• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin davranışlarından rahatsız oluyorum

Ben öğretmenim ama anne olunca gerçekten beynim tamamen durmuş. O zor süreç beni bazı şeyleri sorgulamadan kabul etmeme neden oldu.
Şu an topluma girince bir şeyleri farkettim gerçekten.
Bebeğiniz prematüre doğmuş, elbette önceliğiniz doktorunuzun söylediklerini yaparak bebeğinizi korumaktı, bu gayet anlaşılır bir durum ama artık şükür ki her şey yolunda, çocuğunuzu ve kendinizi eve hapsederek yaşamanız mümkün değil, parka çıkması da gerekiyor yaşıtlarıyla sosyalleşmesi de gerekiyor + çocuğun anneannesine teyzesine kuzenlerinize aman çocuğuma dokunmayın demek de çok incitici oluyor, çocuğun anneanne babaanne dede gibi büyükleriyle arasındaki bağı da engellemiş oluyor eşiniz.
 
O kadar yoruldum ki okurken. Her adıma laf edecek, söylenecek korkusuyla ömür geçer mi?
Sizi de hasta edecek. Size yazık değil mi peki?
Onun çocuğuysa sizin de çocuğunuz. Yaptığı sadece işgüzarlık bence.
 
Eşimin bu kadar değil ama buna benzer takıntıları var. Ben çareyi defansta buldum. Bir şeyi bir kere daha yıka diyor ya, 'niye boka mı düştü' diyorum. Ya da çocuğa şunu verme derse, inadına veriyorum. Hep suyuna gidince kendilerini haklı sanıyorlar. Biraz da sert olmak lazım
 
Evet kızlar sanırım daha fazla dayanamayacağım.
Eşimi çok seviyorum çok güzel bir kızımız var. Yaklaşık 4 yıllık evliyiz 7-8 yıldır ya hayatımda bu insan.
Ama işte sevmekle devam ettiremiyorum.
Eşim dehbli bence okbsi de var. Temizlik güvenlik vs gibi konularda takıntılarıyla baş edemiyorum.
Aslında çok umursamadığım,zaman zaman onu haklı bulup ona uyum sağladığım bir hayatımız vardı. Kızımız erken doğdu 2 yaşına girecek ve kızımız yoğun bakımdan çıkıp eve geleli gerçekten onun hassasiyetleri( bence abartılı şeyler) benim için çok zor olmaya başladı.
Herşey bebeğin biberonunu yıkadığımda aldığım uyarılarla başladı. Daha iyi yıka, bunda koku var, kaynar suya bir kez daha koy, bir kez de içme suyuyla durula gibi istekler olmaya başladı. Sonra arttı kızımızı onun olmadığı bir yere götüremedim illa o da gelecek mesela. Toplu taşımaya binemeyiz insanlar kızımıza zarar verir şu hastalık bu hastalık olur hep bunları dinledim ve ona hak verdim. Ta ki ailemin yanında birkaç gün kalmaya gelene kadar. Eşimin toplum içinde sırıtan davranışlarını artık tölere edemiyorum 3dk süren el yıkamalarına,peçete pis bir şey dokunmam demelerine, bu yemek kötü diye dan diye konuşmalarına gerçekten toplum içinde bu durumları kaldıramıyorum artık. Ailemde kimsenin kucağına kızımızı vermedi sarıldı tüm akşam öyle durdu. Sigara içen insanlar balkonda içip havalanıp ellerini yıkayı öyle geldiler fakat eşim sürekli vebalı gelmiş gibi salonun tüm camlarını açıp öfledi pöfledi.
O neden öyle olmadı böyle olmadı vs o kadar söyleniyor ki. Herkes artık böyle sinirlenip gülüp arkasını dönüp başka bişeyle uğraşıyor farkediyorum.
Ailemin yanında kaldığım sürede anneme kardeşime falan kızımı bırakıp tuvalete gitmeme dahi müsade etmedi. Sürekli kızı yalnız bırakma diye uyarıldım. Bu beni çok strese soktu.

Kızlar ben aylardır kötü anne miyim diye kendimi sorguluyordum ta ki gelişimsel pediyatri doktorumuz kızımızı muayene edip de maşallah çok güzel ilgilenilmiş sizi tebrik ederim gerçekten prematüreler zordur ve altından kalkmışsınız izniniz olursa videoları hocalarımızla paylaşmak istiyoruz diyene kadar. Emziği az duruladığım için çocuğumun sağlığını tehlikeye attığım empoze ediliyor bana.
Bunu konuş diyenler olacaktır fakat eşim kendisi haricindeki insanların davranışlarını doğru bulmuyor. Sadece kendisi doğruyu yapıyormuş herkes yalancı ve özensizmiş. Bilgisiz cahil diyor herkese.
Boşanmak istiyor muyum hayır aslında seviyorum ve kendi evimizde baş başa iken çok mutluyum. Ama hayat evden ibaret değil işte kötü hissediyorum.
Bir yola ihtiyacım var gerçekten üzülüyorum.
Yogun bakim hikayenizi detaylica anlattiginiz konuyu cok iyi hatırliyorum, zaten onceside pandemiydi hepimiz asiri hijyen vakalarina donusmustuk, 2 ust uste travmatik hijyen sureci esinizin okb'sini tetiklemis belliki.
Psikiyatriye gitmeli ve hatta temizlik okb'si uzerine çalışan bir psikolog esligindede terapi almali mutlaka.

Tedavisi mumkun, yaz kis elinde plastik eldivenle gezen yegenim iyilesti.

Allah sabir versin, hem anneliginizle hem esinizle sinandiginiz kaotik bir durum bu.
 
Mümkün değil. Eve girdiğimiz an el yüz ayak vs yıkıyoruz hiçbir şeye dokunmadan. Çünkü dışardaki insanlar tuvaletten çıkınca ellerini falan yıkamayan pislikler :)

:(((((((

Üzgünüm ama bu yaşadıklarınız ilerleyecek.

Bir komşumuzda da vardı evde annelerinde temizlik takıntısı, kadıncağız yakın zamanda vefat etti. Kapıdan içeri girer girmez kapı girişinde kovalar vardı, içeri giren kapı girişinde soyunup eve çıplak giriyor kıyafetlerini asla eve bile sokamıyordu.

Bir noktada eşiniz huysuzlaşacak hiçbir şey istediği gibi temiz gelmeyecek ona, çünkü sağlıklı bir temiz kirli bakış açısı olmayacak. Bu huysuzluk sinire dönecek, bu siniri de sizden ve çocuğunuzdan çıkaracak.

Şuan 3 dakika el yıkıyor, eğer stresli endişeli bir şey bir olay yaşarsa bu 3 dakika 10 dakikaya çıkabilir. Belki sabunla temizlemek etmeyecek çamaşır suyuyla ellerini yıkayacak sizlerden de bunu isteyecek.

Bu bir hastalık sonuçta. Eminim siz de bir sürü örnek var, daha neler vardır. Ama bir çözüm bulmak gerek.

Şuan sabrediyorsunuz ama sizin de sabrınız bitecek. Evde karşılıklı kıyamet koparacaksınız.
 
Mümkün değil. Eve girdiğimiz an el yüz ayak vs yıkıyoruz hiçbir şeye dokunmadan. Çünkü dışardaki insanlar tuvaletten çıkınca ellerini falan yıkamayan pislikler :)
Dışardan gelınce elbiselerinizi çıkarmanız el yüz yıkamanız normal bunu hepimiz yapıyoruz

Sigara içip elini yıkayanlar bence de bebeklere dokunmasınlar bi zahmet sacları sakalları kıyafetleri eşarpları ağızları o koku çıkmıyor .

Diğerleri abartı yani tüm dünyayı sterilize edemez bu çocuk hiç mi parkta oynamıcak hiç mi yere düşüp elleri kirlenmeyecek yediğimiz hersey paketli hormonlu pestisitli kontrol edilemez .toplu taşımaya binmiyormuş ne fark eder ki kapıdan çıktın mı kömür kokusu arabaların egzos dumanları halıda toz perdede toz hangi birinden korucak . Bi biberonu 15 dk yıkatıyorsa evi nasıl temızlıyorsunuz haftalar alıyordur bide çalışan biriymişsiniz kim bakıyor bebeğe siz okuldayken ona nasıl güvenip bırakıyor eşiniz
 
Okb’yi normal olandan şöyle ayırırız, dışardan geldim elimi yıkamalıyım, çöp attım elimi yıkamalıyım bunlar genel geçer normallerdir, okb ise bunları yapmadan asla bir iş yapamama bir şeye dokunamama halidir. O an acil bir şey olsa dahi önce ellerini yıkarlar ve bu seviye git gide artar. Sizin eşinizin kurallarına uymamanız gerekiyor. Uymaya devam ederseniz el yıkama süreniz 10dklara çıkar, üst baş değiştirmek kapıda soyunmalara hatta kimyasallar ile yıkanmaya kadar devam eder, heleki çocuk büyüdükce kreşe okula gitmesi gerektiğinde bu sefer yaptığı her şey çocuğunuzada geçer. Çocuk yerden bir şey almaya korkar, pis ve kirli diye kodlağı şeyler yüzünden sürekli stres halinde yaşar.
Yaşadığınız durum çok ciddi, yardım almak zorunda. Almıyorsa yolları ayırmanız gerek, kimseye boşan diyemem böyle kolay ama söz konusu psikoloji ve çocuksa gözünüzü karartıp doktora götürmeniz gerekiyor.
Mesele eş ve evliliğiniz değil mesele evladınız öyle düşünün.
Eşiniz size bir şey direttiğinde hayır diyin, mesela misafirlikten mi geldin eşofmanlarını giy elini yıka geç duş almayacağım de, onun kurallarına uyma, huzursuzluk çıkacak diye korkma
 
Diğerleri abartı yani tüm dünyayı sterilize edemez bu çocuk hiç mi parkta oynamıcak hiç mi yere düşüp elleri kirlenmeyecek yediğimiz hersey paketli hormonlu pestisitli kontrol edilemez .toplu taşımaya binmiyormuş ne fark eder ki kapıdan çıktın mı kömür kokusu arabaların egzos dumanları halıda toz perdede toz hangi birinden korucak . Bi biberonu 15 dk yıkatıyorsa evi nasıl temızlıyorsunuz haftalar alıyordur bide çalışan biriymişsiniz kim bakıyor bebeğe siz okuldayken ona nasıl güvenip bırakıyor eşiniz
Bugün 2 yaşında, seneye kreşe başlayacak hadi babası kreşe göndermedi ama anaokuluna gitmesi gerekecek, sonra ilköğretim, kaldı ki çalışan anne baba çocuğu, baba da gün içinde işyerinde türlü virüse maruz kalıyor, benim virüslerim temiz anneannenin virüsleri pis diye bir şey söz konusu olabilir mi?

Takıntılı temizlik halleri konu sahibine de eziyet, şahsen ben çoktan çıldırıp biberonu eline verip kendin temizle demiştim, ki takıntı derecesinde olmasa da eşim titizdir sadece bir kere şurayı güzel süpüremedin demesi yetti al kendin süpür dememe.
 
Son düzenleme:
Bugün 2 yaşında, seneye kreşe başlayacak hadi babası kreşe göndermedi ama anaokuluna gitmesi gerekecek, sonra ilköğretim, kaldı ki çalışan anne baba çocuğu, baba da gün içinde işyerinde türlü virüse maruz kalıyor, benim virüslerim temiz anneannenin virüsleri pis diye bir şey söz konusu olabilir mi?

Takıntılı temizlik halleri konu sahibine de eziyet, şahsen ben çoktan çıldırıp biberonu eline verip kendin temizle demiştim, ki takıntı derecesinde olmasa da eşim titizdir sadece bir kere şurayı güzel süpüremedin demesi yetti al kendin süpür dememe.
Gereksiz eziyet valla abla .
ama konu sahibi evde mutluyum yazmış ben şaşırdım şahsen sürekli bunu yapan biriyle mutlu olunmaz , belki adam kadın mutlu die yaparken hiç düşünmeden devam ediyor çünkü evde bunu kabullenmıs bi kadın var o yap diyor kadında yapıyor

Hadi bunlar şöyle böyle okb falan deniliyor ama misafir gittiğin bi evde yemekleriniz kötü demek , sadece eşinin değil başkalarının emeğine de saygısı yok yada sigara içilen eve yatılı gidip camları açıp öfleyip püflemek otur evınde madem gitme yani belli karşıdaki kişinin sigara kullandığını biliyor . Yapabildiklerini yapıyor bence gerçekten yüksek sevıye takıntılı olsa ohoooo neler neler şimdi saysam bitmez .eşine ve cocuguna hükmediyor gibi
 
Gereksiz eziyet valla abla .
ama konu sahibi evde mutluyum yazmış ben şaşırdım şahsen sürekli bunu yapan biriyle mutlu olunmaz , belki adam kadın mutlu die yaparken hiç düşünmeden devam ediyor çünkü evde bunu kabullenmıs bi kadın var o yap diyor kadında yapıyor

Hadi bunlar şöyle böyle okb falan deniliyor ama misafir gittiğin bi evde yemekleriniz kötü demek , sadece eşinin değil başkalarının emeğine de saygısı yok yada sigara içilen eve yatılı gidip camları açıp öfleyip püflemek otur evınde madem gitme yani belli karşıdaki kişinin sigara kullandığını biliyor . Yapabildiklerini yapıyor bence gerçekten yüksek sevıye takıntılı olsa ohoooo neler neler şimdi saysam bitmez .eşine ve cocuguna hükmediyor gibi

Aşırı takıntılı temizlik çocukları da çok etkiliyor, yengemin ablaları temizlik takıntısı olan insanlardı, tükenmez kalemlerin içini çıkarıp çamaşır suyuna bastıklarını bilirim 😵‍💫 bu ablalardan birisi kızını da fanusta büyütür gibi büyüttü, bahçede oynamak yasak kirlenmek yasak başka çocuklarla temas yasak, yanlışlıkla bir yere dokunsa çocuğu resmen kırklıyordu, kız annesinin takıntıları yüzünden bir süre psikolojik destek aldı, şimdilerde annesinin tam tersi, tepki olarak en kirli haliyle gidiyormuş annesini ziyarete.
 
Bu çocuk sera mahsülü gibi devamlı korunaklı alanda olmayacak. Ağır hastalıklarda vs. düşük bağışıklık mikrobun kendisinden daha vahim, daha yıkıcı.

Riski ortaya attığı her ihtimalde o sıfır maruziyetin çocuktan oluşturacağı düzeltilmesi zor zafiyetlerden bahsedin.
Çocuğunuz prematüre ama doktorun yönlendirdiği riskli ve güvenli olana dair bir referans aralığı vardır. Olmayan konularda da talep edebilirsiniz. En azından öne süreceğiniz bir dayanağınız olur. Eşinizin bir kere el yıkamaktan kimsenin ölmeyeceğini anlaması gerekiyor.

Dışarıdan gelince el, yüz yıkamak normal ama çocuğa sıkı sıkı sarılıp kimse dokunmasın, yemek kötü demek, öfleyip insanlara saydırmak takıntının ötesinde düşük sosyal becerilere işaret ediyor malesef. Başkalarına daha da itici görünür. Kimse böyle bir eşe veye babaya sahip olmak istemez kendine çeki düzen vermesi lazım.
 
Her şeyi geçtim çocuğun bağışıklık sisteminin oluşmasına bile izin vermemiş. Ne yapacak okula başlayınca bu çocuk? Sürekli ağır hastalıklar geçirecek ve yetişkinlik döneminde de bugünlerin etkisi maalesef devam edecek. Sosyalleşmeği için yaşayacağı sıkıntılara girmiyorum, 2 yaşta çocuklar birbirleriyle ufak ufak oyun oynuyorlar etkileşim başlamış oluyor. Oyun grubu gittiğinizi hiç zannetmiyorum.
 
Çocuğum için şöyle yaptım. Onsuz gittiğim her yerde çocuğumu mikroba maruz bıraktım. Kirlendi oynadı sarıldı etti. Yani çocuğum onun olmadığı ortamlarda çok özgür ama son zamanlarda 1-2 aydır onsuz böyle misafirliklere gitmemizi çok istemiyor hasta olur diye.
Yazdıklarınız biraz iyi geldi bana bu saate kadar düşündüm.
Yapmam gereken tedavi önerip yaşadıklarımı sadece kendi gözümden anlatmak. Çünkü istemesem de bazen onun yaptıklarına hak veriyorum evet diyorum haklısın. Aslında haklı ama gerçek dünya bu şekilde ilerlemiyor. Herkes onu idare etmeyecek.
 
Evet kızlar sanırım daha fazla dayanamayacağım.
Eşimi çok seviyorum çok güzel bir kızımız var. Yaklaşık 4 yıllık evliyiz 7-8 yıldır ya hayatımda bu insan.
Ama işte sevmekle devam ettiremiyorum.
Eşim dehbli bence okbsi de var. Temizlik güvenlik vs gibi konularda takıntılarıyla baş edemiyorum.
Aslında çok umursamadığım,zaman zaman onu haklı bulup ona uyum sağladığım bir hayatımız vardı. Kızımız erken doğdu 2 yaşına girecek ve kızımız yoğun bakımdan çıkıp eve geleli gerçekten onun hassasiyetleri( bence abartılı şeyler) benim için çok zor olmaya başladı.
Herşey bebeğin biberonunu yıkadığımda aldığım uyarılarla başladı. Daha iyi yıka, bunda koku var, kaynar suya bir kez daha koy, bir kez de içme suyuyla durula gibi istekler olmaya başladı. Sonra arttı kızımızı onun olmadığı bir yere götüremedim illa o da gelecek mesela. Toplu taşımaya binemeyiz insanlar kızımıza zarar verir şu hastalık bu hastalık olur hep bunları dinledim ve ona hak verdim. Ta ki ailemin yanında birkaç gün kalmaya gelene kadar. Eşimin toplum içinde sırıtan davranışlarını artık tölere edemiyorum 3dk süren el yıkamalarına,peçete pis bir şey dokunmam demelerine, bu yemek kötü diye dan diye konuşmalarına gerçekten toplum içinde bu durumları kaldıramıyorum artık. Ailemde kimsenin kucağına kızımızı vermedi sarıldı tüm akşam öyle durdu. Sigara içen insanlar balkonda içip havalanıp ellerini yıkayı öyle geldiler fakat eşim sürekli vebalı gelmiş gibi salonun tüm camlarını açıp öfledi pöfledi.
O neden öyle olmadı böyle olmadı vs o kadar söyleniyor ki. Herkes artık böyle sinirlenip gülüp arkasını dönüp başka bişeyle uğraşıyor farkediyorum.
Ailemin yanında kaldığım sürede anneme kardeşime falan kızımı bırakıp tuvalete gitmeme dahi müsade etmedi. Sürekli kızı yalnız bırakma diye uyarıldım. Bu beni çok strese soktu.

Kızlar ben aylardır kötü anne miyim diye kendimi sorguluyordum ta ki gelişimsel pediyatri doktorumuz kızımızı muayene edip de maşallah çok güzel ilgilenilmiş sizi tebrik ederim gerçekten prematüreler zordur ve altından kalkmışsınız izniniz olursa videoları hocalarımızla paylaşmak istiyoruz diyene kadar. Emziği az duruladığım için çocuğumun sağlığını tehlikeye attığım empoze ediliyor bana.
Bunu konuş diyenler olacaktır fakat eşim kendisi haricindeki insanların davranışlarını doğru bulmuyor. Sadece kendisi doğruyu yapıyormuş herkes yalancı ve özensizmiş. Bilgisiz cahil diyor herkese.
Boşanmak istiyor muyum hayır aslında seviyorum ve kendi evimizde baş başa iken çok mutluyum. Ama hayat evden ibaret değil işte kötü hissediyorum.
Bir yola ihtiyacım var gerçekten üzülüyorum.
İi de bu adam dümdüz hasta.
 
Evet kızlar sanırım daha fazla dayanamayacağım.
Eşimi çok seviyorum çok güzel bir kızımız var. Yaklaşık 4 yıllık evliyiz 7-8 yıldır ya hayatımda bu insan.
Ama işte sevmekle devam ettiremiyorum.
Eşim dehbli bence okbsi de var. Temizlik güvenlik vs gibi konularda takıntılarıyla baş edemiyorum.
Aslında çok umursamadığım,zaman zaman onu haklı bulup ona uyum sağladığım bir hayatımız vardı. Kızımız erken doğdu 2 yaşına girecek ve kızımız yoğun bakımdan çıkıp eve geleli gerçekten onun hassasiyetleri( bence abartılı şeyler) benim için çok zor olmaya başladı.
Herşey bebeğin biberonunu yıkadığımda aldığım uyarılarla başladı. Daha iyi yıka, bunda koku var, kaynar suya bir kez daha koy, bir kez de içme suyuyla durula gibi istekler olmaya başladı. Sonra arttı kızımızı onun olmadığı bir yere götüremedim illa o da gelecek mesela. Toplu taşımaya binemeyiz insanlar kızımıza zarar verir şu hastalık bu hastalık olur hep bunları dinledim ve ona hak verdim. Ta ki ailemin yanında birkaç gün kalmaya gelene kadar. Eşimin toplum içinde sırıtan davranışlarını artık tölere edemiyorum 3dk süren el yıkamalarına,peçete pis bir şey dokunmam demelerine, bu yemek kötü diye dan diye konuşmalarına gerçekten toplum içinde bu durumları kaldıramıyorum artık. Ailemde kimsenin kucağına kızımızı vermedi sarıldı tüm akşam öyle durdu. Sigara içen insanlar balkonda içip havalanıp ellerini yıkayı öyle geldiler fakat eşim sürekli vebalı gelmiş gibi salonun tüm camlarını açıp öfledi pöfledi.
O neden öyle olmadı böyle olmadı vs o kadar söyleniyor ki. Herkes artık böyle sinirlenip gülüp arkasını dönüp başka bişeyle uğraşıyor farkediyorum.
Ailemin yanında kaldığım sürede anneme kardeşime falan kızımı bırakıp tuvalete gitmeme dahi müsade etmedi. Sürekli kızı yalnız bırakma diye uyarıldım. Bu beni çok strese soktu.

Kızlar ben aylardır kötü anne miyim diye kendimi sorguluyordum ta ki gelişimsel pediyatri doktorumuz kızımızı muayene edip de maşallah çok güzel ilgilenilmiş sizi tebrik ederim gerçekten prematüreler zordur ve altından kalkmışsınız izniniz olursa videoları hocalarımızla paylaşmak istiyoruz diyene kadar. Emziği az duruladığım için çocuğumun sağlığını tehlikeye attığım empoze ediliyor bana.
Bunu konuş diyenler olacaktır fakat eşim kendisi haricindeki insanların davranışlarını doğru bulmuyor. Sadece kendisi doğruyu yapıyormuş herkes yalancı ve özensizmiş. Bilgisiz cahil diyor herkese.
Boşanmak istiyor muyum hayır aslında seviyorum ve kendi evimizde baş başa iken çok mutluyum. Ama hayat evden ibaret değil işte kötü hissediyorum.
Bir yola ihtiyacım var gerçekten üzülüyorum.
Önerebilceğim hiçbir şey yok bari bende benzer birini yazayım belki beterin beteri var der teselli bulursunuz benim ex öyle bir takıntılıydı ki önce yerleri viledayla silerdi sonra durup böyle 5-10 dk izlerdi yok dalgalı kaldı der mopla denerdi yine aynı hikaye sonra oturur elle silerdi yine izlerdi ikna olunca yer silme faslı biterdi ama bunu her seferinde tekrar ederdi bende ellemezdim yani bu zamana kadar beynine girmemiş ben söyleyince mi gircek diye düşünüyordum
Sonra mesela yumurtayı öyle bir yıkardı ki artık yumurtanın içi görünüyodu ya mesela bana böyle bir şeyde karıştığında aaaa öyle mi ben bilmiyorum sen yapsana derdim zaten o bu şizofrenliklerle uğraşmaya dünden hazırdı ay onu bilmem ay bunu bilmem diye diye her şeyi iteliyodum ve bundan memnundum yani yapma etme şu bu desem faydası yok zaten ne uğraşcam boşver diyip keyfime bakıyodum sonra diğer şizofreni huyları ayakkabıları hep kalıp içindeydi şekli bozulmasın diye mesela tişörtlerde tüy toplayıcı kullanmazdı tişört inceliyormuş sonra her duştan sonra banyoyu baştan aşağı yıkar çıkardı ve günde 2 kere duş aldıysa şükrederdim
Sonra mesela oje silcem asetonlu pamuğu masaya koyamazdım masanın renginin atacağını düşünüyordu bu yüzden ojelerimi o silerdi bazen o sürerdi de riskli renkleri ben damlatmim diye hdhdjjd hayatımda hiç oje damlatmışlığım yok ama ona göre bu bir ihtimal
Valla ben keyfime bakıyodum ya bulaşık onda temizlik onda her şey onda bazı şeylere sinir olmak müdehale etmek vs zaten düzeltmicek e o bu deliliğinden memnun ben hizmetten memnunum bitti gitti ama tabii evli olunca cehennem gibidir
 
Zaten kendimi geçtim kızımı o ortamda görünce bi irkildim. Çocuğum da böyle takıntılı olacak diye endişeliyim. Parka gideriz o pis bu pis aman yere değdi aman ona ayakla basmışlar…
Kızım pandemi zamanı doğdu ve pandemi de eşim de ben de yakınlarımızı kaybettik, kızımızı koruma amacıyla, eşinizin benzeri şeyleri bizde yapıyorduk, parkta mesela oraya değme bura pis, eve gelenlere daha kapıdan girer girmez ellerinizi yıkayın da gelin hadi diyordum mesela 🤦‍♀️ bunların hepsini de kendimce kizimi korumak için yapıyordum ve bizce çok normal şeylerdi. Taa ki 1.5 yaşına doğru yeme bozukluğu oluşup, bunun da duyu bütünleme eksikliğinden olduğunu, bunun sebebinin de çocuğu oraya değme buraya dokunma diye diye kısıtladığımız için olduğunu öğrenene kadar, dank diye kalakaldım, onu korumak isterken zarar vermişiz, fark ettiğimiz için hemen bıraktık ama çocuk öğrenmiş oraya dokunulmaz vb, ona bıraktırmak daha zor oldu, bir şey olmaz gel oturalım, dokunalim vb.. Demek istediğim, eşiniz bunu koruma iç güdüsüyle yapıyor ve ona göre olması gereken şey bu, lütfen kızınız için ikna edin ve psikoloğa gitsin, tedavi olsun, çocuklar gördüklerini öğreniyorlar çünkü, boşansaniz ama eşiniz aynı olsa çocuk yine görecek babasını ve yine ister istemez etkilenecek
 
Linçlenmeyeceksem Karartma perde konusunda haklı😀kısa kalır demeyelim de daha kaliteli uykuyla boyu daha kolay uzar diyelim
Adam normalmiş sanırım doğumda kaybetme korkusuyla travma yaşamış panikle tedbir alıyor siz normalleşmişsiniz o hala o günlerde kalmış.Sağlıkla büyütün inşallah
 
Oğlum doğduğunda prematüre değildi ama minik doğdu. Bende de takıntılar vardı. Biberonlarımı kaynatıyor kıyafetlerini ütülemeden giydirmiyordum. Gelen giden kavga etmeden çıkamıyordu. El yıkatma vs bir sürü ritüelim vardı 🫣… normalde takıntılsrum yoktur. Çocuktan sonra oldu. Oğlan büyüdükçe geçti. 3-4 yaş gibi… ayrıca toplu taşımaya kendim içinde binmiyordum… halen kullanmam, astım nedenli…

Eğer devam edecekseniz biberon vs fazladan alıp yıkama paklama işini direk ona verin. Tedavi için ikna etmeye çalışın.

Ben o durumda ikna olmazdım. Sosyal medyada kötü şeyler gördüm hep, çocukta tüp bebek olunca acayip kaygı sorunum oldu… zaten Pandemi de çokta haksız değilmişsin dediler…

çok çok ileri gittiğini düşünüyorsanız ya ben ya tedavi deyin. Ama şöyle birley de var bu adam çocuğunuzun babası olmaya devam edecek ve onun hayatında olacak. Bence tedavi olmasını sağlamanız boşanmanızdan daha iyi. Sağlıklı babaya ihtiyacı var…
 
Back
X