Eşimin bitmeyen borçları ve boşanma kararımız

senasena3

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
6
4
6
İyi akşamlar, uzun yıllardır takip ederdim,bu akşam yazmak bana nasip oldu malesef.12 yıllık evlilik ve 11-6-1 yaşlarında evlatlar. Eşimin yıllardır bitmeyen borçları var, azalma yerine sürekli artıyor.bugün 300.000 olmuş durumda. Ev ve araba kredilerini ben ödedim , bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılarım.çocuklarımında üstüne başına ben alırım. Kendisi elektrk su ve internet faturasını öder , araba arıza verirse onu yaptırır. Bu biriken borçlarının neredeyse %90 nını kardeşleri ve yeğenleri nedeni ile oldu.kendisinin bu tavrı beni haliyle ailesinden soğuttu. Ve artık devam ederse hasta olacağımı fark ettim. Bugün konuştuk bu kadar borca rağmen hala kendisini haklı buluyor , borç yiğidin kamçısıymış ve aslında benimde maaşımı ona vermem gerekirmiş.
İşin özeti böyle biz boşanacağız ama nafaka konusunda netleştiremedik. Eğer işin ucu çekişmeli ayrılmaya giderse borçlarının olması, geçim sıkıntısı yaratması onun kabahtli olduğunu gösterirmi?
Aslında yazma ile ne kadar anlaşılabildim bilemiyorum ama sorularınıza cevap vermeye çalışacağım

Adam kendi çocuklarını bi kenara bırakmış ve yeğenleri icin gırtlağına kadar borca girmişken keşke 3 çocuğun biyolojik babası olmasaydı...

Aklı başında bi insan değil yeğenleri için, kendi çocuğu icin bile bu borca girmez.

Çocuklarınız hiçbir zaman bir baba için öncelik olamayacaklar. Hep kuzenlerinden kendilerine sıra gelmesini bekleyecekler.

12 sene boyunca neden boşanmadınız.

Eşinize bir gece böyle yapmaması hususunda vahiy gelmesini mi beklediniz?

Bi de daha hala sizin paranızı istiyor. Cürete koş. Nasıl yüz verilmişse adama. Uzanıp üstünüzdekileri de alacak elinizden az kaldı.

Son düzenleme:
Tövbe büyük sözüme 300.000’e kadar hiç mi “hata mı ediyorum” düşüncesi olmadı bu adamda? Hala da akıllanmamış ki sizden maaş istiyor. Maddi olarak eve bakmadığını ispatlayıp kabahatli olduğunu iddia edebilirsiniz belki. Ama bu kadar borcun içinde tazminat alabilir misiniz bilmiyorum. Sgklı işi varsa çocuklara nafaka bağlanır.

Şunu sordunuz mu sizde ona verirseniz maaşınızı nasıl geçinecekmişsiniz?
Çocukların ve evin masrafı ne olacakmış?
Gerçekten bu sorulara cevabı nedir

Eşin borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirmesi, ödeyemeceği borçların altına girmesi bu sebeple icra takibi vs yaşanması durumu Yargıtay kararlarına göre boşanma sebebidir. Tüm sebeplerinizi belirterek bir avukattan danışmanlık hizmeti alırsanız haklarınız ve durumunuz hakkında daha net bilgi sahibi olursunuz.

Eşi ve çocukları yani kendi kurduğu ailesinden öncelikli hiçbir şey ve hiç kimse olmamalı insanın hayatında.. Fazlasıyla sabırlı olup, çokça mücadele etmişsiniz zaten neredeyse tüm sorumlulukları yüklenerek..
Hakkınızda hayırlısı olsun.

12 yıl çok düşündüm , ama işte hep vaatler.en son çiftlik bank ile borcuna borç kattı. Son çocuğum kazara oldu oda zaten 29 haftalık doğdu stresten. Keşke ilk günden bıraksaydım ama olmadı, bende kendime çoook kızıyorum . İkimizde memuruz , arabayı alacak ev bizde kalacak. 3 çocuk için nafaka ne kadar oluyor genelde? Benim ailemde yanımda çocuklarıma bakma konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum, zaten genelde ben ilgileniyorum.

Şu an bile çocuklara bakmıyor hiçbir masrafı ile ilgilenmiyormuş,ayrıldığınızda ayrı ev kira falanla uğraşırken nafaka verecek mi bu konuda anlaşmaya vardınız mı

Arabayı hangi yüzle alıyor?12 yıldır karnını bile siz doyuruyorsunuz.Arabayı da vermeyin bence.

Hatta donuna kadar alın diyeceğim de neyse donu kendinde kalsın.

Benim annem 4 ay önce rahmetli oldu , o hiç kıyamıyordu torunlarına , bırak ne yaparsa yapsın yeterki başınızda dursun, faturaları ödesin yeter derdi. İşin ilginç yanı bana hep böyle bir adama düşersen çekmek zorunda kalma oku diye söylerdi. Tamda o dediği adama düştüm
Ama geçen gün akrdeşinin birine kredi çekip verdiğini ve diğerininde koltuk borcunu ödediğini duydumda ipler koptu. Çok gizli saklıdır işleri ben hep tesadüfen öğrenirim .

Şu an bile çocuklara bakmıyor hiçbir masrafı ile ilgilenmiyormuş,ayrıldığınızda ayrı ev kira falanla uğraşırken nafaka verecek mi bu konuda anlaşmaya vardınız mı
Evin 6 ay taksiti kaldı ben ödüyorum zaten. Nafakayı vercek anlaşmalı düşünüyoruz ama tutarında anlaşamadık

Arabayı hangi yüzle alıyor?12 yıldır karnını bile siz doyuruyorsunuz.Arabayı da vermeyin bence.

Hatta donuna kadar alın diyeceğim de neyse donu kendinde kalsın.
Arabanında 3 yıl kredisini ben ödedim, hepsi banka dökümanalrında çıkacaktır, ama çekişmeli olursa evinde yarısını alır diye korkuyorum açıkcası . Onun için arabadan vazgeçtim

Kardeşleri zor durumda mı niye kabul ediyorlar onlarda sıkıntılı senin kendi ailen var diyip almaya utanmıyorlar

Başınız sağolsun.
Bence anlaşmalı boşanın. Evi arabayı versin. Nafakayla uğraşmayın onu vermemk için diretecektir zaten. Borçlarıyla defolup gitsin.

Arabanında 3 yıl kredisini ben ödedim, hepsi banka dökümanalrında çıkacaktır, ama çekişmeli olursa evinde yarısını alır diye korkuyorum açıkcası . Onun için arabadan vazgeçtim

Korkmayın, borç kağıtlarını mahkemede gösterirsiniz durumu anlatırsınız. Vermeyin sakın arabayı satıp onu da yedirir bu gerzek herif

Başınız sağolsun.
Bence anlaşmalı boşanın. Evi arabayı versin. Nafakayla uğraşmayın onu vermemk için diretecektir zaten. Borçlarıyla defolup gitsin.
arkadaş çok haklı ,nafaka istemiyorum evi arabayı ver çoğu taksidini ben ödedim zaten deyin. çünkü o araba borçlara gider, maaşı hacize. ne size nafaka verir ne bişey.

bir tanıdıktan duydum, kadın borçlarından ev araba gitmesin anlaşmalı boşanalım sadece kayıt üstünde diye ikna ediyor alıyor üstüne herşeyi, sonrada adama basıyor tekmeyi, ilk önce yadırgadım ama bazı adamlar böylesini hakkediyor valla.

Ya sabır adama bak böyle kadına daha özür dileyeceğine borç yiğidin kamçısıymış o kamçıyı kafasına soksun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…