eşimin dağınıklığı....

pamukkksekerrr

Çilemse çekerim, kaderimse gülerim
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
1.374
1.411
63
arkadaşlar merhaba. 1.5 yıllık evliyiz. çok şükür eşimle çok uyumlu ve mutluyuz , bir şey dışında : eşim çok dağınık. çok titizdir, kişisel hijyenine ve bakımına çok önem verir, dışarda heryere peçeteyle dokunur, milletin elinin değdiği yere dokunmuşsa şayet gider ellerini yıkar vs. ben de öyleyim ama aynı zamanda derli topluyum. eşim çıkardığı pantolonu çamaşır sepetinin üstüne bırakır. bornozu yatağın üstüne koyar orada kalır, cımbızı kullanır, lavabodaki aynanın önüne bırakır, yemek yapar, tezgah anam babam günü olur, marketten gelir aldıklarımızı yerleştirirken poşetler olduğu gibi yerde kalır. tezgahın üzerine bıraktığı çöpü alıp çöpe atmaz ben atarım. çorabını 2 saat bile giyse çıkardıktan sonra bi daha giymez ve o çıkardığı çorabını da kirliye atmaz gider başka çorap alıp giyer. bi süre sonra bir bakmışım yatak odasında komidinin üstünde kapının arkasında 2-3 tane eşofman altı, t şört. hepsi 2-3 gün içinde bırakılmış. çünkü yıkadığım çamaşırlardan biliyorum. vs. bana temizlik konusunda ve yemekte yardım eder gerçekten hakkını yiyemem ama ben de çalışıyorum . eve aynı saatte geliyoruz. yemekle uğraşırken yardımcı oluyor tmm ama kendi dağınıklığını da hiç toplamaz. hep peşinde geziyorum bu konuda. konuştum, söyledim de ama değişen bişey yok. ben hep böyleydim diyor. diyorum ki senin perşinde geziyorum. bari çıkardıklarından kirli olanları kirliye at. 2 günde 3 çorap veya tşrt giyiyorsun, ben nerden bileyim hangisi kirli diyorum. bu sefer kirli sepeti doluyor , haftada 2, hatta bazen 3 kere makine çalıştırmama rağmen bitiremiyorum. evde çamaşır telinde hep çamaşır vardır .. tek sıkıntımız bu ama çözüm bulamadım daha , ne yapmalıyım ?

not: dağınıklığını toplamadığımda diyor ki bunu yıkamamışsın ? e diyorum kirli olup olmadığını nerden bileyim . ya da bu hala niye burada diyor, sen bırakmışsın kaldır diyorum, ben bıraktım diye illa ben mi alacam diyor, çıldırmamak işten değil

Son düzenleme:
bunun sebebi arkasını toplayan anneler

örneğin kv her şeyi anında yıkarmış toplayıp

bu nedenle kaldıralım kirliye atalım yahut kenara koyayım akşam gelince giyerim kültürü onun çocuklarında yok

kız erkek fark etmiyor hem de

bu çok titizlik de oradan geliyordur muhtemelen

kv yi gözlemleyin cevap orada

çözüm var mı zor ama tek yol atılanı toplamamak kirliye girmeyeni yıkamamak

bunun sebebi arkasını toplayan anneler

örneğin kv her şeyi anında yıkarmış toplayıp

bu nedenle kaldıralım kirliye atalım yahut kenara koyayım akşam gelince giyerim kültürü onun çocuklarında yok

kız erkek fark etmiyor hem de

bu çok titizlik de oradan geliyordur muhtemelen

kv yi gözlemleyin cevap orada

çözüm var mı zor ama tek yol atılanı toplamamak kirliye girmeyeni yıkamamak
bu sefer de diyor ki bunu yıkamamışsın, keşke bunu da yıksaydın. ben bıraktım diye ben mi alıcam illa ki falan üff

O an söyleyeceksiniz onları olup bitip yaptıktan sonra görünce değeri kalmıyor. Mesela markettin gelip eşyaları mı yerleştiriyor o yerleştirirken poşetleri de toplamayı unutma diyeceksiniz, üstünü mü değiştirmeye gitti kıyafetlerini kirliye at, banyoya mı girecek bornozu yerine as gibi. Böyle o anda söyledikçe zamanla otomatikman biraz yapıyor oluyorlar ama tamamen değişmiyor maalesef benim eşim hala orada burada bırakıyor çoraplarını falan kaldırmıyorum söylüyorum topluyor neyse ki temizlik yemek yapıyormuş yine de şanslısınız.

O an söyleyeceksiniz onları olup bitip yaptıktan sonra görünce değeri kalmıyor. Mesela markettin gelip eşyaları mı yerleştiriyor o yerleştirirken poşetleri de toplamayı unutma diyeceksiniz, üstünü mü değiştirmeye gitti kıyafetlerini kirliye at, banyoya mı girecek bornozu yerine as gibi. Böyle o anda söyledikçe zamanla otomatikman biraz yapıyor oluyorlar ama tamamen değişmiyor maalesef benim eşim hala orada burada bırakıyor çoraplarını falan kaldırmıyorum söylüyorum topluyor neyse ki temizlik yemek yapıyormuş yine de şanslısınız.

TOplama yikama ve kaldirma tabiiki
Yerde corap mi var, ya birak oldugu yerde kalsin. Coraplari bitince akli basina gelir. Kapinin arkasinda tisort mu var birak orda kalsin veya katla temizlerin yanina koy,eli mahkum ya giyecek ya da goturup kirliye atacak

Sanki benim eşim.. ben de dağınıklıktan nefret ediyorum

Söylene tartışa bir miktar değişti ama 2-3 gün sürüyor etkisi.
Sonra yine aynı.
Kv dağınık umursamaz.. hiç topla dememiş eşim de alışmamış.

Not: 2.5 yıllık evli

evet çok şükür o konuda yardımcı oluyor Allah razı olsun. ama çocuk gibi peşinden geziyorum. çocuğumuz olursa vay halime. evde her yer her yerde olacak heralde

Sanki benim eşim.. ben de dağınıklıktan nefret ediyorum

Söylene tartışa bir miktar değişti ama 2-3 gün sürüyor etkisi.
Sonra yine aynı.
Kv dağınık umursamaz.. hiç topla dememiş eşim de alışmamış.

Not: 2.5 yıllık evli
bıraktıklarını toplamamak da çözüm değil dimi canım .. bu sefer ben rahatsız oluyorum, alıyorum. bi şey söyleyince de ben kötü oluyorum , ah bu erkekler...

TOplama yikama ve kaldirma tabiiki
Yerde corap mi var, ya birak oldugu yerde kalsin. Coraplari bitince akli basina gelir. Kapinin arkasinda tisort mu var birak orda kalsin veya katla temizlerin yanina koy,eli mahkum ya giyecek ya da goturup kirliye atacak
öyle deneneyim bi süre , umarım değişir... bugun aileme gidicez, bavulu akşamdan hazırladık, sabah işe gelicez diye.. salonu görseniz , yetişemedim ve öylece kaldı. gelince toplıycam artık

Çamaşır kısmı aynı bizim ev.
Üstelik biz eşimle ikimiz birden eşiniz gibiyiz, bir kez üstümüzden çıkan kirliye gidyor direkt, hergün makine çalıştırıyoruz abartısız. Bunu çözmeniz biraz zor alışkanlık öyle gidiyor.
Kirlide olmayanları toplayıp yıkamayın sadece en azından onu öğrensin, giyecek giysisi kalmadığında elbet akıllanır.

İlk evlendiğimizde eşim de böyledi.
Uyardım, dinlemedi.
Birgün canıma tak etti dedim ki 'kirli sepetinde olanı yıkarım, benden bu kadar'.
Ve iki hafta sonra her şeyi kirli olduğunda kavga ettik.
Çözümü yatak odasına bir tane daha kirli sepeti koyarak bulduk.
Şimdi o benim çıkardıklarımı topluyor.:anneadayı:

Çamaşır kısmı aynı bizim ev.
Üstelik biz eşimle ikimiz birden eşiniz gibiyiz, bir kez üstümüzden çıkan kirliye gidyor direkt, hergün makine çalıştırıyoruz abartısız. Bunu çözmeniz biraz zor alışkanlık öyle gidiyor.
Kirlide olmayanları toplayıp yıkamayın sadece en azından onu öğrensin, giyecek giysisi kalmadığında elbet akıllanır.
ben de öyle yapayım bari. yoksa ömrüm arkasını toplamakla geçecek. :KK70:

bıraktıklarını toplamamak da çözüm değil dimi canım .. bu sefer ben rahatsız oluyorum, alıyorum. bi şey söyleyince de ben kötü oluyorum , ah bu erkekler...
Evet bu sefer de dırdırcı oluyoruz. Ya kabulleneceksin sessizce yapacaksın , li ben hala kabullenemedim, ya da dırdırcı olup yaptıracaksın.

öyle deneneyim bi süre , umarım değişir... bugun aileme gidicez, bavulu akşamdan hazırladık, sabah işe gelicez diye.. salonu görseniz , yetişemedim ve öylece kaldı. gelince toplıycam artık
Kiyamam cok zor cidden. Calismasaniz da zor. Kimse kimsenin hizmetcisi degil ki. Damdan ne guzel demis hep ogullarinin totosunu toplayan anneler yuzunden bu bozuk davranislar. Temizlerle kirlileri karistirin. En kotu ihtimal esiniz oturup yikar asar utuler ve yerine kaldirir. Bari o isten kurtulursunuz

İlk evlendiğimizde eşim de böyledi.
Uyardım, dinlemedi.
Birgün canıma tak etti dedim ki 'kirli sepetinde olanı yıkarım, benden bu kadar'.
Ve iki hafta sonra her şeyi kirli olduğunda kavga ettik.
Çözümü yatak odasına bir tane daha kirli sepeti koyarak bulduk.
Şimdi o benim çıkardıklarımı topluyor.:anneadayı:
vayyy değişik bi uygulama... ama benim kocamı düşünemedim şimdi. yatak odasındaki kirli sepetinin üzerine koyar, yetmez bi de gider banyodakinin üstüne koyar anacım :KK70:

Kiyamam cok zor cidden. Calismasaniz da zor. Kimse kimsenin hizmetcisi degil ki. Damdan ne guzel demis hep ogullarinin totosunu toplayan anneler yuzunden bu bozuk davranislar. Temizlerle kirlileri karistirin. En kotu ihtimal esiniz oturup yikar asar utuler ve yerine kaldirir. Bari o isten kurtulursunuz
haklısın canım. sanırım en iyisi , kirli sepetinde ne varsa onu yıkıycam , haberin olsun.. dışardakileri sen düşün demek.

Back
X