eşimin borçları

genc04

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
18
2
1
35
9 aylik evliyim.esimi cok seviyorum fakat borclardan dolayi huzurumuz bozuldu.bi arkadasina zamaninda kefil olmus o da odememis 15 bin borcla ortada birakmis.aylik 600 lira onu oduyoruz.bir de maalesefki iddia oynuyo ona da borc yapmis kac defa oynamicam diye soz verdigi halde.ona da aylik 700 civarinda oduyoruz o 5 ay sonra bitecek tabii yeni borc yapmazsa.kayinvalidemlerle alltli ustlu oturuyoruzkayinpederimin bu kefil olayindan haberi var.esim zamaninda enistesine bu durumu anlatmis o da kayinpederime durumu izah etmis haberin olsun diye.bu kefil olayindan benim evlenmeden once haberim vardi goze alarak evlendim.fakat iddiaya bu kadar borc yapacagini tahmin edemedim.aylik 2200 tl maasi var.kıt kanaat geciniyoruz.zaten altlu ustlu oturmak zor bide bu durumlar huzurumuz bozuldu iyice.birileriyle paylasmazsam sanki dusunmekten kafayi yiyecek gibiyim.hanimlar boyle bi durum yaşasaniz ne yaparsiniz? kayinpdderime anlatmak istiyorum isin icindrn cikamiyorum diye.kayinvalidem biraz hassas haliyle anne.ben anlattim diye benim yuzumdem bisey olursa kadina diye korkuyorum.bana bi yol gosterin nolur

maalesef kumar olayı bitmesi çooooooook çoooooook zor bir olay
size defalarca söz verse de iananmayın derim
eğer kayınpedere anlattığınızda yapabileceği birşey olduğuna inanıyorsanız kesinlikle anlatın
yok anlattığınızla kalacaksanız anlatmayın
maalesef işiniz çok zor...

Ayda 700 lira iddaa borcu mu?
İddaa borcu taksite mi baglaniyor yahu?

Aile meselelerinize 3. Kişileri karıştırmayın. Daha sonra başka şeylere karışması kendilerinde hak görürler.
Eğer eşinize güvenmiyorsaniz zaten evliliginizin de pek zamanı kalmamış oluyor. Seviyorum demissiniz ama sevgi karın doyurmuyor diyesim geldi şu an.

taksit dedigim

şöyle..karttan nakit para cekiyo onu iddiaya yatiriyo.karttan cektigini de taksite bagliyor
Bu borc yarin bitse ne olur, cebinde parasi bile yokken kredi kartindan nakit cekip kumara yatiran adam yeniden yapmaz mi bu borcu?
Cok zor bir durum, gozden gecirin ne denir ki. Boyle yasanmaz

onlara anlatmak istememdeki sebep de şu.ben calismiyorim evlenince 3 ay kadar gecice sureli bi iste calistim o da bitti.bidaha is aramadim.cunku calissam benimki temelli zivanadan cikacak,calisiyorum para var diye temelli borc yaparsa dite korkuyorum.bi istd calismadigim icin ben is aramadigim halde ailesi benim yerime is ariyo calismiyorum diye orda burda laf sokuyo kizlariyla kiyasliyo

onlara anlatmak istememdeki sebep de şu.ben calismiyorim evlenince 3 ay kadar gecice sureli bi iste calistim o da bitti.bidaha is aramadim.cunku calissam benimki temelli zivanadan cikacak,calisiyorum para var diye temelli borc yaparsa dite korkuyorum.bi istd calismadigim icin ben is aramadigim halde ailesi benim yerime is ariyo calismiyorum diye orda burda laf sokuyo kizlariyla kiyasliyo

cocugun anasını babasını karıştırma onlar her halıukarda düzeliyor sen kötü kalıyorsun.
eşin bir daha böyle borc yaparsa kalk babanın-ananın evine git. çünkü hayat borc ödemekle gecmez. ve sana ciddi tavsiye eşinin para konusunda yalan söyleyip söylemedigini ögren. eniştem ve cok samimi arkadaşım eşi de arkadaşımın eşleri böyle idi. ablamın hayatı ark. aldı bana kaldı diyip borcları ödemekle gecti. en sonunda başlarım böyle işe dedi boşandı.
arkadaşım direniyor hala borc ödüyor. gecen ay 800 tl borc cıktı gene arkadaşından bilmem neyinin borcuymuş. kız kafayı yedi.

Önce şunu söyleyeyim, yazdıklarımı bir deneyin.

Eşinize iddayı bırakmasını söylemeyein. Söylesenizde TAMAM desede SÖZ versede YEMİN ETSEDE bağımlılık sebebiyle oynayacak.

Alternatif olarak oynadığı kuponları yatırmamasını 'hayali iddaa' oynamasına yönlendirin. Çoğu iddaacı para kazanmak için kazanmak için oynuyor

İddia bağımlılık gibi birşey olsa gerek. Eski sevgilimden bilirim. Bırakacağını asla düşünmüyorum.

İşin çok zor allah yardımcın olsun ama eşine ya iddia yı bırak yada evlilik bitsin dedinmi hiç tepkisini ölç bakalım

Yine aynı cümleyi kuruyorum, aile içi meselelerinize 3. Kişileri karıştırmayın. Çalışmak istemiyorsanız çalışmayın ve bunun kimseyi ilgilendirmedigini soyleyin. Siz hala kendi bahanenizi one sürmeye çalışıyorsunuz. Gerek yokki. Hayat sizin.

Ama bende bir cok arkadaş gibi kumarın bağımlılık olduğunu ve kolay kolay vazgecilmedigini düşünüyorum. Bu şekilde bir hayatı yaşamak istiyor musunuz ona karar verin bence. Eşinizi ispiyonlayip kayinvalideye kendinizi aklamaya çalışmaktan daha dogru bir adım olur.

Geçinemiyorsam ben de işe girer çalışırım.

Ona para yedirmemek için çalışmak istemiyosun haklısın ama ayda 1300direk borca gidiyo geri kalanla nasıl geçiniyosunuz merak ettim
Daha yeni evli olduğunuz için sana daha çok değer verdiği kanaatindeyim şimdi vazgeçirebilirseniz ne ala
Ciddi bi rest çekmen gerek
Haram para ya illaki 3-5 bişey kazanıyodur iddadan onu nasıl yediriyo sana ya el insaf alnının teriyle kazanmak varken ne bu erkeklerde bedavadan paraya konma telaşı anlamam
Açık açık söyle sen evimin rızkını yatıramazsın idalara bana haram para yediremezsin de konuş sert yap yoksa anlamaz

Bence baba gibi bir adamsa paylaş. KAyınvalidenin yanında değil aşağı çağır baba buyur gel de , ayda kayınvaliden komşuya falan gidince bir ara anlat.
Babası kulağını çekerse ağır söz konuşursa belki düzelme yoluna girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…