• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ev işlerinden dolayı sürekli beni rencide etmesi

Merhaba
Eşim olacak kişi evliliğimizin ilk günlerinden itibaren ev işleri konusunda beni hep kucumsedi.Kendisi titizlik hastası,günde 2-3 kere çamaşır makinesi calistirir,yere düşen saç telimi makineyle çektirir,mutfakta sürekli Ocak siler,mutfak eşyalarını,havluları hep aynı şekilde düzenler ve çok iyi yemek yapardı.Ben yemeği netten baka baka ogreniyordum.Buna hiç fırsat vermez ve yaptığım yemekler güzel de olsa,en basitinden salata onun istediği boyutta kesilmesiyle çöpe doktugunden sürekli kötü olmuş diye eletirdiginden her şeyden elimi ayağımı çektim.Artik kendime güvenim tamamen gitmişti.Sogan dograrken bile beni izler elestirirdi. Kendimi baskı altında hissedip hiç bir şey yapmak istemeyince de sen misin kadın ben mi diye kucumsemeye başladı.Bana bütün bu yaptıkları çok zoruma gitti.Kendisi lise mezunu,ben öğretmenim.Maasi da iyi ancak sırf bu durumdan mi yoksa takıntılarınla mi beni aşağıya çekti bilmiyorum.Bu ve daha birçok sebepten boşanma surecindeyiz ama yaptıkları benim özgüvenini tamamen yok etti...Kendime olan güvenini tekrar nasıl kazanabilirim?

Bunları bilmek dahası mükemmel yapmak zorunda değilsiniz ki...niye özgüveniniz gidiyor. Evlendigimde makarna haslarken nekadar su koymalı diye ölçecek kadar bilgisizdim. Bir tencere lapa pilav dokmuslugum var...hiçte özgüvenini kaybetmedim. Güldüm geçtim...hizmetçi değilim herşey mükemmel olsun dye uğraşamam... sıkıntı sizde değil eşinizde..takıntılı temizlik hastası...umarim bosanmisdinizdir yoksa böylesi adamla yaşamak ömrümüzü çürütür o kadar net

Merhaba
Eşim olacak kişi evliliğimizin ilk günlerinden itibaren ev işleri konusunda beni hep kucumsedi.Kendisi titizlik hastası,günde 2-3 kere çamaşır makinesi calistirir,yere düşen saç telimi makineyle çektirir,mutfakta sürekli Ocak siler,mutfak eşyalarını,havluları hep aynı şekilde düzenler ve çok iyi yemek yapardı.Ben yemeği netten baka baka ogreniyordum.Buna hiç fırsat vermez ve yaptığım yemekler güzel de olsa,en basitinden salata onun istediği boyutta kesilmesiyle çöpe doktugunden sürekli kötü olmuş diye eletirdiginden her şeyden elimi ayağımı çektim.Artik kendime güvenim tamamen gitmişti.Sogan dograrken bile beni izler elestirirdi. Kendimi baskı altında hissedip hiç bir şey yapmak istemeyince de sen misin kadın ben mi diye kucumsemeye başladı.Bana bütün bu yaptıkları çok zoruma gitti.Kendisi lise mezunu,ben öğretmenim.Maasi da iyi ancak sırf bu durumdan mi yoksa takıntılarınla mi beni aşağıya çekti bilmiyorum.Bu ve daha birçok sebepten boşanma surecindeyiz ama yaptıkları benim özgüvenini tamamen yok etti...Kendime olan güvenini tekrar nasıl kazanabilirim?
HAsta hasta ruh hastası
Nedemk cöpe yemek dökmek ya😨
İnsanlar yicek ekmek bulamıyor,siz evde ayı besliyorsunuz resmn💆🏻‍♀️

Sanki benim eski eşimi anlatmissin. Sorun temizlik yemek vs değil ki bu manyaklar için herset sorun. İstedikleri olmayınca bunlar cigrindan çıkıyorlar.
Benim eşim de aynıydı. Kahvaltıda kestiği m domates şekli onun istediği gibi değilmiş diye yememisti olay çıkarmıştı. Domates kesme şekli ne ya nasıl bir asalak mis pes. O günden sonra kendi yapmıştı herseyi. Ayrıca artarak devam ediyor bu manyakliklari bence ayrıl ömrünü yer yoksa senin.

Eşiniz obsesesif sanırım temizlik konusunda takıntıları var tedavi olmadan bu sorun düzelmez.Tedavi olması gerektiğini anlatın hatta doktor ayarlayın eğer kabul etmezse boşanın.Eşiniz hasta maalesef

Ben durumu gayet pozitif buldum aslında. Madem takıntılı sizi beğenmeyip her şeyi kendi yapıyormuş ne güzel. Ben olsam bırakırım yemeği temizliği yapsın ben de yer içer keyfini sürerim

Bu herif düzelmez
Aşk olmadan mı evlendiniz hani insan askerlik arkadaşına bu kadar davranmaz ilginç geldi
Sizi bu kadar aşağılayan adamla birşey yaşamıyorsunuz umarım
Boşanmak bence de tek çözüm
Benim esim de ayniydi. Var boyle asalaklar. Adam avukat disarda gorseniz boyle bir kalite boyle bir karizma beyefendi dersiniz. Bir de evde ki halleri. Hersey cok guzelken diyelim yere biraz su döküldü sen ne dikkatsizsin ile baslayan hakaret zinciri. Konu sahibi bosanmazsa cinnet gecirir.

Merhaba
Eşiniz OKB hastası gibi aynı psikolojik yardım almadı mı hiç?

Ben durumu gayet pozitif buldum aslında. Madem takıntılı sizi beğenmeyip her şeyi kendi yapıyormuş ne güzel. Ben olsam bırakırım yemeği temizliği yapsın ben de yer içer keyfini sürerim
Ah kuzum oyle olmuyor. Psikolojik siddet oluyor sen de kadin misin vs vs.... Adam deli degismez.
Sen de burayi okuya okuya hic evlenemeyeceksin😄

Şimdi tek başına salata malzemelerini milim milim doğrasın işte rahat rahat:deli:
Özgüveninizi kaybedecek bir şey yok, yeni hayat kurunca anlayacaksınız siz de sorun olmadığını.
Doğradığınız soğanın ebatı için sizi aşağılayan biri yüzünden mi özgüveniniz gidecek 😌

Merhaba
Benimkinde de vardı bu titizlik, tabi para verip aldığı için yaptığım şeyleri dökmüyordu o ayrı. Bide hesap et kendisi 7/24 evde olan bi insandı. En ufak şeye karıştırdı her şeye laf bulurdu. Yemeğim güzel bile olsa bunda bişe var ama anlamadım derdi. Her şeye karışırdı. Elektrikli süpürgeyi sürekli çalıştırdığı için hep el atında ortada dururdu, ben de kalabalığı sevmem kenara bi yere koydum ve bağırmaya başladı. Ben bu evde eşek başımıyım, benim lafım geçmeyecek mi falan dedi. Vsvs

Ve ben boşandım. Sizin gibi kolumda altın bileziği de yok. Normal bi işte de çalışmıyorum. Yani ben başardıysam siz de başarabilirsiniz. Özgüveni mi de öyle aman aman kaybetmedim. Sadece ya illerdeki kocama her şeye karışırsa diye düşünüyorum. O yüzden diyorum ki yorucu bi mesleği olsa da eve gelince hiç bişe anlamasa yorgunluktan, bişe söylemeye hali olmasa 😂😂

Lise mezunu ancak kazancı iyi,adam ciddi ciddi kompleks yapıyor,ben önemsemedim ama o beni ezdikce eziyor
Lise mezunu diye eziklemek de bilemedim ne farkınız kaldı ev işleri için sizi küçük gören kocanızdan? Ayrıca öğretmenlik de öyle müthiş bir kariyer öyküsü değil, hani karşınızdakini küçük görebileceğiniz kadar, en fazla boşanınca ele güne muhtaç olmamanızı sağlar. Benim dönemimde iyi yerlere puanı yetmeyenler öğretmenlik yazardı. (Sizin dilinizden yazdım hoş mu oluyor?)

Son düzenleme:
Eşiniz bence hasta tedavi gormesi lazim amaci sizi asagi cekmek degildir belki o kismi bilemem bunu ancak tedaviden sonra anlayabilirsiniz.Bence ilk asama olarak bosanmayi degil de psikiyatriste gitneyi dusunun derim.Kabul etmezse bu durumda bosanmak sizin ruh sagliginiz acisindan enndogru karar olur diye dusunuyorum.

Lise mezunu diye eziklemek de bilemedim ne farkınız kaldı ev işleri için sizi küçük gören kocanızdan? Ayrıca öğretmenlik de öyle müthiş bir kariyer öyküsü değil, hani karşınızdakini küçük görebileceğiniz kadar, en fazla boşanınca ele güne muhtaç olmamanızı sağlar. Benim dönemimde iyi yerlere puanı yetmeyenler öğretmenlik yazardı. (Sizin dilinizden yazdım hoş mu oluyor?)

Buna neden alınınız ki bu kadar.
Hâlâ bunu kompleks yapan insanlar var.ben etrafımda bizzat görüyorum.

Siz hangi dönemden kaldınız bilmem ama şu dönemde öğretmen olup atanmak için insanlar yıllarca ders masalarında dirsek çürütüyor.

Eziklemek değil ki bu.Erkeklerin bir kısmı sorun ediyor kadın kendisinden daha eğitimliyse ya da daha fazla kazanıyorsa.Acaba bundan dolayı mı kompleks yapıyor diye soru işareti var konu sahibinin kafasında.Her şeyden nem kapmayın bu kadar.

Bence lise mezunu diye eziklemek istememis , acaba kendisi mi kompleks yapiyor bu durumu da beni ev isleriyle ezmeye calisiyor demek istemis
Ha bir ogretmen olarak kendini ifade edememis o ayri mevzu ama ozellikle lise mezunu diye belirtmesinin sebebi acaba o mu kendisine kompleks yapiyor demek istemesi

"Canım sen dinlen ben yaparım" diye yapmıyor ki. Küçümseyerek aşağı çekerek(ki başarmış). Düzelmez. Mükemmelliyetçi ve takıntılı. Ben de olsam tahammül edemem

Back
X