• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ev işlerinden dolayı sürekli beni rencide etmesi

Adam sanıyorum ki obsesif..

Hiç mi anlamiyorsunuz kardeşim, sevgililik nişanlık dönemi neden var? Izleyelim bakalım görelim tanıyalım normal değilse evlenmeyelim diye var. Bu tarz insanlar heryerde kendini belli eder diyelim bir yerde çay içiyorsunuz hiç rahat durmaz sürekli birseyleri düzenler elestirir eli kolu durmaz.Biz sevgililik nişanlılık dönemi neden var onu henüz anlayabilmiş bir toplum değiliz.

Temiz ve düzenliydi ama bu kadar takıntılı olacağını hesap etmedim.Hep dışarda görüşürüz o yüzden ev halini bilmiyordum
Bu adam takıntılı değil, iyi bir insan değil. Özgüveniniz adamdan kurtulunca yerine gelir. Siz bu konularda sadece ben bunları iyi yapmıyorum dediyseniz bile bunu size karşı kullanmak istemiştir.
Siz başka bir konu deseydiniz onu kullanırdı. Deseydiniz mesela bunlar benim için önemli değil, beğenmiyorsan sen yap. Dediğinin hiç önemi yok, kendine hizmetçi tut hem bana da yarar. Benden bekleme böyle şeyleri deseydiniz ama yanlışlıkla kendimi hiç beğenmiyorum, kilo aldım diye, hemen onu bahane eder ve eziyet etmeye başlardı. Takıntılı insan kendisini huzursuz eder, çevredeki insanları kırmak ve onları aşağılamak için yapmaz bunları.
Sadece dediklerini sallamasanız ve adam yerine koymasanız zaten yavaş yavaş düzelirsiniz. Aynı evde kalmayın ve iletişimi sadece avukat sağlasın. Ortak insanlara da dikkat.

Son düzenleme:
Böyle biriyle yaşamak kabus gibi olurdu zten. Eşiniz takıntılı okb belirtileri bunlar. Tedavi olması gerekiyor.
Ayrıca niye ozguveninizi kaybedesiniz ki?

Konuşmayı denediniz mi,güzelce karşınıza alıp bize söylediklerinizi ona da anlatın konuşa konuşa biraz farkındalık yaratabilirsiniz onda,psikolojik yardım almasını sağlayın hatta şu günlerde psikologlar online terapi yapıyorlar ona başvurun
Evet defalarca konuştum ama olması gereken bu dediğim dedik diyen biri sorunlu beni goruyor

Böyle biriyle yaşamak kabus gibi olurdu zten. Eşiniz takıntılı okb belirtileri bunlar. Tedavi olması gerekiyor.
Ayrıca niye ozguveninizi kaybedesiniz ki?
Evet OKB hastası benlik değil ama sürekli küçümseyerek o öyle yapılmaz bu böyle yapılmaz diye diye,her yaptığıma kulp bulmasından mutfağa girmeye korkar oldum

Şimdi tek başına salata malzemelerini milim milim doğrasın işte rahat rahat:deli:
Özgüveninizi kaybedecek bir şey yok, yeni hayat kurunca anlayacaksınız siz de sorun olmadığını.
Doğradığınız soğanın ebatı için sizi aşağılayan biri yüzünden mi özgüveniniz gidecek 😌
Evet ama üzerimde sürekli baskı vardı sanki evimde misafir misin gibi diken üstündeyim

Sizin hiçbir eksiğiniz yok. Adam aşağılık kompleksine girmiş sizi ezecek bi yer bulması lazımdı. Saçma sapan temizlik takıntıları da ona bu bahaneyi vermiş
Evet ben de dedim tek açığını burası gördün,müsade etmiyorsun ki öğreneyim ilk yaptığımda çöpe dökülünce hevesim hiç kalmamıştı

Lise mezunu diye eziklemek de bilemedim ne farkınız kaldı ev işleri için sizi küçük gören kocanızdan? Ayrıca öğretmenlik de öyle müthiş bir kariyer öyküsü değil, hani karşınızdakini küçük görebileceğiniz kadar, en fazla boşanınca ele güne muhtaç olmamanızı sağlar. Benim dönemimde iyi yerlere puanı yetmeyenler öğretmenlik yazardı. (Sizin dilinizden yazdım hoş mu oluyor?)
Bakın adamın kompleks yaptığını belirtmek için dedim çünkü bunu her seferinde kendi dile getiriyor.Kendisi bile sen çok mütevazi son hiç havan yok demiş biri ki zaten okumak bence kişiliği değiştirmez ama vizyonu değiştiriyor,dar goruslu olmuyorsun.Hayati sadece ev işlerinden ibaret sanmıyordum eşim gibi

Merhaba
Eşim olacak kişi evliliğimizin ilk günlerinden itibaren ev işleri konusunda beni hep kucumsedi.Kendisi titizlik hastası,günde 2-3 kere çamaşır makinesi calistirir,yere düşen saç telimi makineyle çektirir,mutfakta sürekli Ocak siler,mutfak eşyalarını,havluları hep aynı şekilde düzenler ve çok iyi yemek yapardı.Ben yemeği netten baka baka ogreniyordum.Buna hiç fırsat vermez ve yaptığım yemekler güzel de olsa,en basitinden salata onun istediği boyutta kesilmesiyle çöpe doktugunden sürekli kötü olmuş diye eletirdiginden her şeyden elimi ayağımı çektim.Artik kendime güvenim tamamen gitmişti.Sogan dograrken bile beni izler elestirirdi. Kendimi baskı altında hissedip hiç bir şey yapmak istemeyince de sen misin kadın ben mi diye kucumsemeye başladı.Bana bütün bu yaptıkları çok zoruma gitti.Kendisi lise mezunu,ben öğretmenim.Maasi da iyi ancak sırf bu durumdan mi yoksa takıntılarınla mi beni aşağıya çekti bilmiyorum.Bu ve daha birçok sebepten boşanma surecindeyiz ama yaptıkları benim özgüvenini tamamen yok etti...Kendime olan güvenini tekrar nasıl kazanabilirim?
Adama bak ya :sinirli:

Bu sekilde ozguven eksikligi olanlar ogretmen olmamali ya lise ye kadar okumuş diye esinu küçümsemişsin ama senin eğitim yarim kalmis
Kardeşim eşimi kucumsemedim sadece acaba bundan mi dedim çünkü ben hiç belirtmememe rağmen adam cümleye öğretmen olduğun için mi bana itaat etmiyorsun uyum sağlanıyordu ne okursan oku kadın adama uyar kafasında.O beni kendi özellikleriyle kiyaslayip sürekli kucumsuyor mütevazi oldukça benden üstün tutuyor kendini

okumayanların alınganlığı tribi de hiç çekilmiyor, imkan fırsat vardı okuduk, ben de doktora yapmadım, doktora yapanlara mı çemkireyim? çemkirsem cahil kıskançlığı olur benimki işte.
lisans mezunu olmanı yediremiyordur kendine, boş insanlar genelde ev işi, yemek, temizlik gibi şeylerde yaptıklarıyla çok ovunurler.

Burda ogretmenligimle alakalı bir sorunum yok sadece eş olarak sürekli bastırıldı gün için değersizlik duygusu yaşadım hepsi bu çok şükür mesleğinde gayet iyiyim

Begenmiyorsa kendi yapsin. Sanirim ben de surekli elestirilsem herseyden elimi ayagimi cekerim. Hevesim de kalmaz. Psikolojik siddet bu. Temizlik kadinin gorevi diye birsey yok. Madem begenmiyor kendi yapsin.

Back
X