Eşimin hamileliğimin sıkıntılı döneminde 2 ay süren görevi ve uykusuzluk ...

oglumherseyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
1.507
1.141
48
Arkadaşlar terör bölgesinde yaşıyorum hamileliğimin en önemli dönemindeyim uyku ve düzenli beslenmem gerekirken sabah hava aydınlanana kadar uyuyamıyorum. 7 gibi uyuyorum 3 gibi uyaniyorum yalnız olduğum için düzgün bir beslenme tarzım da yok .hamileliğim de zor geçiyor düşük tehlikem var başından beri bişey olsa Allah korusun kimse yok yanımda. Beni asıl yıpratan gece uyuyamamak. .çocukluktan beri karanlıktan yalnızlıktan korkarım. uykusuzluk bebeğimi etkiler mi sizce ? yada benim gibi eşinden aylarca uzak ve yalnız kalanların vereceği tavsiyelere ihtiyacım var. ..

Doguda degil batidayim.
Hamileligim8n basindan beri uyku problemi bendede var ustune bide 2 bucuk yasindaki kizimda var.
Hamileligin basindan beri istifra ediyorum bazi gunler safra cikardigim bile oluyodu.
Esim desen yanimda ama yanimda degil.
Calisiyor kendi isi belli saati yok.
Tum gun kizimin sorumlulugu bende uyuyana kadar babayla alakasi yok sadece sabahlari 1 saat gorebiliyor.
Lutfen kendini demorilize etme.
Tek bile olsan yemegini aksatma kusmuyorsan.
uyku desen ona bende bi cagre bulamadim.
Umarim hayirli guzel bi dogumun olur saglikla alirsin kucagina.

Oy maşallah size az kalmış Rabbim bize de o günleri görmeyi nasip etsin inşallah kızını da Allah esirgesin kusmalar ara ara oluyor, mide bulantısı da nadir aslında ben uyuyabilirim ama uyuyamıyorum korkuyorum yemek yapmak bile eziyet geliyor o kadar sağlıksız ki düzenim. eşim evde yokken hep kahvaltı yada kızartma ile geçiştirmek zorunda kalıyorum güvenilir bi yerde değiliz sebze alma şansım pek olmuyor eşim gitmeden alıyor herseyi bırakıyor ama olduğumuz yerde bizim alışveriş yapabilecegimiz yer çok az .aslında benim için en hayırlısı Annemin yanına gitmek eşimi ikna edebilirim inşallah. .

Aslinda varsa imkanin annenin yaninda olman senin icin daha saglikli.
Kizartmayla olurmu hic.
Gunah bize bile zararli normal zamanda kizartmalar.
Sabahlari yumurtani sutunu eksik etme.
Yemeklerini sebze ve mumkunse belli zamanlarda tavuk et balik bi duzen kur kendine.
Aralardada tuzsuz badem findik ceviz meyve.
Tabiki herzaman bu tempoda beslenemezsin ama dikkat etmelisin bu kurala.
Yavrun icin en azindan.
Keske uyuyabilsen.
Bebis dogdugunda cok ihtiyacin olcak
Evet uyku depolanicak bisey degil bugun yat ozamanlara yeter degil demek istedigim.
En azindan hamileligini rahat atlatirsin.
Esinle gorus sen en iyisi annene biraksin seni dogumuna kadar en azindan.

Doğumu ankarada yapacağım Annem istanbulda ve inan ki burda ki hastaneler, marketler hepsi o kadar berbat ki .aylardır canım sadece poğaça istiyor tek bunu aserdım onu bile yiyemedim. Balık çocukken de hiç yemedim doktorum balık yağı verdi ama Annemin yanında olsam öyle güzel bakar ki bana Allah başımızdan eksik etmesin şimdi uyuyamıyorum doğumdan sonra uyuyamayacağim zor zamanlar geçiriyorum. Öyle zor ki benim ki görevlerden evde değil senin ki kendi işi diye .Allah yokluklarini göstermesin ama ne evlatlarımızın ne bizim en ihtiyacımız olduğu zamanda yanımızda olamıyorlar. .

Can'ım bende terör bölgesindeyim eşimin çalışma Saatleri çok uzun bi türlü normale dönemediler. Yanımda ama gerekli Zaman'ı ayıramıyor bize . Doktora hep tek gidiyorum işe minibüs ile gitmek zorundayım bulantılar halsizlik soğuk ve karanlık . Geceleri bende defalarca uyanıyorum tuvalete en ufak tıkırtıya vs ama gündüzleri uyuma şansım olmadığı için uyuduğum kadar artık. Sanırım sen hormonların ve yalnızlığın etkisi ile biraz karamsarlaşmışsın

ah ah simdi bebegim 2 aylik bende dogunun kucuk ilcesindeyim hamileyken dusun ikiz cocuklarim var ben ne yapayim senin avantajin cocugunun olmamasi vur kafayi yat kusmaya bu kadar takma o senin kanindan besleniyo demem o ki inan her hamile kusuyo yada kusmuyo korkularinda yersiz kapini iyice kilitle uyu simdi bol bol uyu bebi s olduktan sonra istesende uyuyamicaksin

Allah hepimizin yardımcısı olsun öyle zor ki buralarda olmak yalnız olmak daha önce sıkıntı olmuyordu ama şimdi hamilelik sağlık sorunları baya zorlanıyorum Allah hepinizin evladını korusun. .

Benim verecek aklım yok sadece iyi dileklerimi sunmaya geldim :) bebeğini sağlıkla, huzurla, güvenle kollarına alman dileğiyle..
Terör bölgesinde yaşayıp, hamile olup, üstüne bir de senin gibi yalnızlık çeken tüm kadınlara burdan kucak dolusu sevgilerimi göndermek istiyorum, nedense duygulandım :)

Canım benim iyi dileklerin için çok teşekkür ederim akıl vermekten çok daha fazlasını yaptın emin ol :) Allah bir değil bin kere razı olsun. ..

karanlıktan korkma konusunda psikolojik yardım alın ve düzelin siz artık yetişkin bir kadınsız + çocuğunuz olacak

Hani batıda olsan bir psikolog 1-2 terapi işin az buçuk hallolurdu
Ama doğuda bu şartlarda zor
Eşin nerede çok merak ettim

Bide psikolojik olarak ben yalnız değilim yanımda bebeğim var diyebilirsin
Ben sınav günleri stresten uyuyamadığım için dua araştırmıştım inanıyorsan oda etkili
Anneni yanına çağırabilirsin
Köpek alabilirsin eve korkmuyorsan yada kedide olur

Sonra günlük alarmlar kurabilirsin
Kahvaltı saatii , öğle yemeği , su iç , evin içinde 5 tur at gibi
Hamiş olmasan hani uyku saatin çok normal ama hamileyken uyuduğun saat ban az geldi ya bilmiyorum

Allah cc kolaylık versin sana :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…