Eşimin engelli yeğeni ve yaşadığımız durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esinizin nasil gozu donebiliyor? Siz yanlis bir sey yaptiginizda da carpsin suratiniza o zaman olacak sey mi? Hatalisiniz ailecek. O engelli yavrunun gunahi nedir ya,bilmeden anlamadan yapmis yazik. Akli selim kimse yok mu iki ailede de kimse demiyor mu acaba bu cocuk tacize falan ugruyor olabilir mi nereden ogrenmis bunlari diye? Ne bicim insanlar yahu Allahim sen sabir ver

Vurması doğru olmamış. Eşinizde de hata görüyorum. Ortalık yerde pantolonunu indiriyor, tuvaletini yapıyor demişsiniz. Eşiniz keşke siz yokken eve almasaydı, hatta ailesi olmadan hiç yanınıza almayın. Bundan sonra daha çok dikkat edin, kızınızla görüştürmeyin. Yapacak pek bişey yok.

Bakın ben size haksızsınız demiyorum. Hatta bir yolunu bulup taşının diyorum. Demek istediğim çocuğa vurmak hata ve günah hadi olay anında mantıklı düşünememiş yapmış sizin dediginiz gibi olsun, sonrasında hâlâ niye üste çıkıyorsunuz diyorum. Hata ve günah olduğunu kabullenmiyorsunuz diyorum.

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕
Aklima kizinizdan cok o cocugun engelinden dolayi ona biri birsey mi yapti gibi geldi. Zihinsel engelli diyorsun biri yaninda yapmadan gormeden o hareketleri nereden bilecek en basiti kizim suan 9 aylik ve ne yaparsak yapmaya calisiyor ogreniyor. Bence o cocugu izleyin ya da konusturmaya calisin istismara ugramis olabilir.

Ne kadar normalleştirmişsiniz eşinizin eşinizin zihinsel engelli bir çocuğa vurmasını. ‘Tabi’ çocuğa vurup gönderiyor... Hakkınız yok buna. Bir araya gelsinler istemiyorsanız ki istemeyebilirsiniz o zaman eve almayacaksınız çocuğun annesi haklı veya zahmet edip gerekirse ek işte çalışıp başka binaya geçeceksiniz.

Ben formasyon alırken değişik branşlardan akademik kariyer yapmış hocalar derslermize giriyordu. Çünkü formasyon dersleri hepsinin bildiği şeyler, hangi hocalar ek gelir karşılığı formasyon için ekstra akşamları çalışmak isterse o hocalar işe talip olmuştu. Uzmanlığım özel öğretim öğretmenliği değil ancak bu branşda bölüm başkanı olan hoca bir formasyon dersimize giriyordu. Günün birinde öğretmenlik yaptığımız okulda özel öğretim sınıfı olursa diye bizi bilinçlendirmeye çalışıyordu. Çünkü biliyorsunuz bazı veliler okulda böyle bir sınıf var ise bundan rahatsız oluyor, hoca da bu önyarıgıyı kırmaya çalışıyordu. Bir keresinde öğretmen sınıfta mastürbasyon yapan özel öğretim öğrencilerinin olduğundan bahsetmişti. Özellikle ergenliğe giren çocuklarda zevk aldığı bir şey olduğu için yapmak istediği ancak bunun yerini, kişisini ve doğru zamanını bilebilme olgusunun sadece uzun bir eğitimden sonra oluşabileceğini söylemişti.

İnşallah konuda geçen bu özel çocuk birisi ona istismarda bulunduğu için değil, kendi keşfi ile bunları öğrenmiştir. Ve bu çocuğa tacizci demek kesinlikle doğru değil, aksine sabırla öğretmek düzeltmek lazım. Kendi ailesinin üzerine titremesi lazım, eşiniz de ailesinden birisi ve vurması çok yanlış olmuş. Kızınıza kuzeninin özel durumunu anlatmaya çalışmalısınız, evet o da çok küçük ama olabildiğince bu bilinci oturtmalısınız, kızınız kuzeninin onu bilinçli bir şekilde taciz ettiğini düşünmemeli. Kızınız ve kuzeni birlikte yalnız bırakılmamalı. Biz bu durumlarla uğraşamayız diyorsanız taşının, taşınmayacaksanız özel durumdaki çocuğu kendiniz eğitmeye çalışmayın ,bir uzmana danışın.

Eşimin zihinsel engelli bir yeğeni var.ancak gezer ,tozar, derdini anlatır,söylenileni anlar ama 13 yaşında olmasına rağmen yaşı gibi değil.zeka seviyesi nedir bilmiyorum.bir gün ben yokken eve gelmek istiyor ve eşim alıyor.bu çocuk nereden öğrendi ise eşimin yanında (b6 arada arkasını dönmesini söylüyor) kızıma ( 6 yaşında) pantolonlarımızı indirelim falan diyor yada işaret yapıyor.eşim görüyor tabibu çocuğa vurup gönderiyor.abisine de durumu anlatıyor.ancak yengemiz yani çocuğun annesi sanki biz özellikle eve alıp dövmüşüz gibi anlatmış ve bunu duydum, sinirlendim.çocuğuna sahip çık dedim ama verdiği cevap "zorla mi girdi içeri "oldu.biraz daha konuşunca "almasaydınız" dedi.çok sinirlendim.daha bir sürü şey söyledim,ağız dalaşı oldu..kızım 2.5 yaşında iken dudağından öptü.sağda solda pantolon indirir ,tuvaletini yapar..bir defa şahit oldum.kızım ol da yanımda nasıl açıklayacağım.aile apartmanı burası maalesef..kızıma onunla konuşmayı yasakladım ama bazen kendimi rahatsız hissediyorum..engelli fazla anlamıyor kalplerini mi kırdım diyorum ama herşeyin de bir sınırı var.onlara sorsanız "biz napalım anlamıyor " diyip işin içinden çıkıyorlar..😕

Eşinizin yaptığı çok ayıp
Çocuk bunu bilinçli yapsa zaten amcasının yanında yapmaz
Yeğeni bunu neden yaptı, nereden öğrendi, tacize mi uğruyor anlamadan dinlemeden vurmuş çocuğa ve sizde buna destek çıkıyorsunuz. Eşiniz baba olarakta bilinçsiz, madem çocuğun normal olmadığını biliyor siz yokken neden alıyor içeri, kızınızı tabi düşüneceksiz bu konuda haklısınız ama eşinizle ilgilide düşünecek şeyleriniz var bence

Konu farklı olsada benimde eşimin engelli yigeni var oda zarar veriyordu vurma dövme yitme kac kere kafasını carptı benm kız mesela öfke sorunu vardı mesela hiç bir zaman anlamadılar ve hiçte aman dkkat edelm aman cocugu uyaralm demediler tam tersi anlamıyo deyip cıktılar işin içinden benden size tavsiye siz cocugunuzu koruyup sahip cıkmazsanz kimse sahip cıkmaz

Anlamamasi gereken seyleri anliyor ama ?nasil is anlamadim ben
Ben size anlatiyim
Kuzenim ayni konudaki gibi engelli bir kiz , genelde toplumda zeka özürlü denen kesimden , ciddi hastaliklari var , dogumda beynine oksijen gitmediği icin zekasi 5-6 yaş cocuk zekasinda
Okula gitti ancak ogrenme kapasitesi yok
Cinsellige cok merakli ve cok duskun bu yuzden surekli yetiskin gozetiminde
İcguduleriyle hareket ediyor , dusunemiyor cunku o hasta
Yani seksi cok merak ediyor , surekli komsunun ogluna yoldan gecen adama , annesiyle gittigi bakkala asik olur , bunlar tamamen içgüdüsel ve hormonal
Lutfen azicik anlayisli olun , onlar icin seks size ifade edenden farkli bir durum
Sizin ahlaki duygulariniz , akliniz , mantiginiz , ailenizden ve cevrenizden ogrendikleriniz var ancak onlar bunu ogrenemiyor ve dusunemiyor
Gun gelir karsiniza boyle bir cocuk cikarsa yargilamayin , yadirgamayin ,cunku onlarin egitilme imkani yok ya da cok düşük

Zihinsel engelli biri bu tip şeyleri nasıl bilebilir de yapabilir. aklıma ona da bunların yapıldığı geldi

Ben size anlatiyim
Kuzenim ayni konudaki gibi engelli bir kiz , genelde toplumda zeka özürlü denen kesimden , ciddi hastaliklari var , dogumda beynine oksijen gitmediği icin zekasi 5-6 yaş cocuk zekasinda
Okula gitti ancak ogrenme kapasitesi yok
Cinsellige cok merakli ve cok duskun bu yuzden surekli yetiskin gozetiminde
İcguduleriyle hareket ediyor , dusunemiyor cunku o hasta
Yani seksi cok merak ediyor , surekli komsunun ogluna yoldan gecen adama , annesiyle gittigi bakkala asik olur , bunlar tamamen içgüdüsel ve hormonal
Lutfen azicik anlayisli olun , onlar icin seks size ifade edenden farkli bir durum
Sizin ahlaki duygulariniz , akliniz , mantiginiz , ailenizden ve cevrenizden ogrendikleriniz var ancak onlar bunu ogrenemiyor ve dusunemiyor
Gun gelir karsiniza boyle bir cocuk cikarsa yargilamayin , yadirgamayin ,cunku onlarin egitilme imkani yok ya da cok düşük
Yargilanan biri varsa bu sahsimdir ,ustelik bilmeden yazan sizin tarafinizdan eger uslubunuz farkli olsaydi bilmedigim kismlari icin tesekkur eder birde ben arastirayim derdim.... ailemizde aynen boyle bir delikanlimiz var ,aile dostumuzun oglu da aynen boyle bir delikanli ,taa ortaokulda boyle cocuklara da egitim veren bir okulda okudum koca bir siniftilar ,ayni mahallede boyle bir komsumuzda vardi...neyse iste varda var hepsinin ortak ozelligi boyle birseye ne sahit oldum ne duydum...

Sizin gibileri allah islah etsin. Engelli bireyler hep sizin gibiler yuzunden toplumdan dislaniyor Kendileri ve aileleri 2. sinif insan muamelesi goruyor hep sizin gibi cahil ve bencil insanlar yuzunden. Sizin de cocugunuz engelli olsaydi ve aynisi sizin cocugunuza yapilsaydi ne yapardiniz acaba? Yaziklar olsun boyle bencil insanlara. İlk yanlisinizda kocaniz sizinde agziniza 2 carpsin o zaman ne de olsa sizin mantiginiza gore yanlis yapilinca siddet uygulamakta bi sakinca yok.

Kuzenimin kaynıda engelli, bildiğim kadarıyla cinsel isteklerini baskılamak için dr kontrolünde ilaç kullanıyorlar.
Sağduyulu düşününce, eşinizin engelli yeğenine vurması hoş değil ama küçük kızının bu şekilde istismara uğradığını görünce adam mantıklı düşünememiştir o yüzden eşinize söyleyecek çok sözüm yok.
Burada engelli bir çocuk ve vurdumduymaz bir aile var, çocuğu hoş görelim derken kızınızın travma yaşaması da olası, imkanlarınızı zorlayıp uzaklaşsanız her iki taraf içinde hayırlı olur

Zihinsel engelli olması daha da sıkıntılı bilemezseniz ne olacağını indir demesi doğru değil kızınıza kötü örnek oluyor

Yargilanan biri varsa bu sahsimdir ,ustelik bilmeden yazan sizin tarafinizdan eger uslubunuz farkli olsaydi bilmedigim kismlari icin tesekkur eder birde ben arastirayim derdim.... ailemizde aynen boyle bir delikanlimiz var ,aile dostumuzun oglu da aynen boyle bir delikanli ,taa ortaokulda boyle cocuklara da egitim veren bir okulda okudum koca bir siniftilar ,ayni mahallede boyle bir komsumuzda vardi...neyse iste varda var hepsinin ortak ozelligi boyle birseye ne sahit oldum ne duydum...
Ben sizi yargilamadin ki?
Allah askina uslubumun nesi rahatsiz etti sizi ?? Cidden soruyorum z o kadar kibarca yazdim ki etrafinizda boyle birinin olmadigini dusunerek
Lutfen sizi yargilayan cumlelerimi yazin bana gercekten inanamiyorum su yazdiklariniza

O vurma olayı çok kötü olmuş. Yetişkin Biri benim çocuğuma vursa dayanamayıp ben de onlara karşılık verebilirdim
Çocuğunuzu korumak sizin göreviniz yalnız bırakmayın. Ve diğer arkadaşların dediği gibi imkan yoksa yaratıp taşının.

Bu arada vurduğunuz için eşiniz kardeşinden ve eltinizden özür dilemeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X