• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ev işlerinden dolayı sürekli beni rencide etmesi

Onceadalet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
415
301
33
39
Merhaba
Eşim olacak kişi evliliğimizin ilk günlerinden itibaren ev işleri konusunda beni hep kucumsedi.Kendisi titizlik hastası,günde 2-3 kere çamaşır makinesi calistirir,yere düşen saç telimi makineyle çektirir,mutfakta sürekli Ocak siler,mutfak eşyalarını,havluları hep aynı şekilde düzenler ve çok iyi yemek yapardı.Ben yemeği netten baka baka ogreniyordum.Buna hiç fırsat vermez ve yaptığım yemekler güzel de olsa,en basitinden salata onun istediği boyutta kesilmesiyle çöpe doktugunden sürekli kötü olmuş diye eletirdiginden her şeyden elimi ayağımı çektim.Artik kendime güvenim tamamen gitmişti.Sogan dograrken bile beni izler elestirirdi. Kendimi baskı altında hissedip hiç bir şey yapmak istemeyince de sen misin kadın ben mi diye kucumsemeye başladı.Bana bütün bu yaptıkları çok zoruma gitti.Kendisi lise mezunu,ben öğretmenim.Maasi da iyi ancak sırf bu durumdan mi yoksa takıntılarınla mi beni aşağıya çekti bilmiyorum.Bu ve daha birçok sebepten boşanma surecindeyiz ama yaptıkları benim özgüvenini tamamen yok etti...Kendime olan güvenini tekrar nasıl kazanabilirim?

İyi de senin özgüveninle ilgili bir durum değil ki karşındaki adam takıntılı bir manyak. Bildiğin saplantılı temizlik hastası. Ay aman erkeğin böyleside çekilmiyo anam kendini hırpalama boşuna özgüven eksikliği yaşaması gereken biri varsa o da kendisi. Böyle kimseyle geçinemez çünkü.

Merhaba
Eşim olacak kişi evliliğimizin ilk günlerinden itibaren ev işleri konusunda beni hep kucumsedi.Kendisi titizlik hastası,günde 2-3 kere çamaşır makinesi calistirir,yere düşen saç telimi makineyle çektirir,mutfakta sürekli Ocak siler,mutfak eşyalarını,havluları hep aynı şekilde düzenler ve çok iyi yemek yapardı.Ben yemeği netten baka baka ogreniyordum.Buna hiç fırsat vermez ve yaptığım yemekler güzel de olsa,en basitinden salata onun istediği boyutta kesilmesiyle çöpe doktugunden sürekli kötü olmuş diye eletirdiginden her şeyden elimi ayağımı çektim.Artik kendime güvenim tamamen gitmişti.Sogan dograrken bile beni izler elestirirdi. Kendimi baskı altında hissedip hiç bir şey yapmak istemeyince de sen misin kadın ben mi diye kucumsemeye başladı.Bana bütün bu yaptıkları çok zoruma gitti.Kendisi lise mezunu,ben öğretmenim.Maasi da iyi ancak sırf bu durumdan mi yoksa takıntılarınla mi beni aşağıya çekti bilmiyorum.Bu ve daha birçok sebepten boşanma surecindeyiz ama yaptıkları benim özgüvenini tamamen yok etti...Kendime olan güvenini tekrar nasıl kazanabilirim?
Keşke kaybetmeseydiniz.. evet okumak tek başina bir maharet tabiki değildir nice okuyup adam olamayanlarda var tabii onlari tenzil ederek ne güzel öğretmenmişsiniz, mesleğiniz eğitiminiz hatta ve hatta en önemlisi sabrınız varmis :) kendisi yemek yapmaya devam etsin. Bence kariyerinize odaklanin, cunku eskilerin dediği gibi kolunuzda altin bileziginiz var, hic ozguven eksikligi yasamayin ne munasebet.

İyi de senin özgüveninle ilgili bir durum değil ki karşındaki adam takıntılı bir manyak. Bildiğin saplantılı temizlik hastası. Ay aman erkeğin böyleside çekilmiyo anam kendini hırpalama boşuna özgüven eksikliği yaşaması gereken biri varsa o da kendisi. Böyle kimseyle geçinemez çünkü.
Aynen öyle ailesi bile kendi haline bırakmış,onlar yapmayınca sorun olmuyor ama ben yapsam suç,yapmasam suc

Keşke kaybetmeseydiniz.. evet okumak tek başina bir maharet tabiki değildir nice okuyup adam olamayanlarda var tabii onlari tenzil ederek ne güzel öğretmenmişsiniz, mesleğiniz eğitiminiz hatta ve hatta en önemlisi sabrınız varmis :) kendisi yemek yapmaya devam etsin. Bence kariyerinize odaklanin, cunku eskilerin dediği gibi kolunuzda altin bileziginiz var, hic ozguven eksikligi yasamayin ne munasebet.
Öyle tabi ben çok mütevazi davrandım sizin gibi düşünüyordum ancak ben kendimi öne cikartmayinca o beni aşağıya çekmeye,benim üzerime basarak yükselmeye calisti

Aynen öyle ailesi bile kendi haline bırakmış,onlar yapmayınca sorun olmuyor ama ben yapsam suç,yapmasam suc

ay aman bırak üf valla daralır insan hiç boşuna özgüvenine elleşme adam problemli şu saatten sonra önüne bak gül gibi mesleğin var maşallah adam olaydı da elinde tutaydı.

Sizde bundan sonra yemek yaparak özgüveninizi yükseltirsiniz :KK53:
Yemekle, temizlikle birinin üzerine basılacağını, özgüveninin yerlere serileceğini hiç düşünmezdim.
Kendi adıma konuşursam bir milim oynamaz özgüvenim yerinden, ağalar paşalar gibi yaşarım, yardım etmem, seninki gibi olmuyor derim, yerde bişey görüp basarım kalayı oturduğum yerden, ayy evin temizi bu hal ne? halıda kırıntılar var valla diye diye :rapci::KK53:
Çok kafamı bozarsa alırım çiğdemimi cennet mahallesi pembe stayla takılırım salonun ortasında. Gerisi onun problemi..
Siz nasıl yıpranıyorsunuz ben şaşkınım..

Sizde bundan sonra yemek yaparak özgüveninizi yükseltirsiniz :KK53:
Yemekle, temizlikle birinin üzerine basılacağını, özgüveninin yerlere serileceğini hiç düşünmezdim.
Kendi adıma konuşursam bir milim oynamaz özgüvenim yerinden, ağalar paşalar gibi yaşarım, yardım etmem, seninki gibi olmuyor derim, yerde bişey görüp basarım kalayı oturduğum yerden, ayy evin temizi bu hal ne? halıda kırıntılar var valla diye diye :rapci::KK53:
Çok kafamı bozarsa alırım çiğdemimi cennet mahallesi pembe stayla takılırım salonun ortasında. Gerisi onun problemi..
Siz nasıl yıpranıyorsunuz ben şaşkınım..
Çok güldüm valla,kesinlikle katılıyorum🤣

Hem de lise mezunuymus baksaniza,hep ondan bu huysuzluklari:KK51:
Ahhahhah arkadaslar ciddimisiniz emojilerinizde,hadi yukaridaki mesajima bu :P emojiyi koymus olayim,yeniden okuyun:))
Ben de lise mezunuyum yav,cok mu ciddi görünüyor mesajim😂

Yemek ve temizlikten sonra kaybedilen ozguven ben saskinim. Ne desem bilemedim. Adam yapiyormus iste bak keyfine ama yok bazi kadinlar sacini supurge edince ozguven patlamasi yasiyor sanirim.
Hiç takmamayi denedim bu sefer de ben yokmuşum gibi yaşıyor evde ne konuşuyor,ne yüzüme bakıyor,psikolojik şiddet uyguluyordu.Eve temizlikçi alacağım dediğimde asla istemiyorum diyor ve beni tembellikte aşağılamaya basliyordu

Lise mezunu ancak kazancı iyi,adam ciddi ciddi kompleks yapıyor,ben önemsemedim ama o beni ezdikce eziyor
Iste herkes,ozellikle erkekler kaldiramiyor bunu,insan gurur duymali aslinda esiyle,fakat biz degil de sen ben diye dusununce zor geliyor demekki.

Konuşmayı denediniz mi,güzelce karşınıza alıp bize söylediklerinizi ona da anlatın konuşa konuşa biraz farkındalık yaratabilirsiniz onda,psikolojik yardım almasını sağlayın hatta şu günlerde psikologlar online terapi yapıyorlar ona başvurun

valla işte tam da böyle şeyler yüzünden evlenmeden aynı evde olabilmek önemli.
adamların dışardaki yüzüyle içerideki baaambaşka..

konu sahibi, sizin özgüven sorununuz yok. siz sadece gerçekten hasta olan birinin hasta etmeye başladığı mantık sahibi sınıftasınız.
eşinizin kompleksten öte sorunları var bence, keza aşırı titizlik de ciddi bir psikolojik rahatsızlık diye biliyorum. psikolog arkadaşlar okurlarsa daha iyi yorumlarlar elbette.
bence yapabiliyorsanız umursamayın. bırakın herşeyi kendisi yapsın.

Back
X