• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin halası neden böyle davranıyor?

hayalet_39

b£n yaKın sén uZak...!!!
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
588
8
46
Kırklareli
Hanımlar ben 2 senelik evliyim.eşimin kalası bize 2 saat uzaklıkta oturuyor.her yaz ramazan önce 1ay,ramazandan sonra 1 ay gelip bizimle kalır.tamam gezmeye gelsin de her gelişinde bir huzursuzluk çıkıyor.eşime,bana,kayınvalideme bağıracak bir konu bulur mutlaka.kavga çıkardığı konularda incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler.Mesela;ramazan bayramında bayramlık aldık diye bize kızmıştı.kendisi aynı şeyleri giyiyormuş ne gerek varmış boşuna masraf yapmaya.kıyafetlerim yok muydu vardı ama doğumdan sonra hiçbiri olmuyor artık ne yapayım.bir sabahta sucuk kızartmıştım 'sen bu sucuklara tuz mu attın'dedi.hayır atmadım dedim.Dünküler tuzsuzmuşta bunlar tuzluymuş.eşimede motor aldı diye kızmıştı.kendisi kahvehane işletir sabah gidip gece gelir.gece otururuz biraz ona da laf söyler ne diye oturur yatsaya der.zaten sabahtan geceye kadar görüşemiyoruz insanın konuşacak şeyleri olur eşiyle belki.bu arada her gelişinde kayınvalidemin giysilerini yakar.komşuların yanında küçük düşürür.o istediği zaman televizyon açılır genelde hep onun istediği programa bakılır.yemeklerime laf eder sulu yaparım sulu olmuş der,kuru yaparım kuru olmuş der.güzelliklede söylemez karşısındakine bağırır kalbini kırar.eşime sordu halan neden böyle biraz konuş dedim.yaşlı olduğu için böyle duymazlıktan gel diyor ama insan duymamazlıktan gelemiyor işte.tamam yaşlı olabilir ama bu karşısındakinin kalbini kırmayı haklı çıkarmaz.ona bakarsan bende gurbetteyim diye sinirimi etrafımdakilerden mi çıkarayım yani?niye böyle davranıyor anlayabilmiş değilim :50::50:

kayınvalidenden çekmiyorsun heralde canım haladan çektiğini daha öncedende mi öyleymiş yaşlandıkça mı böyle olmuş kendi çocuğu falan yok mu peki

Kaynana bitti şimdide halamı başladı.. Tövbe tövbe yaşlıysa yaşlılıgını bilsin ya herşeye bir bahaneleri var maşallah yaşlıysa kimseye akıl vermesin... Gelince sende surat yap anlar oda gelmesin daha hayret birşey yokmu gelini gitsin ona sataşsın sen çekmek zorundamısın :63:

annesi değil babası değil canım yaa halasınada 1 ay bakılırmı sende çok yüz vermişsin anlaşılan.. bide evi 2 saat mesafedeyken gitmiyor orda huzurunuzu kaçırıyor ne düşüncesiz insanlar var yaa çok kızıyorum bunlara :S

İlginç...

Bir halanın karı-koca arasında bu kadar işi ne?

Bu ne muhalefetlik? Kimsesi mi yok?

Belirlediği ramazan döneminde niye sizde kalıyor?

Vallahi ben anlam veremiyorum böyle insanlara...

Yerinde olsam evimde kalmasına asla müsade etmezdim, ne münasebet yani bir ay boyunca ne işi varmış sizde kalıyor, birde bunu alışkanlık haline getirmiş, yaşlılığına güvenip nasıl olsa saygı görürüm diye düşünerek terbiyesizlik yapan insanlardan nefret ediyorum valla, üstelik birde eleştirip azarlıyor, çizginizi koyma zamanı çoktan gelmiş hemde sert bir şekilde..

kayınvalidenden çekmiyorsun heralde canım haladan çektiğini daha öncedende mi öyleymiş yaşlandıkça mı böyle olmuş kendi çocuğu falan yok mu peki

kayınvalidemden çekmiyorum çok şükür.önceden böyleymiş komşularım allah sana sabır versin diyor.çocuğu yok.eşinin ölen eşinden 2 kızı 1 oğlu varmış onları büyütmüş.

Kaynana bitti şimdide halamı başladı.. Tövbe tövbe yaşlıysa yaşlılıgını bilsin ya herşeye bir bahaneleri var maşallah yaşlıysa kimseye akıl vermesin... Gelince sende surat yap anlar oda gelmesin daha hayret birşey yokmu gelini gitsin ona sataşsın sen çekmek zorundamısın :63:

kayınvalidemle konuştuk biz bir aile olduk sakın onun bunun lafına gelip arayı bozma insanları sevindirme dedim.çocuğu yok.üvey çocukları var eşinin ölen karısından.

Snookie'nin dediği gibi çok anlamsız sizde kalması..Ha madem kalıyor adabıyla kalmalı.

Bu bir şekilde ona anlatmalısınız..

Ayrıca her sözüne neden bu kadar takıyorsunuz ki ? He deyin geçin.

Mesela tuz mu attın deyince '' attım mı hatırlamıyorum '' deyin bir dahaki arkadan gelen soruya hiç cvp vermeyin.

Elbise konusunu açınca hiç açıklama yapmayın, ''almam gerekiyordu aldım, sende hediye alabilirsin bana istersen''deyin.

Uyumuyorsunuz deyince '' günlerdir sıkıntıdan gözüme uyku girmiyor,huzursuzluk kötü birşey'' deyin.

Yani bunları yazmamdaki neden ; kızdığınızı asla belli etmeyin, üstün körü cvp.lar verin gülümseyerek.Vazgeçecektir.

bana derdi kayınvalidenleymiş gibi geldi canım hem kendi öz çocuğu yok sizde aile olmuşsunuz gelin torun falan sizi kıskandığı için yapıyor olabilir

Katılıyorum bence de kıskançlıktan yapıyor olabilir.
Kayınvalideme neyse de bir de halası yok artık.Bir gün iki gün ama sonra veririm cevabı gider. İşine gelirse bir daha gelir gelmezse de gelmez. Onu tak,bunu tak erkenden stresten gideceğiz biz bu yaşlılar yüzünden. Anamız bizi onun bunun oyuncağı olalım diye mi doğurdu cnm... Sinir oluyorum vallahi...

ben anlamadım niçin sizde kalıyor?

bizim evde kalmıyor aynı bahçe içinde kayınvalidemin evi var.odaları ayrı ayrı.o da ordaki bir odada kalıyor.bizim evde kalamaz çünkü tek odası var.biz şu an onun evinde kalıyoruz mecburen çünkü öbür evde tuvalet dışarıda.banyosu,mutfağı yok.ne zaman bir olay olsa benim evim diyor sürekli başımıza kakıyor.inşallah bizde yaza bahçeye kendimize ev yaptırıp kurtulacağız

dün akşam bir patlama yaşadım zaten.konu da yemeğin suyu çok olmuş :53: dün öğlen buzluktan nohut çıkardım buzu erisin diye neyse akşam üstü bira haşlamaya başladım suyunu da nohutların hemen üzerine kadar koydum fazla koyarsam yine azar işitirim dedim.yemekleri koyarken bir baktım yemeğin suyu çoğalmış.bazı nohutlar buzlu kalmış galiba doğal olarak yemeğin suyunu çoğaltmış.yemek koyarken farketti tabi niye suyunu çok koydun diye kızdı bende çok koymamıştım deyip elimde tabakla odaya geçtim kendisi de peşimden.'hep böyle yapıyorsun yemeğin suyunu ziyan ediyorsun'diye bağırmaya başladı.bende yapa yapa öğreneceğim daha acemiyim dedim.bu seferde eden büyük tencereye yaptın diye bağırmaya başladı.bende bu sefer sinirler iyice gerildi.yeter bende bir kalp taşıyorum bir yemek suyundan insana bu kadarda yüklenilmez dedim.demesin mi ben güzellikle söylüyorum ne sinirleniyorsun.bende babam geldi dedemler geldi kimse yemeğime laf söylemedi.kendimi ezdirmem ben dedim.sinirden öbür eve geçtim ağladım.
NOT;yemek suları hiç bir zaman ziyan olmuyor köpeğimize veriyorum ekmeklerini ıslıyorum :45:

"Buyur burdan yak" vakası bu:5:
Önce eşinizin halasının yaşını merak ettim.. Ne kadar yaşlı? Ruhsal durumu nasıl?
Hayatınızın merkezinde böyle rahatça konaklayabilmesi ve sizi yönetebiliyor olmasının sebebi ne?
Ailesi yok mu? Eşi,çocukları,kardeşleri?
Eşiniz ne tepki veriyor?
Her taraftan kırık dökük bi durum bu.
Misafirlik için gelsin kalsın eş dost ama bu arsızlık hadsizlik ve bu rahatlık nasıl oluyor?
Sanki siz evlenirken bi anlaşma yapılmış da hala da onun için bu kadar rahat gibi..
Asla tasvip edilecek bi tarafı yok..

"Buyur burdan yak" vakası bu:5:
Önce eşinizin halasının yaşını merak ettim.. Ne kadar yaşlı? Ruhsal durumu nasıl?
Hayatınızın merkezinde böyle rahatça konaklayabilmesi ve sizi yönetebiliyor olmasının sebebi ne?
Ailesi yok mu? Eşi,çocukları,kardeşleri?
Eşiniz ne tepki veriyor?
Her taraftan kırık dökük bi durum bu.
Misafirlik için gelsin kalsın eş dost ama bu arsızlık hadsizlik ve bu rahatlık nasıl oluyor?
Sanki siz evlenirken bi anlaşma yapılmış da hala da onun için bu kadar rahat gibi..
Asla tasvip edilecek bi tarafı yok..

kendisi 75 yaşında.eşi ölmüş.kendi çocuğu yok.eşinin ölen hanımından 2 kızı 1 oğlu var.onları büyütmüş.köyde halasının evinde kalıyoruz belki o yüzden böyle davranıyor.Eşim konuşuyor ama hala aynı o da ne yapacağını şaşırdı.

bişey sorcam arkadaşım evinde kalmaktan başka yediğinizi içtiğinizi giydiğinizide o mu karşılıyorda bu kadar herşeye müdahale edebiliyor ?? :20:
hadi siz onun evinde kalıyosunuz eyvallahta o kapıdamı yatıyo ki geçici bi süreymiş madem biraz büyüklük göstermesi, yaptığı iyiliğide burundan getirmemesi lazım
kusura bakmada halayı bayağı çirkef buldum
böyle insanlarla öyle laf söyleyim oda beni anlasın bi daha yapmasın mantığıyla iletişim kurulmuyo malesef
Allah sabır versin
ama sizide çok suskun gördüm ben en azından onun kaprislerini çekmek zorunda olmadığınızı bi şekilde anlatmanız gerek
küsersede kendi bilir...
kaybınız olacağını hiç sanmıyorum :19:

bişey sorcam arkadaşım evinde kalmaktan başka yediğinizi içtiğinizi giydiğinizide o mu karşılıyorda bu kadar herşeye müdahale edebiliyor ?? :20:
hadi siz onun evinde kalıyosunuz eyvallahta o kapıdamı yatıyo ki geçici bi süreymiş madem biraz büyüklük göstermesi, yaptığı iyiliğide burundan getirmemesi lazım
kusura bakmada halayı bayağı çirkef buldum
böyle insanlarla öyle laf söyleyim oda beni anlasın bi daha yapmasın mantığıyla iletişim kurulmuyo malesef
Allah sabır versin
ama sizide çok suskun gördüm ben en azından onun kaprislerini çekmek zorunda olmadığınızı bi şekilde anlatmanız gerek
küsersede kendi bilir...
kaybınız olacağını hiç sanmıyorum :19:

eşim kahvehane işletiyor 1 aydır.yavaş yavaş oturtuyoruz düzenimizi.kayınvalidemin maaşı da var zaten.ondan bir kuruş para almıyoruz almamda.bizim buraya yazın geliyor ramazandan önce gelip 1 ay kalıyor.ramazan bitince yine gelip 1 ay kalıyor.kendisi istanbulda yaşıyor doğalgazlı evi var yani.evet önceden eşimde,bende,kayınvalidemde ses çıkarmazdık.bu sene hepimizin sesi çıkmaya başladı.kendimizi ezdirmiyoruz diye kızıyor.Hepiniz dikbaşlı olmuşsunuz dedi.eşime de söylüyorum halanla konuş böyle olmaz diyorum.eşim konuşuyor ama hep aynı.evet ben pek sesimi çıkaramıyorum.kendi ailemde hep tartışma kavga vardı bıktım o yüzden kavgadan tartışmadan.ne yapacağımı şaşırdım doğrusu :59:

Halaniz aksi bir insan demekki. Oturdugunuz evde ona ait oldugu için gelip kalma yonunden slklntl yasamiyor. Kovacak veya gelme diyecek haliniz yok.
Kirici oldugu zamanlarda sabrinizi zorladigi muhakkak. Bence elestirilerine sessiz kalmayin kendinizi savunun ama guzel guzel savunun. Ona uysaniz kavga çikacak yoksa.

Back
X