Esimin hijyen sorunu

Hocam bu anlattiginiz profil bana depresyon baslangici gibi geldi ama... Zaten siz de bilirsiniz ki sizofreni cok buyuk olasilikla erkeklerde, kadinlarda daha erken belirti vermeye baslar. Yani ergenlik caginda ve 20li yaslarin ilk yarisinda. Sanmiyorum konu sahibinin esinin o yaslarda oldugunu veya muhtesem bir sekilde gizleyerek bu yasina gelebildigini.

Ayrica ne olursa olsun danisani birebir gormeden, bir sure gecirmeden ve bir psikiyatri uzmani olmadan (bakin psikolog bile demiyorum) teshis tahmininde bulunmanizi da dogru bulmadim.
Ben tanı koymadım olabilir mi? diye ihtimal dahilinde sordum. Calistigim ortamda yeni karşılaştığım ve böyle kişisel hijyenine dikkat etmeyen bir şizofreniden yola çıkarak demiştim. Yoksa tabiki uzman görmeden kimse tanı koyamaz.
O halde tani da koymayi kimseye suan danisma vermiyorsunuz.
Danışan olarak kusma emojisi koymaniza ve hic hic normal degil demenize hayretler içinde bakiyorum..
Danışan değil danışman.. Ayrıca danışman olunca ne oluyor ?duygularım mi alınmış oluyor. Bende sizin gibi insanım sonuçta.k

Allah affetsin cok igrendim vallahi..nasil yasadiniz bunca yil..o taharet aliyor mu acaba.tuttugu sey yenmez

Önceki konularına baktım daha bir aylık evliyken bebeğimiz olsun deyip durmuşsun sanki herşey güllük gülistanlıkmış gibi ki bu adamın pis olduğu yatağınızda döndükçe koktuğunu söylemişsin, sabah sabah nerden okudum bilmiyorum midem alt üst oldu, hiç zannetmiyorum bu kokarcanın değişeceğini. Çünkü bazı alışkanlıklar için içsel motivasyon lazım adam da o yok ki.

Bu arada inançlı birisi için şu abdest olayı bence inanılmaz önemli, benim teyzem bu yüzden boşandı diyebilirim. Benim tahammül edeceğim bişe değil.

Su zamanda boyle bir dönemde hepimiz hijyene daha çok dikkat ediyorken bu yaşadığınız cok zor ve sinir bozucu olmalı ama belirli yasa gelipte temel beden temizliğini bile beceremeyen adama ne yapılabilir bilemedim. Allah yardımcınız olsun

Merhabalar.

4 yıllık bir evliligim var.
Birde çocuğumuz.

Eşim son zamanlar da aşırı hijyensiz.

Yanı nasıl desem gusül abdesti bile almiyor.
Önceden de hemen almazdı 1 2 gün sonra alırdı. Çok konuştum, çok anlattım ama olmadı. Şimdi 4 gün geçti hala almıyor.

Duş haftada 1 alıyor . Sadece saçını yıkıyor. Deliriyorum ne desem haklısın diyor geçiyor icraat yok. Ben genellikle 2 günde 1 duş alırken o haftada 1 alıyor.

Birde utanarak yazıyorum tv falan izlerken bir bakıyorum eli şeyinde normal elini orada tutuyor neymiş öyle seviyormuş alışkanlıkmis. Kalk elini yıka diyorum hemen yikarsa ne alâ. Tamam yıkarım.birazdan deyi geçiştiriyor.

Artık gerçekten çok bunaldim..
Aynı yatakta yatmak bile midemi bulandiriyor .

Esim çok iyi biri, normal zamanda beni hiç kırmaz ama bu huyları çekilmiyor..

Cunüp gezmesi çok dokunuyor bana. Anlatıyorum evimizin bereketi bu yüzden yok diyorum hiç dinlemiyor yüzüme bile bakmıyor.

Normalde inançlı biri ama neden böyle anlam veremiyorum.

Eşimi kendine getirmek istiyorum.

Ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim.
duş almamasına lafım haklısınız sonuna kadar ! yok insan terler, toz polen vs dışarda üzerimize yapışır o nedenle sadece saç yıkamak bana her daim saçma gelmiştir ve insan kokar.
ama abdest kısmı duşa girip abdest almıyorsa sadece onun inancına kalmış bir durum , elini şeyinde gezdirmekte nerdeyse tüm erkeklerin huyu pek severler oynamayı malum yerleri ile..

Şu yorumun nesi beğenilmedi acaba çok merak ediyorum .
2-3 günde bir duş almanın yeterli olduğunu, her gün duşa girmenin gereksiz olduğunu düşünüyorlardır muhtemelen.

Çocukken haftada bir pazar akşamları banyo yaptırılan nesil. Alışkanlıklar kolay değişmiyor 😉

Haklisiniz benim daha çok baski yapmam gerekiyor. Umarım.duzelir. yoksa işin ucu kötü..
Size kötü bir haberim var. Maalesef böyle insanlar yaş aldıkça değişmiyor aksine duş araları uzuyor. Kokuyorsun dedikçe reddediyorlar. Kendi ailemdeki insanlardan biliyorum.
Sadece ayda bir banyo yapan insanlara dönüşüyorlar. Ve afedersiniz evlerini b.k götürüyor.
Kimse yanlarına oturmak istemiyor çünkü kokuyorlar. Senelerce o kokuya alıştıkları için ikna edemiyorsunuz koktuklarına.

2-3 günde bir duş almanın yeterli olduğunu, her gün duşa girmenin gereksiz olduğunu düşünüyorlardır muhtemelen.

Çocukken haftada bir pazar akşamları banyo yaptırılan nesil. Alışkanlıklar kolay değişmiyor 😉

ya kud şimdi burada böyle yazıyoruz da

pandemi öncesi saçına fön çektirip 3 gün gezen kadınlar başka ülkede mi yaşıyor

yani benim çevremde galiba hiç her gün yıkanan yok ben de dahil (pandemi sonrası herkes yıkanıyor da ben genel zamandan söz ediyorum)

spor yapılır terlenir duş alınır, olağan kirlenilir duş alınır vs de dün akşam duş aldım bu akşam almayacağım zira evde kirlenmiyorum bile

işe gittiğim dönemlerde de 2 günde bir yıkandım ama o süreçte çevremdeki herkesle muhabbet acaba bu süreyi 3 gün nasıl yapsak idi

hatta bazıları 3 gün idare ettiğini söylerdi işte saç tipi, kıvırcık düz vs vs bu konuşulurdu

herkes kusma emojisi atabilir de bu tanıdığım çeşit çeşit işleri olan farklı farklı alanlardaki çoğu eğitimli kadınlardı

yani benim çevremde galiba hiç her gün yıkanan yok ben de dahil (pandemi sonrası herkes yıkanıyor da ben genel zamandan söz ediyorum)

spor yapılır terlenir duş alınır, olağan kirlenilir duş alınır vs de dün akşam duş aldım bu akşam almayacağım zira evde kirlenmiyorum bile

işe gittiğim dönemlerde de 2 günde bir yıkandım ama o süreçte çevremdeki herkesle muhabbet acaba bu süreyi 3 gün nasıl yapsak idi

hatta bazıları 3 gün idare ettiğini söylerdi işte saç tipi, kıvırcık düz vs vs bu konuşulurdu

herkes kusma emojisi atabilir de bu tanıdığım çeşit çeşit işleri olan farklı farklı alanlardaki çoğu eğitimli kadınlardı
Alışkanlıkla alakalı bişey işte şekerim. Nasıl alıştıysan öyle gidiyor. Ben hava güzelse her sabah, kışsa soğuksa her akşam mutlaka duşa girerim. Başka türlü rahat hissetmiyorum, kendimi kirli hissediyorum.

Benim saçlarım yağlanmaz. Denemedim ama muhtemelen fön çektirip 15 gün yıkamasam aynı kalır 😂 2-3 günde bir saçlarımı yıkıyorum onun dışında sadece vücudumu yıkıyorum saçı tepeye toplayıp. Hergün saç yıkamak çok sağlıklı değil zaten.

Alışkanlıkla alakalı bişey işte şekerim. Nasıl alıştıysan öyle gidiyor. Ben hava güzelse her sabah, kışsa soğuksa her akşam mutlaka duşa girerim. Başka türlü rahat hissetmiyorum, kendimi kirli hissediyorum.

Benim saçlarım yağlanmaz. Denemedim ama muhtemelen fön çektirip 15 gün yıkamasam aynı kalır 😂 2-3 günde bir saçlarımı yıkıyorum onun dışında sadece vücudumu yıkıyorum saçı tepeye toplayıp. Hergün saç yıkamak çok sağlıklı değil zaten.
Tam yazacaktim siz yazmissiniz yine 😂

Ben çalışmıyorum evdeyim. Duşların arası 24 saati geçtiği zaman huzursuzlanmaya başlıyorum. Saçlarım kupkuru aşırı kuru. Onları bile yıkıyorum. Yazın zaten günde 2 Allahın emri gibi bir şey. O zaman 2. Duşta saç yıkamazdım.
Günaşırı olan duşu neden 3 güne çıkarmak istiyosunuz hiç anlayamıyorum? 😕

Ben çalışmıyorum evdeyim. Duşların arası 24 saati geçtiği zaman huzursuzlanmaya başlıyorum. Saçlarım kupkuru aşırı kuru. Onları bile yıkıyorum. Yazın zaten günde 2 Allahın emri gibi bir şey. O zaman 2. Duşta saç yıkamazdım.
Günaşırı olan duşu neden 3 güne çıkarmak istiyosunuz hiç anlayamıyorum? 😕
Her gün yıkadığın için kuru o saçlar. Kuaförüm bana haftada bir demişti hade ordan dedim. 2-3 güne indirdim ama toparladı kendini oldukça canım saçlarım😂

Bir de şampuan önemli. Köpüren hiç bir şeyi kafama sürmüyorum artık.

Diğer davranışları normal mi yada büyük bir olay yaşadınız mı. Acaba sadece üşeniyor mu. Her şey normalse bir süre birlikte olmasın tiksiniyorum filan deyin koca insan huy değiştirmek çok zor

ben de bunu yazacaktım her gün saç nasıl yıkanıyor diye

benim duş dediğim şampuanlı saç kremli sabunlu vs

ama burada her gün duş denilen su ile yıkanma galiba hani plajdaki

o zaman da cilt kurur da saçtaki etki kadar olmaz

saçım ilk kirlenen yerimdir benim saçım kirli değilse (ekstra terlemedi isem) rutinde gövdem kirlenmez ki

mesela evi süpürdüm terledim diyelim girer saçım da dahil yıkarım yani üstümden bir su dökeyim bana daha zor geliyor zira bu sefer de saçım nemlenmiş oluyor daha çabuk yağlanır

Back
X