eşimin bitmek bilmeyen sorunları...

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.253
398
merhaba arkadaşlar;
çok uzun süredir burayı takip ediyorum.Benim sorunum eşimle. evleneli yaklaşık 1 yıl oldu. çok kavgalar tartışmalar atlattık. Kaç kez bırkakmayı düşündüm. Kavgalarımızın en büyük sebebi de eşimin aşırı ailesine düşkün olması ve pinpirikli olması. annesi panik atak ve oda sürekli panik atak olacağından korkuyor. 1aydır bana sürekli yok çarpıntım var yok bilmem ne diyip duruyor.sürekli bebek gbi ilgi bekliyor ki 30 yaşında. kimseye hiç bişey anlatmamaya çalısıyorum ama artık boğuluyorum. Evlendiğime binn pişmanım. sürekli mız mız ediyor. oysaki ben çok neşeli ve fedakarımdır. Maddi yönden problemlerimiz oldu tüm altınlarımı verdim , çalışmaya başladım. Babasının dururmu iyi olmasına ragmen evlenırken herseyi bu üstlenmiş sonrada haliyle çok borç yaptık. buda onu bunalıma soktu. benim ailemin maddi durumu çok şükür çok iyi. depresyona girmek üzereyim. bu adamla sizce daha nereye kadar gider. yada ben bu adamla ne yapmalıyım? :44:

maalesef kelimeler yetersiz, tavırlarınız anlamsız gelir sevgili eşinize..nasılsa nikahınızı almış, kıymetinizi de rafa kaldırmıştır.üç maymun olunca her şey daha güzel olacak...

Çok zor...
Peki elle tutulur bir hastalığı var mı? Yoksa gerçekten pimpirikli olduğu için mi yapıyor. Doktora görünsün bakalım ne diyecek.
Bunun ucu hastalık hastası olmaya kadar gider. En azından erkenden önlem almış olursunuz.
Eşinden boşanmayı mı istiyorsun bu sebeple?

şu an kendimi bir acayip hissettim bende de panik atak var sayenizde eşimin ne düşündüğü yada düşünebileceğini gördüm ...evlilikte pişmanlık:26:

boşanmak şuanda bana çok uzak geliyor.
hayır gayet sağlıklı annesinden çok etkileniyor. Anneside sürekli e tabi bi evladımdan çıkacaktı diyor. yanı düşünün teselliyi
bugunde takmış benim tansiyonum var diye ....

ona destek olun, her anlatışını sabırla dinleyin. bir psikiyatriye gidin. olabiliyorsa terapi desteği de alın.
eşinizde yüksek seviyede kaygı var demek ki. bunun tedavisi var. adam hasta, önce bunu kabul edin. ve lütfen destek olun ona.
kasıtlı yapmıyor.

şu an kendimi bir acayip hissettim bende de panik atak var sayenizde eşimin ne düşündüğü yada düşünebileceğini gördüm ...evlilikte pişmanlık:26:

hayır sakın yanlış anlamayın. benim eşimde böyle bir durum yok.
annesinde olduğu için genetik olduğunu ve onda olduğunu düşünüyor.
kalbinizi kırdıysam özür dilerim...

maalesef kelimeler yetersiz, tavırlarınız anlamsız gelir sevgili eşinize..nasılsa nikahınızı almış, kıymetinizi de rafa kaldırmıştır.üç maymun olunca her şey daha güzel olacak...

maalesef benim yapım 3 maymun olmaya hiç müsait değil

psikolojik sağlığının yerinde olduğunu düşünmüyorum. onu ikna edin olur mu, doktora gitmeye?
ailede varsa zaten riski daha da artırıyor, eşinizde olması çok normal.

hem annesini rahatsızlığından dolayı yasadıgı korku hem de borçlar esinizi cok bunaltmış belliki..esinizle iletişiminiz nasıl yani sorunları olduğu zaman oturup size bunları anlatır mı:26:

doktora gidelim dediğimde geri çeviriyor. Hap kullanmak istemiyormuş. Yani ne desem bilemiyorum çaresizim

hayır sakın yanlış anlamayın. benim eşimde böyle bir durum yok.
annesinde olduğu için genetik olduğunu ve onda olduğunu düşünüyor.
kalbinizi kırdıysam özür dilerim...

yok estağfirullah kırılmak ne demek...panik atak genellikte genetiktir zaten ailede muhakkak birilerinde vardır benimde babaannemde bir takım rahatsızlıklar vardı ona benzediğimden takıla takıla oluştu birazda...çarpıntı falan değilde sırtım çok ağrır tabi boynumdaki 4 tane fıtık buna yetiyor en ufak bir hastalıkta da korkuyorum panik yapıyorum eşime yansıyor haliyle...ne düşündüğünü çok merak ediyordum fikir sahibi oldum sayenizde bundan sonra kendimi daha toplamayı düşünüyorum teşekkür etmeliyim aslında size

hem annesini rahatsızlığından dolayı yasadıgı korku hem de borçlar esinizi cok bunaltmış belliki..esinizle iletişiminiz nasıl yani sorunları olduğu zaman oturup size bunları anlatır mı:26:

Evet ama o borçlarda hep onun hatası . Babasına kıyamadı kendine kıydı. Çok şükür tüm borclar kapandı. iletişimiz oldukça iyi bana sarılır ağlar teselli ederim ama inanın artık çok sıkıldım.

inanın siz bunu bir yaşıyorsanız karşınızdaki insan bunu 1000 yaşıyor. Çünkü anlamaya çalısıyor sabır ediyorum ama ben böyle yaptıkca dahada nazlanıyor. Tek yol dua etmekte onuda yapıyorum ama olmuyor sanırım..

doktora gidelim dediğimde geri çeviriyor. Hap kullanmak istemiyormuş. Yani ne desem bilemiyorum çaresizim

o zaman önce bunun bir hastalık olduğuna ikna etseniz? doktorun görmesi gerekir ama sanırım anksiyetesi var, hem de yüksek.
bu şekilde söylerseniz belki ikna olur.
hayatı niye kendine ve size zehir ediyor ki? buna hakkı yok

Aynen öyle .
boşanmakta istemiyorum çünkü ona hiç kıyamıyorum.
çok seviyorum ama bir o kadarda beni deli ediyor.
dediğiniz gibi onu bir doktora götüreceğim.
siz bu durumu sanırım yaşadınız?

borçları kapamış olmasına cok sevindim ozellikle de sizin adınıza..belliki pişmanlıkları cok ama ciddei anlamda desteğinize de ihtiyacı var..anlıyorum sizde yorulmuşsunuz..önemli olan sizden gelip akıl alırken bunları uyguluyor mu yoksa yine basa mı sarıyor..eger basa sarıyorsa daha farklı bir desteğe ihtiyacı olabilir

beni dinliyip ikna olduğunu söylüyor ama sonra yeniden aynı davranışlar başlıyor.

eşiniz kabullenmezse ne yaparsa yapsın boş ben 3 sene sonra kabullendim evet hastayım dedim ve ilaç kullanmayı tercih etmiyorum 15 kilo aldım bi kerede bu sebeple terapiye başladım...üstüne gider ilgilenirseniz daha çok panik yapar zaten kendi haline bıraksanız taş çatlasın 30 dk sonra geçiyor..böyle anlarda sesini çıkarmamasını bir yere uzanmasını başka bir şey düşünmesini yada tv izlemesini öğretin sonra zamanla atak geldiğinde kimseye demeden kendi köşesinde yaşayarak atlatmayı öğrenecek...kendimden biliyorum..bu arada eşinizde hipokondriyasiz var somatizasyon bozukluğuda eşlik ediyor hastalık korkusu hasta ediyor...birebir yaşıyor ama plasebo etkisi yalan yani..psikologla kısa bir sürede düzelir ama yaygın ansiyeteye çevirirse işiniz zor yolun başındayken halletmeye bakın bu işi yazdıklarımıda okutabilirsiniz..

Aynen öyle .
boşanmakta istemiyorum çünkü ona hiç kıyamıyorum.
çok seviyorum ama bir o kadarda beni deli ediyor.
dediğiniz gibi onu bir doktora götüreceğim.
siz bu durumu sanırım yaşadınız?

yoo yaşamadım; sadece mesleğim gereği bu rahatsızlığa sahip kişilerle görüşmeler yaptım.
bu bir boşanma sebebi değil; çünkü eşiniz şu an normal değil. kaygıları tüm vücudunu duygularını egemenliği altına almış durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…