Eşimin Egosu Tavan Yaptı

vaseline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
366
2
66
Hafta sonu eşimle, benim iş yerinden bir arkadaşıma gittik.
Arkadaşımın doğum günüydü eşi de yemek hazırlamış, eşim, ben bir arkadaşım daha gittik.
Muhabbet falan herşey güzel sonra benim arkadaşım eşime siz nasıl tanıştınız anlatsana falan dedi.
Eşim işte anlatmaya başladı biz ciddi bir ayrılık yaşamıştık. Hatta ayrılırken ağlamıştı dün gibi hatırlıyorum.
O zamanlar köy gibi bir belde de öğretmenlik yapıyordu. Sonradan master yapmak için yanıma gelmişti.
Eşim köyde çalıştığı dönemde ayrılmıştık, iki gün sonra gece bir mesaj attı ne yapıyorsun iyi misin tarzı hatta sim kartı bile saklıyorum.
Arkadaşlara şöyle anlattı ben şaşırdım kaldım. Biz ciddi bir ayrılık yaşadık vaseline iki gün sonra mesaj attı, mesaj atmasaydı ben kafamda bitirmiştim o sırada orada öğretmenlik yapan bir bayandan teklif almış ama ben mesaj atınca bana geri dönmüş. Ben şöyle döndüm baktım ne saçmalıyorsun der gibi neyse dedim özgüven patlaması yaşıyor heralde boşver atsın mutlu olsun diye düşündüm.
Olayı iyice abarttı hatta bu bayan biz nişanlıyken bile teklif gelmiş v.s. :))
Peşimde deli gibi koşan oydu, bir kısmetim çıktığı anda soluğu evin kapısında alırdı. Resmen anneme yalvardı ama gel gör ki şimdi tam aksini iddia ediyor.

Son düzenleme:
bu mesajı acaba ben mi yazdım diye baktım

aynı benim eşimi tarif etmişsin

o da siz nasıl tanıştınız deniz benim peşimden koştu tarzı egosunu tavan yaptıracak şekilde konuşur

hiç takma kafana

erkekler seviyor böyle şeyleri

bu mesajı acaba ben mi yazdım diye baktım

aynı benim eşimi tarif etmişsin

o da siz nasıl tanıştınız deniz benim peşimden koştu tarzı egosunu tavan yaptıracak şekilde konuşur

hiç takma kafana

erkekler seviyor böyle şeyleri

O kadar kişinin içinde benim ona yaptıklarımı anlatıyor hiç kendi yaptıkları yok ortada :)

al birini vur ötekine,bendede var bu modelden...

10 yıl olmuş,çoluğa çoçuğa karışmışsın halen yok efendim peşimde şöyle koştu,böyle koştu demeler..

evet diyorum bende çok koştum,hatta yakalayabilmek için gündüzleri spor salonlarında kondisyon tutuyordum..:35::35:

Arkadaşımın doğum günüydü eşi de yemek hazırlamış, eşim, ben bir arkadaşım daha gittik.
Muhabbet falan herşey güzel sonra benim arkadaşım eşime siz nasıl tanıştınız anlatsana falan dedi.
Eşim işte anlatmaya başladı biz ciddi bir ayrılık yaşamıştık. Hatta ayrılırken ağlamıştı dün gibi hatırlıyorum.
O zamanlar köy gibi bir belde de öğretmenlik yapıyordu. Sonradan master yapmak için yanıma gelmişti.
Eşim köyde çalıştığı dönemde ayrılmıştık, iki gün sonra gece bir mesaj attı ne yapıyorsun iyi misin tarzı hatta sim kartı bile saklıyorum.
Arkadaşlara şöyle anlattı ben şaşırdım kaldım. Biz ciddi bir ayrılık yaşadık vaseline iki gün sonra mesaj attı, mesaj atmasaydı ben kafamda bitirmiştim o sırada orada öğretmenlik yapan bir bayandan teklif almış ama ben mesaj atınca bana geri dönmüş. Ben şöyle döndüm baktım ne saçmalıyorsun der gibi neyse dedim özgüven patlaması yaşıyor heralde boşver atsın mutlu olsun diye düşündüm.
Peşimde deli gibi koşan oydu, bir kısmetim çıktığı anda soluğu evin kapısında alırdı. Resmen anneme yalvardı ama gel gör ki şimdi tam aksini iddia ediyor.

Onun egosunu indirmek icin elimizde fazla materyal var ama özel hayatınız deşifre olmasın :)

Erkekler yas ilerledikce boyle oluyor sanirim

Esimden boyle bir sey duymadim, hatta tam tersi herkese beni cok zor elde ettigini,
onu ne kadar zorladigimi,
nasil bir askla yanip tutustugunu anlatir durur

Ama gel gor ki babam annem icin, kprim kvdem icin der bunu :)

Aslinda o an dogruyu soyleyecektin kisacasi azicik bozacaktin onu :)

hepsi böyleeeeeeee...
hafızada sorun oluyo demekki zamanla kendi yaptıklarını biz yaptık sanıyolar...

Ha haa :)) benimkide böyle. Sürekli gece gündüz beni arardın der durur.Oysaki bi kere dahi armadıysam ne olayım.

ben aradım yavv koştum resmen peşinde.şimdi o benim peşimde koşuyor netekim :27:

çok sevmiştim ama boşuna değildi yani

Son düzenleme:
belki saka yapmak istemistir sana sende sesini cikarmayinca oda abartmaya devam etmistir..

heh işte ben başıma başlıktaki gibi şeyler gelmesin diye eşime hatırlatıyorum yaşadıklarımızı. arasıra ''ben sana hayır olmaz demiştim reddetmiştim seni, sen yine de beni aramaya devam etmiştin.'' diye söylüyorum bir durum olunca :)))

Konuyla ilgili arşivlediğim bir köşe yazısı Ece Temelkuran'dan gelsin:

"Erkekler kadar ciddiye alsak kendimizi"
00:28 | 26 Ekim 2008

Parlak, ışıklı kadınları gördükçe, o kadınların yanlarındaki ya da arkasında durdukları erkeklere ne kadar çok yatırım yaptıklarını gördükçe düşünürüm:
Bu yatırımlar erkeklere değil de kadınlara yapılsaydı acaba dünya nasıl bir yer olurdu?
Hep şöyle bir sahne olur. Kanat takılıp uçurulmuş, şişirilmiş, semiz egolu bir erkek ve onun engin, şahane, benzersiz, biricik, %100 orijinal fikirleri. Bu fikirleri ağır ağır, uzun esler vererek, yani hayran olup bayılmanız için yeterli zamanı tanıyarak anlatışı. Diğer tarafta da bir kadın. İş arkadaşı olur, yardımcısı olur, sevgilisi olur, eşi olur; artık rolü her ne ise başarıyla onu oynayan bir kadın.
Kadın, gözleri dört açılmış erkeğin ağzından hangi hikmetli söz dökülecek beklerken erkeğin egosunu nasıl ‘emzirdiğini’ bilmeden öylece durur, dinler. Bazen erkeğin cümlelerinin arkasına, sırtına yastık koyar gibi, destekler. Bazen, erkek kendi dehasından bitkin düştüğünde, varoluş mihraplara başını vura vura tarumar olduğunda, sanki sırtına tülbent ya da havlu koyar gibi pansuman cümlelerle araya girer.

Saçını süpürge eder
Yani artık ne gerekiyorsa yapar, düşünsel ve duygusal olarak saçını süpürge eder. Muhtemelen bütün hayatı ayaklarının üzerine kaldıran kadındır. Çok muhtemeldir ki, hayatla başa çıkma rolünü üstlenmiştir ve fakat gelin görün ki masadaki rol dağılımına bakılırsa erkek sürekli kayaları tepelere çıkarıyordur sanki.
Sanki o olmasa dünya dönmeyecek, kadın ortalık yere yıkılıp kalacaktır. Bir biçimde erkek başta, arkada kadın olmak üzere bu semiz erkek egosunun yarattığı acayip yalana iki kişilik inanılmıştır.
Tam o anda şunu düşünürüm. Şimdi bu kadınla bu adamı yer değiştirsek. Kadına o semiz egoyu versek. Başlasa kadın, ‘Yok efendim, ben şu konuda şöyle düşünüyorum’, ‘Efendim benim bu konudaki fikrim şudur’, ‘Çok iyi biliyorum ki meselenin çözümü...’ filan konuşsa.
Bir kere toplumsal şartlanmadan ötürü kadını sevimsiz bulacağız. O ayrı. Ama kadınları bir kerecik bile olsun engin fikirlerini anlatan, kendini komik bulmadan fikirlerinin şahaneliğine hayran olan insan koltuğuna oturtamıyorum. Bana, sanki her kadının kendi içinde kendiyle dalga geçmesini sağlayan küçük, adını bilmediğimiz bir organı var gibi geliyor. Ve söylüyorum işte:
Hiçbir kadın bir erkek kadar kendini ciddiye alamaz.

Erkeklere yatırımın nedeni!
Öyle sanıyorum ki bu yüzden kadınlar, kendilerine değil erkeklere yatırım yapıyorlar. Kendini çok önemli zanneden bu toy ruhların ancak böyle rahat ettiklerini biliyorlar öncelikle. İkincisi de kendilerini bir türlü o kendi kendini fazla ciddiye alan, komik duruma düşüremeyecekleri için bari erkekler bu yanılgılarıyla mutlu olsunlar istiyorlar.
Oyun gibi bir şey bir bakıma. Hani çocuklar der ya ‘Meğerse burası benim evimmiş’ diye, onun gibi bir şey işte. Erkekler de bize ‘Meğerse ben çok mühim bir adammışım’ diyor, biz de ‘Hı hı’ diyoruz. ‘Meğerse’ diyor, ‘Ben kocamanmışım, çok acayip akıllıymışım.’ Biz de ‘Hı hı’ diyoruz. Ne ki bazılarımız işte, bazı kadınlar, sanırım bunu yapabilmek için bu yalana inanmak zorunda kalıyor.
O kendini fazla ciddiye alan adamların uzun uzun esler vererek anlattıkları fikirlerini hakikaten şahane bulduğuna kendini inandırmadan bu oyunu oynayamıyor.

sizin esinizin 1970 modeli bende var
kendini övmeye bayilir en ufak seyde bile
benim yaptiklarim havada kalir

:1: çok sempatiksiniz. özellikle son satır :1: gece gece iyi geldi mesajınız...

benzer bir örneği, yaklaşık babam yaşındaki(50'lerinde) bir öğretmen tanıdığımızdan dinlemiştim de, adamın söyledikleri çok tuhafıma gitmişti o akşam, sonra yaşına vermiştim. ego tatmini o yaşlarda sıklıkla aranıyor çünkü.
ama eşinizin yaşı daha genç sanırım... dinleyenler de pek ciddiye almamıştır bence... yakışıksız konuşmuş bana göre.
benim eşimin de 3-5 böbürlenme girişimi olmuştu geçmişte ama cümlesi bitmeden lafı ağzına tıkardım :27: garibim devam edemezdi. dayanabilsem susardım belki de, nedense hep konuşasım gelirdi o an...
ben durup dururken öyle muhabbetlere girmem, bir erkeğe de yakıştırmıyorum açıkçası... bayanlarda bazen sempatik gelebiliyor(genç yaşlarda) belki ama erkeklerde :50:
başka bir kadını dile getirmesi hoş kaçmamış ama dediğiniz gibi, ego tatmini sağlamaya çalışmış, ona verin.

al birini vur ötekine,bendede var bu modelden...

10 yıl olmuş,çoluğa çoçuğa karışmışsın halen yok efendim peşimde şöyle koştu,böyle koştu demeler..

evet diyorum bende çok koştum,hatta yakalayabilmek için gündüzleri spor salonlarında kondisyon tutuyordum..:35::35:

:9::9::9::9:alemsin canım yaa:9::9::9:çok güldüm
hep öyle olur zaten hala benim annem babam bile konuşur aralarında babam der bana kimler yandı da anneni seçtim,annem der beni kimler kimler istedi de bakma baban çok koştu ona gittim:52:

Ben olsam o durumda ağzımı tutamazdım :1:
hele ki başka biri daha varmış onu dile getirdiğinde çok kötü şeyler olabilirdi.hiç tahammülüm yok.
siz nasıl kendinizi tutabildiniz şaşıyorum:1:
Hayalini anlatmış eşiniz.Neden ilk siz mesaj atmadınız bakın içinde kalmış:27::1:
Bizimkide peşimden çok koştuğunu söyler sürekli bana taş atar durur:47: bunada kızarım :57::1:

:1: çok sempatiksiniz. özellikle son satır :1: gece gece iyi geldi mesajınız...

benzer bir örneği, yaklaşık babam yaşındaki(50'lerinde) bir öğretmen tanıdığımızdan dinlemiştim de, adamın söyledikleri çok tuhafıma gitmişti o akşam, sonra yaşına vermiştim. ego tatmini o yaşlarda sıklıkla aranıyor çünkü.
ama eşinizin yaşı daha genç sanırım... dinleyenler de pek ciddiye almamıştır bence... yakışıksız konuşmuş bana göre.
benim eşimin de 3-5 böbürlenme girişimi olmuştu geçmişte ama cümlesi bitmeden lafı ağzına tıkardım :27: garibim devam edemezdi. dayanabilsem susardım belki de, nedense hep konuşasım gelirdi o an...
ben durup dururken öyle muhabbetlere girmem, bir erkeğe de yakıştırmıyorum açıkçası... bayanlarda bazen sempatik gelebiliyor(genç yaşlarda) belki ama erkeklerde :50:
başka bir kadını dile getirmesi hoş kaçmamış ama dediğiniz gibi, ego tatmini sağlamaya çalışmış, ona verin.

Eşim 35 ben de 30 yaşımdayım :)) daha bu yaşta kendini böyle şeylere inandırıyor 50'li yaşlara gelince ne anlatır bilmiyorum :))

Ben olsam o durumda ağzımı tutamazdım :1:
hele ki başka biri daha varmış onu dile getirdiğinde çok kötü şeyler olabilirdi.hiç tahammülüm yok.
siz nasıl kendinizi tutabildiniz şaşıyorum:1:
Hayalini anlatmış eşiniz.Neden ilk siz mesaj atmadınız bakın içinde kalmış:27::1:
Bizimkide peşimden çok koştuğunu söyler sürekli bana taş atar durur:47: bunada kızarım :57::1:

Aslında kendimi zor tuttum aman neyse konuşsun kendi kendine mutlu olsun dedim ertesi gün arkadaşıma öyle değil böyle diye anlatmıştım çok güldüler :))

Onun egosunu indirmek icin elimizde fazla materyal var ama özel hayatınız deşifre olmasın :)

Hiç sorma canım o kadar tanışma hikayemizde sadece benim ona yaptıklarımı anlattı :))
Mesela bir kere gerçekten onu çok üzmüştüm ve ben çok hatalıydım çiçek gönderme gibi bir aptallık yaptım
O sırada eltim, kayınvalidem de ordaymış eltim sen bu kıza ne yaptın, nasıl büyüledin v.s. demiş
Bunu bile anlattı :)))))))))))

Back
X