Esimin hareketlerine gıcık oluyorum

Benim erkek arkadaşımda öyle. Beraber yaşıyoruz sayılır film izlerken o da mesela çeker sehpayı ayaklarını uzatır. Dizine yatmam zaman aldı. İşten döndüğünde terliyim der mesela olsun derim sarılırım o da öyle sarılır. Zamanla alıştı o da ama mesela ve bu süreç 1.5 yılı aştı. Zaman ver biraz alışamamıştır belki

Eşiniz terliyim mi dedi olsun ben sana sarılmak istiyorum deyin sarılın oh mis gibi de kokuyorsun filan deyin.
Belki evde aşırı rahat takılan bir insansa alışamamıştır evde bi kadının varlığına.
Hep siz sarılın alışsın sizin sarılmanıza rutine binsin.
Bi süre sonra zaten otomatikman kendi isteyecektir özleyecektir size sarılmayı.
Ben de aşırı sarılmaz etmezdim eşim beni alıştırdı mesela her sabah öpmezdim unuturdum.
Eşim asla unutmaz bu sayede ben de alıştım öpmeden evden çıkamıyorum.
İlk dönemki hareketler çok önemli nasıl alışırsanız öyle gider.
Ha aradan zaman geçer hala böyle odunsa esas sıkıntı o zaman var demektir.

Esimin evlendikten sonra beni öpüp sarıldığı cok nadir. Yeni evliyiz. Yanyana uzanarak film bile izlemiyoruz nasıl rahat ediyorsa öyle yatıyor, uzanıyor. Benim icin bunlar onemli ayrıntılar. Sadece birlikte olurken opusup sarılmak istemiyorum. Sen yap bunlari diyebilirsiniz. Esim ben ona sarilinca baska şeyler mi geliyor aklina nedir karşılık vermiyor. Isten geldiginde birkac kez sarılmak istedim terliyim dedi. Gecen film izliyoruz mesela kafami omzuna koydum ittirdi hemen gozlugume denk geliyor diye yastik koydu yaslanmam icin koluna. Bunlar beni itiyor. Şefkat bekliyorum ondan birliktelik haricinde de. Hic içinden gelip optugu sarıldığı olmuyor beni. Birlikte olmak istediginde yaklasiyor. Duygusal anlamda tatmin olamıyorum ne yapabilirim?
Bence eşinin hatreketlerinin sana ne hissettirdiğini ona açık açık anlatmalısın. Seni anlamayacak biri değil gibi. Eğer hareketlerinin nelere yol açtığını fark ettirebilirsen eminim değişebilir bu durum. Ama şunu da söylemekte fayda var kimi insanlar sürekli dip dibe olmak istemeyebilirler. Bu çok anormal bi durum değil bence. Bizde erkek arkadaşımla sürekli el ele göz göze değiliz. Bazı akşamlar o kendi hobileriyle ilgilenirken bende öyle yapıyorum mesela ve insanın kendine zaman ayırması da iyi geliyor. Ara ara kendinize vakit ayırın bence. Bilu şekilde hem birbirinizi de özlemiş olursunuz. Aynı evde olmanız sürekli beraber bir şeyler yapmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Tabi bu tamamen benim fikrim. Bence bu durumu açık bi dile anlatın. Umarım herşey güzel olur :KK54::KK54:

Bu huy meselesi.. hakli olabilirsin, fakat mesela ben isten geldigim zaman bana kimsenin dokunmasini yada konusmasini istemem.. yorgun oluyorum cunku, rahatimada duskunum.. yarim saat dinlenmem lazim kendime gelebilmem icin.. belki esinizde dinlenme ihtiyaci hissediyordur sonucta isten geliyor..

Eğer yaklaştığınız zaman böyle davrandiginda susmak yerine aşkım neden böyle yapıyorsun ya sinir oluyorum falan gibisinden belli etseydiniz tepkinizi adam anlardi. Siz hep susmussunuz adam da farkında değil .
Karakter meselesi bencede . Direk konuşmak yerine dediğimi yapın.
Sarılıp siz opun eğer odunca davranışa da tepki verin . Tabi ki kavga tartışma gibi değil hafif dozda trip

Ne bileyim kimisi aylarca karisini arzulamiyor. Kimisi de sarilmiyor opmuyor... sadece işi düşünce yanaşiyor.:KK31:bu 1001 çeşit ilişki ve tatmin olmayan kadinlar... ne yapsak bir ilac falan olsa da karistirsak yemeklerine. :rolleyes:
Ya dusunuyorumda bu adamlar bunlari biz soyledik diye yapinca cok mu mutlu olacagiz? Hiçte bile:KK67:

Esimin evlendikten sonra beni öpüp sarıldığı cok nadir. Yeni evliyiz. Yanyana uzanarak film bile izlemiyoruz nasıl rahat ediyorsa öyle yatıyor, uzanıyor. Benim icin bunlar onemli ayrıntılar. Sadece birlikte olurken opusup sarılmak istemiyorum. Sen yap bunlari diyebilirsiniz. Esim ben ona sarilinca baska şeyler mi geliyor aklina nedir karşılık vermiyor. Isten geldiginde birkac kez sarılmak istedim terliyim dedi. Gecen film izliyoruz mesela kafami omzuna koydum ittirdi hemen gozlugume denk geliyor diye yastik koydu yaslanmam icin koluna. Bunlar beni itiyor. Şefkat bekliyorum ondan birliktelik haricinde de. Hic içinden gelip optugu sarıldığı olmuyor beni. Birlikte olmak istediginde yaklasiyor. Duygusal anlamda tatmin olamıyorum ne yapabilirim?
Trip at sende yatakta ama cok ayri kalma mesela yatmak istiyo yatmadan once trip at neden boyle davrandigini aanlat anlicaktie

Onun beklentisi derken? Yemek, ütü, cinsellik gibi seyler mi?

Herhangi bir şey olabilir, güzel bir söz, durduk yere bir öpücük, herhangi bir şekilde şımartılmak vs aklınıza ne gelirse. Hani eşiniz en çok neyden hoşlanıyorsa, zayıf tarafı daha çok neyse. Kimisi ev işlerine önem verir, kimisi ise karşı tarafın gösterdiği ilgiye.

Bu huy meselesi.. hakli olabilirsin, fakat mesela ben isten geldigim zaman bana kimsenin dokunmasini yada konusmasini istemem.. yorgun oluyorum cunku, rahatimada duskunum.. yarim saat dinlenmem lazim kendime gelebilmem icin.. belki esinizde dinlenme ihtiyaci hissediyordur sonucta isten geliyor..
Yok tüm aksam dinleniyor zaten uzanıp. Yapacağı tek şey iki öpücük bi sarılma.

Eşinizin sevgiyi gösterme şekli sizin beklediğinizden farklı olabilir. Örneğin sizi kimseye muhtaç etmeden tüm maddi ihtiyaçlarınızı karşılayarak ya da eşi olarak sizi takdir edip onaylayarak ya da koruyup kollayarak kendince gösteriyor olabilir sevgisini. Belki o da yatak odası dışında fiziksel temaslara ihtiyaç duyulabileceğinin farkında bile değildir.

Sizi sevmediğini düşünmeyin, sadece sevgiyi algılama ve gösterme biçimlerinizin farklı olmasından kaynaklanıyor olabilir anlattıklarınız.

Evliliğin ilk zamanlarında anlatmadan anlaşılmayı bekliyoruz, anlaşılmadığımızı hissettiğimiz noktalarda biraz fazla kırılıyoruz. Bunlar çok normal, kadın ve erkeğin duygusal iletişim tarzı birbirinden çok farklı. Evlilikte bunu anlayıp kabullenene kadar karşılıklı kırgınlıklar, kimi zaman kavgalar yaşanması çok normal. Size tavsiyem kırılganlığınızı bir müddet görmezden gelerek sevginizi fiziksel yakınlık göstererek hissetmek istediğinizi, sevildiğinizi en çok sarılıp sarmalanarak hissedebildiğinizi sakin tatlı bir üslupla anlatın eşinize. Tatlı tatlı konuşup bunu da duygusal yakınlığı artıracak bir avantaj haline getirmek varken trip atıp zaten konuyu anlayamamış olan eşiniz için durumu iyice karmaşık hale getirmeyin. Yok yere ikiniz de üzülür kuruntulara kapılırsınız.

Daha somut bir adım olarak "Beş sevgi dili" adlı kitabı okuyup eşinize de okutmanızı tavsiye edebilirim. İnsanların sevgiyi algılama ve gösterme biçimlerinden bahseden anlaşılır ince bir kitap.

Back
X