• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin davranışlarından rahatsız oluyorum

Tüm yorumlarınızı okumadan yazmıştım. Çok ileri boyutluymuş… Tedavi olmalı…

Ben bu adamın böyle olduğunu bilmiyordum kızımızdan sonra bu şekilde oldu. Öncesinde tek sıkıntım açtığı çekmeceyi kapatmamasıydı :) öğretmenim zaten dehbli olduğunu falan benim onu yönlendirmemle öğrendi.
Doktora gitmiyor çünkü o yapay zekaya dayanarak tüm tehlikeli şeyleri haklı bir noktaya çıkarıyor. Yani evet toplu taşımada hastalık kapılır bak doğru söylüyorum takıntılı değilime varıyor konu.
Sen ona de ki
“Bana bak SENİ ÖYLE BİR BOŞARIM Kİ bu çocuğu haftada 1 kez zor görürsün.
Yürü git tedavini ol benim canımı sıkma”

Kizinizi sevemeyeceklerse ailenize neden gidiyorsunuz? Cok ayip cidden ya
Cocugu sarmaliyor vermiyor falan
Boyle insana nasil saygi sevgi duyulur bilemedim

Kendisi yıkadığında 15dk sürüyordu. Ben de bekliyordum herhalde doğrusu bu diye. Sanırım ya doktora gidecek ya boşanacağım yoksa çocuğum çok etkilenecek
Yalnız bu konuşmayı yaparken bu zamana kadar söyledikleriyle ve yaptıklarıyla sizi de sindirdiğini unutmayın. "Sen benim kadar hayatımıza önem vermiyorsun, sen ne biçim annesin." falan. Zaten problemli olduğunu inkar ediyormuş. İlk yapacağı şey suçu size atmak olacaktır.

Kizinizi sevemeyeceklerse ailenize neden gidiyorsunuz? Cok ayip cidden ya
Cocugu sarmaliyor vermiyor falan
Boyle insana nasil saygi sevgi duyulur bilemedim
Böyle olacağını çok tahmin edemedim. Yani seviyorlar ama mesela ben de olmalıyım yanlarında sürekli. Uyutması yedirmesi falan olamaz sadece anne yapmalı diyor. Bu bana doğru geliyordu ama şu an neden bu kadar kasıyoruz diyorum.

Böyle olacağını çok tahmin edemedim. Yani seviyorlar ama mesela ben de olmalıyım yanlarında sürekli. Uyutması yedirmesi falan olamaz sadece anne yapmalı diyor. Bu bana doğru geliyordu ama şu an neden bu kadar kasıyoruz diyorum.
Yazık ya üzüldüm annenlere torunlarıni uyutamamislar yemek yedirememisler sen de çanak tutmussun adama :(

Yazık ya üzüldüm annenlere torunlarıni uyutamamislar yemek yedirememisler sen de çanak tutmussun adama :(
O dışardayken sürekli anneme verdim kızımı. Yani böyle ikili oynadım kimse üzülmesin diye.

O dışardayken sürekli anneme verdim kızımı. Yani böyle ikili oynadım kimse üzülmesin diye.
Sorunu halının altına süpürmüşsünüz. Ya gidecek tedavisi neyse olacak, doktorun uygun gördüğü ilacı kullanacak ya da yallah diyeceksiniz. Çocuğu doğurduysanız babasından bile koruyacaksınız. Şimdi daha bebek anlamıyor ama artık sosyalleşme arkadaş edinme, oyuncak alma verme yaşına giriyor. Adama bak, kendi psikolojik hastalığını çocuğa yaşatamaya ne hakkı var? İstismar ille taciz tecavüzle olmuyor, çocuğun zihnine psikolojik gelişimine davranışlarına zehir enjekte ediyor. Bunda istismar. Çocuk ne görse onu öğrenir. Herkes oyuncaklarla oynarken o oynamayacak, parkta kaydırağa başkaları dokundu diye kaymayacak, diğer çocuklar üstünü başını kirletince onlardan tiksinecek… Sonu sınırı yok.

Benim kız küçükken parkta böyle çocuğa şahit olmuştum. Ayakkabısına kum girmiş diye bir sürü ağladı kriz geçirdi. Annesi kumu döktüğü temizlediği halde ikna olmadı çünkü kum değmiş bir kere.

Yazık annenize kardeşinize, nasıl alınıp gücenmişlerdir. Hepiniz bir adamın histerisine psikolojik hastalığına esir olmuşsunuz. Ya resti çekin gitsin tedavi olsun, ya da alın çocuğu terk edin bunu. Herkes hastalanabilir, hepimiz ruh sağlığı problemi yaşayabiliriz ama tedaviye yanaşmak zorundayız. El kadar çocuğa işkence edemeyiz.

Bu gece evimize dönüyoruz.
Karşıma alıp konuşacağım.
Dün geç saatte annemle baya dertleştim.
Eşim konfor alanından çıktığı an gerçekten tölere edilmeyecek duruma geliyor.

Bu gece evimize dönüyoruz.
Karşıma alıp konuşacağım.
Dün geç saatte annemle baya dertleştim.
Eşim konfor alanından çıktığı an gerçekten tölere edilmeyecek duruma geliyor.
Neler yaptı :( Sinirlenmeden sakince ama kararlı bir şekilde konuşman lazım.

Değil ama konuşsanız doktor herhalde dersiniz. Gerçekten takıntılar o kadar kolay geriliyor mu? Bunu söylediğimde o uyuşturucuları içip kendimi neden zehirleyeyiö demişti

Adam gibi doktora gidecekse gitsin, gidene kadar eve almazdim

Neler yaptı :( Sinirlenmeden sakince ama kararlı bir şekilde konuşman lazım.
Eşim babaanneme misafirliğe gidince kızımızı hep kucağında tuttu falan. Ha isteyenler gene sevdi etti ama eve gelince bana patladı kimseyi uyarmadın şöyle demedin ben endişelendim falan filan. Annem de haliyle beni kenara çekip sordu neden böyle diye. Gerçekten üzüldüm.

Aksine büyüdükçe güvenlik tedbirleri artıyor. Annem kardeşime bile güvenmez hani ananesiyle yeme dahi yemiyor çocuk
ciddi bir kriz toplantısı yapın bence. yaradan korusun tüm kötülüklerden ama ölüm var bu dünya'da. ya işler ters giderse ne olacak. benim halam 40 günlükken öksüz kaldı ,babam 3 buçuk yaşındayken. çocuğunuzun birey olması gerek. anne ve babası ile yapışık sonsuza kadar yaşayamaz. eşiniz olayın ciddiyetini anlamalı. bu çocuğa iyilik değil kötülüktür.

hayatta her şey bizler için. bir tanıdığım her an ölebilirim 3 çocuğuma kim bakacak diye dolandı deprem sonrası travma olarak. sonra düzeldi.
eşinizin tedavisiz süreci atlaması zor. güçlün olun ve haklarınız için sonuna kadar mücadele edin lütfen

İlerde kızınız çok etkilenecek bundan yakın çevremde gördüğüm bu psikolojik olarak kızınız da bunu geliştirebilir onuda düşünün ilerde babasının bu huylarina ya boyun eğip oda öyle olursa yada tam tersi her türlü aklı ermeye basladigi andan itibaren hayatı çekilmez olabilir .Eşiniz bir şekilde tedavi olmalı minimuma indirmeli yoksa sanmıyorum tahammül edebileceğinizi .

Bu şekilde bir babanın kızını düşündüm babası duvarlara degmesine bile kızıyordumikroo var diye kız 30 yaşında ve hala duvarlara değmiyor üstelik ilişki kuramıyor çünkü çocukluğu ergenliği sürekli babasının psikolojik rahatsızlığı takıntıları ile geçmiş

Zaten konu ben değilim yani benim duvara değmem yere dokunmam sorun değil. Tamamen kızımız yani onu korumayaçalışıyor pis insanlardan. Bu artarak devam etti Burda herşeyi kronolojik olarak yazamadığım için bebeğimiz doğduğunda bu şekilde değildi. Biberon yıkamaydı mesela sonra emziğin yere düşmesi oldu sonra yürüyünce düştüğünde yere değmesi mesele oldu. Ben de gerçekten bu artışı farklı ortamlarda gözlemleyip ona karşı çıktım durdurdum bana hak verdi. Ama ilk defa evden farklı bir yerde kaldık bebekten sonra ve bunla baş edemeyecek duruma geldiğini görmüş oldum. Evde şu an emzik yere düşse kızım geri alıp emiyor bunu dert etmiyor eşim. Yediği şey yere düşer alıp çöpe atar bunun için bir tartışma ortamı olmaz. Hani öyle durup izlediğimi düşünmenizi istemiyorum. Ama şu an bir ilk yaşadık farklı bir ortamda insanlara karşı inanılmaz kaba davrandı.

Evet kızlar sanırım daha fazla dayanamayacağım.
Eşimi çok seviyorum çok güzel bir kızımız var. Yaklaşık 4 yıllık evliyiz 7-8 yıldır ya hayatımda bu insan.
Ama işte sevmekle devam ettiremiyorum.
Eşim dehbli bence okbsi de var. Temizlik güvenlik vs gibi konularda takıntılarıyla baş edemiyorum.
Aslında çok umursamadığım,zaman zaman onu haklı bulup ona uyum sağladığım bir hayatımız vardı. Kızımız erken doğdu 2 yaşına girecek ve kızımız yoğun bakımdan çıkıp eve geleli gerçekten onun hassasiyetleri( bence abartılı şeyler) benim için çok zor olmaya başladı.
Herşey bebeğin biberonunu yıkadığımda aldığım uyarılarla başladı. Daha iyi yıka, bunda koku var, kaynar suya bir kez daha koy, bir kez de içme suyuyla durula gibi istekler olmaya başladı. Sonra arttı kızımızı onun olmadığı bir yere götüremedim illa o da gelecek mesela. Toplu taşımaya binemeyiz insanlar kızımıza zarar verir şu hastalık bu hastalık olur hep bunları dinledim ve ona hak verdim. Ta ki ailemin yanında birkaç gün kalmaya gelene kadar. Eşimin toplum içinde sırıtan davranışlarını artık tölere edemiyorum 3dk süren el yıkamalarına,peçete pis bir şey dokunmam demelerine, bu yemek kötü diye dan diye konuşmalarına gerçekten toplum içinde bu durumları kaldıramıyorum artık. Ailemde kimsenin kucağına kızımızı vermedi sarıldı tüm akşam öyle durdu. Sigara içen insanlar balkonda içip havalanıp ellerini yıkayı öyle geldiler fakat eşim sürekli vebalı gelmiş gibi salonun tüm camlarını açıp öfledi pöfledi.
O neden öyle olmadı böyle olmadı vs o kadar söyleniyor ki. Herkes artık böyle sinirlenip gülüp arkasını dönüp başka bişeyle uğraşıyor farkediyorum.
Ailemin yanında kaldığım sürede anneme kardeşime falan kızımı bırakıp tuvalete gitmeme dahi müsade etmedi. Sürekli kızı yalnız bırakma diye uyarıldım. Bu beni çok strese soktu.

Kızlar ben aylardır kötü anne miyim diye kendimi sorguluyordum ta ki gelişimsel pediyatri doktorumuz kızımızı muayene edip de maşallah çok güzel ilgilenilmiş sizi tebrik ederim gerçekten prematüreler zordur ve altından kalkmışsınız izniniz olursa videoları hocalarımızla paylaşmak istiyoruz diyene kadar. Emziği az duruladığım için çocuğumun sağlığını tehlikeye attığım empoze ediliyor bana.
Bunu konuş diyenler olacaktır fakat eşim kendisi haricindeki insanların davranışlarını doğru bulmuyor. Sadece kendisi doğruyu yapıyormuş herkes yalancı ve özensizmiş. Bilgisiz cahil diyor herkese.
Boşanmak istiyor muyum hayır aslında seviyorum ve kendi evimizde baş başa iken çok mutluyum. Ama hayat evden ibaret değil işte kötü hissediyorum.
Bir yola ihtiyacım var gerçekten üzülüyorum.
Bu anlattığıniz profildeki insanın bir düşük seviyede hallisi de bende var. Inanılmaz zor. Yazdıklarınızı kendim yaşıyor gibi okudum. 4 yıllık evliyim ve bir kızım var. 3 yaşına girdi ama o üç yıl beni kaç yıl yaşlandırdı

Evet kızlar sanırım daha fazla dayanamayacağım.
Eşimi çok seviyorum çok güzel bir kızımız var. Yaklaşık 4 yıllık evliyiz 7-8 yıldır ya hayatımda bu insan.
Ama işte sevmekle devam ettiremiyorum.
Eşim dehbli bence okbsi de var. Temizlik güvenlik vs gibi konularda takıntılarıyla baş edemiyorum.
Aslında çok umursamadığım,zaman zaman onu haklı bulup ona uyum sağladığım bir hayatımız vardı. Kızımız erken doğdu 2 yaşına girecek ve kızımız yoğun bakımdan çıkıp eve geleli gerçekten onun hassasiyetleri( bence abartılı şeyler) benim için çok zor olmaya başladı.
Herşey bebeğin biberonunu yıkadığımda aldığım uyarılarla başladı. Daha iyi yıka, bunda koku var, kaynar suya bir kez daha koy, bir kez de içme suyuyla durula gibi istekler olmaya başladı. Sonra arttı kızımızı onun olmadığı bir yere götüremedim illa o da gelecek mesela. Toplu taşımaya binemeyiz insanlar kızımıza zarar verir şu hastalık bu hastalık olur hep bunları dinledim ve ona hak verdim. Ta ki ailemin yanında birkaç gün kalmaya gelene kadar. Eşimin toplum içinde sırıtan davranışlarını artık tölere edemiyorum 3dk süren el yıkamalarına,peçete pis bir şey dokunmam demelerine, bu yemek kötü diye dan diye konuşmalarına gerçekten toplum içinde bu durumları kaldıramıyorum artık. Ailemde kimsenin kucağına kızımızı vermedi sarıldı tüm akşam öyle durdu. Sigara içen insanlar balkonda içip havalanıp ellerini yıkayı öyle geldiler fakat eşim sürekli vebalı gelmiş gibi salonun tüm camlarını açıp öfledi pöfledi.
O neden öyle olmadı böyle olmadı vs o kadar söyleniyor ki. Herkes artık böyle sinirlenip gülüp arkasını dönüp başka bişeyle uğraşıyor farkediyorum.
Ailemin yanında kaldığım sürede anneme kardeşime falan kızımı bırakıp tuvalete gitmeme dahi müsade etmedi. Sürekli kızı yalnız bırakma diye uyarıldım. Bu beni çok strese soktu.

Kızlar ben aylardır kötü anne miyim diye kendimi sorguluyordum ta ki gelişimsel pediyatri doktorumuz kızımızı muayene edip de maşallah çok güzel ilgilenilmiş sizi tebrik ederim gerçekten prematüreler zordur ve altından kalkmışsınız izniniz olursa videoları hocalarımızla paylaşmak istiyoruz diyene kadar. Emziği az duruladığım için çocuğumun sağlığını tehlikeye attığım empoze ediliyor bana.
Bunu konuş diyenler olacaktır fakat eşim kendisi haricindeki insanların davranışlarını doğru bulmuyor. Sadece kendisi doğruyu yapıyormuş herkes yalancı ve özensizmiş. Bilgisiz cahil diyor herkese.
Boşanmak istiyor muyum hayır aslında seviyorum ve kendi evimizde baş başa iken çok mutluyum. Ama hayat evden ibaret değil işte kötü hissediyorum.
Bir yola ihtiyacım var gerçekten üzülüyorum.
Kadınların hassasiyetlerine ve özenine çok alışkınım ama kadınlar kibardır genelde bilirsiniz kimseyi kırmadan bazen tölere ederek insanların davranışlarını engellemeye çalışırız. Örn sigara içip bebeği almak isteyen birileri olursa ya en başkta o ortamda bulunmayız ya da ilk geldiğimizde buna uygun bir kılıf bularak durumu idare etmeye çalışırız. Konu erkek olunca bana baya bir sıkıntı yaşanır gibi geldi, erkeğin aşırı titizi falan hiç çekilmiyor gerçekten. Tamam aşırı pisi de çekilmiyor da böylesi adamı tilt ediyor bana sorarsanız.

Balkonda sigara içenlere yaptığı şey dışında evet geri kalanı abartı. Doktor, terapi şart görünüyor.

Back
X