- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
Şu "iş yeriyle konuşup maaşı asgari ücretten göstersin" diyenleri de anlamıyorum. Hiç mi empati yapmıyorsunuz? Aynısı sizin başınıza gelse eşiniz maaşı asgari gösterse, yeni çocuklarıyla yese içse gezse size 3 kuruş verse ne yaparsınız?
Bu aklı verenlerin içinde gram ahlak, dürüstlük ve Allah korkusu yok, orda zaten babasız büyüyen bir çocuk var, yiyeceği lokmaya da siz göz dikin, bravo size. Ama sonra bana insanlıktan bahsetmeyin nolur.
Ayrıca babasız çocuk büyütmek çok masraflı bir şey, ablamdan biliyorum. Bu ülkede malesef kadın olmak yeterince tehlikeye açık olmak için yeterli. Örneğin çocuk arkadaşına gitmek istiyor, sokakta tinerci var, ablam mecburen akşam taksiyle gidip alıp dönüyor çocuğu. Babası olsa halbuki 15 dk yürüme mesafesi. Bu bile bir masraf.
Yalnız bir kadın olarak her semtte yaşayamıyorsun, ucuz bir yerden ev ayarlamak çözüm değil, temiz, merkezi semtlere bakman lazım bu da en az iki kat kira demek. Pazara markete gitsen her şey daha pahalı demek. Bunları hiç düşündünüz mü acaba?
Çocuk haftasonu gezmek oynamak istiyor, ablam mecbur peşinde. Siz çocuğunuza hayır diyebilirsiniz, ama o babasız olduğu için zaten hassas, denmiyor hayır. Zaten babam yok, beni bıraktı gitti diye bağlıyor her şeyi. Ablam bu sefer evde işleri yapamıyor, gündelikçi şart oluyor. Halbuki eskiden eniştem çocuğu cumartesi çıkarırdı ablam işleri hallederdi, pazar ailece gezerlerdi. Bunlar en basitleri.
Katılıyorum
Nafaka azdır çoktur bu başka bir konu ama verilen akıl insani ve ahlaki değil, ayıptır yahu
Ayrıca evet kadın iyi bir anne değilse baba alaydı