• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin engelli yeğeni ve yaşadığımız durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Seul098

Az insan, çok huzur
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2020
3.400
5.968
88
Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕
Yapılacak bir şey yok engelli bir insana vurmak doğru değil ama kızınız zararda görebilir tek çözüm taşınmak

Kimse kimsenin cocuguna vurmasin,durum ne olursa olsun.Anlamayacagini bilseniz bile ailesine goturup gerekli uyariyi ailesiine yapsaydiniz.Hakli falan degilsiniz,aynisi sizin cocuguza yapilsaydi eminim ayni tepkiyi verirdiniz.Zihinsel zekasina gelince,ozel okullar bu konuda cok iyiler her turlu egitimi zamanla cocuga veriyorlar, aileyle konusun gondersinler yazik cocuga...

Keşke ama küçük yer burası. İş bulmak zor.zaten kredi borcu da var😕
Bir çözüm bulunur çoğu insan kirada oturup kredi ödüyor tamam insan üzülür vurmamakta gerek ama kızımada cinsellik eğilimli şeyler yapılmasına kimse müsade etmez ortalığı yıkar hele bu devirde

Kimse kimsenin cocuguna vurmasin,durum ne olursa olsun.Anlamayacagini bilseniz bile ailesine goturup gerekli uyariyi ailesiine yapsaydiniz.Hakli falan degilsiniz,aynisi sizin cocuguza yapilsaydi eminim ayni tepkiyi verirdiniz.Zihinsel zekasina gelince,ozel okullar bu konuda cok iyiler her turlu egitimi zamanla cocuga veriyorlar, aileyle konusun gondersinler yazik cocuga...
Zaten gidiyor.aslında kafası çalışıyor.herşeyi anlar ama onlar uğraşmıyor.anlamaz diyorlar.zaten bu kavgadan sonradaha çok gözetmeye başladılar ama dediğim gibi gene de manenrahatsız oluyorum.birisi de benim çocuğum için kötü konuşsa üzülürüm ama öyle olaylar var ki bazen düşünür karar alırsın; bazen de ani olaylar olur ;doğruluğuna yanlışlığını bakmaz karar verirsin.

Zihinsel engeline göre egitim alıyormu?
Devlet bu çocuklar için özel egitim hakkı sunuyor
Siz Çocugunuzu yanlız bırakmayın kontrollü olmakta fayda var
Bir de amca yada dayı olan eşinizde anlatabilir ögretmesi anlatması çok şeyi degiştirir

Çocuğun hormonlar yükseliyor doğruyu yanlışı tam bilemiyorsa daha fazlasını da yapabilir. Uzaklaşın.
Ben herkese bunu diyorum ama anlatamıyorum..kör ölür badem gözlü olur derler ya o da öyle şimdi.çünkü hasta ve anlamıyor 😕 anlayacağın herkes arkadan konuştu;ben yüzlerine dedim.kötü ben oldum ama olsun

Çocuğun annesi ne babasına gereken uyarıyı çocuğun böyle yaptığını anlatın ,anlamiyorlarsa çocuğunuzu onların yanında yanlız bırakmayın kimseye emanet etmeyin,
Ağır engelliyse bunu akıl edemez diye düşünüyorum ,engelli çocuğun yanında ailesi hareketlerine dikkat mi etmiyor acaba nasıl olsa anlamaz diye,

Zihinsel engeline göre egitim alıyormu?
Devlet bu çocuklar için özel egitim hakkı sunuyor
Siz Çocugunuzu yanlız bırakmayın kontrollü olmakta fayda var
Bir de amca yada dayı olan eşinizde anlatabilir ögretmesi anlatması çok şeyi degiştirir
Alıyor hatta odası olsa öğretmen eve de gelecek ama devletin çocuk için verdiği parayı farklı kullanmak işlerine geliyor.odası yok diye öğretmen gelmiyor ama özel eğitime gidiyor.a

Ben herkese bunu diyorum ama anlatamıyorum..kör ölür badem gözlü olur derler ya o da öyle şimdi.çünkü hasta ve anlamıyor 😕 anlayacağın herkes arkadan konuştu;ben yüzlerine dedim.kötü ben oldum ama olsun
Bi de eşiniz vurdu mesela çocuk hırslanıp daha da saldırganlaşabilir. Zaten yanlış bir davranış o tartışmasız zaten. Ama ihtimalleriniz daha da kötüleşebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X