• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin cimriliği :(

Çok merak ettim ayda ne kadar harcıyor eşiniz 5000 kazanırken

Merhaba arkadaşlar kk da ilk defa konu açıyorum.Eşim her konuda iyi bir insan.Fakat bu aileden geldiğini yetiştiği ortamdan etkilenerek olustugunu düşündüğüm cimriligi başımıza bela.En ufak ekstra bişey istesem sorun oluyor.Ennn temel ihtiyaçlar hariç geri kalan herşey israf gereksiz.Gezmek gereksiz çünkü para harcanıyor.Misafir gelecek alışveriş yap diyorum bu kadar şeye ne gerek var.Cocuga kıyafet alınacak diyorum varya kıyafeti.5 senedir bir defa tabi alalım karıcım dediğini duymadım.Kendiliginden eli kolu dolu geldiğini görmedim.Maddi sıkıntımız yok.Ben çalışırken dahi böyleydi.Ne gerek var boşver...Bugünde üni okuyan rahmetli amcamin oğluna 200 TL göndermek istedim.Onun abileri zamanında ben okurken bana yardım etmişti.Tabi ben para s.....yorum yollarız dedi.Abileri yok mu onun dedi.İstemese bile duzgun soylesin o ne bicim uslup!Artik boğazıma kadar geldi.200 tl bizim bigün de harcayabilecegimiz bi para.Yani o kadar imkanimiz var.Cok üzgünüm.Ne yapmalıyım bu konuda?Ben mi abartiyorum.Sabrım taşmak üzere :KK43:
Dini inancinizi bilmiyorum ama esiniz hic mi kazandiginin sadakaaini vermiyor.hem ogrenciye daha sevap.ettigi laf cok pis.zaten vermesin o laftan sonra.
Boyle ese iyi sabirlisiniz.en nefret ettigim sey cimrilik varken yememek.

Boyle tipler insana kendi parasini da rahat harcatmaz.genelde esinin maas kartini sahiplenirler
Yok maaşıma karismiyordu.Ama tabi sürekli söyleniyordu.Bunu niye aldın şunu niye aldin

Dini inancinizi bilmiyorum ama esiniz hic mi kazandiginin sadakaaini vermiyor.hem ogrenciye daha sevap.ettigi laf cok pis.zaten vermesin o laftan sonra.
Boyle ese iyi sabirlisiniz.en nefret ettigim sey cimrilik varken yememek.
Bu laftan sonra istemiyorum dedim zaten.Tepkimi çok sert koydum suratına bakmadım.Gitti yattı.Pisman oldu eminim ama çok geç artık.Benimle konuşmasına dikkat etmek zorunda.Kendimi ezdiren bi tip değilim bu güne kadar geldim onun cimriligine ragmen

Babası ve annesi de aynı ucuzcu bedavaci.Var yemez derler ya o cinsten.Esim onların elinde yetişmiş.Onlarla kıyaslayinca iyi bile diyebilirim.

Ayy ayni babam. Yok anam yok dayanilmaz boyle adama cocuk yoksa kurtul annem kurtulamadi. Sen kurtul ve bu adada bi erkege askimdan olsemde cimri oldugunda bitiririm en nefret ettigim ozellik
Tövbe de büyük konuşma, istemediğin ot burnunun dibinde bitermiş:)

Ben bu aileden geleni biliyorum
Erken yaşta çalışıp, çok iyi geliri olup, hala 2 liranın lafını eden gördüm flörtlerimde.

Asla kendimi aşkın yokuşuna :KK37: teslim etmedim

Ömür geçmez ki, aylık 15bin maaşı var, sanal marketin hizmet bedelini düşünüp vazgeçti, 4 lira be.
30 kilo poşet taşıdı yürüyerek :KK70:.

Taksi beklerken 2 lira daha yazmasın diye, dosya almaya gittiği evin önünde bekletti ayazda, gelen taksiye 2 lira az verdik :mad:

Ömür yer bunlar bu cimrilikle.

Ya ona benzeyeceksin, ya da günden güne uzaklaşırsın
Ayyy ben çıldırırım.

Çok merak ettim ayda ne kadar harcıyor eşiniz 5000 kazanırken
En temel ihtiyaclarimiz (market,pazar,elektrik,su,dogalgaz vs)Benim mücadele ederek harcadıklarım.Hic hesaplamadim.İlerisi için biriktiriyormuş.Ne olur ne olmazmis.Bilmiyorum kaç lirası var nesi var kenarda.

Benim eşime de ara ara geliyorlar. Tam bir alışverişkoliktim şu an hiçbir şey satın alamıyorum. Sürekli buna gerçekten ihtiyacım var mı diyip tek parçayla çıkıyorum :) eşimden bulaştı.

En temel ihtiyaclarimiz (market,pazar,elektrik,su,dogalgaz vs)Benim mücadele ederek harcadıklarım.Hic hesaplamadim.İlerisi için biriktiriyormuş.Ne olur ne olmazmis.Bilmiyorum kaç lirası var nesi var kenarda.
Hemen hemen 8-10 bin arası gelirimiz oluyor her ay içerdeyiz. Ama ben paramı kontrol etmeyi bilmiyordum yeni yeni öğreniyorum belki de eşiniz parasını gerçekten güzel yönetiyor bilemedim şimdi. Hayatınızı çok mu kısıtlıyor. Hiçbir şey yapmıyor musunuz?? Kıyafet vs yoksa sayılı mı alıyor. Bu sene tek ayakkabı alma hakkın var gibi?

Benim eşime de ara ara geliyorlar. Tam bir alışverişkoliktim şu an hiçbir şey satın alamıyorum. Sürekli buna gerçekten ihtiyacım var mı diyip tek parçayla çıkıyorum :) eşimden bulaştı.
İmkan varken kısıtlamak istemiyorum bende.Hic alışık değilim.Kontröllü şekilde harcamayı severim.Ama bizimkine harcama deme.

Cunku cok gaddarsiniz. Bi kadin bi kadina bunu yapmaz kusura bakmayiz sizin karakterinizde bi kiskanclik var bence

Gaddar olunca beddua hakediyor öyle mi?
İşinize gelen şeyleri duyamayinca hep öyle olur zaten neyse gozardi et diye bir şey var arada kullanın böyle çocukça laf sokmak yerine biraz erdemli olmayı deneyin .

Ben şaşkınlan izledim
Ohoo devamı da var :)
Yaaa ben de paramı kullanmayı öğrenmeye çalışıyorum mesela taksi kullanmayı azalttım, kahve haftada 2 defadan fazla içmiyorum. Kıyafet her ay tek parça alıyorum. Evden çıkmadan bar tarzı yiycekler ve süt atıyorum. Dışarda çok acıkırsam hem kalorili şeylere saldırmayım hemde harcamayım diye. Kota koydum kendime.

Yıllardır it gibi çalışıyorum bir dikili ağacım yok.

Hemen hemen 8-10 bin arası gelirimiz oluyor her ay içerdeyiz. Ama ben paramı kontrol etmeyi bilmiyordum yeni yeni öğreniyorum belki de eşiniz parasını gerçekten güzel yönetiyor bilemedim şimdi. Hayatınızı çok mu kısıtlıyor. Hiçbir şey yapmıyor musunuz?? Kıyafet vs yoksa sayılı mı alıyor. Bu sene tek ayakkabı alma hakkın var gibi?
Aşırı pinti diyemem ama.Ne zaman harcama yapacak olsam sancılı geçiyor.Tartisiyoruz.Istedigimi alıyorum ama burnumdan geliyor diyebilirim.Gezmeyelim,dışarda yemeyelim.Kiyafet alalım ama sınırlı olsun.Begendim birşey olunca ne gerek var.Cocuga birşey beğensem ne gerek var.Harciyorum ama mücadele ederek.Son olay çok üzdü beni.200 tl nedir ya hesabı yapılır mı öksüz üniversite öğrencisine başının gözünün sadakası olsun değil mi?

Back
X