Eşimin engelli yeğeni ve yaşadığımız durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne demek anlamiyor? Tamamen onlarin sorumlulugunda. Anlamiyorsa bir an bile yalniz birakmayacaklar. Sizin cocugunuz da sizin sorumlulugunuzda tabiki. Dunyayi karsiniza da alsaniz koruyun yavrunuzu. Asla eve kabul etmeyin. Ayni ortama girerseniz aslanyalniz birakmayin. Cocugunuza onunla konusmasini yasaklamak cok cozum odakli degil. Cocugunuz icin insan iliskileri acisindan olumsuz sonuclari olabilir. Siz asla o varken gozunuzu kirpmayin. Kizinizi opmesi ya da cinsel taciz gibi durumlari olmadan engelleyin. Mumkunse hic gorusmeyin. Ortada cinsel taciz var. Zihinsel engelli olmasi bunu degistirmiyor.

Ben herkese bunu diyorum ama anlatamıyorum..kör ölür badem gözlü olur derler ya o da öyle şimdi.çünkü hasta ve anlamıyor 😕 anlayacağın herkes arkadan konuştu;ben yüzlerine dedim.kötü ben oldum ama olsun
Siz kızınıza dikkat edin. Artık olan olmuş. Bu konuyla ilgili aileyle konuşmayın daha fazla. Kötü odursan da ol!

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕
Öncelikle anne baba olarak endişelenmenizi anlıyorum ancak kendiniz ifade etmişsiniz çocuk "zihinsel engelli" Tam teşhis nedir bilmiyorum ama gelişim dönemleri vardır. İllaki görmüşsünüzdür 1 yaşında erkek bebeklerin elleri sık sık cinsel organına gider. Yine minik kızlarda sürtünmeyi keşfeder vs. Bunun örneği çok fazla. Bu çocuğun zihinsel yaşının kaç olduğunu bilmediğimiz için tam olarak fallik dönemde ise bunlar çok normal. Tabi kızınızı gözünüzün önünden asla ayırmayın. Onunla baş başa kalmasına izin vermeyin. Ama "ötekileştirmeyin" Döverek hata etmişsiniz. Muhtmelen yaptığı şeyin yanlış olduğunun farkında değildi. Ona anlatmalıydınız durumun yanlışlığını.

Çocuğun annesi ne babasına gereken uyarıyı çocuğun böyle yaptığını anlatın ,anlamiyorlarsa çocuğunuzu onların yanında yanlız bırakmayın kimseye emanet etmeyin,
Ağır engelliyse bunu akıl edemez diye düşünüyorum ,engelli çocuğun yanında ailesi hareketlerine dikkat mi etmiyor acaba nasıl olsa anlamaz diye,
Biraz vurdumduymazlar.gerçekten uğraşmaz zor , annesine de çok şey demek istemiyorum ama bende duygusal anlamda arada kalıyorum.mesela o çocuğa hayır de.diyemezsin.aşırı güçlü..taş atar,duvar yumruklar, gerçekten gücü çok fazla.

Alıyor hatta odası olsa öğretmen eve de gelecek ama devletin çocuk için verdiği parayı farklı kullanmak işlerine geliyor.odası yok diye öğretmen gelmiyor ama özel eğitime gidiyor.a
Ee.sonucu sizin kiziniz mi cekecek yani ?o zaman ogretmeniyle sen git konus kuzum aile ilgilenmedi.ne yapilabilir diye ogretmenler kapidan cevirmez bu sartlar altinda diger cocuklarda var nasil olacak boyle ?benimde tanidigim birden cok cocuk bardi hicbiri boyle degildi

Ne desem ki bilemedim ama ailesi çocuğu gözetim altında tutacak ve sizde kızınızı o ortamdan uzak tutacaksınız çocuk teşhisini tam olarak bilmiyorum ama lütfen Uzak tutun kızınızı tam gelişme çağında piskolojisi bozulur ömür boyunca çekerseniz

Biraz vurdumduymazlar.gerçekten uğraşmaz zor , annesine de çok şey demek istemiyorum ama bende duygusal anlamda arada kalıyorum.mesela o çocuğa hayır de.diyemezsin.aşırı güçlü..taş atar,duvar yumruklar, gerçekten gücü çok fazla.
Eviniz ayri sonuçta almayın eve ,çocuğunuz zarar görmesin olmazsa evinizi kiraya verin başka bir daireye kiraya gidin,
özel eğitimler bu hafta açıldı ailesi götürebilir bu yaşa kadar eğimini almadiysa bundan sonra biraz zor hircinligini bırakması.

Dövmek çok yanlış olmuş çocuğunuzun yanında engel durumu hastalığı nedir eğitim çok önemli böyle birşey yaptığında bu çocuğa hayır deniyormu yanlış olduğu anlatildimi aile bilinclimi çocuk bazı şeyler yaşamış görmüş yaşıyor olabilirmi ilaç kullaniyormu tabiki evladinizi koruyacaksiniz bunda problem yok bir söz var görgülü kuşlar gördüğünü işler cocuklar ailesinin aynasıdır

Aklı getirse amcasının yanında söylemez zaten ayrıca arkani dön demesinden (erkek çocuğu) diyor bunu ve ben burdan bu çocuğa karşı art niyetli birinin taciz de bulunmaya yeltendigini düşündüm. Inşallah öyle birsey yoktur. Hiçbir borç dert o evi tasimanizdan daha öncelikli değil bu şartlar altında. Lütfen ordan taşının ve birdaha kimsenin çocuğuna vurmayin. Gerekli uyarı ailesi tarafından verilmeliydi.

Engelli çocuğa vurmuşsunuz bi de üste çıkıyorsunuz. Tamam kızınızı koruyun hatta taşının. Ama eşiniz de amca yani cocuk istismara mı uğruyor diyeceğine yapıştırmış tokadı.
Canım az önce konu nu okudum.19 yaşında olduğunu yazmışsın.sana şunu söyleyeyim.hayatta bazı durumlar vardır ,düşünür karar alırsın.ama bazı durumlar vardır ani gelişir, ani karar alırsın.bu karar doğrudur yada yanlıştır.Allah kimseye yaşatmasın ama senin yanında böyle bir durum yaşansa sen mantıklı düşünecek, hadi evladım sen git diye uğurlayacaksın öyle mi?

Canım az önce konu nu okudum.19 yaşında olduğunu yazmışsın.sana şunu söyleyeyim.hayatta bazı durumlar vardır ,düşünür karar alırsın.ama bazı durumlar vardır ani gelişir, ani karar alırsın.bu karar doğrudur yada yanlıştır.Allah kimseye yaşatmasın ama senin yanında böyle bir durum yaşansa sen mantıklı düşünecek, hadi evladım sen git diye uğurlayacaksın öyle mi?
19 yaşında değilim çok daha büyüğüm konu benim değil. Mantıklı düşünür müyüm bilmem ama dövmeyeceğim kesin. O cocuk kotu bir şey yaptığını bilse amcasının yanında mı yapar?

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕
Dicek söz bulamadim size. Engelli adı üstünde bu şekilde mi davranılır inanın kalbim agridi

19 yaşında değilim çok daha büyüğüm konu benim değil. Mantıklı düşünür müyüm bilmem ama dövmeyeceğim kesin. O cocuk kotu bir şey yaptığını bilse amcasının yanında mı yapar?
Affedersin başka bir üye ile karıştırdım.şimdi farkettim.ama sonrasında yazdıklarım değişmez.

Vurmaya hakkınız yok hiç yok hemde annesi haklı eve almayın çocuğunuzdan uzak tutun madem zorla mi girdi ama yanyana getirip de o engelli çocuk bilinçsizce hareketler yaptığında vuramazsınız engelli diyorsunuz kolaylaştırmak adına birşey yapamıyorsunuz tümden üzmeyin bari annesini yalnız falan da bırakmayın diğer çocuklarla

Engelli olduğunu bildiğiniz çocuğu eve alıp neden dovuyorsunuz? Hangi hakla?
[/QUOTE
Zaten o eşimin yeğeni ve sadece bize değil diğer amaçlarına da gider.aynı yengemiz gibi konuşsun.sanki özellikle eve alıp dövmüşüz gibi bahsediyorsun.zaten bu saatten sonra eve gelemez ama ortada topumuzu aldı bizde dövdük gibi bir durum yok.farkındaydım uygunsuz hareketi var...kusura bakma eşimin gözü döndü,😑...sizler mantıklı davranırsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X