Eşimin eski ilişkisini öğrenseydim kızar mıydım bilmiyorum

şu günü çok iyi hatırlıyorum 25 nisanda düğünümüz nikahımız oldu
19 nisanda nikah işlemlerini başlattık ve o gün o kadar mutluydum ki
19 nisan gecesi bugüne kadar beni aldattıysanda yalanda söylediysen hepsini affediyorum
hiçbirşey duymadım görmedim ama varsa Allah biliyordur ve Allahın huzurunda herşeyini affediyorum
ama bugünden sonra en ufak birşeyi bile asla affetmem asla kabullenmem dedim
eşim Allaha inanır yapılan her kötülüğün bir karşılığı olduğunu düşünür
ve eğer bugünden sonra yaparsna Allah sana öyle acılar çektirsinki bir ömür aklından çıkmasın o hata ve ben dedim
çoookk şükür bir kez bile sorun yaşamadım kimseden bilmediğim birşeyi duymadım
doğru olduğuna emin olduğumuz insanla evlenmek en güzeli

yani kızda haklı oğlanda biraz biraz kız her önüne gelenle yatmış diye kızıyo ee doğal olarak aklına geliyo ilişki esnasında onada mı böyle sarıldı vs. gibi gelir aklına çünkü sevgiliyken bile öbürüne nasıl seni seviyorum diyodu gibi şeyler geliyo bazen aklına insanın yani oğlanda ondan sonra herşeye paydos dediyse o da haklı artık her defasında nasıl kanıtlıcak kendini bence bunlar evlenmeden önce herşeyi enine boyuna konuşmalılardı yani

Eltiniz en başında düşünseymiş keşke kaldırıp kaldıramayacağını.

Ben kaldıramam öyle şeyleri.
Ciddi bir ilişki hadi neyse, sindirmeye çalışırım.
Ciddi olmayan, kısa süreli ilişkileri hiç kaldıramam.
Kişinin karakterini ele verir çünkü.

Benden öncesi değil, sonrası ilgilendirir de hiç diyemem.
Sevdiğim adamın her şeyi ilgilendirir beni.
Benden önce düzgün olmayan benden sonra mı düzgün olacak.
(Kaynınız için demiyorum bunları, yanlış anlamayın.)

Eltiniz en başında düşünseymiş keşke kaldırıp kaldıramayacağını.

Ben kaldıramam öyle şeyleri.
Ciddi bir ilişki hadi neyse, sindirmeye çalışırım.
Ciddi olmayan, kısa süreli ilişkileri hiç kaldıramam.
Kişinin karakterini ele verir çünkü.

Benden öncesi değil, sonrası ilgilendirir de hiç diyemem.
Sevdiğim adamın her şeyi ilgilendirir beni.
Benden önce düzgün olmayan benden sonra mı düzgün olacak.
(Kaynınız için demiyorum bunları, yanlış anlamayın.)

geçmiş geçmişte kalmalı derken, zaten iki taraf da aklına, mantığına, değer yargılarına uyan seçimler yapmalı. yani baştan açık olmalı kartlar ve eğer aklınıza yatıp evlenebildiyseniz de dönüp dönüp önceden sorun olmayan şeyleri sorun etmemeli. bu haksızlık ...

ama tabii buradaki eltiyi suça teşvik var:))) sürekli kız isimleri vb olmamalı ne yani kim dayanabilir.

erkek nasıl ilk erkek olmak istiyorsa kadında ilk kadın olmak istiyor..haklıyızda.kadının namusu varda erkeğin yok mu?bence haklı eltin.

Ben ikinci esim.Bekarkande bir sürü cikmalri olmus.Bunlarida biliyorum zaten.Bana deger verdigini ama hic bir zaman ilk aski gibi sevemeyecegini de biliyorum ama bu esimi sevmeme engel olamadi maalesef.gecmisi gecmiste birakamazsak asla ama asla mutlu olamayiz.Gerksiz sorularla herseyi didik didik etmenin bence bir anlami yok.sonucta biz böyle bir zamanda eslerimizin karsina ciktik.Hayatta sadec 3 -5 kisi degiliz ki.her yil bir sürü insanla tanisiyoruz.

Gecmis gelecegin aynasıdır bana göre..
Gecmiste ne yasamıs, ne yasamamıs beni ilgilendirmez bende diyemiyorum hele ki, böyle capkın bir adamsa evlenecegim insan.
Ki, böyle birseyi kaldıramayacaksam evlilik safhasına gelmem zaten.
Yorgun savascının da dedigi gibi kisinin deger yargılarına, aklına, mantıgına uygun olmalı evlenecegi kisi.
Ve eltiniz esini bizzat kendisinden dinleyerek kabul etmis.
Gerci oda haklı insanın etrafında esinin eski iliskilerini gözüne soka soka marifetmis gibi anlatan insanlar oldukca sinir olmak, aklına böyle seyler getirmek kacınılmaz olur..

Ben ikinci esim.Bekarkande bir sürü cikmalri olmus.Bunlarida biliyorum zaten.Bana deger verdigini ama hic bir zaman ilk aski gibi sevemeyecegini de biliyorum ama bu esimi sevmeme engel olamadi maalesef.gecmisi gecmiste birakamazsak asla ama asla mutlu olamayiz.Gerksiz sorularla herseyi didik didik etmenin bence bir anlami yok.sonucta biz böyle bir zamanda eslerimizin karsina ciktik.Hayatta sadec 3 -5 kisi degiliz ki.her yil bir sürü insanla tanisiyoruz.

sizin mesajınız merak ettiğim bir konu aslında. ben de 2. evliliğimi yapacağım. 6 yıldır birlikteyim nişanlımla. onun ilk evliliği olacak. dostlarıma büyük bir mutlulukla söylüyorum onunla hayatımda tatmadığım duyguları tattığımı. sanki her duyguyu bana ilk yaşatanın o olduğunu. daha önce hiç böyle olabileceğini düşünemediğimi. ama nişanlımın yüzüne söyleyemiyorum tabii böyle açık açık. gerçi gözlerimin ışıltısından, heyecanımdan ilk zamanlarımızda bayağı anladı ve mutlu oldu sanırım. ama bazen acaba aklından geçiyor mudur diye düşünüyorum sizin gibi arkadaşların yorumlarını okuyunca. ben eski evliliğimi bitirmeseydim onu tanıyamayacaktım ve bu ikimiz için de gerçekten büyük kayıp olacaktı, bunu nişanlım da açık açık söyledi bana. bilmiyorum kadın-erkek farklı olabilir belki ama ben ilk evliliğimi sadece aşk evliliği derdim nişanlımı tanıyana kadar. artık diyemiyorum, o aşksa bu ne şimdi diyorum çünkü. karışık oldu ama anlatabildim mi bilemiyorum.

sizin mesajınız merak ettiğim bir konu aslında. ben de 2. evliliğimi yapacağım. 6 yıldır birlikteyim nişanlımla. onun ilk evliliği olacak. dostlarıma büyük bir mutlulukla söylüyorum onunla hayatımda tatmadığım duyguları tattığımı. sanki her duyguyu bana ilk yaşatanın o olduğunu. daha önce hiç böyle olabileceğini düşünemediğimi. ama nişanlımın yüzüne söyleyemiyorum tabii böyle açık açık. gerçi gözlerimin ışıltısından, heyecanımdan ilk zamanlarımızda bayağı anladı ve mutlu oldu sanırım. ama bazen acaba aklından geçiyor mudur diye düşünüyorum sizin gibi arkadaşların yorumlarını okuyunca. ben eski evliliğimi bitirmeseydim onu tanıyamayacaktım ve bu ikimiz için de gerçekten büyük kayıp olacaktı, bunu nişanlım da açık açık söyledi bana. bilmiyorum kadın-erkek farklı olabilir belki ama ben ilk evliliğimi sadece aşk evliliği derdim nişanlımı tanıyana kadar. artık diyemiyorum, o aşksa bu ne şimdi diyorum çünkü. karışık oldu ama anlatabildim mi bilemiyorum.

Birlikteliğinizin 6 yıl sürmesinin sebebi nedir?

Büyümeyimi bekliyorsunuz....

.

yorumlar gercekten guzel aslinda bir seydn rahatsiz olunca enine boyuna dusunemiyoruz.ama böyle sanalda olsa fikirleri okumak sanirim bir parca dusunceyi kesinlestiriyor.hep derizya ben olsam ne yaparim.....umarim bu yazilanlarda dilek ve onun gibi dusunenlerin isine bir gun yarar.cok tsk bugun daha bir ses seda yokta eger görüsürsek siteden bahsedip belkide uyelik aliriz.
ama suna karsiyim kol kirilir yen icinde kalir hesabi sorunu bize anlatmasi belki hos karsilanmadi ama biz aileyiz en azindan kapatiriz ama baska birilerine gidip anlatsaydi bilemem ne olurdu buda benim fikrim hanimlar.
bu arada gunaydin ve iyi pazarlar

yorumlar gercekten guzel aslinda bir seydn rahatsiz olunca enine boyuna dusunemiyoruz.ama böyle sanalda olsa fikirleri okumak sanirim bir parca dusunceyi kesinlestiriyor.hep derizya ben olsam ne yaparim.....umarim bu yazilanlarda dilek ve onun gibi dusunenlerin isine bir gun yarar.cok tsk bugun daha bir ses seda yokta eger görüsürsek siteden bahsedip belkide uyelik aliriz.
ama suna karsiyim kol kirilir yen icinde kalir hesabi sorunu bize anlatmasi belki hos karsilanmadi ama biz aileyiz en azindan kapatiriz ama baska birilerine gidip anlatsaydi bilemem ne olurdu buda benim fikrim hanimlar.
bu arada gunaydin ve iyi pazarlar
üyelik alınca aynı bilgisyardan girmeyin sonra 2. üyelik die ikinizde banlanırsınız :)
abartı bir kural ama böyle
benimde yeğenim 10 gün bizde kaldı çok hoşuna gitti kk bende alayım üyelik lütfen dediği halde eve gidince alırsın dedim
yoksa ikimizde banlanırız dinlemezler

üyelik alınca aynı bilgisyardan girmeyin sonra 2. üyelik die ikinizde banlanırsınız :)
benimde yeğenim 10 gün bizde kaldı çok hoşuna gitti kk bende alayım üyelik lütfen dediği halde eve gidince alırsın dedim

bildiğim kadarıyla bildirirseniz sorun olmuyor:34:

Benim çok sevdiğim bir çocukluk arkadaşım var, evli ve bir oğlu var 8 yaşında.
Kocası son 3 senedir doğru düzgün konuşmuyor evde, ağzını bıçak açmıyor. Duvardan ses gelir, ondan gelmez diyor eşi.
Eve misafir gelince sohbet ediyor, kibar ve hoşsohbet biri aslında. Ama hanımıyla dialogu hiç yok.

Sorunca demişki, ben gençken (18-19 yaşlarındayken) birini sevdim,ailesi onaylamadığı için benimle evlenmedi. Yarı yolda bırakılmak psikolojimi bozdu ve hala toparlanamadım..

Ölür müsün öldürür müsün, adamın densizliğine bak..
Git kardeşim terapi al o zaman veya boşanıp o kızda şansını yeniden dene.

Ama arkadaşım tuhaf bir şekilde toleranslı..
"ben anlıyorum onu, o kızı düşünmüyor ki eşim, sadece kendisini terkedilmiş hissediyor" diyor.
Bozuntuya vermiyorum üzülmesin diye. Ama hemfikir değilim.
Adam bugün mutlu olsa karısıyla birlikteliğinden, geçmişindeki ilişki vız gelir tırıs giderdi. Aklına bile gelmezdi.

ay sagol ya biz karsi karsiya oturuyoruz o calismadi icin benim laptopu aliyordu bizde uyeligi burdan yapacaktik. sagol canim yaaaaaaaaa
ama bizim msn adreslerimiz farli yinede oluyormu

eltiniz &100 hatalı...bazen bu bayanlar ne ister bende bir bayan olarak anlamam...kaynınız dürüst davranmış herşeyi anlatmış..daha ne istiyor ki..millet dürüst davranan değer veren eş ister, oda bulmuş buluyor...eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyor..erkekler değil yanlızca bayanlar bile bu kadar kıskançlık vakaları, eski davaları açan insanlardan sıkılır, ve böyle gidersede ne aşk kalır ne saygı ne sevgi...biter herşey...aklını başına alsın..düzgün giden evliliğini tehlikeye atmasın hemde gereksiz kıskançlıklarla....

yani eltiniz tanıdığının dışında bir yüzünü görmeye başladı eşinin.hani kafasında bir iki tane die küçülttü belki beraberliklerini ama sayı arttıkça farklı bi yönde algılamaya başladı herkesimi sevdi herkeslemi beraber oldu gibilerinden.böyle konuları evlenmeden önce aşmaları gerekyordu.zamanlama kötü olmuş.kaynınızda marifetmiş gibi anlatıp durmasın bi zahmet dürüstüm bahanesine sığınıp.dürüstsen en başında anlatcaktın durduk yere niye adı geçiyorki x şahısların.ama zararın neresinden dönerlerse kardır artık açmasınlar eski mevzuları yıpratmasınlar evliliklerini yuva kolay kurulmuyor.başkalarıyla bir tutmasın eltiniz kendini demekki onu herkesten farklı sevmişki onunla evlenmiş onun bi farkı diğerlerinden inş aşarlar hemen

Ama şimdi anlat dediyse, oda anlattıysa daha neyin kıskançlığını yapıyor ki. Senden öhce hiç ilişkim olmadı dese dahamı iyi olacaktı? En azından dürüst olduğunu biliyor. Bu arada eski kız arkadaşları kaldıramayacaksan baştan kabul etmeyeceksin evlenmeyi. Ayrıca kaynınız onca kızdan sonra evlenmeyi düşünebildiyse gurur duyması lazım adam ettim diye.

cok sevdiginden kaybetme korkusu var.. kizin oyle dusunmeside normal aslinda.. dusunsenize, esine kac kisiler dokunmus... o kendini bi tek esi icin saklamis.. unutacaktir bu durumu ama erkke tarafinin cok sabirli olmasi lazim.. kizin guvenmesi gerekiyo .. ruyasinin bigun bitebileceginden korktugu icin, tepkisi boyle..

Birlikteliğinizin 6 yıl sürmesinin sebebi nedir?

Büyümeyimi bekliyorsunuz....

.

Canımızın böyle istemesi, 6 yıl sürmesinin. ayrıca bu tamamen 2 kişiyi ilgilendirir diye düşünüyorum. iki kişi bu konuda hemfikir olduktan sonra ister 5 ayda ister 10 yılda evlenir insanlar.

ama sizin sorunuza uygun bir cevap vereyim evet, evet büyümeyi bekliyoruz :emir_bebek::emir_bebek: :55::55::1:

Benim çok sevdiğim bir çocukluk arkadaşım var, evli ve bir oğlu var 8 yaşında.
Kocası son 3 senedir doğru düzgün konuşmuyor evde, ağzını bıçak açmıyor. Duvardan ses gelir, ondan gelmez diyor eşi.
Eve misafir gelince sohbet ediyor, kibar ve hoşsohbet biri aslında. Ama hanımıyla dialogu hiç yok.

Sorunca demişki, ben gençken (18-19 yaşlarındayken) birini sevdim,ailesi onaylamadığı için benimle evlenmedi. Yarı yolda bırakılmak psikolojimi bozdu ve hala toparlanamadım..

Ölür müsün öldürür müsün, adamın densizliğine bak..
Git kardeşim terapi al o zaman veya boşanıp o kızda şansını yeniden dene.

Ama arkadaşım tuhaf bir şekilde toleranslı..
"ben anlıyorum onu, o kızı düşünmüyor ki eşim, sadece kendisini terkedilmiş hissediyor" diyor.
Bozuntuya vermiyorum üzülmesin diye. Ama hemfikir değilim.
Adam bugün mutlu olsa karısıyla birlikteliğinden, geçmişindeki ilişki vız gelir tırıs giderdi. Aklına bile gelmezdi.
allah sabır değil de kocasına akıl fikir versin arkadaşınızın. o bunalımdayken evlenip, çocuk yapmasını bilmiş. sgerçi son 3 yıl dediğinize göre, depreşme söz konusu, yani o ara iyiydi belki de. dilerim en kısa zamanda tedavi mi olur ne yapar düzelir:S

Back
X