Eşimin dengesiz ailesi..........

Kocan suskun biriyse işin zor!!!
Benim eşimde böyle işte onun ailesi bana ne saygısızlıklar yaptı neler gördüm ama o sinirlendi onlara birşey diyemedi geldi bana vurdu! Hemde kaç kez! Korkak Pasifti.

Ama ben artık dayanamıyordum! Koca yok sırtında seni kollayan! Bende kendim yaptım yapacağımı. İnanılmaz mesafeli oldum önce, gayet resmi konuşmalar sonra. Bana ne yanlış yapsalar yüzlerine söyledim açıkça kırmadan.. Rahatsız olduğumu söyledim. Aramam gereken gün ve bayramlar dışında asla aramadım. Kendimi ağırdan aldım hep .
Merak eden ve arayan onlar oldu :)
Şimdi ben hiiiiççç aramam misal kaynanam arar görümcem arar ben mi ? Canım isterse ararım:) kimsede bir laf edemiyor. İnanılmaz bir saygı mesafe yarattım kendi çabalarımla ama bunu başarmak için sabır lazım çünkü yalnız kalacağın için o dönemde sabırlı olacak eyvallah çekmeyeceksin. Herşeylerine susarsan ezilirsin.

Kocandan birşey bekleme sen kendini ve çocuğunu kendin koru. Kocadan yana bende şanssızım.

Bugün eşimin ailesi bana saygı duyup seviyorsa bu benim mücadelem ve çabamda oldu eşimle alakası yok o beni hiç koruyup kollamadı!!
Ben kendim kendimi korudum.

Son düzenleme:
Ayy var ya çıldırcak gibi oldum okuyunca ! bu ne kötülük kalpsizlik insanlar neden bu kadar kötü ! nolcak bir tadımlık versen ne yani bi halt mı etmiş pasta yapmış da gelin ya yaranacak illa !! canımm sen ne yap et gitme hiç o tarafa eşin çok istiyorsa gitsin..arama..bebeğin doğduğunda da onları hiç ilgilendirmesin..gelip sana bebek için bunu böyle yap şunu şöyle yap diye ahgam kesmelerine izin asla verme..yapıştır lafı..annene de hiç bakam onlar zamanında öyle olabilir ama artık öyle değil..kaynana gelin görümce elti arasında sorunlar olabilir ama insanlığı kaybederse biri o zaman orda tepkini koyacaksın..susma sakın artık ve de gitme..eşin eğer susuyorsa gitsin gelsin kendi kendine..ayy çok sinirlendim..hiç üzülme bebişini düşün..ohh mis kokar o..

Ne kadar az beklentin olursa, o kadar az hayal kırıklığı yaşarsın.

Dengesiz olduklarını söylüyorsun madem umursama onları
Ve kendin istemediğin hiç birşeyi de yapma, hayır demeyi öğren ( sonra ben bunu yaptım ettim ama onlar bana şunu şunu yapmadı diye üzülmezsin en azından )
Eşin seni savunmuyor madem sen gardını al.

Çok üzüldüm canım...Böyle dengesizler var işte bunlar Allah korkusu olmayanlar...Ne demek karşında yiyip de ikram etmemek..O senin yeğenin be halasısın sen..Terbiyesiz şey...Allah'a havale et....İnan gün gelecek herkes yaptığından utanacak....

o kadar üzücü bir durum ki ama inan bebişim, bebeğim benim diyen bir kv deden daha iyi ...
bende kendimi çocuğu doğursunda biri,bir torunumuz olsunda kimden olursa olsun gibi hissediyorum...
yüzüne söyledim yine tık yok...
ne olur üzmemeye çalış kendini hiç biri için değmez...çocuğuna da sana da yazık...insan en çok bu dönemlerde anne babasının kıymetini anlıyor...

Akrabaların çocuk yapın demesine neden kızdınız ki? Adettendir yani yeni evlilere, çocuğu olmayan ailelere tavsiye edilir.

Yalnız elti ve görümcenin tutumları hoş değil. Bence hiç canınızı sıkmayın. Eşinize şikayet etmenize gerek yok aslında. Araya mesafe koyun özel günler dışında gidip gelmeyin.

Ne tuhaf insanlar var. Ayıp gerçekten yaptıkları...

bütün bunları bizde yaşamıştık ama 30 yıl önce hem de halam tarafından.diğer yiğenlerini bir odaya sokup bir şeyler yedirmişti biz sadece bakmıştık.hala vardır böyleleri ama üzülmeyin şimdi bizim yediğimiz içtiğimize onlar bakıyorlar uzaktan.siz allahtan korkmaya devam edin ve onlar gibi olmayın

gerçekten dengesizlermiş..
hatta bırak dengesizliği bide vicdansız ve tamamen kötü niyetliler..
allah ıslah etsin...
eşinin pasif kalması çok kötü..
ama sen pasif kalmasan bari..
susmasan eşin sorun çıkartırmı..

konu sahibi eger görümcen eltin vs. eşin tarafının akrabalarının senden çekinmesini istiyorsan ,biraz güçlü görüneceksin .
yine aynı yemek ile ilgili bisey yaptıklarında,susup üzülmek yerine ''ben hamileyim ,ve hamile insana nasıl davranacagınızı bilmeniz gerekir heralde. hiç hos degil.önce bana ikram etmeniz lazım. '' demwn gerekiyor. belki laf senin karakterinle uyusmayabilir ama zorla kendini .bak sen sürekli böyle çat çat konuşursn ,bir müddet sonra senden cekinirler.kocana gelincede en sevmedigim bir kocadaki davranısı sergiliyormuş.o yüzden zaten degismez o ,ona ne onların söylediklerini nede kendi laf vurmalarını söyleme. allah kolaylık versin .

kocanda adamım diye geziyor işte ayıp bir şey ya düşmanın olsa ikram sorulur....tam cahil bir toplumun üstüne düşmüşüsn eşin üzülüomuşşş pek sanmıorum üzülmeden erkeklenmeden önce insan olmalı ve düşünmeli benim karıma niye zulum ediyorlar diye..ben muhattap bile olmam olanıda yüzlerine söyler lafı sokup sokup bırakırım...

arkadaşlar şöyle bir durum olmuş bayramda annem, kaynanam, eltimin annesi oturuyorlarmış.

------ Eltimin annesi demiş ki,eltimden için" ayşe ile ben o gün pasta yapmıştım beğendi mi yedi mi çocuklar, fatma felan sevdimi hamile kadın çok yeseydi " demiş,(iyi niyetli şekilde)
-------kaynanamda beni kasttederek "fatma çok beğendi, çok güzel olmuş dedi, teşekkür felan etti" demiş,

halbuki söz konusu pasta bana ikram edilmeyen, benim eşimin gözü önünde yenilen bir pastaydı.acaba bu kadın bu şekilde söyleyerek ne yapmaya çalıştı
şimdi bana laf düştü, arayacağım söyleyeceğim, sizce ne diyeyim. ne yapmaya çalışıyorsun mu diyeyim,
ha bu arada iyi oldu kaynanamın ne kadar iki yüzlü yalancı olduğunu oğluda fark etmeye başladı.

(birde arkadaşlar olay pastaydı yemekti yememekti değil,alsın başlarına çalsınlar, bunu özellikle belirteyim, olay sürekli bu şekilde saçma sapan hareketlere maruz kalmam, ve hiç bir şey olmamış gibi davranmaları.)

Son düzenleme:
arkadaşlar şöyle bir durum olmuş bayramda annem, kaynanam, eltimin annesi oturuyorlarmış.

------ Eltimin annesi demiş ki,eltimden için" ayşe ile ben o gün pasta yapmıştım beğendi mi yedi mi çocuklar, fatma felan sevdimi hamile kadın çok yeseydi " demiş,(iyi niyetli şekilde)
-------kaynanamda beni kasttederek "fatma çok beğendi, çok güzel olmuş dedi, teşekkür felan etti" demiş,

halbuki söz konusu pasta bana ikram edilmeyen, benim eşimin gözü önünde yenilen bir pastaydı.acaba bu kadın bu şekilde söyleyerek ne yapmaya çalıştı
şimdi bana laf düştü, arayacağım söyleyeceğim, sizce ne diyeyim.
ha bu arada iyi oldu kaynanamın ne kadar iki yüzlü yalancı olduğunu oğluda fark etmeye başladı.

(birde arkadaşlar olay pastaydı yemekti yememekti değil,alsın başlarına çalsınlar, bunu özellikle belirteyim, olay sürekli bu şekilde saçma sapan hareketlere maruz kalmam, ve hiç bir şey olmamış gibi davranmaları.)

ben eşime bahsettim, bundan sonra mesafe gerekiyorsa mesafe olacak dedim, benden de bir şey beklemesinler, sendende bir şey beklemeyeceğim artık dedim, ben seni onlarca kez uyardım, bak annenleri uyar, dikkat etsinler, yarın daha büyük sorunlar olacak diye, bir şey diyemedin dedim, geçen günde bana "ailemin yaptıklarından dolayı utanıyorum felan "dedi bakacağız ne çıkacak, artık bende güçlü olmaya çalışacağım, biz saygıyla iyilikle yaklaştıkça ters tepti, küserlerse de küssünler bundan sonra, dua edin lütfen lafımı çekinmeden söyleyeyim şunlara...

başta çok ağladım burdaki arkadaşların yorumlarını okuyunca, böyle şeyler yaşayacağım hayatta aklımın ucundan geçmezdi, ama artık ne yapacağım ne konuşacağım konusunda daha da kararlıyım.

ama çok münasebetsizce soruyorlar, ve ben ailemde görmedim öyle bir baskı başkasına yapılırken ya da başkasına yaparken, hem öyle diyenler şimdi kendi gelinlerine biraz beklesin diyorlar,hani insanlar kendi hayatları hakkında en doğru kararı kendileri bilir, bebekte dahil bu işe.
zaten onları bu konuda çokta takmadım,planlı bir gebelikti benimki. teşekkürler

benim aklımdan da çıkmıyor, bunlar bu şekilde davranırken, bir gün karşılığını göreceklerini bilmiyorlar mı, Allah'tan korkmuyorlar mı diye düşünüyorum bende... çünkü şu an bile ben kimi zaman böyle bir muamele görürken, sürekli diyorum kendi kendime, " ben kime ne kötülük yaptım acaba bunları yaşıyorum " diye. birde bana bu şekilde davranırken onlar, benimaklım o anda" acaba bunlar ne yapmaya çalışıyor, hatamı yaptım, niye böyle yapıyorlar " diye düşünüyorum, sonra da gereken cevabı vermeden geçip gidiyor, üzülende ben oluyorum.

teşekkürler, inşallah daha güçlü görünmeye olmaya başlayacağım bundan sonra, becerebilirim inşallah bundan sonra, kötü niyetli insanlarla başedebilmeyi.

Arkadasim bu anlattiklarina karsilik yerinde olsam kapilarinin onunden bile gecmem sende oyle yap bu ne terbiyesizlik , anlayissizliktir !!!

inşallah öyle yapmaya çalışacağım, birde kaynanam gitmiş geçen utanmadan anneme eltimin yaptığı pasta için, fatma çokbeğendi, çok güzel oldu felan demiş, ne yapmaya çalışıyorsa, terbiyesiz kadın, hani dediğim gibi problem bir şeyi yemek ya da yememek değil,h amile kadının önünde nispet yapar gibi sorulup, sonra önümde yenmesi, bir de gidip üstüne fatma çok beğendi, teşekkür etti, çok güzel oldu dedi demiş kaynanam, Allahımm sana havale ediyorum bu iki yüzlü insanları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…