Eşimin halası beynimi bulandırdı

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
123
20 günlük bebeğim var sürekli geriniyor elleri kolları bacaklarını sürekli geriyor topluyor bişeyler yapıyor. Eşimin halası geldi bugün bebeği görmeye. Ettiği lafa bakın. "Bu bebek çok geriniyor çok gerinen bebekler büyüyüp gelişmezmiş". Ya öyle olsa bile insan öyle der mi? Sende annesin üstelik kaç senelik anne. Ben daha 20 günlük anneyim lohusayım üstelik bebeğim 10 gün küvözde kalmış. O yüzden iyice üstüne titrer olmuşum. Öyle denir mi? Şimdi içimede kurt düşürdü sinir olmanın haricinde. Hiç böyle bişey duydunuz mu? Yani bebeğin sürekli gerinmesi bir soruna mı işaret?

Bana da biri sen cok geriniyorsun, o yuzden boyun uzun ve zayif duruyorsun dedi...
hayir boyum da 1.65 :KK53:

gerinen çocuk niye büyümesin ne fesat insan öyle bile olsa söylenir mi. mantıken düşün sence gerine büyümez mi bence daha çok büyür.

Bende tam aksini duymuştum.
boş verin siz kulak tıkayın herşeye.

Oyy masalah ya ne tatlidir o simdi .Allah bagislasin oncelikle.Allah anali babali buyutsun

Sen takma oyle seyleri bebekler gerinir tabi bi saga bi sola dogru hareket etmeye calisirlar yapmazsa anormaldir . Erkek tarafi iste geline gicik vermeye bayilir takma sen kimseyi zaten yakinda asisi vardir .boy kilo bas cevresi bakilir.ayrica Hemsirenize yada aile hekiminize akliniza takilan seyleri sorabilirsiniz.

20 günlük bebeğim var sürekli geriniyor elleri kolları bacaklarını sürekli geriyor topluyor bişeyler yapıyor. Eşimin halası geldi bugün bebeği görmeye. Ettiği lafa bakın. "Bu bebek çok geriniyor çok gerinen bebekler büyüyüp gelişmezmiş". Ya öyle olsa bile insan öyle der mi? Sende annesin üstelik kaç senelik anne. Ben daha 20 günlük anneyim lohusayım üstelik bebeğim 10 gün küvözde kalmış. O yüzden iyice üstüne titrer olmuşum. Öyle denir mi? Şimdi içimede kurt düşürdü sinir olmanın haricinde. Hiç böyle bişey duydunuz mu? Yani bebeğin sürekli gerinmesi bir soruna mı işaret?
Sacmalamis munasebetsiz agzinin payini verseydin keske. Bi kere o bebek gerincek tabi kaslari ole ole gelisecek. Karnimizda da surekli hareket etmelerinin sebebi kaslari kemikleri gelissin diye ay cok sinir oldum.

benim bildiğim de gerinen insanların boyunun daha uzun olduğu, ergenlikte sabahları gerinmek boyu uzatıyomuş.ayrıca ben gerinmeyen bebek görmedim.yeğenim 7 aylık,doğduğundan beri geriniyo ,gelişimi akranlarına göre daha ileridemiymiş.

20 günlük bebege mi gösterdin halana.. ya nazar değerse...
40 günlük olana kadar biz kimseyi göstermiycez ama insanlar çok meraklı valla bebegi görmeyi ya. ben çok korkuyorum çocuğuma nazar degerse felan. tabi görmeye gelcekler.. ben 7,5 aylık hamileyim. kayınvalidem gösteremem diyo. bende halasina veririm o bakar bizde annemle misafirlerle ilgileniriz dedim ama benim bebegimi yalniz birakmamam gerekiyordu misafirler gelcek ne yapıcaz hiç de bilmiyorum..

Ama tam aksi olur diye biliyorum ben de..
Nitekim benim oğlum da sürekli komik komik gerinirdi. Bir sağa, bir sola... kucağıma bile alınca tutmaktan korkardım.. Babaannem de yardımcı olurdu ona, gerinsin de uzasın diye.. Hatta yanlış hatırlamıyorsam biri de bana çok hareketli bir bebek olacağını söylemişti espriyle karışık. Bu arada gerçekten öyle oldu.. Ters hatırladı herhalde.. Çocukcağız bir torbanın içinde dokuz ay kaldı, biraz kemiklerini açsın, afferin ona.. maşallah annesi..

Lohusalıkta saçmalayan bir güruh gelip geçecek, takmayın.. İnsanların hiçbiri birbirinin aynı değil, hepsi yegane, tek.. dolayısıyla her bebek de öyle... Kullanma klavuzu zaten güdülerinize doğurduğunuz andan itibaren kodlandı.. Kendinize güvenirseniz, klavuz yeterli olacaktır.. Aman o güruhu hiç takmayın..

Sağlıkla büyütün bebeğinizi..
Hadsiz, patavatsız insanların ne dediğini de hiiç umursamayın.
Kendinizi böyle değersizler için de üzmeyin.
Mutluluğunuzu kimsenin bozmasına izin vermeyin...

Ay benim kaynanamda kucuk bebegi aynaya baktirma bunalir falan diyodu. Tabiki hicbir dedigini dinlemedim. Uzmanlar bile soyluyor aynaya baksin kendini gorsun mutlu olurlar diye. Aynen de öyle oldu bebegim her aynaya baktiginda mutlu olup gulucukler sacar.
Gerinen bebek daha cabuk gelisir diye biliyorum. Hem 9 ay dan fazla anne karninda iki büklüm kaliyolar. Dogunca gerinmesi cok normal. Kaslari aciliyo sonucta. Bosver sen o cadilari :KK47: kulagini tika.

Hala saçmalamis bariz. Gerinen bebek daha çabuk gelişir. Kemiklerini hareket ettiriyor. Benim babaannem kardeşlerimi kuzenlerimi yıkarken hep ayaklarıyla ellerini birleştirmeye çalışırdı çapraz şekilde, ellerini kafasına filan dokundururdu filan kemikleri hareket etsin diye. Sizinki laf söyleyim de ne söyleyim diye şaşırmış heralde. Takmayın kafanıza bunları. Kontrollerde de doktorunuza aklınıza takılani sorun.

Saçmalığın daniskası canım, sakın kafana takılmasın. Aksine bebeğin gerinmesi kaslarının uzamasına yardımcı olur, voleybol basketbol neden boy uzatıyor:KK39:

Hala sapitmis :)))

20 günlük bebek o hareketleri yapmayacak da ne yapacak kalkıp harmandali mi oynayacak:KK53:

bebeğin gayet normal üzülme.

Back
X