eşimin depresyonu beni de depresyona soktu

ahmuhsinunlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2013
62
30
28
eşim altı aydır psikiyatra gidiyor ve doktor devlet hastanesinde çalışan çok yoğun bir doktor bir saat içerisinde 7-8 hastaya bakıyor (kesinlikle abartmıyorum) hastalarıyla doğru düzgün ilgilenmiyor ilaç yazıp yolluyor. eşimin her gidişinde ilacının dozunu artırıyor. artık eşimin bünyesi de midesi de bu ilacı kaldırmıyor. onunla beraber doktorun yanına girmek istiyorum bu 6 aylık tedavinin eşime hiçbir faydası olmadığını söylemek istiyorum. kabul etmiyor. "ilaç tedavisi yeterli değil ayrıca bir psikologa da gitmeli, tedavini terapiyle desteklemelisin" diyorum. bana "ne psikologu!" "ben bir psikologa gidip ne anlatacağım, o bana ne soracak!" diyerek bana bağırıp çağırıyor. bu konuda o kadar katı ki ne cevap vereceğimi şaşırıyorum. normalde bana nazik davranan eşim, ben onun iyiligi için cabalarken bana sesini yükseltmesi beni kırıyor.

onu psikologa gitmeye nasıl ikna edebilirim:5:

şu anda kullandığı ilaçlar yüzünden sinirli ama keşke ilaç kullanmadan önce konuşarak çözseydi o ilaçlar insanın vücuduna çok zarar veriyor ve daha kötü yapıyor bazılarını. eşin neden dolayı tedavi oluyor bilmiyorum ama olabildiğince sosyalleştirmeye çalış kalabalık ortamlarda bulunup kafası dağılsın destek canım benim yapabileceğin en iyi şey onun sorunlarını bıkmadan usanmadan dinleyip sabırlı olup yardımcı olmak

Kullandigi ilaçn adini yazabilir misinz? Yasak mi bilmiyrm ama bir kaç harfinide yazablrsnz..
Birde ilaca baslayali ne kadar oldu..

kulandığı ilaç efexor hemde 150mg
doktor ileri dercede depresyonda oldugunu söylemiş, sadece ilaç kullanarak iyileşmeyi bekliyor ama keşke psikologa da gitse terapi olsa :( ah keşke onu ikna edebilsem

Doktora soylesin ayni sekilde dozu azalsin. Hatta yavastan tedavi kesilse daha da iyi olur. Bu surecte destek gormesi cok onemli hersey yasantisinda bitiyor...

İş yükü azalmadan istersen 500 mg kullansın faydası olacağını düşünmüyorum. İşlerini hafifletme imkanı yok mu? Cİdden çok hastaya bakıyor ve vicdanen insan kendini sorumlu hisseder farkında olmadan kendi içinde o ağırlığı taşıyor. Doktor olarak pek çok aslında çalışma yeri var parası vs sağlığından kıymetli mi yani. İnsanın huzuru da kalmıyor hayatı da zehir oluyor. Benimde geçen sene kabul ettiğim bir görev sebebiyle iş yüküm stresim cok fazlaydı. Antidepresan başladım uykularım mahvoldu uyku ilacı almadan uyuyamadım. mide bulantıları baş ağrısı vs. şimdi o görevi bıraktım asıl işime döndüm dünya varmış diyorum. Hayattan zevk alıyorum bir de ortam olarak çok iyi şu anda ilaç vs gerek kalmadı.

Bu tur ilaçlar önce yarim doz baslar iledikçe olması gereken dozaji verirler.

Eğer bu dozajin altında devam ettirirse bir sure sonra basa donersiniz.. İlaçtan korkmayin ve esinize baski uygulamayin...

Bazen vücudu yormak yerine desteklmk iyidir ruhumuzda buna dahil...

Baski uygulamak yerine destekleyin esinizi..

İş yükü azalmadan istersen 500 mg kullansın faydası olacağını düşünmüyorum. İşlerini hafifletme imkanı yok mu? Cİdden çok hastaya bakıyor ve vicdanen insan kendini sorumlu hisseder farkında olmadan kendi içinde o ağırlığı taşıyor. Doktor olarak pek çok aslında çalışma yeri var parası vs sağlığından kıymetli mi yani. İnsanın huzuru da kalmıyor hayatı da zehir oluyor. Benimde geçen sene kabul ettiğim bir görev sebebiyle iş yüküm stresim cok fazlaydı. Antidepresan başladım uykularım mahvoldu uyku ilacı almadan uyuyamadım. mide bulantıları baş ağrısı vs. şimdi o görevi bıraktım asıl işime döndüm dünya varmış diyorum. Hayattan zevk alıyorum bir de ortam olarak çok iyi şu anda ilaç vs gerek kalmadı.

Canım eşi doktor değil, gittiği doktoru anlatıyor. Fazla ilgilenmeden bu ilacı yazdığı için.

özel psıkıyatıra gıdersenız hem ılac hem terapı uygular.eger ankarada iseniz madalyonu önerebılırım.

eşim altı aydır psikiyatra gidiyor ve doktor devlet hastanesinde çalışan çok yoğun bir doktor bir saat içerisinde 7-8 hastaya bakıyor (kesinlikle abartmıyorum) hastalarıyla doğru düzgün ilgilenmiyor ilaç yazıp yolluyor. eşimin her gidişinde ilacının dozunu artırıyor. artık eşimin bünyesi de midesi de bu ilacı kaldırmıyor. onunla beraber doktorun yanına girmek istiyorum bu 6 aylık tedavinin eşime hiçbir faydası olmadığını söylemek istiyorum. kabul etmiyor. "ilaç tedavisi yeterli değil ayrıca bir psikologa da gitmeli, tedavini terapiyle desteklemelisin" diyorum. bana "ne psikologu!" "ben bir psikologa gidip ne anlatacağım, o bana ne soracak!" diyerek bana bağırıp çağırıyor. bu konuda o kadar katı ki ne cevap vereceğimi şaşırıyorum. normalde bana nazik davranan eşim, ben onun iyiligi için cabalarken bana sesini yükseltmesi beni kırıyor.

onu psikologa gitmeye nasıl ikna edebilirim:5:

psikiyatrla konuş eşini psikoloğa yönlendirsin hastanelerde psikologlarda var. Ben psikiyatra gitmiştim istersen seni psikoloğoda yönlendirebilirim demişti ordan biliyorum.

bulunduğumuz şehirde özel psikiyatr yok ama eşimden habersiz doktoruna gidip eşimi psikologa gitmeye ikna etmesini rica edebilirim. bir de bunu deneyelim. bu kadar zaman geçti bu kadar ilaç kullanıldı. onu spor yapmaya teşvik ettim. haftada 3 gün voleybola gidiyor. bir arpa boyu yol gidebildik mi? hayır hiçbirşeyin faydası dokunmuyor. bütün bir hayat böyle geçmez! onun için de benim için de hiç kolay değil. çocugumuz da yok(bir buçuk yıllık evliyiz) ailem de bulunduğumuz şehirde değil. iki kişilik bir aileyiz. onun bu durumu beni de yavaş yavaş depresyona itiyor. bunu son günlerde çok fazla hissetmeye başladım

kulandığı ilaç efexor hemde 150mg
doktor ileri dercede depresyonda oldugunu söylemiş, sadece ilaç kullanarak iyileşmeyi bekliyor ama keşke psikologa da gitse terapi olsa :( ah keşke onu ikna edebilsem

Canım ben bir dönem çok kötü olmuştum malesef, 2-3 ay yanlış hatırlamıyorsam efexor da kullandım ancak bana hiç fayda etmedi. Bir kaç kere ilacımı değiştirdi doktorum, en sonuncusunda fayda gördüm çok şükür. Bu ilaçlar maalesef çok ağır ve yan etkili oluyor.
Söylemeye çekiniyorum ve hatta aklıma geldikçe kötü oluyorum ki ben efexor kullandığım dönemde, bu ilacın etkisiyle açıp açıp kimliği belirsiz ölülerin fotoğraflarına bakardım :50::43: ki normal yaşantımda yaraya bile zor bakarım. Hem de eşim yasaklamıştı, söz vermiştim. Eşime hiç yalan söylemediğim halde bu konuda yalan söylüyordum ve bu fotoğraflara bakıyordum :50: Sen buradan hesap et nasıl yan etkileri oluyor.

İnşallah eşini psikoloğa gitmeye ikna edersin ve sana çok önemli bir tavsiyem daha olacak, eşini devamlı takip et, iş yerindeki arkadaşlarını da tembihle, onlar da takip etsinler. Allah korusun ama gerçekten ölümü düşündürtebiliyor insana. Bir de olur ya ilacını birden bırakmak filan isterse müdahale et, izin verme, çok tehlikeli.
Allah yardımcın olsun

Canım eşi doktor değil, gittiği doktoru anlatıyor. Fazla ilgilenmeden bu ilacı yazdığı için.

Yanlış okumuşum :)) Doktor yoğunsa valla boşta olsa direk yazılır ilaç. Efexor değil x ilacını yazar y ilacını yazar. Farketmiyor. Terapi olması gerek ama terapiye de daha önce gitmiştim çok aman aman bir faydasını görmedim. Çok iyi bir psikologa gitmek gerekiyor.

Eşimde geçen sene kasım ayından beri depresyon tedavisi görüyor.Adı geçen ilacın önce 37,5miligramını sonra da 150 miligram olanını kullandı..Bizimde doktorumuz da devlet hastanesi doktoruydu ama son derecede ilgili, hastasını 15-20 dakikadan fazla dinleyen biriydi..Eşime önce anksiye bozukluğu teşhisi konuldu.Fakat aylar geçtikçe ilaçlarını düzenli kullanmasına rağmen eşimin rahatsızlığı ilerledi..Tamamen içine kapandı ulaşılamaz bir duruma girdi..Bir ara tüm hayatından umudunu kesti,ölümü düşünmeye başladı.Rabbim kimseyi böyle bir şeyle imtihan etmesin..Zor..Çok zor..hastalığı yaşayana da,yanında olana da çok zor..
Eşim doktorunu seviyordu,güveniyordu.Benim tüm ısrarlarıma rağmen, aylarca durumu kötüye gitmesine rağmen inat etti ve değiştirmedi doktorunu..En sonunda durumu iyice ağırlaşınca bende fena halde resti çekince ikna oldu.
Ona yeni doktorunu da ben buldum.Yine devlet hastanesinde görev yapan idealist bir doktor.İşinde başarılı.Araştırmalarım beni hep ona yönlendirdi.Çok zor geçen ayların ardından eşim yeni doktoruna gittiğinde tüm ayrıntısına kadar onu dinleyip, teşhisini koyup tedavisini planladı.Eşimde anksiyete bozukluğu vs değil,Majör depresyon varmış.Zaten tüm belirtileri tutuyordu.Majör depresyon en zor tedavi edilen depresyon çeşidi.Biz bir sene kaybettik eski doktorumuzla..Şimdi 1 aydır yeni dr un verdiği tedaviyi uyguluyoruz..
Sizde mutlaka yeni bir hekim arayışına girmelisiniz..Çoook geçmişler olsun,Rabbim şifalar versin..

Back
X