Eşimin eski ilişkisini öğrenseydim kızar mıydım bilmiyorum

berilceee

3 kuruşluk adama 5 kuruşluk değer mi olur
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
26.938
41.404
798
benim 27 yasindaki kaynim yaklasik 1,5 yil önce evlendi cok tatli bir gelinimiz, kardesimiz var.önce sok olmustuk evlenecegim haberine.cünkü kaynim ele avuca gelmez bir tipti.hayatina kac kisi girdi inanin bilmiyorum.zaten hicbir iliskisinde bize tanistirilmadi hanim arkadaslari.eltimle iliskileri cok yeniyken geldi anlatti. sok olduk.önce dalga geciyor bizimle sandik.cünkü kayinvalidem akraba hisimdan bir kizi begeniyordu ve evlen artik diyordu. neyse konuya geliyim.yaklasik 8 ay flörtün sonrasinda evlendirdik.evlerini ayirdik zaten hersey istenilen gibi oldu.kizda kaynimda cok mutlular.hep elele kolakola görünürler.ayni binada oldugumuz icin her seyi görürüz de biraz.aradan zaman gectikce gelin hanim kaynimin iliskilerini duymaya basladi.kaynim tanistiklarinda kaynim ona butun hayat hikayesini eksiksiz yalansiz anlatmis.bunu gelin hanimda itiraf ediyor. gelelim soruna biz dun aslinda hafta sonu icin kacacaktik ankaradan. ama iftar saatinde bir kavga kapi carp,alari sok olduk.neyse kimse gitmedi sormadi ne oluyor ne bitiyor diye.bizde birakip gidemedik.neyse gece bayagi gec eltim bize geldi cok kötüydü.esimle olanlari sorduk.oda anlatti.dün yine bir konu gecmis gecmisten.kaynimla arkadasi karsilasmis once biraz konusmuslar vs..sonra bir kizin adi gecmis eltim sen onunla gezmismiydin demis.oda evet kisa bir sure iliskim olduydu demis. sonra eltim sormus sen onunla yattinmi diye. oda ben sana hic yalan söylemedim ama evet yattim demis. sinra eltim surat etmis. kaynimda arabayi durdurup bak senden önce olanlarla huzurumuzu kacirma ben seni cok seviyorum, her seyi sen hayatima girince biraktim demis. eltimde ya ben seni anlamiyom yatmadin kimse kalmamis hepsinimi sevmistin demis.kaynimda sevgi degil ama ihtiyactan yada karsi tarafindan istemesinden felan diye anlatmaya calismis.bunlar yolda kavga ederek eve gelmisler.eevde kaynim artik patlamis yeter ben sana durustum diye bastan bunlari yapsaydin niye simdi surat ediyon demis.eltimde ona aklima geliyor seninle baraber oldumda acaba baskalarinidami böyle sevdi, yada baskasinadami böyle söyledi gibilerinden.kaynim cok sinirlenmis sen bana hep eski iliskilerimi hatirlatiyon tadimizi kaciriyon demis sonra eklemis ben sana sadik oldugum gibi kimseyi ne sevdim ne sadik kaldim diye.eltimin bize anlattigi bunlar bende esimde eskiyi acma o seninle mutlu dedik.hatta seni ne cok seviyor diye anlattik ama kiz cok uzgun.acaba esimin eski iliskisini ögrensem kizarmiydim bilemiyom,biz 15 yildir beraberiz 11 yildir evliyizde.sizce eski iliskiler
suan yasanilani etkilermi. fikirlerinizi bakliyorum

Anlaşılan seninde gözün korkmuş ama kız elbet biliyordu eşinin geçmişini tamam kıskanbilirsin ama onunla yattınmı sormak cok sacma ve huzur bozucu... Gereksiz bence sonucta evlenmiş geçmişte kalmış böyle sık boğaz ederek insanın geçmişine döndürmeyemi çalışıyor

eltimin adi dilek kaynimin adi serkan
bende sordum neden sordun diye.yenge ben merak ettim diyor.zaten serkan anlattiydi dedi.ama bu duydukca ben soguyorum diyor.bende sorma dedim.dilek te her meraba dediyle yatmis bu diyo.ama serken demis zaten seni cok sevdim seninleyken herseyden kendimi uzak tuttum diye.aslinda esim kardesini cagirdi ama o gelmedi konusmaya sanirim evlerinin iclerini dilegin bizimle paylasmasi hosuna gitmedi

ben esimin gecmisini hic sormam bilirimki sorunca oda beni karistiri.biz ayni kampüsün ögrencisiydik.ama bazende merak etmiyom degil yani

sanirim yattma meselesi serkanin herseyi anlatmasindan ve sagolasi arkadaslarinin yada slerinin dilege bilgi sizdirmasindan kaynaklaniyor

Hepimizin eşleri bizden önce bişeyler yaşamıştır , erkek sonuçta ..
Ben çok ileri gitmedim ama sevgililerim oldu , ailemle tanıştırdım sonra olmadı ayrıldık ..
İnsan biriyle evleniyorsa demek ki diğerlerinden farklı bir yanı var , yoksa aa ben bunu sevdim demek ki evlenmeliyim demiyoruz..
İnsanlar hoşlanırlar severler ama aşık oldukları , inandıkları , bir ömür yanında yaşlanmak istedikleri insanla evlenirler..
Eltin kurcalamasın , muhtemelen yeni evli zamanla eşinin geçmişi onu hiiiç ilgilendirmemeye başlayacak ...
Kadınların bu kıskançlıkları bazen çok ileriye gidiyor , kendisine yazık ..
Biz evlendiğimizde eşim bana geçmişimi hiç sormadı bende ona sormadım , ama biliyor benim sevgilimin , erkek arkadaşımın olduğunu..
Ama sorma , benim geçmişim beni senin ki snei ilgilendirir dedim en baştaaa ve kapattık konuyu .. 4 yıl oldu maşallah sorunumuz yok o konuda..

Ayrıca kaynın neden bu kadar dürüst canım bu işin dürüstlüğü olmaz bence .. Bütün yattıklarımı kalktıklarımı anlayatım dürüst olayım olur mu?
Bir hastalığı vardır yada ailesel özel bir durumu var saklanmaz ama belden aşağı yaşadıklarını anlatmasına gerek yok..
Kadın milleti bu aklına getirirde getiri sonra kafasında kırk tilki dolaşır..
Elin sorduğunda benim geçmişimi kurcalama , sorma , deyip terslemesi gerekirdi..
Kaynın yanlışı yapmış en başta , ağrımayan başını kendisi ağrıtmış..

Ben geçmişi kurcalama taraftarı değilim,
bu tamamiyle geçmişini kurcaladığınız kişiyle geleceğinizi mahfetmektir.

Eltiniz zaten baştan beri biliyormuş herşeyi, evlenmiş barklanmış, niye hala kurcalıyor ki?
İlla canını mı sıkmak istiyor boş yere ?

Bence problem kaynınızın eskiden yaşadığı ilişkiler değil, o ilişkilerin gelininiz sormadan bir şekilde gündeme gelmesi..
Yani mesela evvelden yattığı o kızın ismi kaynınızla arkadaşının muhabbetinde neden geçiyor?
Geçmeseydi, kızcağız da sormayacaktı, bu kavga da yaşanmayacaktı.

Benim de, eşimin de birbirimizden önce ilişkileri oldu, çok da normal olarak.
Ama ben eşimden hiç isim vermesini istemedim, detayları bilmek (kiminle öpüştü, kiminle sevişti gibi) istemedim. Zaten sorsam da anlatmayacağına eminim.
Yani marifet gibi falanı öptüm, filanı kokladım diye anlatmak dürüstlük değil bence, işgüzarlık..

Kaynınız keşke sadece geçmişte biraz fazla kız arkadaşı olduğundan söyle bir ayak üstü bahsedip, isim, cisim detayına girmeseymiş baştan. Yirmili yaşların ortalarına gelmiş bir erkekle evlenen kadınlar, eşlerinin bakir olmayabileceğini bilerek ve bunu genelde de sorun etmeyerek evlenirler. Ama erkek de geçmiş maceralarıyla ilgili, isim verecek kadar detaya inip, olayı da biraz fazla abartınca karşı taraf zaman içinde bazı şeyleri kafasında kurmaya başlayabilir. Eltiniz muhtemelen, eşinden önce cinselliği tatmamış bir kişidir ve cinselliği öğrendikçe eşini geçmişte birileriyle paylaşmış olmak canını sıkmaya başlamıştır. Durum, bekaretini evlenmeden önce kaybetmiş bir kadınla evlenen bazı erkeklerin tepkilerine benzer bir hal almış anlaşılan. Kaynınız kendi eski çevresinden biriyle evlenmeyi tercih etmediğine göre, eşini bu konuda, sabırla teskin etmeye devam etmeli ve eski arkadaş çevresinden birine rastlayacağı yerlere gitmeme konusuna özen göstermeli bence. Ayrıca, karısı geçmişte yaşadığı bir takım şeylerden bahsetmiş olsa ve o isimler kaynınızın karşısına sık sık çıksa her halde o da bazı tepkiler verirdi, bunu da ona birinin hatırlatması lazım diye düşünüyorum.

Eltinize gelince, olayı sizinle paylaşmakla iyi yapmamış, bunu bilmesi lazım bence. Eşinin geçmişte hayatına girdiğini bildiği biriyle karşılaştığında ya da bahsi geçtiğinde hep bu tepkileri verirse tahammül edilemez biri haline geleceğini fark etmesi lazım. Eşinin geçmişini değiştirme imkanı olmadığına göre, kaynınız da bu ilişkilerle kendi durumlarının hiçbir alakası olmadığını defalarca söylediğine göre, bu konuyu aklından atmaya çalışması lazım.

Belki bir evlilk danışmanı vs. ye gitmeleri de yararlı olabilir.

Eşiniz kaynınıza, siz de belki eşinizle birlikte eltinize bu ilk uyarıları yaptıktan sonra bu olaya dahil olmamaya özen gösterirseniz sanırım daha iyi olur.

Çok laf yalansız , çok mal haramsız olmaz derler ..
Bir insan bu kadar anlatıyrosa ben gerçeklik payı var mı onuda merak ederim ..
Benim eşim hiç anlatmaz ki ebn biliyorum evlendiğimizde peşinde koşan nice kızlar vardı..
Ama anlatmazdı , geçmiş geçmiştir derdi o kadar ..
Ben onun kankasımıyımda beni karşısına oturtup eski aşklarını anlatsın , yada ben ona aynı şekilde..
Bu şeyler kadın kadına yada erkek erkeğe konuşulur , Allah karı kocaya kıskançlık duygusu bağışlamış, hayvan bile eşini kıskanır , anlatılmaz yani bence çok yanlış..
Heleki sizin kaynızın cinsel hayatını bilmeniz yada böyle çok özel bir konuya dahil olmanızda yanlış..
Cinsel içerikli yada böyle belden aşağı konular karı koca arasında kalmalı..
ben gidip elitim yok ama olsaydı böyle bir durumdan yakınmazdım , ne alaka yani..
Yada gelip bana biri anlatsa dinlemez bu konu beni aşar , mahrem şeyler der terslerdim..

Son düzenleme:
keşke bütün bu anlattıklarını evlenmeden önce anlatsaymış kaynınız.
kaç kişiyle birlikte olduğunu dahi hatırlamayan bir adamla evlenmiş olduğumu sonradan öğrensem ben de üzülürdüm ve unutamazdım.
baştan bilip kabul etmiş olmak başka şey..
bir de o kızın adı niye geçiyor?
hiç kimse kocasının geçmişinde yattığı bi kızın adının çevresi tarafından telaffuz edilmesinden hoşlanmaz.
kaynınız biraz empati yapsa mesela.kendini eşinin yerine koysa nasıl olurdu...
gidip gönlünü alması lazım eşinin.
bir daha da böyle konuları açmamalı. artık tamamen eşine ait olduğunu ispatlaması gerek.

saat kac oldu gelemedim bir turlü.iftar miftar mahvoldu.kaynim sinirden cildirdi.esim ona gitmisti oglum yapma daha yenisiniz karin kiskaniyor felan demis.kaynimda kudurmus eltim evlenmeden önce kaynima demiski bana herseyi sen anlat yarin birinden birsey duyarim kötü oluruz demis.birde kaynim eltimi kimle tanistirdiysa herkes bende dahil nasil oldu da bu deli oglani adam ettin demis.kizda ozaman cok hoslanmis bu sözlerden . gencken arkadas arasinda yada okulda mahallede a o sunlada gezdi felanlada gezdi gibi laflari duyunca hosuna gitmis benim icin degisti diye. sonra niyetleri ciddiye binince eltim sormus oda anlatmis herseyi.ama kaynim demis bunlari bana kullanma fena olur diye.eltim herseyi biliyom ama simdi aklima geliyor olmadik yerde diyor.yada guzel sözler söyleyince acaba herkese söyledimi felan diye aklina gelisiyormus.yada baska ortamlarda aklina geliyormus. neyse esim dilegi aldi evine götürdü kardesinide eve cagirdi.simdide sen evin icini aileme anlattin diye girdiler birbirlerine.ama kaynima cok uzuldum bu cocuk seviyor ya.kaynim cok hostur,cokta guzel kizlarla gezdi.biz dilegi getirdinde sasrimistik oda evlenecek kadin demisti.dilekle mutlulardi umarim hersey duzelir.ay su ramazan gunu ne bileyim.sanirim cok acik sözlü olmak bazen kötü ne bileyim.
isin komigi onlardan sonra ben basladim.hasannnnnn askimmmmmmm seninde varmiydi diye.sakasina.ama bizimki gine sinirden susma moduna girdi. turk kahvesiyle baristik neyse ki.........

Şu erkekler keşke dürüst olacakları yerde dürüst olsalar da
susacakları yerde susmayı becerebilseler.
Kızın ismi geçmese, gelin hanım da bu konuyu açmayacaktı
Benim de hoşuma gitmezdi, devamlı eşimin eskiden görüştüğü kişilerin gündeme gelmesini,
elimi sallasam eşimin beraber olduğunu birine denk gelmesini.
Bu kadar mı midesizmiş diye düşünürdüm açıkçası.
Kaynınız kızın gönlünü alsın bence, gereksiz yere de dürüstlük yapmasın.
Karşıdakinin bu konuda ki tavrını ve hassasiyetini daha anlayamamış mı, ona göre davransın.

bu kk´nin en cok bu yanini seviyorum bir soruna bin bakis acisi.hepinize sagolun kizlar yorumlar icin eger yarina hersey duzelirse dilegede okutacam bunlari.esim hala benle dalga geciyor benle bir oylama yaptir senin hatunlara benimde olmusmudur yoksa olmamismidir diye.sanirim bu adam son gunlerde kk yi kiskaniyor.pis kinkancim seni cok seviyom diyecem ama dememmmmmmmmmmmmmmmm bana ne

benim eşimin şu an oturduğumuz mahallede bile eski sevgilileri var
ben soruyorum nerde buluşuodunuz nasıl görüşşüodnz falan die her ayrıntısını biliyorum eski ilişkilerinin
hatta dışarıda gezerken aaa bak merve diyorum :) eşimde makarasına aa nerde dio hmmm demek öylee diorum gülüoruz öyle :D
daha bir kez bile eski sevgililer yüzünden kavga etmedik
geçmişe maziiii ............ gazi derlermiş :)
hiç umrumda bile değil eski sevgilileri
benden çok sevseymiş evlenmek için elinden geleni yapar onlardan biri ile evlenirmiş
ama benmle evlendi
3 buçuk yıldır birlikteyiz sevgiliykende bir buçuk yıl sevgili olduk bir gün bile ayrılmadık
muhteşem bir ilişkimiz var
çok gereksiz eski sevgilileri kıskanmak

Son düzenleme:
kizlar bana musade sahur icin yapacaklarim var kendinize iyi bakin hanimlar görüsmek uzere

iki insanın beraberliğinden öncesi yargılanamaz. tabii yani gizli-saklı yoksa. gizli-saklı derken yok ilk sensin vb gibi yalanlar yoksa yani.

benim sevdiğim insan, boşanmış olduğum halde bunca senede 10 soru sormamıştır. ilişkimiz başlamadan önce şakayla karışık birkaç şey sormuştu. sonra da çok duygusal birkaç ayda birkaç cümle oldu sadece. benden hoşlananları, flörtleri bilir, ben de onun. ama yok şunla öpüştüm ettim vb şeklinde değil tabii ki. bence olmamalı da.

eltinizin gelip size aile içi konuyu anlatması hoş olmamış. zamanında gururlandığı konunun sonradan onu üzeceğini düşünememiş. artık kaynınızın ve arkdaş çevresinin dillerine bir kontrol mekanizması takması şart. zaten anlayamıyorum nasıl yani evli çifti görüp de eski sevgilisinden konuşmak nedir? gereksiz bir konuşma geçmiş ve yazık olmuş diyeceğim ama daha çok bu tip konu geçecek sanırım.

bazı kadınları anlamıyorum önce bana dürüst ol herşeyi anlat diyorlar
herşeyi anlatıncada akıllarından çıkarmıyorlar
anlatmasa ileride birgün birinden duyuncada bana nie söylemedin şu kızla bu kızla yattığını sevgili olduğunu diyerek kavga çıkarıyorlar
bazı kadınlar gerçekten ne istediğini bilmiyor
mutluluğun tadını çıkarmak yerine abuk subuk şeylere takıp huzursuzluk yaratıyorlar

Back
X