memnuniyetsiz

Aylarca derken? ben 10 gün üzerinde iyice geriliyorum bunun dışında cevaplarda da soylemisimdir para konusunda sıkıntı yok mesela harcama etme demez ya da gezmeyi severim istediğim bir yer için tatil planlar sıkıntı yokken ben demem cocuklarin utusu falan başka is güç yapar ama kusuup olayı uc noktaya çekmesi bilemiyorum yıllar geçtikçe tahammül edemiyorum
Yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum ve ruhen o kadar yorgun ve yaşlı hissediyorum ki . Her konuyu çok iyi manipüle edip aylarca küs kalıyor 10 yıllık tanışıklığımız ın 2 yıl sevgililik ki hiç belli etmedi 1 yolda evlilikte toplasanız konuştuğumuz zamanlar vardır . Her an küs aklımın hiç bir yerinde burda da mutluyduk diye bir kare yok , be benim eşim çok memnuniyetsiz

Herkese iyi akşamlar hanmlar,
Ben 13 yıllık evli üç cocuk annesi bir kadinim ben de esim de memuruz .Uzun bir süre sonra cocuk sahibi olduk .Ikiz kızlarım 5 yaşında oğlum 4
Esimin önceden de kusme huyu vardı ama cocuklar olduktan sonra bu durum benim için daha çözülmez oldu .Önceleri yapıcı olan adım atan bendim.Bu durumun esimdeki karşılığının "çünkü ben hakliyim" olduğunu fark edince adım atmayı bıraktım.
Ailesine karşı da böyle anneyle kardeşlerle ya kus ya da iletişim sıkıntılı
Son bir iki olayı anlatmak isterim: Evin eşyası eskidi hep erteledik yok tayinn bitsin şöyle olsun falan dedim ki isteseydik degistirebilirdik insanlar nasıl ki taksit vesaire ile yapıyorsa biz de yapabilirdik ki ortalama 50 bin çıkaracak durumumuz var bunun üzerine ortalama 15 gün konuşmadı ki kavga gürültü yok
Son olay ise şöyle ben akşam kötü bir uyku geçirdim sabah halsizdim bunu da dile geirdim yüzü düştü cocuklari krese goturecektik kahvalti hazirlamak için mutfağa girdim koca bu kase tahin pekmez alıp çocuklara kasik kasik yediriyor ben de hazirlik yapmayi biraktim zaten ekmek pekmez doyacaklar halsizim de ona da bozuldu kı hep söylerim hazırlayalım her şeyden yasinler
diye.Tabi orada giderken çocuklarda n birini azarladı yolda tripli krese çantaları attı ve geri döndü ben de kreş yakın diye çanta telefon falan almadım eve de giremedim.kapıda bir saatten fazla onu bekledim gelince tartıştık normalde sakinimdir ama resim yükseldi neyse konu ev düzensiz pis az saat çalışıyorsun ben yapayım demiyorsun a geldi .üstelik çocuklara rağmen ve calisyorum her gun yemek olur dağınıklık da genellikle onundur ama kötü zamanlar da bu şekilde manipüle eder ve kuser su anda yine kus ve ben artık daha fazla dayanamayacagimi düşünmeye başladım.Boşanma durumu nasıl olur ne kadar cirkinlesir onu hesapliyorum dışarıdan da durumun nasıl göründüğüne bakış acılarına ihtiyacım var
Şimdiden teşekkür ediyorum
eşim de önceleri küsüyordu, aynen böyle ufacık bahanelerle. sevgiliyken coktu, ailevi problemlerinden dolayı sabrettim. evlendikten sonra da bir müddet devam etti şiddetli tartısmalar yasadık.
alttan almak çözüm degil ama barısmak icin adım atan genellikle ben oldum yine de her büyük kavgadan sonra bu durumu dile getirdim artık küsmesini istemediğimi, bunun cok rahatsız edici birşey oldugunu anlattım.
ama asıl bitmesini saglayan bu ailevi problemleri sebebiyle psikologa gitmesi oldu. tavsiyem bu durumun normal olmadıgını kabul etmesini saglamanız ve mutlaka psikolog destegi alması. belli ki cocukluktan kalan travmaları var. anneye olan tepkisini (ilgisizlik vb baska sebeplerle) küsmeyle dikkat çekerek saglamaya calısmıs, tek bildigi iletişim şekli bu olmus
bunca zaman sabretmişsiniz, seviyorsanız iyileşmesi icin destek olabilirsiniz. boşansanız bu psikolojide biri sizi cok yorar, cocukları görme zamanlarınızda sıkıntı yaşarsınız. üstelik boyle bir baba, evli olun ya da bosanın her halükarda cok kotu bir örnek. Allah yardımcınız olsun.

eşim de önceleri küsüyordu, aynen böyle ufacık bahanelerle. sevgiliyken coktu, ailevi problemlerinden dolayı sabrettim. evlendikten sonra da bir müddet devam etti şiddetli tartısmalar yasadık.
alttan almak çözüm degil ama barısmak icin adım atan genellikle ben oldum yine de her büyük kavgadan sonra bu durumu dile getirdim artık küsmesini istemediğimi, bunun cok rahatsız edici birşey oldugunu anlattım.
ama asıl bitmesini saglayan bu ailevi problemleri sebebiyle psikologa gitmesi oldu. tavsiyem bu durumun normal olmadıgını kabul etmesini saglamanız ve mutlaka psikolog destegi alması. belli ki cocukluktan kalan travmaları var. anneye olan tepkisini (ilgisizlik vb baska sebeplerle) küsmeyle dikkat çekerek saglamaya calısmıs, tek bildigi iletişim şekli bu olmus
bunca zaman sabretmişsiniz, seviyorsanız iyileşmesi icin destek olabilirsiniz. boşansanız bu psikolojide biri sizi cok yorar, cocukları görme zamanlarınızda sıkıntı yaşarsınız. üstelik boyle bir baba, evli olun ya da bosanın her halükarda cok kotu bir örnek. Allah yardımcınız olsun.
Evet haklısınız psikolog konusunda sadece ben değil yakın çevremiz de söyledi faydasını olacağı inamiyor gerek yok zaten diyor kendisi de psikolojiye ilgili ve bu konuda bile ben de onlar kadar biliyorum havasinda😃 şunu da belireyim yani çocuklukta yanında değildim ama ailesi bana suçladığı kadar ilgisiz gelmiyor geleneksel herkes gibi nitelendirebilcegim aile maddi sıkıntılı olmuş ki bende de oldu mesela ya da ben de annemden şiddet gördüğüm oldu ama o da böyle görmüş dedim affettim annemin güzelce dile getirmesine karşılık esim de böyle bu yaklaşım yok

Katılmıyorum
Yeterince tarafsız araştırmamışsın bana kalırsa
Dine girmeden kültürden gidersek
Sadece deyimlerden sözlerden kadın toplum içerisindeki yerini amlayabiliriz
Mesela eksik etek
Karnından sıpa sırtından sopa
Kaşık düşmanı vs
Karadeniz kadınının çalışkanlığını biliyoruz lakin kahvede oturan erkenlerinide bliyoruz
Doğuda kadının çektiği eziyetin izahı yoktur zaten misal
Kuma
Akraba evliliği
Berdel
Çok çocuk
Kız çocuklarının mirastan reddi Vs
Ege akdeniz ise batı medeniyetine daha yakın olduğu için daha uygar kabul edilebilir standartlarda
Dikat edersen ülkemizde bile bölgelerdeki insanlar kendilerine yakın uygarlıklara daha benzerler
Mesala doğu ve güneydoğu arap kültüründen
Karadeniz rus kültüründen
Ege ve akdeniz batı kütürlerinden etkilenmiştir
Birde istisna durumu vardır
Senin savunduğun tez istisnadır
Mesela muhammeddin 12 karısı var
Sadece biri ticaretle uğraşmıştır
Buda istisnaya örnektir
Çocuklarımız artık biz yetiştirmiyoruz
Popüler kültür yetiştiriyor
yasak bi konu ama dinimşzde kadına dayak var, nisa 34 galiba. orda diyorki kadın eğer sesini yükseltirse onun gibib bişey , iz bırakmayacak şekilde vurabilirisniz . yani erkek, kadın susmazsa erkek hafifçe vurabilir . iz kalmayacak

yasak bi konu ama dinimşzde kadına dayak var, nisa 34 galiba. orda diyorki kadın eğer sesini yükseltirse onun gibib bişey , iz bırakmayacak şekilde vurabilirisniz . yani erkek, kadın susmazsa erkek hafifçe vurabilir . iz kalmayacak
Biliyorum ama cız konu din

aslında üstteki arkadaşa etiketlemek istedim , dayak yok demiş , evet cızzz konu :)))))
Diyelimki gözünün önünde bir cinayet yada hırsızlık oldu
Sen kadın olarak şahit olamıyorsun ya iki kadın olacaksınız yada tek kadının şahitliği kabul değil
Yada miras erkek kardeşiniz varsa babanızdan kalan malın iki katını alıyor
Bunu herkes biliyorsa kabullenişmi nedir bilmiyorum

Diyelimki gözünün önünde bir cinayet yada hırsızlık oldu
Sen kadın olarak şahit olamıyorsun ya iki kadın olacaksınız yada tek kadının şahitliği kabul değil
Yada miras erkek kardeşiniz varsa babanızdan kalan malın iki katını alıyor
Bunu herkes biliyorsa kabullenişmi nedir bilmiyorum
hayır bilmiyor , zaten türkçe okutulmuyor bilerek . ben buna benzer iki üç ayet ismi verdiğimde hemen , yalan diyorlar. senin beynine girmiş diyorlar. aslında diyanetin sitesinden aldım .
mesela diyenet başkanı açıklam yapıyor saldırıyorlar adam gerçeği söylüyor. sol el mevzusu gibi . ışıd mesela adamlar gerçeği yaşıyor .

Herkese iyi akşamlar hanmlar,
Ben 13 yıllık evli üç cocuk annesi bir kadinim ben de esim de memuruz .Uzun bir süre sonra cocuk sahibi olduk .Ikiz kızlarım 5 yaşında oğlum 4
Esimin önceden de kusme huyu vardı ama cocuklar olduktan sonra bu durum benim için daha çözülmez oldu .Önceleri yapıcı olan adım atan bendim.Bu durumun esimdeki karşılığının "çünkü ben hakliyim" olduğunu fark edince adım atmayı bıraktım.
Ailesine karşı da böyle anneyle kardeşlerle ya kus ya da iletişim sıkıntılı
Son bir iki olayı anlatmak isterim: Evin eşyası eskidi hep erteledik yok tayinn bitsin şöyle olsun falan dedim ki isteseydik degistirebilirdik insanlar nasıl ki taksit vesaire ile yapıyorsa biz de yapabilirdik ki ortalama 50 bin çıkaracak durumumuz var bunun üzerine ortalama 15 gün konuşmadı ki kavga gürültü yok
Son olay ise şöyle ben akşam kötü bir uyku geçirdim sabah halsizdim bunu da dile geirdim yüzü düştü cocuklari krese goturecektik kahvalti hazirlamak için mutfağa girdim koca bu kase tahin pekmez alıp çocuklara kasik kasik yediriyor ben de hazirlik yapmayi biraktim zaten ekmek pekmez doyacaklar halsizim de ona da bozuldu kı hep söylerim hazırlayalım her şeyden yasinler
diye.Tabi orada giderken çocuklarda n birini azarladı yolda tripli krese çantaları attı ve geri döndü ben de kreş yakın diye çanta telefon falan almadım eve de giremedim.kapıda bir saatten fazla onu bekledim gelince tartıştık normalde sakinimdir ama resim yükseldi neyse konu ev düzensiz pis az saat çalışıyorsun ben yapayım demiyorsun a geldi .üstelik çocuklara rağmen ve calisyorum her gun yemek olur dağınıklık da genellikle onundur ama kötü zamanlar da bu şekilde manipüle eder ve kuser su anda yine kus ve ben artık daha fazla dayanamayacagimi düşünmeye başladım.Boşanma durumu nasıl olur ne kadar cirkinlesir onu hesapliyorum dışarıdan da durumun nasıl göründüğüne bakış acılarına ihtiyacım var
Şimdiden teşekkür ediyorum
eşiniz anlayışlı davranmamış.
sizin gibi memurum.
eşimin söylediklerini dikkate almıyorum uzun zamandır.
küsmüşse kendi bilir .
hiç umurum değil. kendime odaklı yaşıyorum.
robot süpürge aldım. kurutma makinası vs . iş yükümü en aza indirmeye çalışıyorum.
bazen çok feci dağılıyoruz . titiz biriyim ama salıyorum vallahi.
tavsiye ederim. kendine odaklı yaşa. eşinin yaptıklarını çok umursama. küsmüşse kendi bilir . bunu dert ettiğini görürse zaten, bundan besleniyor muhtemelen.

Eşiniz iş arkadaşlarına,müdürüne kusebiliyorr mu?
ve katılıyorum.
eğer dışarıdaki birine bunları yapmıyorsa bana da yapamazsın diyorum.
dışarıdaki müdürden ya da insanlardan daha kıymetliyim .
çocukların anasıyım. eşiyim.
bunu hakediyorum. eğer gösteremiyorsa benzer muameleyi de göze almıştır.

Back
X