Eşimin hayalindeki ben

Eşimle 7 aylık evliyiz,uzun bir süre tabiki sayılmaz ama geriye dönüp baktıgımda evlendıgımızden beri büyük çatısmalar ıcersındeyız,bana göre yasadıgımız her tartısma önemlı ve yaralıyıcı.

Eğer ben bu evlılıkte esımden hep bır beklentı ıcersınde olursam kırılıyorum,
ben ondan hep anlayıs,sevgi,saygı vs vs uzayıp gıdıyor bunları beklıyorum.
Ama o bunların hep aksını yapıyor.sevmedıgım huylarını hep tekrarlıyor vs ıste.

Dünkü tartısmamızdan sonra birde bugün mevlid kandılındeyız gercekten evlılıgım için bıseyler yapmak ıstıyorum madem hata bende dıyorum.

Eşime sorsan ben aglak,kırılgan,herseye laf eden,vs ıste böyle bır tıpım,
kendısı son derece genıs oldugunun farkında degıl.
Bir olaya kırılıyım edıyım yok adam anlatsamda anlamıyor.
Artık ben bıktım.
Heraldekı dıyorum sorun bende kı mutsuzum.

O sebepten ötürü eşimin hayalınde oluşturduğu ‘’ben’’e doğru gıtmeye karar verdım….bılemıyorum sonum mutlulukmu hüsran mı ama tek yolum bu.eğer ben ben oldugum gıbı davranırsam,konusursam mutsuz ve kavgalı oluyoruz,cogunluk ben haklıyım bunu kanıtlamak ıcın baskalarınada anlatıyorum sence kım haklı dıye soruyorum ben haklı cıkıyorum yanı bunu acaba benmı yanılıyorum dıye yapıyorum,ama sonuc yıne benı gosterıyor.

Artık esımın yaptıgı herseye susmak,kızmamak,gayet anlayıslı olmak,vs gıbı
davranmam lazım kı belkı o zaman daha mutlu olurum dıye dusunuyorum.aslında ben bu degılım ama gerçekten mutlu olacaksam bunu deneyeyım dıyorum,

kafam o kadar karısık kı,ya bu yolda yüreyeceğim ya da yolumdan döneceğim.tek cıkıs yolum bu artık…

sizce dogrumu yapıyorumm ????

Bence birbirinizi tanıma aşamasındasınız; yani demek istediğim ikinizin farklı farklı huyları var bunlar bir süre sonra ortak noktada buluştuğunda huzur bulacaksınız bence.

Birbirinizi değiştirmeye çalışmaktan vazgeçin bence, en azından acele etmeyin.

Ayrıca erkeklere bir şeyi zorla yaptıramazsınız; yani sevmediğiniz huylarını da hemencecik değiştiremezsiniz.

Eşiniz sizinle mutlu oldukça sizi üzmemek için yavaş yavaş değişecektir.

Hem unutmayın sizinde onun hoşuna gitmeyen huylarınız mutlaka vardır, sizin için de bu huylarınızı bir anda değiştirmek eminim çok zor olacaktır.

Evde kavga, huzursuzluk ikinizi de yıpratır.

Erkeklerin eşlerinden genellikle en çok beklediği şey güler yüz ve sevgidir. Bunu hayatınızdan eksik etmeyin, böylece eminim ikiniz de mutlu olacaksınız :)

var ya aynı benim kocam. dışardan bakınca o a kadar sakin, rahat vs görülüyor ki, ben de daha atak biriyimdir. herkes diyodur aa ne şanslı kadın. evde ağzıma ediyor hergün, dışarda melek.
kara melek:47:

yaa ne sans ne sans aynen bende o durumdayım,kendı annesı bıle bazen anlatıorm ınanmıyo sız onun o halını gormedıgınız ıcın ınanmazsnz dıyorum bende cnku bazen cok garıp ve tepkılı hareketler yapıyo.ah ahh bılmıyorum kı ne dıyım nerelere gıdıyım ben.

canım yaa okadar güzel anlatıyorsun ki, her anlatışında sende kendimi görüyorum. Öncelikle zor bir süreçtesin, allah hakkında hayırlısını versin.
Senin eşin birsürü erkek gibi, fedakarlık yapmıyor. İlişkide her iki çift fedarkar göstermek zorunda dır. Fakat sende benim gibi, her daim o fedakarlığı göstermedikce,
onun yerine de sen gösteriyorsun bundan dolayıda yıpranıyorsun. Zamanla sende artık kafana takmamayı öğreneceksin.

eşinin yaptığı bir hata sırasında, bağırığ çağrıp kızarak bunun doğru olmadığını söyleriz ya eşlerimize, işte bu yanlış. (onlara göre yanlış, bize göre en doğrusu).
bir tartışma esnasında derler ki, iyi hoş ama bana bağırdın çağırdın benimde tepem attı vs. gibi bla bla blaaaa..
busefer sen, başka bir problem olduğunda sessiz, sakin, karşına eşini alıp, bak hayatım bu yaptığın doğru değil çünkü.... bla bla blaaa anlatsan bile
bu sefer: ZAMANLAMAN YANLIŞ derler!!!! Şimdi işim var, yok tv izliyorum, yok bilgisayardayım, yok yemek yiyorum, sende hep uygunsuz zamanda gelip söylüyorsun.

Yani anlayacağın erkeklerin bahanesi bitmek bilmiyor. en iyi yaptıkları şey, psikolojimizle oynamaları!!!!

Sen kendini daha fazla üzme, biliyorum söylemesi kolay. Fakat bende bu yollardan geçtim, geçiyorum. Bazen ne bitmez yolmuş diye kötü oluyorum.
Eşimin yaptığı hatalarından dolayı, kahrını ben çekiyorum, geçeleri uyuyamıyordum. Sonradan destekcim çıktı, bana yardım etti, kafana birşey takma vs gibi sözler sarf edince, yavaş yavaş toparlandım.

Sen lütfen daha fazla kendinde suçu arama. Tabi bizlerde 4/4 değiliz, fakat hiç değilse kusur yapmamak için çabalıyoruz.
daha çok eşlerimizin kusurlarını konuşmaktan başka birşey yapıyormuyuz??? Birgünde durduk yere onlar bize problem yapsın??
yapamazlar çünkü onlara problem yapacak koz vermiyoruz, kendimize çok dikkat ettiğimizden dolayı kaynaklanıyor bu!!!

dediğim gibi, sen ilişkini gözden geçir, kendi kendine düşün. Sadece düşün. Gerçekten bazı konularda sana yardımcı olmaya seni anlamaya çalışıyormu diye gözle kocanı.
Ona sakın ayrılıktan bahsetme. İnsan ayrılık kelimesini birkez duyduktan sonra, insana cesaret geliyor, şeytan dürtüyor.
Kadınlar genellikle fedakar bir yapılara sahiplerdir, fakat cidden artık dayanamıyorum diyorsan, eşine fazla burun kıvırma. Asık suratlada dolaşma, bu kes iyi yapığım nazlanığım derken daha kötü olur.
Biraz vakit geçtikten sonra mesela, ona msj atarsın bir gün. Dersin, müsait olduğun bir zaman seninle dışarda konuşalım dersin.
İnan bana, dışarda konuşmak evin içinde konuşmaktan daha iyidir ve güzeldir. İnsan dışarda insan içine çıktığı zaman kolay kolay sinirlenemez ya, o misali.
Bu gerçekten işe yarıyor. Konuşmak istediğin konuları sen bir kağıt da yaz, ve dışarda kahve içtiğiniz vakit onunla sanki sevgilinle buluşmuş gibi güzelcene sohbet ederek, ace etmeden konuşursunuz.
Elinden geleni yaptığını, çabaladığını, fakat emeklerinin karşılığını alamayınca artık yavaş yavaş pes etmekten korktuğunu. Onu çook mutlu etme isteğini, vs gibi şeylerden bahsedebilirsin.

O da sana ilk baş onun hatalarından bahsettiğin zaman hoşuna gitmeyecektir.
örn. eşin çok sinirlenen çok öfkelenen bir karektere sahipse, ozaman ona şu şekil yaklaşabilirsin:
SEN: çok sinirli bir yapıya sahipsin, kendime zaman zaman dikkat etmeye çalışıyorum, fakat benimde sınırlarım var, o sınırları aşınca kendimi durduramıyorum senin gibi.
Ben haklıyken veya haksızken, hiç bir zaman sinirlenmeye hakkım yok. Ama bende sinirlenme lükse sahip olmalıyım.
Fakat ben düşündüm taşındım, senin bu öfkelenmelerini terk etmen için, sana yardımcı olmaya karar verdim!
Bu konuda bana gözü kapalı güvenebilirsin. Fakat bende senden X konusunda yardım bekliyorum (örneğin)

Biraz politik davranmamız gerekiyor erkeklere karşı. ERkekler herşeyi bizlere olduğu gibi anlatıyormu anlatmıyor! o yüzden bizde anlatmayacağız!
Fazla yüz göz olmaksızın, fazlada mesafeli olmaksızın ilişkimizi sürdürmeye çalışacağız.

Allah yardımcın olsun, inş az da olsa yardım edebilmişimdir!

ilginize cok ama cok tsk edrm hıc sıkılmadan okudum yazınızı.yardımcı oldugunuz yol gosterdıgınız ıcın cok saolun alllah razı olsun.söyledıklerını kulagıma küpe yapıcagımdan emın olabılırsınız...
allah hepımızın hakkında hayırlısını versın ınsallah.

Bence birbirinizi tanıma aşamasındasınız; yani demek istediğim ikinizin farklı farklı huyları var bunlar bir süre sonra ortak noktada buluştuğunda huzur bulacaksınız bence.

Birbirinizi değiştirmeye çalışmaktan vazgeçin bence, en azından acele etmeyin.

Ayrıca erkeklere bir şeyi zorla yaptıramazsınız; yani sevmediğiniz huylarını da hemencecik değiştiremezsiniz.

Eşiniz sizinle mutlu oldukça sizi üzmemek için yavaş yavaş değişecektir.

Hem unutmayın sizinde onun hoşuna gitmeyen huylarınız mutlaka vardır, sizin için de bu huylarınızı bir anda değiştirmek eminim çok zor olacaktır.

Evde kavga, huzursuzluk ikinizi de yıpratır.

Erkeklerin eşlerinden genellikle en çok beklediği şey güler yüz ve sevgidir. Bunu hayatınızdan eksik etmeyin, böylece eminim ikiniz de mutlu olacaksınız :)

söyledıklerınız cok dogru evet belkıde dedıgınız gıbı olur keske olsa keske anlasa keske mutlu olsak.....cok tesekkur ederımm...sızde cok mutlu olun ınsallah...

8 aylık evlıyım 6.aya kadar catısmalarla tartısmalarla gectı hemde ne buyuk tartısmalar en sonunda okadar kırgındımkı kılımı kıpırdatıcak halım yok artık evlılıgm ıcın dıyordum.6 ay boyunca aynı evin içinde birbirmizle hiç konusmamısız megerse neyı neden yaptgmızı hıc anlamamısız ben sabah ıse gıderken uyanamamıssam gun boyu kendımı yemısım uyanamadım dıye ama ona bellı etmemısım oda beni hiç önemsemiyo umursamıyo diye düşünmüş ve oda bana söylememiş hiç bunun gibi birçok şey yani her iki tarafta fedakarlıgı kendının yaptgnı zannetmıs aylarca hırcınlasmıs olan buymus ve bunu anlamak 6 ayımızı aldı bizim. ben söyle yapıosn böyle yapıosun dedıkce susuyordu uyuyor zannedıyordum gecenın bı yarısı kalktım ısıgı actım sen benı ne zannedıyosun canın ısteyınce koynuna alıcan sorunları konsmaya gelınce devırıp yatıccakmısın dıye işte orda film koptu damarına bukadar sert basılan bı adam susarmı :) keşke sussaymıs o 6 ay boyunca yasadıklarını hıssettıklerını bı anlatmaya basladı aglayarak dınledım hepsını ve sonunda ısıgı kapattım oda agladı rahatladı yattı ertesi gün sakin sakin konustuk ve birbirmizin neyi neden yaptıklarını konustuk ve sonucmu 2 aydır çok şükür Rabbime toleranslıyız bırbırımıze.. bu çatısmalar dıdısmeler evlılıgn ılk yıllarında hep olurmuş öyle derdı butun arkadaslarım ve dogruymus nelerden kavga ettgmzı dusununce guluyorm şimdi.

Eşimle 7 aylık evliyiz,uzun bir süre tabiki sayılmaz ama geriye dönüp baktıgımda evlendıgımızden beri büyük çatısmalar ıcersındeyız,bana göre yasadıgımız her tartısma önemlı ve yaralıyıcı.

Eğer ben bu evlılıkte esımden hep bır beklentı ıcersınde olursam kırılıyorum,
ben ondan hep anlayıs,sevgi,saygı vs vs uzayıp gıdıyor bunları beklıyorum.
Ama o bunların hep aksını yapıyor.sevmedıgım huylarını hep tekrarlıyor vs ıste.

Dünkü tartısmamızdan sonra birde bugün mevlid kandılındeyız gercekten evlılıgım için bıseyler yapmak ıstıyorum madem hata bende dıyorum.

Eşime sorsan ben aglak,kırılgan,herseye laf eden,vs ıste böyle bır tıpım,
kendısı son derece genıs oldugunun farkında degıl.
Bir olaya kırılıyım edıyım yok adam anlatsamda anlamıyor.
Artık ben bıktım.
Heraldekı dıyorum sorun bende kı mutsuzum.

O sebepten ötürü eşimin hayalınde oluşturduğu ‘’ben’’e doğru gıtmeye karar verdım….bılemıyorum sonum mutlulukmu hüsran mı ama tek yolum bu.eğer ben ben oldugum gıbı davranırsam,konusursam mutsuz ve kavgalı oluyoruz,cogunluk ben haklıyım bunu kanıtlamak ıcın baskalarınada anlatıyorum sence kım haklı dıye soruyorum ben haklı cıkıyorum yanı bunu acaba benmı yanılıyorum dıye yapıyorum,ama sonuc yıne benı gosterıyor.

Artık esımın yaptıgı herseye susmak,kızmamak,gayet anlayıslı olmak,vs gıbı
davranmam lazım kı belkı o zaman daha mutlu olurum dıye dusunuyorum.aslında ben bu degılım ama gerçekten mutlu olacaksam bunu deneyeyım dıyorum,

kafam o kadar karısık kı,ya bu yolda yüreyeceğim ya da yolumdan döneceğim.tek cıkıs yolum bu artık…

sizce dogrumu yapıyorumm ????

Sevgili İstanbul3434, ne yazık ki doğru yapmıyorsun.

Eşi ile sorun yaşayan birçok insanın asıl sorunu ne yazık ki "iletişimsizlik."
Sabredip, seni kıran davranışlarını tatlı bir dille, onun da anlayacağı şekilde anlatman lazım, tabii ki kırmadan.

Seni inciten, kıran ya da hoşuna gitmeyen bir davranışı devamlı yapıyorsa, tabii ki anlayışlı davranabilirsin. Ama anlayışlı davranmak demek, SUSMAK, KABULLENMEK ve NE GELİRSE OK gibilerinden davranmak değildir.

Senin anlayışlı olman gereken taraf, eşinin de evliliğe adaptasyon konusunda sorun yaşıyor olabileceğini kabullenmek.

Daha yeni evlenmişsiniz. 7 ay çok da uzun bir süre değil senin de söylediğin gibi. Her insan birlikte yaşamaya o kadar çabuk adapte olamayabilir. En iyisi sen seni incittiğini düşündüğün davranışlarına karşı hassasiyetini eşinle güzel bir dille paylaş. "Evliliğimizi sürdürmek istiyorsak, ikimizin de özverili davranması gerekiyor" de.

Elinden geleni yaptıktan, kendini iyi ifade ettikten sonra da karşındakine bırak işleri. Eğer düzelmiyorsa, mücadelene rağmen geri tepiyorsan ve mutsuzsan da bırak gitsin. Evlendin diye, o ilişkiyi mutsuz mutsuz sürdürmenin anlamı yok.

Konunun tamamını okumadım ama çocuk henüz yoksa, iyi korunmanı tavsiye ederim. Evliliğindeki pürüzleri düzeltmeden çocuk yapma.

Back
X