eşimin daha güçlü biri olmasını istiyorum :(

pemberuya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
288
1
96
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Sizinle bir sıkıntımı paylaşmak istiyorum.

Ben bir Aslan burcu kadınıyım. Eşimin bir ağırlığı olsun, güçlü dursun istiyorum. Ama eşim herkesin ayak işlerine koşturdukça sinir oluyorum. Kendisi Bilgi İşlem Uzmanı. Ama şirkette kendi göreviyle ilgili ilgisiz ne varsa koşturuyor. Herkes onu ayak işlerini yaptırabileceği biri olarak görüyor artık. Bu akşam iş arkadaşı bilmiyormuş güya yolları, onu ve sevgilisini, arkadaşının arabasıyla bize çok uzak olan bir yere götürdükten sonra, daha doğrusu onların şoförlüğünü yapınca bardak bende taştı artık. Daha önce de o arkadaşının sevgilisini gidip havaalanından aldı akşam geç bi saatte. arkadaşınınişi var diye. bir gece sabaha karşı saat 4'te çıktı evden yöneticisinin sevgilisini havaalanından aldı, havaalanında boş boş beklediği saatlerden bahsetmiyorum bile. şirkette sürekli sabahlar, deli gibi çalışır ama ıvır zıvır işlerle uğraşır. herkes bilir ki ne iş verseler yapacak, ister 5 lira maaş verelim ister 500, hiç fark etmez. bu çocuk sesini çıkarmaz. zaten bunun yüzünden 2 senedir şirkette zam almayan tek kişi o. en çok çalışanı, şirket için kendini bitireni o olduğu halde. ben belki 5-6 yıl sonra kariyer olarak iyi yerlere geleceğim, güçlü insanlarla olacağım (hatta şimdiden öyle sayılırım) eşimin böyle onun bunun ayak işlerine koşturan bir insan olmasını istemiyorum. biraz bilgili olsun, güçlü olsun, entellektüel açıdan kendini geliştirsin, bir tarzı olsun, beni herşeyiyle etkilesin istiyorum. ama şu an bu görüntüden çok, çok uzağız. birilerine resmi bir mail yazması gerektiğinde bile benden yardım istiyor. kendini geliştirmek hiç aklına gelmiyor. aramızda dağlar kadar fark var. onu çok seviyorum ama eşim olarak kendini ezdirmesi hoşuma gitmiyor. bendeki ağırlığı gittikçe yok oluyor. içimden bir ses hep yok olmıcak böyle diyor ama ondan ayrılmaya yüreğim de dayanmaz. ben bunları ona söyleyince bunun adı arkadaşlık tabi ki yardım edeceğim diyor ama o beni senin işin varken gidip havaalanndan alırmıydı diye sorunca sessiz kalıyor. eşimin böyle bir insan olması beni çıldırtıyor, benzer sorunları olanlar var mı? sizce çözümümüz ne olabilir?

Onun bunu istemesi gerekir onu o şekilde kabul edin

Bu durumdan siz rahatsızsınız peki eşiniz de rahatsız mı?
Siz bunu "güçsüzlük" olarak değerlendirmişsiniz ama bence eşiniz güçsüz değil sadece iyi niyetli ve dostlarına değer veren biri.
Eşinizi güçlü biri yapamazsınız ki, o da size "keşke biraz daha tutkulu olsan seni daha çok severdim" dese ne hissederdiniz?
Malesef eşinizi olduğu gibi sevmelisiniz onu daha güçlü biriyken değil... Ya da siz olaya bakış açınızı değiştirin eşinizi gerçekten seviyorsanız... Çünkü bence bu özgüven eksikliğinden kaynaklanan bir durum değil mutluysa eşiniz. Yakşamlar...

flört döneminiz olmadımı illaki belli etmiştir kendini biraz, sen güçlü bi kızsın belli, öyle bi adamla yapamıcanı hemen anlaman gerekiyodu ya çok aşıktın göremedin o zamanlar ya da aşk sevgiye dönüştü mantığın ağır bastı, tabi etraftan duyduklarında cabası olmuş

evet onu çok seviyordum, çok kısa bir dönem flört ettik, o kısa dönemde de herşey çok güzeldi, uzatmak istemedik ve hemen nişan, düğün... onu hala çok seviyorum, yanımda uyurken seyretmeye doyamıyorum, genelde günlerimiz güzel ve mutlu geçiyor ama bana bunu hissettirdiği günler çok üzülüyorum. hem onun için üzülüyorum, hem kendim için. insan eşi ondan kuvvetli olsun, ona akıl danışayım, beni yönlendrsin, korusun kollasın istemez mi? ama maalesef o benim küçük çocuğum gibi. birşey söyleyince, ki ben insanların kalbini kıramam, dikkat ederim sözlerime, hemen dudaklarını büzüyor çocuk gibi. yapmasın bunu ((

keşke dostları da ona aynı değeri veriyor olsa ama hayır hiçbir şey eşit değil. onu seviyorlar ama eşimin yaptığı fedakarlıkları asla yapmazlar. o bunun farkında değil.

merak etme dostum dedığınden güzel bir kazık yedığinde anlar ama onun dışında yapacagın pek bır şey yok güzellikle yavaş yavaş diye diyee anlatabılırsın belkı.bırde ılışkıde domınant mısın acaba?biraz geride dur onun birşeyler yapmasına fırsat verebilirsin ona ihtiyacın olduğunu hissettirmeyi dene bence...

Böyle hissedebilirsin ama bu yüzden sakın aranı bozma..Bazı önerilerde bulun..Onu olduğu gibi kabul et..Arkadaşlarının işlerine koşmasını azaltabilirsin.

çok değer verdiği arkadaşlarından bir tokat yediğinde ancak uyanıp kendine gelir.
o da bir gün mutlaka olur zaten merak etme.
eşinin insanlara değer veren kıramayan biri olmasını eziklik olarak da görme. karşısındakilerin sömürüsü buç ayıp eden onlar. gerçekten karşılıklı değilse tabi.
karşılıklı ise sağlam dostluk kadar güzel bişey yoktur.
insanlara bu kadar değer veren biri sana daha da fazla değer verir ayrıca.

Eşiniz 'hayır' diyemediğinden mi her işe koşturuyor yoksa iyi niyetli olduğundan mı?
Mesela ben eşime hayır diyemediğim için bazı isteklerini kabul ettim. Sonrasında çok mutsuz oldum. Belki eşiniz de mutsuzdur eğer böyle ise durumu.
Ama siz bu kadar baskınken onun baskın olmasına müsaade etmiyor olabilirsiniz. Gerçekten sizin üstünüzde üstünlük kurmasını istiyorsanız siz de onun görevini almayınn. Lütfen sadece tavsiye bunlar.
Siz kadın olun, duygusal, kadınsı. Kocanız da güçlü ve erkeksi olsun. Sorun buysa şayet kendi baskınlığınızı önce gözden geçirebilirsiniz bence.
Eşiniz ağlıyormuş mesela, siz de zaman zaman üzüldüğünüzde 'ağlayın' sinirlenip kızmak yerine yani erkeksi tepkiler göstermek yerine duygularınızı olduğu gibi ifade edin. Kocanızın yanına gidip omzunda ağlayın mesela. Size şefkat ve merhamet göstermesine izin verin.
Tüm güç ve otorite sizde yüklü anladığım kadarıyla.

Son düzenleme:
Bence de bu sekilde kabul etmeye çalısmanız daha iyi. Benim esim de babasına karsı cok zayıf, bu bile bize yetiyor. Gerçekten sinir bozucu bir durum. Eğer bu durum yüzünden kavga etmiyorsanız, umursamayin,ara ara telkinlerde bulunursunuz. Ancak onun durumuna uzulup ona acımaya başlarsanız, aranizdaki saygı merhamete dönüşürse o zaman evliliğinize de size de yazık olur..

Okurken gözlerim doldu... Bu kadar iyi niyetli ve fedakar bir eşiniz olduğu için çok şanslısınız. Eşinizin bu davranışlarını güçsüzlük olarak görmeyin! Çok güçlü ve o kadar büyük yüreği var ki... Bu tür insanlar az bulunur. Siz eşinizin kıymetini bilin. Siz "1" verirseniz o "10" verir, eminim. Aciz insanlar güç gösterisini pek severler, baskı kurarlar ve karşısındakini anlamayı bile düşünmezler... Öylesi uzak olsun! İyilikten, iyilik doğar. Eminim onun yanında huzurlu ve mutlusunuzdur. Daha ne istiyorsunuz? Canınızın sağlığını isteyin :)

onu böyle kabul etmelisin. eğer iyi bir evliliğiniz varsa bence sen de bazı kariyer planlaırndan vazgeç. çünkü ailedeki mutluluk herşeyden daha önemli. sanma ki seni anlamıyorum. bende aslan burcuyum. benim eşimde bir çok şeyi bana yazdırır, hatta bir çok konuda ondan üstün olduğumu kabul eder ve gurur duyar. ama herkesin iyi yapabildiği şeyler vardır. diğer arkadaşalrın da dediği gibi ancak bir arkadaşından kazık yiyince değişir.
sen lider ruhlusun küçük şeylerle yetinemezsin bu senin karakterinde var.. ama sakın eşinden utanma ve küçük görme etrafımızda güçlü insanlar olsa ne olur olmasa ne olur....

Erkekler kadınının ona ihtiyaç duyduğunu, kadınının ona yaslandığını hissedince farklılaşmaya başlıyorlar.
Nişanlım için böyle bir gözlemim var. Arkadaş ilişkileri öğrenci ilişkileri tarzıyken (anlarsınız işte, konuşma tarzları, şakaları)
benimle ilişkisi gelişip eğlencede, gezmede-tozmada, ev hazırlıklarında, para konularında sözü dinlenen, daha çok yönlendiren, onay istenen
kişi olunca (napiim kocam olacak o benim, o benim sevgilim :) tavırlarında değişme olmaya başladı. Daha bi irrkeek oldu :)

Bu yönüyle yukarıdaki yorum bir yöntem olabilir gibi geldi bana. Ama kişiliğiniz buna uygun değilse zahmeti çok olur.
Sonuç almak uzun bir süre ve süreklilik ister.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı durum ve hatta belkide biraz daha fazlası bende var. Ama ne yapsam ne etsem ben bu durumu gideremedim. Yani anlayacağınız dökme suyla değirmen dönmüyor.

Herkesin inancı farklı kimi şanslısınız demiş kimi sinir bozucu demiş bence bu büyüme ortamıyla inançlarla alakalı birşey. Bana erkek dediğinizde, beni koruyan, kendini ezdirmeyen yanımda kaya gibi duran bir adam geliyor. Ha her kaya iyilik yapmaz mı insana? Yapar ama illa boş işlerle değil adam gibi gösterir. Hem hangi devirdeyiz ki millet eşinizin bu iyi niyetini anlasın da değer versin? Valla ne diyeyim çok zor böyle insanla olmak. Benim erkek arkadaşım da bunu ona anlattığımda dudaklarını büzerdi iyice delirirdim. Ya yapıyosun madem gel de ki o benim arkadaşlarımla ilişkim öyle sen bu kadar ilgilenme bilmem ne bişe de savun kendini yok gelir birde bana küserdi. Ahh ahh ne diyeyim.

Benim annem de aslan burcu ve bir kadında itici görünecek kadar baskındır. Öyle olunca da dengelerin bozulması kaçınılmaz oluyor tabi. Kadınlar kendini ezdirmesin, tabi ki güçlü olsun ama hayatlarındaki erkeğin ERKEK olmasına da izin versin mutlaka, sonra roller değişiyor ve sonuç hüsran oluyor Konu sahibi arkadaş da fazlasıyla baskın anladığım kadarıyla ve daha da kötüsü eşine kızmanın yanında acımaya başlamış bile...

aslında ne güzel şeyler yapıyo eşin ama bu zamanda biz bunlara alışık değiliz insanlar iyi niyetni kullnylr eşinin ona bunu söyle defalarca bıkmdn seni kullanylr de hani bu yeni olan bişey m cnm bide yoksa öncdn beri vardı da yeni mi kafaya takmaya başldn

bence bu kadar iyi yürekli bir eşiniz varken sıkıca sarılın ve bırakmayın inananın eşinizin bu halleri sabır gösterilecek bir durum değil

bende aslan burcuyum ve yerinde olsam bende ona kızardım. ama mantıklı düşündüğünde aslında eşinin yaptığının kötü bişey olmadığını anlarsın. alttaki yoruma da kesinlikle katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…